neden bu kötülüğü kendime yaptım

biliyrm öyle diyeceklerini ama şunu da iyi bilyrm onu bn olmasaydım zaten kimseyle evlendirmeyeceklerdi. benim kimi kimse bu şartlarda kabul etmeyeceği için sanırım eşimde onlara diretmiş. zaten annesi bana snle bir sorunumuz yok biz oğlumuzun evlenmesini istemyrduk dedi ve devamında sn misin bırakmayan deyip beni 5 yılda mahvettiler. bekarken yüzüme bakan bi daha bakardı övünmek diye düşünmeyin en yakınlarım kuzenlerim bile benle evlenmek için beklerlerdi. ama şimdi gören sana ne olmuş bi insan bu kadar değişir mi diyrlar. en önemlisi sinir hastası oldum bir erkek için şimdi bana bunu yapanlar evlerinde mutlu yaşyr

Ağzınizin tadı hiç bozulmasın inşallah herşeye herkese rağmen kocanla mutluysan katlanacaksın mecburen kimseyi takma kocanla mutlu olmaya bak

Ağzınizin tadı hiç bozulmasın inşallah herşeye herkese rağmen kocanla mutluysan katlanacaksın mecburen kimseyi takma kocanla mutlu olmaya bak
Aynen öyle canım dünyaya bin defa gelsem bi tane de daha böyle koca bulamam. Onun hatrina katlaniyorum Allah sahidim :) Allah razı olsun :)

aynı daha geçen babası yine ne olursa olsun önce anne var dedi baba var dedi yani eşime bana çaktırmadan eşinden önce biz varız unutma demeye çalşyr. sanki bn oğullarına annen babana kötü davran kız bağır diyrm sürekli bu çaba içindeler ve eşimde zaten hiç bir zaman bunu yapmadı. ama sanki böyle bşy varmış gibi sürekli beni zan altında tutyrlar. senden önce senden önce.Çok denedim öle yaparak zaten bugune geldim dışarda bıraktım ama bn uzak kaldıkça hem eşim hem ailesi buna musade etmedi görüşmediğim zaman öutlu huzurlu kavgasız geçiyr günler görüşünce bakyrm kv kızının altınlarıyla kaynannsıyla ban hava atmaya işte bak snin altının var mı benm kızımın var kaynanası çok iyi ona iyi de kardeşim altınım yoksa sen almamışsndır kaynanası iyiyse kötü olan sensin yani bunu eşimde göryr ama ama işte bana dediği böyle kabul et. ve asıl üzüldüğüm ben ne zorluklarla okudum şimdi mesleğimi yapyrm kendimi her anlamda geliştirdim bilmediğim memlekette parmakla gösteryrlrm iş hayatında. İşte böyle görgüsüz insanlarla bu konuda sorun yaşamak bni hasta etti.

gittik dokrota hiç bşy sıkıntı yok sebepsiz infetilite zamana bırakın dedi doktor eşim ise bnm bu konuda nasıl hassas olduğumu bildiği gördüğü halde canımı açıtmak istercesine cocugun olmyr snin dedi. ya keşke keşke ona nasıl bir eş olduğumu görseydnz bn kendimi çok çok halı ettim ayaklarının altına çalıştığım halde hiçbir şeyini eksik etmedim. bana karşı merhametliydi 1,5 yılda yavaş yavaş değişti

Simarinca öyle olur arasıra haddini bildireceksin ki kendine gelecek. Bende bu çalışan kadınları anlamıyorum ya ben ev hanimiyim ben bile hizmet etmiyorum onlar gibi o bana hizmet etsin o beni mutlu etsin tatmin etsin kadınım diye köle olmak zorunda değilim... sebepsiz inferilite öyle mi . Strese bağlı yani .. herşeyde vardır bir hayır bence bu çocuk işini de çok kafana takma sana o lafı diyen adamla bırak çocuk doğurmak bir bardak şu verme. Sana yazık. Allah kurtarsın ne diyeyim.. ha bide kusura bakma ama sen de çok çelimsiz missin kendine guvenmiyordjn bu yola girmeseydin girdiysende dişlerini gosterseydin . Neden bu kadar ezildin ki yazık olmuş ömrüne .. artık dovunmeyi bırak ve ayağa kalk senden başka elini tuttan olmaz ya silkelen yuvani koru yada o kocayı sokağa at anasının koynunda uyusun. Bence seçim yapınca rahatlayacaksin.

evet keşke biraz gaddar olsaydım böyle yıpranmış olmazdım gelip ağladılar yalvardılar çevre için gel git dediler tmm dedim gittim değişen bşy yok sadece ben sinirlendim ben konuştum herkes eli cebinde izledi. annesindeki kıskançlık başka bşydi para bir yana o kızla birlikte olacak onu sevecek ona dokunacak kadının yüzünden bunlar okunyrdu oğluna karılık yapmaya çalşyrdu gözümle göryrdum iyi de kardeşim sn nasıl evlenmişsen birinin çok afersiniz yatağına girmişsen karşıdaki yapınca niye sana tuhaf gelyr. kendi kızlarına yuva kurunca sorun yok ama elin kızı olunca kötü kadın gelin oldu.Ama iki yolum var ya bundan sonra anladıkları dilde konuşmak ya da boşanmak çok değil böyle yürüyüp yürümediğini 1 sene içinde göreceğim inş o süreye kadar kendime sinirimden zarar vermem.

Bence nabza göre şerbet en iyisi . Kv. Değilde senin esinde bence problem senden daha çok sıkıntı yasamisim ama ben çok mutluyum eşime yansitmadim yaşadığım aciyi oturup beraber agladik ben aglagimca o seyretmedi. Daha bi damla göz yaşı dusurmedim insan içinde.. Bence yuvana sahip çıkmak istiyorsan taktik değiştir herkes haddini de yerini de çok iyi bilsin. Öyle salak kaynanalarda var inanırım yani gelini kiskanmak ta nedir ya neyin kafasını yaşıyor sa

Eşinin ailesinin gönül rızasını almadan evlenmekle hatalısın. Şuanda bunları yaşayacağını tahmin etmemiş olamazsın.

bilmyrm işte sorun bu ikili oynayamyrm bi insan azcık iki yüzü olmaz mı bana bunu yaptılar onlara da iki kelimem olsun demedim sadece yaptığım siz bana böyle yaptınız görüşmek istmyrm. Eşim sıkıntı ben zaten bunları bilerek girdim ama o vardı şimdi yok. boşanılır ayrılır ama sorun o değil sonrası ben gençliğimi herşeyimi bir adam uğruna harcattım başkasıylşa evli olsaydım kıymet görürdüm çocuklarım olurdu mutlu olurdum boşandıktan sonra asla evlenmem o kadar emek verdim kıymet görmedim tekrar nasıl başlanır. onlara bşy olmaz kaldıkları yerden devam ederler bayram da ederler diğer türlü bni bu kadar kırmış bni herkese ezdirmiş hakkımda o kız diye konuşan insanlara savunmamış biriyle nasıl aynı sofraya aynı yatağa girerim onun için neden daha fazla katlanayım.

Eşinin ailesinin gönül rızasını almadan evlenmekle hatalısın. Şuanda bunları yaşayacağını tahmin etmemiş olamazsın.
evlendikten sonra çocuk aklıyla kapıyı kapatınca dışarda olacaklar sanyrdum. 1,5 nişanlılık süresince çok vazgeçtim yapamyrm diye ama eşim bırakmadı yalvardı ağladı çok sevince de bırakamadım. kızları da aynı şekilde arkadaş ortamında tanışarak evlendi neden kızları elin oğlunu kandıryr diye yaklaşmadılar ya da karşı taraf neden oğlumuzun yakasını bırak demediler. gönül rızasını almak için zaten evlerine gittim kadının bana dediği bilyrdum bi kız oğlumu kandıracak parasını görmeden. böyle niyetini ortaya koyan insana daha neyin rızası için yalvarayım söz oğlunun parasını yemeyeceğim ikimiz çalışıp size yediririz mi diyeydim.

Sen bu adamla daha cooooook hasta olursun.

Işin gücün varsa hic durma....boşan!!!

Alin oğlunuzu cikdigi yere tipa edin de...

Böyle ömür gecmez. Daha cocuk coluk yok...bu kaynana sana daha cok musallat olur. Birde elden ayakdan düşünce kendine baktirir.

Ben senin yerinde olsam acarim davayi

İyi de adam dayanamamış işte
Beş yıldır kriz geçiren bir kadın
Beş yıldır ezelde kalan olayı unutamayan bir kadın
Ona da kriz gelmiştir
Ben olsam çekemem ne yalan söyleyeyim.

İkinizde iyi değilsiniz

ben geleceğimi görüryrm arada eşimle konuşyrduk çocuk olursa kime veriz diye hiç konuşma hakkı bırakmadan anneme diyrdu. bende kendisine hayır vermek istemyrm çocuğumu bana duşman yetiştirir ve zaten bana o kadar çektiren birine niye çocuğumu vereyim. ama ısrarlar konuşma onun kadar kim iyi bakar diye konuşyrdu. biliyrm kızları var ama kendini bana atyr bnm bi de onlara bakmamı beklyrlar yani çalıştığım halde her hafta gidip evini temizlesem yemeğini yapsam yok demez.

konu ezelde kalmadı canım halen en sıcağından yaşatyyrlar. Ailesini kendisi bile beğenmeyen adam bugun bana evet göryrm sana haksızlık yapyr ama susacaksın diyr bende insanım diyemez miym ne olyr kardeşim. ve hep derim kim beni kınıyrsa allah başına versin bilmeden konuşunca kul hakkı diye bşy var

Kusura bakmayın ama sizi çok sindirmişler. Her gittiğiniz yerde dedikodularını,aile sırlarını,açık yanlarını millete anlatın. Ortaya çıkınca da sizin zamanında yaptıklarınızı yapıyorum yoksa zorunuza mı gitti diyiverin.

patlama noktası eşimin değiştiğini küçük bir olayda anlayınca 5 yıl önüme döküldü bir haftada hasta oldum ben niye katlanmışım dedim. durup buna devam etmek de bni daha da bitiryr şimdi sadece birkaç günü beklyrm tamamen karar vermek için

yapamam bndeki sorunda bu iki yüzlü ya da onların silahıyla oynayamyrm net bendeki varsa var yoksa yok zaten o yüzden üstüne kattılar sürekli. şimdi aklım başıma geldi değil görüşmek istemyrdum uzaktan psikolojik baskı yapyrlardı biz anne babayız sn cezalandırılacaksn her yerde komşuda akrabada bunu duyar oldum. derken allah belanızı versin dedim gidip gelmeye başladım baktım yaşadıklarım yetmyr üstüne katyrlar

Cocuk var miydi? Senin ailen ne diyor bu duruma? Bosanma gundeme geldi mi hic? Geldiyse esinin tepkisi ne oldu?

Kayınvalideniz ile bu konuları konuşmak istediğinizde önünüzde engel olarak duran kişinin "kocanız" olduğunu göreceksiniz.. Bu da size, asıl engel ve sorunun en başından beri eşiniz olduğunu zaten gösterecektir. Sonra elbette ki siz... Ardından da sizin ilişkinizde ki bir tür pasiflik nedeniyle olaya sirayet edebilen üçüncü kişiler.. Piramit böyle..

Nişanlılık döneminde, oldukça pasif karakterli bir adamı seçtiğinizi mutlaka anlamışsınızdır. Neden pasif seçim belli iken siz de pasif kaldınız, tam onu bilemiyorum ve o dönemde ki toyluklarımıza yoruyorum ben.. Belki de istemsizce şuna mı inanıyoruz "Aynı evde olunca ben nasılsa onu ikna ederim"... Ama bir pastanede limonata içerken konuştuğumuz ortama benzemiyor işte evlilik.. Evliliğin de kendi içinde sorunlu dinamikleri var en başından itibaren... Hesaplayamadığımız..

Beş yıl geçmiş.. İstediğiniz yalnızca "Haklılık" olmayacaktır bundan sonra. Haklılık verilmesinin ertesinde kendinizi tutamayarak başka tavizler isteyeceksiniz eşinizden.. o da bunun farkında.. Pasifler ama amiyane tabirle aptal değiller.. Kabul etse de size belli etmeyecektir... Kayınvalidenizin ne ölçüde şu an samimiyet gösterdiğini yazıdan anlayamadım. ama bir samimiyet var sanırım "Samimiyetine inanmıyorum" yazmışsınız... Deneyin bakalım... Mutfakta bir kahve yapın, çağırın.. sağdan soldan konuşurken "Ya bana şunu şunu demiştin anne, ne kadar alınmıştım" deyin... Önce oradan başlamak ister misiniz peki, yapılan haksızlığın ilk adresinden... Üslub ve tavrı yumuşacık ayarlarsanız, belki konuşma imkanınız olur.. Aradığınız şey, haklılık ise...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…