Neden erkek çocuklar anne baba için daha önemlidir. ..

ceyhanyusuf

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
16
8
35
Kızlar 30 yaşındayım ve bu yaşıma gelenekadar babamın sevgisizlipinden şikayetçi oldum 2 abim var ve onlar hep ablam ve benden daha değerli oldular halada öyle evlendim ve Allah bana bir kız çocuk nasip etti eşime tek sözüm onu hep çok sev ona hep sevgiyle yaklaş benim yaşıyamadığım baba kız ilişkisini onların yaşamasını çok istiyorum...

Bende öyle büyüdüm maalesef. Ve sonuç, baba sevgisi görmediğimden dolayı hep yaşca büyük adamlara aşık olmam

Ataerkıl toplumda soyu erkek tasıdıgı düşünüldügü için erkeklere deger verırler. Ama kızlarının evınde vefat ederler. Bızde ayrım yapılamdı sevgı olarak hıssetmedım ama maddı olarak erkekler ayrılıyor. Sevgı olrak bızde de esımdede kızlar daha cok sevılıyor cocukluktan ıtıbaren onu daha cok koruyup kolluyorlar ama erkek evlada mal mulk daha cok verılıyor. Artık bu sıstem degısıyor ama olan eskı nesıllere olmuş bıze olmuş dıyelım. Artık kız erkek evlat ayrımı çok az yapılıyor.

😶 Çok üzülüyorum ya çok isyan ettim Allaha rabbim bana öyle bir eş verdiki şükürler olsun🙏 bugünüm...

Kızlar 30 yaşındayım ve bu yaşıma gelenekadar babamın sevgisizlipinden şikayetçi oldum 2 abim var ve onlar hep ablam ve benden daha değerli oldular halada öyle evlendim ve Allah bana bir kız çocuk nasip etti eşime tek sözüm onu hep çok sev ona hep sevgiyle yaklaş benim yaşıyamadığım baba kız ilişkisini onların yaşamasını çok istiyorum...
Aslında bu sadece bazı ailelerde böyle. Yani daha çok doğu kültüründe olduğu söylenir ama ben öyle olduğunu düşünüyorum toplumumuzun genelinde var sanırım. Ben de doğumluyum ama ailemizde böyle bi durum olmadı.

Aslında bu sadece bazı ailelerde böyle. Yani daha çok doğu kültüründe olduğu söylenir ama ben öyle olduğunu düşünüyorum toplumumuzun genelinde var sanırım. Ben de doğumluyum ama ailemizde böyle bi durum olmadı.
Evet doğu kültürü Malesef ki bunu insanlara yaşatıyor ama biraz vicdan merhamet.... Yapmayanlar var ama istisna sanırım

Ataerkil degilim oglum oldugundan midir bilmiyorum evladin da her zaman sagliklisini versin rabbim ama ben de oglan cocuklarini daha bi seviyorum. Ilk kiz isterdm nasil anlarm oglanin dilinden derdm ama oglum oldu smdi yine oglum olsa diyorum bilemedm ki belki kiz evladini tatmadigim icindir ama oglumun yeri cok ayri 2. Istiyorum ama kiz olursa nasil.bir psikolojiye girerim bilmiyorum kesinlikle ataerkil degilim tamamen duygusallik cogu erkek annesnden duydum bunu bağ ile mi ilgilidir bilmiyorum 😐

Cok sacma bisey ya ikiside senin can parcan ya böyle bisey nasıl yapılıyor hala aklım almıyor. Benimde cevremde bunu yapan insanlar var mesela kaynanam gül çok yapar benim oğlum oldu kaynanam bana bilezik oğluma künye aldı eltimin kızı oldu ona sadece çeyrek aldılar. Şimdi kalkıp desem ki istemezdim bunları elbette yalan ama gerçekten çok sinir olmuştum. Erkek ve kızın bir önemi yok gerçekten. Erkek evlendiği zaman bitiyor gerçekten ama kızların yüreği hep ailesinde kalıyor bunun değerini hiç bir zaman anlayamayacaklar

Cok sacma bisey ya ikiside senin can parcan ya böyle bisey nasıl yapılıyor hala aklım almıyor. Benimde cevremde bunu yapan insanlar var mesela kaynanam gül çok yapar benim oğlum oldu kaynanam bana bilezik oğluma künye aldı eltimin kızı oldu ona sadece çeyrek aldılar. Şimdi kalkıp desem ki istemezdim bunları elbette yalan ama gerçekten çok sinir olmuştum. Erkek ve kızın bir önemi yok gerçekten. Erkek evlendiği zaman bitiyor gerçekten ama kızların yüreği hep ailesinde kalıyor bunun değerini hiç bir zaman anlayamayacaklar
Düşün babam kendi torunundan bile saymıyor kızımı abimin oğlu oldu o onun torunu kızıma erkek tarafının torunu diyor... Düşünün 😢

Ataerkil degilim oglum oldugundan midir bilmiyorum evladin da her zaman sagliklisini versin rabbim ama ben de oglan cocuklarini daha bi seviyorum. Ilk kiz isterdm nasil anlarm oglanin dilinden derdm ama oglum oldu smdi yine oglum olsa diyorum bilemedm ki belki kiz evladini tatmadigim icindir ama oglumun yeri cok ayri 2. Istiyorum ama kiz olursa nasil.bir psikolojiye girerim bilmiyorum kesinlikle ataerkil degilim tamamen duygusallik cogu erkek annesnden duydum bunu bağ ile mi ilgilidir bilmiyorum 😐
Belki de ama inanın kız evladının olması da ayrı bir güzellik... Cennet bahçesinin güzel meyveleri evlatlarımız.. Allah olmayanlara nasip etsin...

Belki bu dünyadan göç ettikten sonra... Üç günlük dünya nekadar yaşıcaz ki... Beni üzün ööücez gitcez yaşayamadığımız sevgiyle,.. Yada kızıma güzel bir aile hikayesi bırakmadan 😶

Oglum dogmadan once kiz cocuk delisiydim. Kiz bebek kiyafetleri, tokalar, renk renk elbiseler bayiliyordum. Oglum olduktan sonra (Allahim saglikli uzun ömurler versin kuzuma) sanki ben hep erkek bebek istemisim gibi oldu . 2nci olsun istiyorum cok saglikla hayirlisiyla insallah. Icimden gecen yine erkek sanirim🙈
Ama şu bi gercek ki, evladin kizi erkegi olmaz. Dunyanin en tatli meyveleri onlar, Rabbim evlat hasreti ve acisi vermesin.
Aileye vatana millete hayirli evlat nasip etsin☺

X