neden bu kötülüğü kendime yaptım

Kusura bakmayın ben eşlerinizde ve ailelerinde bir kusur göremiyorum.
Size baştan tavırları belliymiş bile bile lades deyip evlenmek, unutamamak nasıl bir mantık bana da anlatır mısınız ?

Ne bekliyordunuz her şey süt liman olacak eşleriniz size hak mı verecekti.

Hata sizde hanımlar, üzgünüm.

Eyvallah dediğiniz ve dünyada sanki bir o kalmışçasına evet deyip evlenmekten kaçınmadığınız eşleriniz sonuçta şimdi değişmedi..

Hem evleniyorsunuz bu tip ailelerin çocuklarıyla sonra da psikolojiniz alt üst oluyor, kendi hayatınızı kendi ellerinizle mahvediyorsunuz farkında değilsiniz.

Ya unutacaksınız ya da boşanacaksınız.
 
çok kötüyüm ona muhtaçmışım gibi o eve gitmek bni daha da kötü ediyr. bahara kadar bekleyeceğm kendime ev bakacağım çünkü biliyorum ki eşimde onların mayasında bigün beni daha kötü edecek ve ben yeni gördüm onu bana bugun en hassas olduğum konuda snin çocuğun olmyr diyen kişiye nasıl tekrar can diyeyim.
 
kader diye bşy var kader olduğunda yaşayacağın oldugunda diline kilit vurulurmuş sanırım ben onu yaşadım evet bilerek girdim ama eşim vardı yanımda o bni ayakta tutuyrdu şimdi bu adam bana onlar sna ne yapsa siz bana niye bunu yaptınız diyemezsin diyr. asıl konu ne biliyr musnz ben çok fazla fedakarlık yaptım eşim bunları hayaında annesinde bile görmedi bunları yapan herşeye katlanır diye düşünyr ve bni yavaş yavaş parçalayarak yol almaya çalışyr.
 
Yapmayacaksın sevgi.
Yap-ma-ya-cak-sın.
 

evet çocuk mevzusunda söyledikleri her şeyin üzerine tuz biber olmuş. burada yasak olduğundan açık açık yazmicam tabi ki ama birden değişen bir adam için benim aklıma başka şeyler geliyor. hele de parasını yemek adına oğluna bunca kötülüğü yapan ana babaya birden döndü ise..
ben yine de psikolojik yardım almanızı tavsiye ediyorum ikinizin de. belki kocanın da kafasında farklı şeyler vardır da sana tezahürü bu şekilde oluyordur. bunu anlamak için bir uzman desteği şart.
 
anladım ne demek istediğiniz zaten evlendikten sonra evime geldiler halen unutmam ve hep aklıma gelir ben mutfaktaydım kafamı çevirdim baktım görümcem bana bşy anlayr kv. yatak odasına öle kaçarak gitti ki beni de bi yandan takip ediyrdu bunu gördüm allah işte sonra gidip odayı kontrol ettim bşy bulamadım. sonra kötü düşündüm diye kendime kızdım da bilmyrm onların yapacak yürekleri varsa bnm de rabbim var elbet adalet bigün tecelli edecek.
 
Bence eşiniz haklı.
Koskoca 5 yıl olmuş
Ya unutacaksınız ya da gideceksiniz.

Ama 5 yıl önce olan şey nasıl unutulmaz aklım almıyor
Hemde sinir krizleri geçirip dövünerek ağlayacak kadar
 
Oha diyorum başka bişey diyemiyorum insan arsız olmasın ışte ağlaya zırlaya götürdü yine amacına ulaştı ışte ya sende sarhosmuydun be arkadaş gitmiş 6 bileziği vermişsin adam hayır diyememiş özellikle sen de diye sana sormuş veremem diyeydin ya şimdi de ara benim ihtiyacım var acil bileşiklerin parasını alıyım de bakalım ne dicekler
 
Bence eşiniz haklı.
Koskoca 5 yıl olmuş
Ya unutacaksınız ya da gideceksiniz.

Ama 5 yıl önce olan şey nasıl unutulmaz aklım almıyor
Hemde sinir krizleri geçirip dövünerek ağlayacak kadar
arkadaşım sorun beş yıl incesi bugun konu oldu değil okumadınız heralde adam değişti bana artık kötü davranyr dövüyr sövüyr adam yerine koymyr başlarına ne gelse bni suçluyor bnm ahım tutmuş kendisinin dediğine göre. mazlumun ahı tuttuysa demek ki kırdığı kalbı allah seviyor mazlum ahı çıkar tabi
 
Neresinde hata yaptığını söyleyim. Nişanlına güvenmekle.. Daha doğrusu yanında durmasının ömür boyu sürecek sanmakla en büyük hatayı yapmışsın.. Al sana nankör bir koca. Eğer bilmiyosan şunu da öğren kocan bu konuda hiç değişmez. Hatta daha beter olacak. Zavallı anneciği ve babacığı ve hain karısı... Kocanın beynindeki karakterler... Ona göre sürdür evliliğini...... Evet benim kayınvalide de böyleydi sonuna kadar istemedi beni. Ama benim kocam delikanlıydı. Eğdirmem başını dedi. Ailemin yanında sen beni bil, benimle evleneceksin dedi. Ve aynen de öyle oldu. Zaman zaman o benim annem demedi mi dedi... E ben asla annenden vazgeç demedim. Ama beni hiç ezdirmedi hep arkamda durdu allahı var. Ben de kocamı üzmemek adına onun annesine saygısızlık yapmamak için muhatap olmadım. Çünkü olsam işler sarpa sarardı. Susan, alttan alan biri değilim.. Ben onu dinledim kocamı bildim, o da sözünü tuttu ezdirmedi beni.. Çok da mutlu evliliğim var.
 
Eşiniz haklı, mutluluk istiyorsanız unutmaya çalışıp yolunuza bakmalısınız. Olan olmuş, söylenen söylenmiş. Değiştiremezsin. Aklına getirmemeye çalış. Kendine uğraşlar bul. Zihnini başka şeylerle oyala..
Eşinin senin çocugun olmuyor demesi çok üzücü belki. Vardır Allahın bir bildiği, henüz vermedi. Bol bol dua edin, kendinize vr evinize..
KV, görümce vs. Mesafe koymaya calışun aranıza. Saygısızlık yapmazsınız ama canım cicim de olmazsa çok sorun olmaz inşallah.
Ama kendiniz savunun. Her türlü söz ve davranışa karşı..önce tatlılıkla, baktım olmuyor, anlayacakları dilden
 
Gerçekler acıdır ancak balık baştan kokar, oyle bir aileyi kabul etmek ve evlenmek sizin hatanız, ağlamanın faydası yok hemen kurtulun şunlardan, asgari ücretleride kendilerine kalsın.
 
Siz kvnin akrabalarının yanında niye onu rezil etmiyorsunuz. Oğlunun parasını yiyemedikleri için yapmadıkları rezillik kalmadı, oğlunu rezil etti aslında falan diyin.
 
evet bn eşime hep dedim bni böyle hasta eden ailen değil sn. sn bizi karşı karşıya getirmekten çekinmedin onların tutumunu bilyrsan snin için snin ailenin bu rezilliklerle kabul eden insanı yarı yolda bırakyrsn onlar bana snin yanında oğlumuzu kandırdın dediğinde neden neden bşy demyrsn bnim arkamda neden durmadın. bende ilk başta sizin eşiniz gibi arkamda duracak sanyrdum ezdirmeyecek sanyrdum ama adam değişti bn krizler geçirdiğimde kendisine ne olur bn kendmi savunmadım hiç gittikçe yıpranyrm dediğimde bana sarılıp teselli eden sakinleştiren adam bugun bana sana ihtiyacım yok diyr
 
Siz kvnin akrabalarının yanında niye onu rezil etmiyorsunuz. Oğlunun parasını yiyemedikleri için yapmadıkları rezillik kalmadı, oğlunu rezil etti aslında falan diyin.
evet haklısınız birgün aile büyükleri dedikleri kişiye gidecektim herşeyi anlatacaktım ben olayın neresindeyim diye ama eşim beni tuttu bırakmadı. beni komşularına akrabalarına kötülüyrlar eşim sadece bakyr eve işlerini o kadar iyi biliyrlar oğlullarının yanında ağlayıp mağduru oynyrlar sanki tüm o pislikleri bn onlara yapmışım gibi. bnm üzerimde tek kuruş hakları yok ve buna dayanarak görüşmek istemediğimi söylediğimde eşime ağlyrlar biz anne babayız millet tek konuşmasın gelinleri görüşmyr diye bnim üzerimde sürekli hakları varmış gibi davranyrlar görümcelerim bana şu cümleyi kuruyrlar anne babayı kırmak olmaz hakları var dedimki oğlullarında var mı bilmem ama bnm üstümde tek hakkınız yok ve anne baba olarak kabul etmyrm oğlunuzla görüşün görüşmeyin sizin sorununuz ben o konuya karışmyrm dedim ama kurtaramyrm kendmi bakyrm kapı çalışyr gelyrlar işte el alem ne der. bni dul gibi tüm akrabalarıma rezil ettiğinizde bnm çevrem yokmuydu.
 
Doktora gittiniz mi ? Problem var mi çocuk konusunda çok merak ettim .. bende olsan o lafı diyen adamla bir dakika bile duramazdim sen ona güvenip onu adam yerine koyup omrunu adayacaksin o it oglu it sana öyle laflar edecek haaa vay anan derdine der ağzını. Ortasında bi tane patlatirdim. Kendi ayakların üzerinde dur canım öncelikle bide kararlı ol bişey yapacaksan öyle çocuk oyincahina çevirme gidip gelme yani çık o evden essekler gibi pişman olsun .. çocukta yokmuş zaten belkide bu senin su anda en büyük şansın çocuğun olsa ölene kadar katlanmak zorunda kalacaktin o adama. Ama bide su tarafından bakalım konuyu çok da gittim bi ordan. Bi burdan yqİyorum kusura bakma . Şimdi siz ayrılınca kv bak ben sana demedim mi oğlum o kızdan hayır gelmez o evlilik yürümez diye deyip kendini haklı çıkaracak bi de bu var yani
 

Tamam ben eş yönünden şanslıydım belki canım ama benim arkam kalabalıktı. Aİlem beni ezdirmezdi belki ama eşime de çok politik davranırdı. Biz ona güveniyoruz, Kızımız için evelallah gözümüz hiç arkada olmuyor, böyle kocası varken kızımızın sırtı yere mi gelir gibi sözlerle eşimin hep yanında oldular. Oğullarından ayırt etmediler. Ve eşim şu gerçeği gördü. Annesine bir gün telefonda ''karımın ailesi yapıcı , senin gibi sürekli kafalarında kurup kurup sorun yaratmıyolar. yuva bozmaya deil yapmaya çalışıyolar'' derken duydum.
Ha diyelim ki eşim seninki gibi 360 derece döndü... 1 dakika durmazdım çok net!!! Belki de eşim huyumu ve bu durum karşısında yapacağım şeyi bildiği için pasif kalamadı yanımda durdu..... Beni kaybetmeyi göze almadı. Şimdi soruyorum Sen neden oradasın?????? neden çantada kekliksin???? neden eşini bir tercih yapmaya zorlayıp ona göre yolunu çizmiyosun.. Bırak anlaşmadan boşan. Ne almaya çalışıyosun, neyin anlaşmasına varmaya calışıyosun? Senden daha kıymetli ne var şu an zerre kadar kıymet görmediğin o yerde???
 
Ah canım ben onu salakligi nasıl yaptim hala anlayamıyorum öyle saf salak bişey de değilim ha hayatta tek yaptığım saçma şeydi in anki . Kız ben o kv başa çıkmış adamım kendime bile inanamıyorum . Tüp bebek yapricagiz acil dedi doktor para lazim diye aradım haziranda veririz dedi ben en geç nisan ayında lazim para dedim hazirana kadar bekle dedi amann ışte ilk ve son salakligim oldu buda. Ama allahtan canım kocam herşeyin farkında tirnagim kirilsa derdine düşüyor allah razı olsun. Daha bir kötü so duymadım 2 buçuk yıldır evliyim 6 sende görüştük ama hep baş tacı yaptı sağolsun. Ama çok çektik ilimizde ailesinden atamam satamam o benim annem diyor haklı olarak bende onun bana bu kadar anlayışlı olması sebebiyle görüşüyorum ailesiyle . Elimden başka bişey gelmiyor yaşananlar hazmedilecek gibi değil de ömür kısa ..
 
Çok
Güzel yazmışsınız gerçekten.. su durumda böyle olmalı ben tam da bunu yapıyorum ve eşimle çok mutluyum . Olan oldu unutmakta zor ama dovunmenin alemi yok güçlü olup dik durmak gerekiyor
 
Sen eşinle mutlu olmak için evlendin öyle değil mi?
Ve bunlara inat eşinle çok mutlu ol.
Eşinin ailesini kapının diğer tarafında bırakmayı bilmelisin.
Kaç yıl geçmiş neden hala gündeme geliyor?
Hala size karşı tavırları davranışları aynı mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…