Neden buradasınız ?

Sista11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2015
20
4
1
siteyi yeni keşfettim çok da sevdim ama anlamadığım bişey var. İnsanlar size bir soru soruyor akıl danışıyor yani o onun kararı sadece yolunu bulmak istiyor. Eleştirmenizi hor görmenizi değil. Ay bu nası olucak e ayıp ama bilmem ne yazın diye değil. Yardımcı olun insanlara bazıları gayet yardımcı cevaplar verirken öbürü yerden yere vuruyor mantıklı mı bu yaptığınız.

Herkesin kisisel yorumu kendinedir..
Misal ayni durumu bende yasamissam daha hosgorulu cvp veririm yasamamissam ehh piss kaka derim insanin fitratinda var bu

Olaylara ucuncu bir göz oldugumuz icin duygusal bakmiyoruz. Tamamen mantıki. Mesela senin bir onceki konundaki gibi. Aklinin baskasinda olan bir adama yara bandi olmaya calisiyorsun. Bu hicte akil isi degil. Bunu soylemek elestiri degildir. Evet yol gostermeye calisiyoruz. Ama aaa evet git kiz konus demesini de bilirdik. Gider konusursun sonra iki gun sonra beni sevmedi ki aldatti diye konu acarsin. Gercekler aci..

Bazen olumsuz bir elestiri hata yaptigimiz zamanlarda bize yardimci olur farkli fikir edinmek iyidir herkesin kisiligi farkli bakis acisida

Insanın yakın çevresi hata yaptığını görse bile genellikle eleştiri yapmıyor yüzüne. Hatasını söylemiyor. E burada bizi hiç tanımayan insanlar var 3. Gözle bakıp anlattığımız kadarıyla cevap yazıyorlar çözüm yazıyorlar. Bazen çok acımasız geliyor ama zaten sen de işine gelen kısmı alıyorsun :)

Gercekleri soyleyince dayak yemis gibi algilamasin onlarda. Yasarken sesi cikmiyor sen bunlari yasiyorsun deyince aliniyor. Siddet asagilanma iskence gibi bir hayat yasiyor, akil veriyorsun "sen benim hayatimi bilmiyorsun bik bik bik".

"Bilmemkacinci cocuguma hamileyim hepsi kazara oldu. Kocam istemiyor bunu aldirayimmi". Bilmemkac senedir evinee bir bebek aglamasi icin maddi manevi dipte olan kadinlarin oldugu bir sitede kufurden beter bir konu.

"Kaynanam istedigim dantelli donu almadi gitti baska dantelli don aldi". Kaynana almasa donsuz gezecek. Evkendikten sonra aman evime karismasin der ama fantezi sutyenine kadar aldirir. Kadin mecburmu ogluyla yasayacagin zevk dolu geceleri renklendirmeye.

"Aliyle ciktim veliyle opustum hasanla yuvarlandik ahmet kizligimi bozdu mehmet beni sever mi". Tahmin et...

"Ayni evde yasiyoruz kaynanam bana karisiyor" sorarlar haliyle bastan niye kabul ettin, "e cahillik". Cunku dunyada ilk kendisi kaynanayla oturuyor, daha once denenmemis birsey, nereden bilebilirdi?

"Evliyim baskasindan hoslaniyorum. Zaten benim kocam cok ilgisiz hem de yanima yakismiyor. Yani onceden sorun yok yeni birini bulunca ufku acilmis hanimefendinin.

"Sevgilim evli bosanip benimle evlenecek, zaten zorla evlenmis 3 cocugu da zorla yapmis. Hem karisi cok cirkin". Ayni zamanda ayri da yatiyorlar emin olabilirsin.

Kocam beni dovuyor olumle tehdit ediyor beni aldatiyor... Neden bosanmiyorsun bu karaktersiz adamdan? "Bir yuvayi yikmak kolay mi hepiniz yuva yikici fesat insanlarsiniz hem kocama oyle diyemezsiniz taam mi..." Beter ol bacim....

Ve bu dunyadaki tek amacimiz bu sitedekilere tepki gostermek. Isimiz gucumuz bu. Hatta kazen bize maas veriyor. Hani evlendirme programlarinda mahsus kavga ediyorlar ya reyting artsin diye biz de burayi kizistiriyoruz.

Ya hu bu konuda açılan kaçıncı konu?
Cidden size mi kaldı bunun derdi he? Yani cidden bu mu sıkıntınız, hayatınızda bu kadar mı yer kaplıyor hemde yeni üyeyken, daha yeni gelmişken ortamı bilmezken üyeler hakkında konu açıyorsunuz?
Bundan evvel forum kurallarını okumalıydınız, üyeler hakkında konu açmak yasaktır.

Alkışlamaya doyamadım.

Bazen gerçekten çok saçma sapan, mantıksız konular açılıyor. Buraya öyle konular açıyorlar ki... Bilmem kaç bin TL borcumuz var, bilmem kaç bin TL maaşımız var ama kayınpederin cebine şu kadar para giriyor, bize yardım etmiyorlar, biz her şeyi kendimiz yaptık ühü ühü diye ağlaşıp duranlar son zamanlarda yeni favorim mesela. Yahu önce bi şükret. Evine eşya alamayan insanlar var. Dışarıda bir sürü işsiz insan var. Ailelerden maddi yardım gelince mahçubiyetten yerin dibine geçen insanlar var. İnsanların geliri ne kadar olursa olsun şu algı hiç değişmeyecek galiba: Aileler maddi olarak yardım etsin. Bak, gerçekten ihtiyaç olur yardım edilir anlarım da, binlerce TL maaş alıp hala daha kayınpederin cebindeki paraya göz dikersen burada insanlar tabi eleştirirler. Koskoca insanlar olmuşsunuz, düzenli işiniz gücünüz var ama hala daha aileden yardım bekliyorsunuz derler adama. Ben olsam utanırım yahu öyle bi konu açmaya. Benim verdiğim örnekte insanlar burada ikiye ayrılıyor: Aile yardım etmek zorunda diyenler ve evlenecek yaşa gelmiş insanlara aile yardım etmek zorunda değil diyenler. Diğer saçma sapan konuları söylemiyorum bile, say say bitmez. Denildiği gibi insanlar burada duygusal değil tamamen mantık çerçevesinde yaklaşıyor olaylara. Bir de bazıları troll, yani bazı üyeler buraya sırf gıcıklık olsun diye aksi yorumlar yazıyorlar. Hiçbirini fazla ciddiye almamak lazım aslında. Ben özel hayatımla ilgili gelip de buraya konu açmam mesela. Birkaç şey danışmışlığım var ama sevgilimle olan ilişkimle ilgili konu açmadım, açmam da. Her konu açılmamalı bence.

bazısı da yerden yere vurulmayınca anlamıyo ama..napalım..
dost acı söyler.. ben de saygı sınırlarının aşılmaması taraftarıyım.
ama sevgi dolu yazcam diye de acı gerçeklerini konu sahibinden gizlemem...

Kimsenin kimseyi hor görmeye ,yerden yere vurmaya hakkı yok tabii ki ama fikir danışan kişiye konu ne olursa olsun ay çok haklısın aman çok iyi etmişsin demek için burda değiliz herkes kendine göre doğru ya da yanlış bulur ve ona göre fikrini söyler birbirimizi pohpohlayacaksak düşünce alışverişinin anlamı kalır mı

Bazı insanlar cidden konuyu alaya alıyor, insanların üstüne gidiyor.

Ama bazı eleştirileri de kabul etmek gerek. Öyle konular var ki.

Önemli olan, küçümsemeden, kırmadan yapacaksan eleştiriyi yapmak, konu sahibinin iyiliği için.

Seninde canın sıkılmış anlaşılan. Burda zorla kimse kimseye yorum yapmıyor. İsteyen fikrini söyler istemeyen sadece okur. Herkesin kafa yapısı ve üslubu farklı olduğu için de degisik tarz cevapların olması çok doğal

Evet eleştirmek gerçekleri göstermek zaten bunlar değil benim takıldığım konu olması gereken o,benim konumda ki yaklaşımlarda mantıklıydı gayet davetsizkullanici ama benim bahsettiğim mesela bu konuya 'elalemin derdi seni mi gerdi' cevabı gibi. Herkesi de zaten bu topun altına sokmuyorum çoğu güzel şeyler yazarken bazıları gerçekten alay konusu haline getirmeye çalışmış konuları buda beni rahatsız etti. Evet elalemin derdi beni gerdi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…