• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden enerjik, becerikli, programlı bir evkadını olamıyorum nedenn???

Enerjik hissetmek istiyorsanız egzersiz yapın. Uyuduğunuz uykunun kalitesi artacak emin olun. Dinlenmis uyanacaksiniz. Cassey Ho diye bir kadın var. Ona bakabilirsiniz hem kardiyo hem pilates yaptırıyor. Günde yarım saatinizi alır ama size çok saat kazandırır. Tabi ilk günler kendinizi zolayıp yapmak gerekiyor. Etkisini görene kadar.

once sabah erken kalkin ben en gec 9 da uyanirim.guzel bi kahvalti ardindan evi supurup toz alirim sonra lavabo falan temizler ortaligi toplarim.kucuk bebegim var onu uyutunca bende dinlenirim.uyaninca yemege baslarim.evimin temiz ve duzenli oldugunu soyluyorlat.tabi sirf ev temiz olacak diye cocugu kisitlamam misafir gelmeden once oyuncaklari toplarim yoksa normalde daginiktir.bu durumdan hic rahatsiz olmadim cocuk istedigi gibi oynasin.zaten davetsiz misafir almam

ben evlendiğimde öyleydim hamile olmadan öncede.sorunum psikolojik mi tam çözemedim çünkü bir şeye üzülsem elim koluma taş bağlıyorlar ne temizlik ne yemek yapabiliyorum. üşenmek zaten had safhada.evime özenip dur. surayı parlatayım yemeğimi şu saate yetiştireyim yok. işte çalışırken de dünyayı kurtarmıyorum.yine kendime çözüm bulamadım.hani kocamın beni gıcık etmesini yada başka sıkıntıları göz ardı etmeyi deneyince de olmuyor.bir çözüm bulamadım kendime.

Ne güzel daim olsun inşallah.:)
Eşimin kendi işi hem bedenen hem beynen yorgun oluyor genelde.
Bir de aile yapısı olarak erkek dışarda çalışır kadın evde mantığıyla büyümüş ve öyle görmüş..
Ama ufaktan ufaktan birşeyler yapmam gerekiyor galiba. :) zamana yayınca belki durum biraz değişebilir, cevabınızı okuyunca öyle ümit ediyorum yani.
Amin ,teşekkür ederim .

Yazarken kolay da yaşarken pek öyle olmuyor ..sabret , iş bölümü konusunda ikna et . Küçük küçük yardımlar iste. . Onu çok yormasın ama seni de dinlendirsin. .

Hakkında hayırlısı. .

bende öyleyim. uyku halim yok geç saatlere kadar uyumam ama ev temizliğini yemeğini öyle aman aman kotaramam. bi gün yemek yapsam temizlik başka güne kalır evimiz büyük temizliği 1 günde de bitiremem. yemek yaparm arkamı toplamak için bi saat daha harcarım. alıştırılmadım evlenene kadar yumurta bile kırmazdım o nedenle. küçüklükten iş yapmamız lazım aslında

Herkes çok güzel önerilerde bulunmuş. Onları tekrar etmeye gerek yok. Ben sorununuz enerjik hisssetmemeniz olduğu için ona uygun 1-2 çözüm önerisinde bulunacağım.

Kimse sudan bahsetmemiş mesela. Su kandaki oksijen seviyesini yükselttiği ve toksinleri attığı için enerjinizi inanılmaz yükseltir. Bol su için. Gece yatmadan önce mutlaka büyük bir bardak su için, daha dinç uyanırsınız. Suyun faydası mucizevidir.

Sigara içiyor musunuz bilmiyorum ama içiyorsanız gece yatmadan önce asla içmeyin. İşin özeti vücutta ne kadar oksijen olursa sabah o kadar dinç kalkarsınız. Şekeri ve karbonhidratı hayatınızdan uzaklaştırmak da enerjinizi yükseltmeye yardım eder.

Bir de zorlayarak da olsa erken kalkın. En geç 8’ de uyanık olun. Kalkınca hemen bir bardak ılık ballı limonlu su için. Yarım saat içinde kahvaltı yapın. Acıkmasanız da uyandıktan yarım saat sonra o kahvaltıyı yapın. İlk başta erken kalktığınız için gün içinde inanılmaz uykunuz gelir. Sakın ola gün içinde uyumayın. Yoksa akşam uyumakta zorlanabilirsiniz yine. Erken kalktığınız ve gün içinde uyumadığınız için akşam erken uyursunuz. Birkaç gün böyle erken kalkınca uyku düzeniniz oturur. Bunları yaparsanız enerjiniz bir süre sonra artacaktır. Enerjiniz yerine gelince de yapmak isteyip yapamadığınız ne varsa hepsini yapabilecek hale gelirsiniz zaten. Kolaylıklar diliyorum.

Ben de sizin gibiyim. hep bir uyku hali var bende de. ben şöyle yapıyorum aynı güne birden fazla plan yapıyorum. çünkü evde kalıp uyursam hem mutsuz oluyorum hem uyudukça uyuyasım geliyor. uykuya kanmıyorum. Yemek temizlik bunlar mutsuz edicek sebepler olmasın. Başkaları yetiştiriyor diye boşuna mutsuz etmeyin kendinizi :)

Çok güzel öneriler ve fikirler aldım. Bana çok yardımcı oldunuz. Zira beni yargılamadan çözüm önerisi almaya ihtiyacım vardı.. bunun için size danıştım zaten. Çok teşekkür ederim hanımlar..
Her ne kadar gece geç uyumuş olsam da benim için erken bir saat olan 09.00 da uyandım. Duş aldım, şimdi kahvaltı yapıyorum.. günümün devamı da, bundan sonrası da verimli olur umarım ..
Saolun Güzel KK üyeleri. :) :KK200:

Ben kendime bir rutin oluşturdum ona göre evi düzenliyorum . Mesela Pazartesi Çarşamba cuma sil süpür toz al wc banyo temizle 2 saatten önce bitiyor zaten . Pazartesi makinaya çamaşır atıyorum salı ütü günü. Öğleden sonra 4 gibi mutfağa giriyorum bi tatlı çorba pilav ana yemek salata yapıyorum eşim 5 şi geçerken gelir yemek yeriz . O gelmeden ocak bile temiz olur o gelince asla birşeyle uğraşmam ben. Hafta sonuda öyle asla uğraşmam. Şimdilerde haftalık yemek listesi oluşturuyorum ne pişiricem derdi bitiyor ayrıca alışverişi ona göre yapıyorum israf olmuyor böyle böyle devam ediyor. Ama gece heryer dümdüz olur hiç toplamam gerekmez sabah . Sabah 10 gibi kalkarım izlediğim programla kahvaltı yapıyorum saat 13:00 de iş başı yaparım

TSH- tiroid diyen oldu mu? ciddi enerji sömürür
Hipotiroidim var zaten yaklaşık 7-8 yıldır ilaç kullanıyorum..
Doktor hanıma onu da sordum ama net bir cevap alamadım.
İlaca devam et dedi sadece.
Beni başından savdığını düşünüyorum şimdi. Çünkü soracak çok sorum varken hiç birini soramadım ve odaya girmemle çıkmam bir oldu.

Ben kendime bir rutin oluşturdum ona göre evi düzenliyorum . Mesela Pazartesi Çarşamba cuma sil süpür toz al wc banyo temizle 2 saatten önce bitiyor zaten . Pazartesi makinaya çamaşır atıyorum salı ütü günü. Öğleden sonra 4 gibi mutfağa giriyorum bi tatlı çorba pilav ana yemek salata yapıyorum eşim 5 şi geçerken gelir yemek yeriz . O gelmeden ocak bile temiz olur o gelince asla birşeyle uğraşmam ben. Hafta sonuda öyle asla uğraşmam. Şimdilerde haftalık yemek listesi oluşturuyorum ne pişiricem derdi bitiyor ayrıca alışverişi ona göre yapıyorum israf olmuyor böyle böyle devam ediyor. Ama gece heryer dümdüz olur hiç toplamam gerekmez sabah . Sabah 10 gibi kalkarım izlediğim programla kahvaltı yapıyorum saat 13:00 de iş başı yaparım
Ne kadar güzel bir program, tebrikler gerçekten.. ben de kendime temizlik günleri oluşturmayı düşünüyorum. Sanırım öyle daha iyi olacak her gün birşeyler yapmak zorunda hissetmeyeceğim kendimi.

Ne kadar güzel bir program, tebrikler gerçekten.. ben de kendime temizlik günleri oluşturmayı düşünüyorum. Sanırım öyle daha iyi olacak her gün birşeyler yapmak zorunda hissetmeyeceğim kendimi.
Teşekkür ediyorum. Hafta sonu asla temizlik yapmam ben mesela. Çünkü eşim evde olur genelde görev vs yoksa. Onunla geçirdiğim her saniye önemli evi pislik götürsün hiç önemli değil bence . Ama hafta içi evim kesin temiz olmalı psikolojik rahat edemiyorum ailemizden herkesten çok uzakta yaşıyoruz burada işte bulamadım ev dağınık kirli olsa iyice kafayı yerdim kesin ay çok üzüldüm şuan . Eşim 10 gündür görevde ben evde yanlızım ama aynı düzen devam ediyor evde

Canim en iyisi misafir cagir. Cunku misafir gelecegi zaman mutlaka yapiyorsun. Misafir gitmedende ayip olmasin diye yediklerinizi ictiklerinizi yikiyosn. Misafir gidince ohh mis heryer :) ben sabah yaptim allaha sukur. Havada az bi gunes olsa hemen cam aciyorum ev havalansin diye. Isler bitincede kapatiyorum. :) suan oglum uyaninca balkonda esyalari toplicam o kadar :) sonra yemek yapacam oldu bitti iste.

Hipotiroidim var zaten yaklaşık 7-8 yıldır ilaç kullanıyorum..
Doktor hanıma onu da sordum ama net bir cevap alamadım.
İlaca devam et dedi sadece.
Beni başından savdığını düşünüyorum şimdi. Çünkü soracak çok sorum varken hiç birini soramadım ve odaya girmemle çıkmam bir oldu.
Yakın zamanda ölçtürdün mü? Bence aç karnına testini yaptır, uzmanına göster. İlaç dozajı yetersiz olabilir

Hazır doktora gidecekken D vitamini ve B12 testleri de yaptır hatta, onlara da baksın. Bunların eksikliği de yorgunluk, depresiflik yapıyor.

Gündelik işiniz haricinde bir yarım saat ayırarak kendinize düzenli egzersiz yaparsanız inanıyorumki kısa sürede o enerjinizi toplayabilirsiniz.

Vitamin kullanıyor musun?
Malesef günümüz coğrafyası, tarımı, eko sistemi tam bir fiyasko olduğu için yediğim sebze ve meyvenin besleyici değeri çok az o yüzden ekstra takviye almak zorundayız önce şunu belirteyim.

Ayrıca herkesin bünyesi bir değil. Bazı kadınlar çocuğun oyuncak dağınıklığına bile izin vermez o kadar takıntılıdır, işleri bitmeden uyuyamaz. Gece çocuğu uyutup temizlik yaparlar. Asla yapmam. Zaten çalışıyorum çocuk uyur uyurum.. Eğer ertesi gün misafirim falan gelmeyecekse..

Ben onlardan değilim ve rahatım. Evim derli toplu ve temizken içim rahat olurum ama dağınık diye de darlanmam.. Bence sizin bahsettiğiniz süper kadınlar! da abartılı davranıyor. Kendilerini ev işlerine, yemeğe adamışlar bence. Bir gün de kafalarına estiği gibi çıkıp gezemiyorlar. İşler biter, yemek yapılır ancak o zaman "ev gezmesi" :işsiz:

Her şey dört dörtlük olmak zorunda değil. Elinizden gelene razı olun bence.

Kansızlığa bağlıyorum ben de, çünkü doktor anlattığın belirtileri verecek kadar değil dedi ama bir de ilaç verdi. Elim ayağım resmen buz kesiyor yazın sonlarında bile 2 çorapla dolaşıyordum şimdi ise 3 çorap 1 patik yine de ısınmıyor ayaklarım. Dediğiniz gibi ayrıntılı bir tarama yaptırmam gerekiyor.
Özelden atar mısınız tahlil sonuçlarını. Çünkü bazı doktoralara göre 190 b12 yeterli. Ama b12 500 altında olmamalı aslında. D vitaminine bakıldı mı.. O da çok halsizlik yapıyor.

Çok erken kalkma diyip 8 9 yazmışsın erken saat kaç oluyor acaba :KK48:

Konu sahibi havalardan olabilir veya kansızlıktan olabilir dediğiniz gibi detaylı bir tarama yaptırın genede
Senin erkenin kaç bibi:KK49: mesela benim erkenim 6 çünkü bebeler 6 dedim mi eşim kalktığı an sanki bir zil çalarmış gibi kalkıyorlar eşimi adeta bando takımı gibi gönderiyoruz ise 10 11 e kadar uyumaya hasretim de 8 e bile razıyım ama o da yok:kızgın:

Gunluk disarda bi aktivite bul kendine .Kurs filan enerjin gelir .Tiroid bozuklugun olabilir .OKB programlarini izle enerji patlaması geliyor.Birde bi japon kadınnın duzen kitabı vardı .You tube da videoları filan var.Evin her odası dağılmaması için nasıl toplanmalı onları anlatıyor.

Back
X