- 31 Mayıs 2018
- 715
- 579
- 53
- Konu Sahibi Bir sevgili
-
Olumlu bir sonuç aldınız mıvalla ben devlette üniversite hastanesinde 2 defa tüp bebek denemesi yaptırdım her birinde masrafımız 2000 i sadece biraz geçti toplam 4bin diyelim...
Olumlu bir sonuç aldınız mı
Yaşlar kaç?Arkadaşlar merhaba. Evliliğimizin üzerinden 1.5 yıl geçti ve gebe kalamadım. Doktora gittik ikimizde eşimle %15 bilinmeyen infertilite kısma girdik (görünür bir sorun yok bilinmeyen sebep ). Rahim filmi çektirdim tüplerim de açık. Kan tahlillerimde bir problem çıkmadı. Düzenli de adet oluyorum. Eşimin de testi ve değerleri iyi çıktı. Ama neden çocuğumuz olmuyor. Bu ay çok ümitliydim ama yine adet oldum dün
Benim 23 eşimin 26Yaşlar kaç?
2 defa tüp bebek denemesi yaptırdım dediniz ya olumlu bir sonuç aldınız mı? Bende ona göre adım atacağımembriyolarım var dondurulmuş,ameliyat olmama gerek önce sonra kısmetse transfer olacak..
Üzülme tatlım bir sene denemek gerekiyor. 1 buçuk senelik evlisin aksamalar,regl dönemleri vs korkacak birşey yok bence bira daha bekle deneyin uygun günlerde birlikte ol ama kafaya takma sadece stress bile olumsuz etkileyebilir hiç canını sıkma genceciksinizBenim 23 eşimin 26
bizimde 6 sene bitecek artık kimse ağzını açmıyor bize bişey demiyorlar kimse artık doğal yolla hamile kalamıyor çok zor ..Ben beklemek istemiyorum herkes çocuğu olmuyor diye laf etmeye başladı. Psikolojik baskı var üzerimde resmen çok boğuluyorum. Tüp bebek de çok pahalı
benim sağlık sorunlarım yüzünden aşılama olmadığından devlette doğrudan tüp bebek denemesine geçtiler ilk toplamada 2 ve 2. denemede 1 adet yumurtada döllenme oldu ve donduruldu.ama ameliyat olmadan yerleştirme yapılamıyor. o sebepten henüz embriyoların olumlu sonuçlanıp sonuçlanamayacağını bilemiyorum,anca ameliyat sonrası, nasbimizde varsa olacak inşallah2 defa tüp bebek denemesi yaptırdım dediniz ya olumlu bir sonuç aldınız mı? Bende ona göre adım atacağım
Allah ın bizlere de evlat nasip eder inşallah lü mübarek günlerin hürmetine tez zamandabenim sağlık sorunlarım yüzünden aşılama olmadığından devlette doğrudan tüp bebek denemesine geçtiler ilk toplamada 2 ve 2. denemede 1 adet yumurtada döllenme oldu ve donduruldu.ama ameliyat olmadan yerleştirme yapılamıyor. o sebepten henüz embriyoların olumlu sonuçlanıp sonuçlanamayacağını bilemiyorum,anca ameliyat sonrası, nasbimizde varsa olacak inşallah
Bence bunun kolayı ne biliyor musun? Çocuğu olmuyor diyenlere inat "olmuyor benim çocuğum" demek, onlar bu cümlenin seni üzdüğüne emin olduklarından ısrarla söylüyorlar bunu, bu cünlenin seni üzmediğini göster onlara, ayrıca olmayabilir, biz eşimle hep bunu konuşuyoruz , olmayabilir, ne olacak, dünyanın sonu mu ya? İnsan yuvasında mutlu olmak için bi çocuğa ihtiyaç duymamalı ki eminim siz de çocuk yokken mutlusunuzdur, ben de 1-1.5 senedir istiyorum, 2 kimyasal 2 dış gebelik yaşadım, tüpümün biri alındı, artık normal yolla oomaz diye düşünüyor insanlar farkındayım, umrumda da değil, olamayabileceğini hep hesaba katarak yaşamalıyız ve hatta olup kaybedenler var güzel arkadaşım, bunların her biri ihtimal, güçlü olHamile kalamadığım için resmen sevinip göbek atanlar var. Onları gördükçe çok üzülüyorum.
daha 1.5 yil olmus evleneli yasiniz kac acaba neden bu kadar acele ediyorsunuz? Ben de 1.5 yillik evliyim olmuyordu 1 senedir denedigimiz halde. Subat ayinda oldu o da kimyasal oldu simdi bu ay tekrar hamileyim ama daha kese vs gormedim yani bu da henuz belli degil aslinda. Ama kendimi sizin kadar yipratmadim hic. Ovulasyon testiyle takip etmeyi denediniz mi? Bir de cok fazla stres yapinca hormonlar olumsuz etkileniyor olmuyormus. Bu kadar yipratmayin kendiniziGörüyorum ki gebesiniz. Benim derdimi anlayacağınızı sanmıyorum.
Ya ben bunu da anlamıyorum, ne ağıra gidiyor, abi bu çok normal ya, tarih boyunca çocuğu olmayan insanlar olmuş, ortaçağda mı yaşıyoruz, yemişim insanların salak saçma sözlerini, ağıra gidecek ne yaptın sen? Adam mı öldürdün? Hırsızlık mı yaptın? Ağıra gitmemeli, yani şuan bunu senelece çocuğu olmayan ve hatta artık denemekten vazgeçmiş insanlar da okuyor, ne üzücü ya, ağıra gitmek ifadesi, ağıra gidecek bir şey yok, bir hata da yok, olmayabilir.Bana diyen yok genelde ama anneme laf sokuyorlarmıl genelde. Onun da ağrına gidiyor tabi üzülüyor. O yüzden stres yapıyorum
Sen bana beğenmedim yaptığın için. Aklını başına al. Saçma sapan konuşup canımı sıkma. Ettiğin laflara bak ya. Herkesin psikolojisi aynı ilerlemez. Kimisi umursamaz ya da çabuk atlatır kimisi atlatamaz. Saygısızlık yapma susNiye mesajlara begenmedim yapiyorsun? Sana ne dememizi nasil yardimci olmamizi bekliyorsun? İnsanlar sana bende fazladan var dur birini sana veriyim mi diyecek. Bence aiz cocuk yapmaktan once psikologa gitmeyi dusunun!!
sacma sapan seyler yazarsan begenmem tabiki saygisizlik yapan sensin burda bu kadar insana. Seninle muhattap olamicam ne halin varsa gor.Sen bana beğenmedim yaptığın için. Aklını başına al. Saçma sapan konuşup canımı sıkma. Ettiğin laflara bak ya. Herkesin psikolojisi aynı ilerlemez. Kimisi umursamaz ya da çabuk atlatır kimisi atlatamaz. Saygısızlık yapma sus
Ya iyi misiniz şimdi çıktı hastalık 1.5 yıl önce var mıydı? Ayrıca bizim sülale de böyle olanlar var. Bilmeden konuşmayın. Dayım çocuğunu baldızına verdi. Öteki birime verdi var böyle şeyler.kusura bakmayin ama ben size inanilmaz cok kizdim. Ne deme, anneme diyorum sen dogur bana ver diye. Siz iyimisin? Suan salgin sebebi ile tedaviler durdu ama bu bir surec seneye bitse neyse tedavi ona baslarsiniz. Ve birde böyle stress yaparsaniz bir sorun yoksa bile tabiki olmaz. Kafanizi biraz rahatlatin. KUsura bakmayin ama 20 yil olmayan insanlar var. Sizin henüz 1,5 yil olmus cok kötü durumdaymissiniz. Simdiden böyleyseniz cocugunuz oldugunda onu büyütürken yasadigiz zorluklar karsisinda nasil güclü durmayi düsünüyorsunuz. Biraz kendinize gelin lütfen.
NeBelki bende aylarca ugrastim ne biliyorsunuz bu birincisi. Benim size anlatmak istedigimi sizin suan anlayabileceginizi dusunmuyorum o yuzden kim size ne dese bos. Ama inanin boyle yaparak kendinizi bosu bosuna yipratiyorsunuz. Kafaniz rahatlamadikca vucudunuzda hazir olmaz. Ustelik stress bagisikligi dusuruyor. Ben size oneridr bulunuyorum siz beni anliyamazsiniz gibi sacma bir yorum yapiyorsunuz. Annenize dogurtup bana ver diyecek kivama gelmissiniz 1,5 yilda. Kendinize gelin gercekten
ya 20 yıl sonra da olmasın çocuğum torunum olacak yaşa geliyorum yani. Bana sürekli 17-20 deyip duruyorsunuz. O zaman çocuk düşünmem artık zaten. O yaşta istemem çocuk mocukkusura bakmayin ama ben size inanilmaz cok kizdim. Ne deme, anneme diyorum sen dogur bana ver diye. Siz iyimisin? Suan salgin sebebi ile tedaviler durdu ama bu bir surec seneye bitse neyse tedavi ona baslarsiniz. Ve birde böyle stress yaparsaniz bir sorun yoksa bile tabiki olmaz. Kafanizi biraz rahatlatin. KUsura bakmayin ama 20 yil olmayan insanlar var. Sizin henüz 1,5 yil olmus cok kötü durumdaymissiniz. Simdiden böyleyseniz cocugunuz oldugunda onu büyütürken yasadigiz zorluklar karsisinda nasil güclü durmayi düsünüyorsunuz. Biraz kendinize gelin lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?