• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden buradasınız ?

Evet eleştirmek gerçekleri göstermek zaten bunlar değil benim takıldığım konu olması gereken o,benim konumda ki yaklaşımlarda mantıklıydı gayet davetsizkullanici davetsizkullanici ama benim bahsettiğim mesela bu konuya 'elalemin derdi seni mi gerdi' cevabı gibi. Herkesi de zaten bu topun altına sokmuyorum çoğu güzel şeyler yazarken bazıları gerçekten alay konusu haline getirmeye çalışmış konuları buda beni rahatsız etti. Evet elalemin derdi beni gerdi yani

Ama bu sadece burada boyle degil. Hayatin her alaninda boyle. Sadece tanidigimiz insanlarin verecegi cevaba alismisizdir. Buradaki kimseyi tanimiyoruz herkes kendi karakterine ve hayat felsefesine gore cevap veriyor. Mesela hayati ti'ye alan bir insan icin burada hayat bilgisi vermesini bekleyemeyiz. Ben de cogu yoruma okuyunca yok daha neler diyorum ama o oyle dusunuyordur deyip baska yoruma geciyorum. Bence bu kadar takilma ama konu acarken her ihtimalden en aci yorumlar gelecegini bil derim.

Yardımdan ne anladığınıza bağlı, kişi çözüm mü arıyor yoksa ah ah vah vah denilip ağlaşmak mı istiyor,ben burda açılan çoğu konunun çözüm arama amaçlı olmadığını düşünüyorum
Bi saniye ben burayı müsait zamanımda ağlama duvarı yapmak istiyorum. İzin var mı? Çözümü yok çünkü :KK45:

Öyle konular var ki, üye her cümlesi için ayrı konu açıyor. Açtığı konunun devamı niteliğinde başka bir konu daha açıyor. Yani can sıkıntısından konu açanlar var. Sonra neden alay ediliyor vs deniliyor. Gerçekleri söyleyince suçlamaya bayılırlar zaten. Eleştiri kabul edemeyen konu açmasın o halde, hoşuna gitmeyen yorumlara da cevap vermesin çemkirmesin. Herkes mutlu mesut yaşasın.

Yardımdan ne anladığınıza bağlı, kişi çözüm mü arıyor yoksa ah ah vah vah denilip ağlaşmak mı istiyor,ben burda açılan çoğu konunun çözüm arama amaçlı olmadığını düşünüyorum
Aynen oyle. Gercekleri gozlerine soksan da anlamiyolar tek onlarin soyledikleri dogru olan. Bla bla bla.

Misal ben hurda mastürbasyon yapıyormuşum bu terbiyesizliği de duydum, o yüzden artık çokta umrumda değil elleri dert görmesin dayakçı kocaların,ağızları bal yesin küfür eden adamların

zaten konu sahibinin bakmadığı pencereyi göstermek önemli

çok aşığım ama beni sevmiyor diyen birine aşkının peşinden git denmez

zira o zaten bunu yapmamak için konu açmış mantık, kendi hayat deneyimleri doğrultusunda yazıyor herkes

tabii bir de yüz yüze olmama tanımama rahatlığı var

tanıdığın danışsa yüzüne yapamayacağımız ağır yorumu burada açıkça, kıvırmadan yapıyoruz, tanıdığa süsleyip püsleyip imaya uğraşırken burada dan diye yorumlar o nedenle de sert zira gerçek hayatta kimse bu kadar açık değil hep maskeli yaşıyoruz

Önce bunalım, sonra moral ve şimdi güzel arkadaşlık yüzünden buradayım.Çok zamanımı alıyor üyelik iptali yada haftada bir giricem

Sista 11 demis ki

"İnsanlar size bir soru soruyor akıl danışıyor yani o onun kararı sadece yolunu bulmak istiyor. Eleştirmenizi hor görmenizi değil. Ay bu nası olucak e ayıp ama bilmem ne yazın diye değil. Yardımcı olun insanlara bazıları gayet yardımcı cevaplar verirken öbürü yerden yere vuruyor mantıklı mı bu yaptığınız."

(Asagidaki yorum, herkese, yanlis anlasilmasin bastan soyleyeyim)

(1) Buraya gelip danismak isteyenler bir cesit cok seslilik arayisi icindeler. Degisik fikirlarden uygun olanini secmek icin.
(2) Fikir verirken yapici elestiri vermenizi, yani olayi cok tarafli gormenizi bekliyor, hakim-juri-cellat moduna gecip danisan kisiyi kucumsemenizi degil.
(3)Fikri verirken yargilyip cezalandirmayin diyor, rencide etmeyin diyor.
(4)Fikir belirtenlerin spektrumu cok genis diyor, cok yardimci olan da var durumu bir otorite gosterisine cevirip soran sahisa siddet uygulayan da.

Hepsi dogru. Elestirirken, cok tarafli, yargilamadan, karsidaki insani incitmeden elestirebilirsiniz. Aranizdaki fikir ayriligi yuzunden bana " senin olmeni istiyorum" diyen bile oldu. Sirf fikri yuzunden bir insana "sen ol" derken bir daha dusunun. Onunla medeni bir tartisma icerisinde misiniz yoksa sadece begenmediginiz fikirler icin tehdit savuracak kadar siddet ve kontrol meraklisi misiniz.

Yardim isteyen de sunu anlamali:

(1) Internette insanalrin agzi torba degil ki buzesin. Konusuyorlar iste.
(2) Cesit cesit vatandas var burada. O yuzden aldiginiz cevaplar cok farkli olabilir. (Egitim ve tecrubeye gore)
(3) Hassas bir konuda danisirsaniz sizin hassasiyetiniz, kaba veya yargilayici bir cevaptan dolayi incinebilir. Bu riski goze almak gerekiyor.
(4) Cogu zaman cogunluk cevap dogru cevap olmayabiliyor. Sonucta Turk kadinin ortalama hayat anlayisi hele calismiyorsa, 100 metrekarelik bir hapishanede olup bitenlerden ibaret. Dger yargilari sadece ailesi ve kocasi tarafindan sekillenmis bir hapis insan her zaman saglikli bakis acisi vermeyebilir.
(5) Her zaman icinden gelen ses daha dogru cevabi verir, altinci hissinize guvenin, tedbirinizi eksik etmeyin.

Lutfen kendimize her zaman durust olalim, cevap orada yatiyor.

siteyi yeni keşfettim çok da sevdim ama anlamadığım bişey var. İnsanlar size bir soru soruyor akıl danışıyor yani o onun kararı sadece yolunu bulmak istiyor. Eleştirmenizi hor görmenizi değil. Ay bu nası olucak e ayıp ama bilmem ne yazın diye değil. Yardımcı olun insanlara bazıları gayet yardımcı cevaplar verirken öbürü yerden yere vuruyor mantıklı mı bu yaptığınız.
hah,uzun suredir senin gibisi yoktu, iyi oldu geldigin.. kizlara birakiyorum seni silkeleme isini :KK53: (sakaya vurduguma bakma, senin gibi haddini asip millete ayar vermeye calisanlari cok gorduk, ayni seyleri yazmak istemiyorum)

Ya hu bu konuda açılan kaçıncı konu?
Cidden size mi kaldı bunun derdi he? Yani cidden bu mu sıkıntınız, hayatınızda bu kadar mı yer kaplıyor hemde yeni üyeyken, daha yeni gelmişken ortamı bilmezken üyeler hakkında konu açıyorsunuz?
Bundan evvel forum kurallarını okumalıydınız, üyeler hakkında konu açmak yasaktır.
saniyolar ki, toplumsal bi yaraya parmak basip burdan da epey destekci bulacaklar :KK53: arada da bi kac kisiyi ezerlerse ne ala..
herkes haddini bilse..

Buraya konu açan herkes olumlu olumsuz her yoruma ve eleştiriye açık olarak açmalıdır konusunu.
Zira buradaki yüzlerce üyenin hepsi konu sahibi ile aynı fikirde olamaz.

Bazi konular oluyor mesela 'evli adama asigim'ya da 'sevgilimi cok seviyorum ama baskasindan hoslaniyorum','sevgilim varken baskalariyla konusuyorum aldatmak sayilir mi'.Bunlara ne cevap verebilirsin ki.Aman canim kardesim olur oyle cok haklisin takma kafana diyemezsin.Yaptigi yanlisi soylemen gerek.Buraya konu acan insan gercekleri mi gormek istiyor yoksa haklisin deyip sirtinin sivazlanmasini mi istiyor?Kimse kimseyi tanimiyo burda zaten sunu yerden yere vuruyum diye dusunceleri oldugunu sanmiyorum.

siteyi yeni keşfettim çok da sevdim ama anlamadığım bişey var. İnsanlar size bir soru soruyor akıl danışıyor yani o onun kararı sadece yolunu bulmak istiyor. Eleştirmenizi hor görmenizi değil. Ay bu nası olucak e ayıp ama bilmem ne yazın diye değil. Yardımcı olun insanlara bazıları gayet yardımcı cevaplar verirken öbürü yerden yere vuruyor mantıklı mı bu yaptığınız.
Kendi adıma saçma sapan davranışları olan insanları pohpohlamak için olmadığı kesin de

ben dayak yiyen aldatılan kadına boşan derim

evli adamla ilişki yaşayana ahlaksız derim

verdiğimiz tavsiyelere uyup uymamak kendi bilecekleri iş

ne bekleniyor dayak yiyene ah canım vah canım otur paşa paşa dayağını ye herkesler yiyor

ve yahut evli adamla ilişki yaşayana devam et en iyisini yapıyorsun dememizi mi

Neyzen'in lafi geldi aklıma yorumlari görünce: "Türk milleti gariptir her lafı kaldirmaz, ibne dersin kizar da, s... ersin aldirmaz" :D

Yo ama ben de katılıyorum empati yoksunu çok insan var. Dogrulari soyluyoruz, gercekler acı deniyor da bir lafi söylemenin binbir yolu var. Karsidaki zaten uzgunken üstüne gitmek ona daha düzgün dusunebilme yetisi kazandirmaz. Ayriyeten niye bu kadar yıkıcısın ne istiyorsun da olmuyor hıncını başkasından çıkarıyorsun. Lüzumsuz yere yapılan sert yorumlar bana bunu düşündürüyor.

Problem de burada iste.

Herseyi sig ve genelleyerek gorme aliskanligi Turklerin en kotu karakter ozelligidir.

Bir olayin altinda yatan gerecekleri gormeden analiz etmeden damga basmak muthis bir otorite sahibi olma firsatidir.

Kendine guveni olmayan insanlarin basvurdugu kolay yontemdir.

Ne yazik ki buray ayazanlarin %90i bu yonteme basvurmaktadir.

Derin dusunmez cogu vatandas. Sig ve basit kategorilere sigdiriverir herseyi.

Back