neden bu kötülüğü kendime yaptım

Esini seviyor baska da sorunum yoksa sen onlarin burnundan getir. Annesi sinir krizleri gecirsin sen niye kendini paraliyorsun. Güclu ol onlara istedigini verme.

Ben sokkk... benim hikaye mi birisi yazmış sanki okurken biri benle alay mi ediyor diye bile düşündüm ... öyle bir evlilik yaptim ki kardeş neler etmediler neler.. cümle aleme oglumiza musallat oldu diye yaydilar 6 sene mücadele ettik bütün akrabalar ayrıl o kızdan diye adamcagiza etmediklerini bırakmadı benim ailemde öyle tabiki. Afedrsin bu kız dul da oğlumun peşini o yüzden bırakmıyor bile diyormuş kv. Gençliğimi heba ettiler velhasili ama ne yaptık ettik evlendik . Kaçarak tabi şimdi herşey yolundaymis gibi davranıp benden hizmet bekliyorlar malim ya ben unutacagim üç günde öyle herseyi yazdığın bir çok şeyin aynını yaşadım in anki. Hatta ne nisan ne düğün yapıldı bana bir çeyrek altın sahi takmadilar. Döndük dolandik aylarda barsitik Allah affetsin onları deyip ama ne oldu adamlar hiç bişey olmamış gibi hava gibi ye devam ha bide nispet yapar gibi kaynıma şanlı şöhretli düğün yaptılar hemen ardinizdan bide ayrım yapmadıklarını iddia ediyorlar .... ay valla daha neler neler. Seni o kadar iyi anlıyorum ki

Yani bunları duydukça çıldırıyorum hala senden hizmet mi bekliyorlar ve hiç birşey olmamış gibi yuh yani onların yüzünün astarı sıyrılmış belli sen yapsaydın.ama yıllarca dillerinden düşürmezlerdi ama kendileri anne baba ya ne yapsalar ses cikmicak bide bu yaşananları söylenenleri hiç olmamış gibi hiç sanki onlar birşey söylememiş gibi davranıyorlar ya hepsinden bin kat daha soğuyorum tiksiniyorum Allah size sabırlar versin dua etmekten başka size bişey gelmiyor elimden bari esin senden yana olsa diye dua ediyorum valla

Esin senin ailene karsi nasil? Normalde ikili muhabbetiniz iliskiniz nasil?

Esin senin ailene karsi nasil? Normalde ikili muhabbetiniz iliskiniz nasil?
kilit nokta bu beni şimdi bu hale getiren durum bu eşim ilk başlarda herşeyi görüyordu benm aileme ona kimsenin yapmadığını yaptı kızlarını sahipsiz tek başına gelen birine verdiler ve maddi destek bile verdiler son 1,5 yıldır farkettim eşim ailesiyle görüştükten sonra bana aileme karşı değişti 5 yılda toplasanız 3 defa gitmişizdir birlikte annemlere çünkü uzak yıllık izin alarak gittik ve eşime geçen yıl gidelim dedim bana verdiği cevap beni şok etti bn artık oralara gelmek istemyrm yoruluyrm o taraftaki insanlarla muhabbeti sevmiyorum dedi ben sinirimden bayılacaktım bana o kadar çektiren ailene götürüyrsn benm için neden bşy yapmyrsun buna hakkı olduğunu düşünmüyrdum hiç tartışmasız kapattım kanuyu ve dedim artık istesen bile asla sni aileme götürmem. derken farkettim zamanla bana yapılanları unutup ailesiyle çok sık görüştürmeye başladı ve ben huzursuz oluyrm dediğimde bni suçladı böyle hissetiğim için.
ve en garibi ne biliyr musnz kendisi bile ailesini beğenmiyor herşeyin farkında annesinin birgün ona oğlum diye candan sarıldığını görmedim aç gelmiş tok gitmiş hiç sormaz umursamaz hasta mı iyi mi bilmez maddi anlamda tek kuruş destek olmadılar hiç birşeye ve ben bugun uğruna akıl sağlığımı kaybettiğim insan yanımda değil karşımda o beni bitirdi. Değmezmiş bir erkek için onu çok geç anladım

Olaylar başlamadan bni istemeye gelecekler sanıyordum ve eşime dedimki bn nişan elbisemi kendim alırım sizin pek durumunuz yok kimseyi de zorda bırakmak istemem dedim ve kendim aldım. bunlar eşime bırak diye başlamışlar bnm haberim yok tabi öylece buradan ailemin yanına gittim ve o sürede tüm kuzenlerim akrabalarımın komşularımız nişanlanacağımı biri olduğunu duydular ve sonuç gelmediler. yaşadığım psikoloji düşünün eşim aradı beni bnm ailem istemyr bende gelmiyrm. Ailemde üstüme gelmeye başladı o gün bizi rezil ettin herkes şimdi ne oldu gelmediler der diye bni 1 ay bitirdiler.Sonra eşim nasıl olduysa karar vermiş tek başına çıkıp geldi ve üzerimde eşofmanlarla yüzüğü taktık. halen o aldığım elbiseyi saklarım kimseye veremedim çöpe atamadım hiç giymedim tek bi kere bile 5 yılda. Şimdi ben daha nasıl davranayım bunları unutayım

Eşim öyle üzgün ki onu da kırdı ailesi ona düğün yapmamış oldu aslında o bu acıya dayanamıyor hala her gece ağlıyor . Beni hiç mahcup etmedi öyle güzel bi ev dayadik dosedik ki kredi çekti güzel bir araba aldı kredi çekip 250 gram altın almış bilezikler yüzükler falan sırf barışmaya gittigimiz zaman kardeşinin düğününde mahcup olmayayım gururla gukumseyeyim diye hele kendi aileme guttigimizde beni coocok grurlandiriyor Allah razı olsun.. kız hele kv. İlk el öpmeye gittik yalvar yakar ağlaya ağlaya çağırdı nolur gelin dayanamıyorum diye 1000 km yoldan gittik güya barisacagiz diye gittiğimi gün koca mi çekmiş bi kenara o kiz bu eve girdi ama sen onların evine asla gidemezsin onlara anne baba diyemezsin eğer öyle bişey yaparsan hakkımı helal etmem kendimide asarim dedi. İnanabiliyor musun .. ve odaya ben girdim kizilca kıyameti kopardim. O gece tüm mahalle beni sakinleştirmek için uğraştı her neyse sakinlestim allahtan eşim benim tarafimdaydi. Buna rağmen kv. Öbür gelinimden bi farkın yok ilimizde
Kizimsini diyor ve gelinlik yapmamı bekliyor neden bu kadar dik basliymisim çok sogukmuaum ben . İnanabiliyor musun .. haa eşim bilezik aldı ya bana 12 tane onunda 6 tanesini aldılar acil borçları varmış esimde bana sordu yanlarında bende saf gibi iyi bari tamam deyip cikariverdim neyin kafasiydi hatırlamıyorum bide bebegimiz olmuyor ha iki kez tüp bebek tyaptirdum tutmadı acil 3. Yaptirmam lazim çok sikintiliyim yani.. paramız yok ama adamların umru değil.

Ah canım sen ne diyorsun ben gelinliği giymedim ölene kadar içimde kalacak bu acı ve hergün dahada çok nefret edeceğim onlardan .. avucuma kına yakılması.. neler yasadin çok iyi anlıyorum .. Ama sen dimdik dur dur ki onlar in istediği olmasın esinlede konuş çeki düzen versin kendine bir yuva kolay kurulmuyor ghele bizimki mgibiler. Seviyorsanız birbirinizi eğer biraz sabır gösterin hiç bişey olmamış gibi davranma rarasira hatırlat kendini onlara ve onlar senden korksun ama eşine caktirma bunu eşine sende unutmuşsunuz gibi yap ki senden taraf olsun. Karşımdaki nasıl oynuyorsa sende öyle oyna oyunu

bnm de çocuğum olmyr ve olmamasının sebebi iki güne kadar eşimden duydum ben ailesinin yaptığını unutmadığım için allah beni cezalandırmış

bnm de çocuğum olmyr ve olmamasının sebebi iki güne kadar eşimden duydum ben ailesinin yaptığını unutmadığım için allah beni cezalandırmış
Ne saçma düşünce belki Allah onu cezalandırmıştır, bence hayırlısı böyle diye vermiyordur rabbim baksana neler yaşamamışsın. Bir çoçuğun olsa kökten seni esir alacaklar şükret hiç üzülme.. sana öyle derse bende sorun yok bence sende problem var de üstüne at. Ay ne sinir bozucu bir durum ya.
Yaş kaç senin canım

senin kızgınlığın eşine değil kendine. ilk başta susup kabul eder gibi göründüğün için aradan vakit geçtikten sonra tepki göstermek istemen kocana ilginç geliyor.
ben de bir ton şey yaşadım inan bana da istemeye gelmediler. düğünden 3 gün önce gelip özür dilediler o kadar. tabi benim kv yüzünden değil eşimin babası olacak domuz yüzündendi her şey. allah için kv elinden bir şey gelmediği için onun sözüne gitmek zorunda kaldı biliyorum. evlendikten sonra da kadın kendini paraladı bizim için hala da çaba sarf eder.
ama yaşadığım üzüntüyü ben bilirim. hatta eşim istemeye gelmeden 2 gün önce ben ayrılıyorum senden bunları yaşamak zorunda değilim dedim. bırakmadı beni. onlar özür dilemeye gelene kadar da evine adım atmadı kimse ile görüşmedi.
ben ilk başta hep konuştum evlerine gitmedim/kalmadım. gelinliğimle evlerine gitmedim hani düğünden sonra gidilir ya gitmedim felan.
ben sonra sustum. 5 yıllık evliyim evlendikten sonra geçmişi hiç açmadım.
politik davranmak lazım. dediğim gibi sen olayların başında susarak kabullenmişsin. sonrasında konuşmak kendini de evliliğini de yıpratmış.
bence eşini ikna et ve bi aile terapisine gidin derim. çünkü bu saatten sonra ben bu evliliğin içinde toparlayamazsın. birbirinizi daha fazla yıpratmayın.

27 yaşım. şimdi bu insanla aynı evde olmyr ona karar verdim düne kadar tek teselli onlara benzemyr hak olan neyse görüyr sanyrdum. ve ben en büyük hatayı sanırım onlara tüm bunlara ragmen merhamet ettim allah rızası için dedim ipleri koparmadım. eşimle bir hafta aynı evde konuşmadan geçiyrz bana hiç bir açıklaması yok sadece en son git demişti

geçmiş değil anlatamadım galiba eşim değişti bende bunu görünce çıldırdım zaten kaç yıl katlanmışım eşim değişti ve bundan sonra böyle dedi yani ona hiç bir zaman sahip çıkmayan ailesi iyi oldu. yani önceden adam arkamdaydı bana evet haklısın üzlüyrsn halen diyrdu sevgi vardı tutyrdu şimdi adama bir güven gelmiş git sana ihtiyacım yok diyr. sorun bn onun için bunlara katlandım halen ailesiyle görüşünce canımın sıkılacağı şeyler olyr ve bana sn kötüsün diyr

Madem sana git dedi, sende kimi kimin evinden koruyorsun diyeceksin..
kendi çeksin gitsin oh ya bişey oldumu hemen defol git..
gideceksen bile kararlı git canım, bak ne yap biliyormusun hiç umursama ağlama üzülme.. giyin süslen kendine bak,
Morelini bozma seni çok iyi anlıyorum.. kızgınlığın kendine ama unutma bunların hepsi geçiçi
Kendine de kızma olan olmuş insan hata yapar,yanılır olabilir.
Boşu boşuna dengesiz insanlar için ruh sağlığından olma onlar kudursun.. lafını da aşka egirgeme..
birde erkekler anlamaz cnm ailesi hakkında bişey söyle hemen sen suçlu onlar haklı olur. Onun için birbir hallet sorunlarını

Kusura bakmada kocan gerizekaliymis. Sende deseydik bana yasattiklari yuunden olmuyor diye. Stresten diye. Benim o yuden olmuyor erken menapoz dedi doktor hiç olmayabilirmis büyük bir acı yasadiysan dedi doktor. Hayatımı mahvettiler. Eşim de farkında ailesini suçluyor onların yüzünden olmuyor diye.. bence senin esin çok kalitesizmis canım yoksa olmayan ikinizin çocuğu sana destek olacağına dahada üzmüş Allah akıl fikir versin seni de selamete çıkarsın

Sen gitsen varsa sana yemin ediyorum senin kocan kafayı yer.. aslında böylesi insanlara herşey müstahak valla.. ailene anlat durumu,
Hiç üzülme tamam olsun belki sana sitem ederler ama seni de yalnız bırakmazlar. Büyüklerinin haberi olması lazım.. küçük şeyler söylenmez ama böyle ikide bir sana ihtiyacım Yok diyorsa seninde ona ihtiyacın Yok..
beyinsiz adam ihtiyacı Yokmuş niye evlendin o zaman

peki sen bu 5 sene içerisinde hep mi bu şekilde şikayet ettin? hep mi konuştun ve olayları gündemde tuttun?
ben kocan haklı demiyorum anlamaya çalışıyorum. çünkü şikayetlerin hep devam ettiyse kocan da bıkmış olabilir. sen haklı da olsan haksız konuma düşmüş olabilirsin. değiştirilemeyen şeyleri kabul etmek de bir erdemdir. kabul edemiyorsan uzatmamalısın.

ev almaya karar verdiğimizde kefil gerekiyrdu eşimin babasına dedi ve bize cevabı bn kimseye kefil olamam ve tek başımıza ev aldık şimdi birlikte ödüyrz evlenirkende eşyayı düğünü ikimiz yaptık kendi gelin ayakkabımı aldığımda kv aradım dedim niye ben tek kalyrm bşy yapmyrnz bana dediği ayakkabını kendi ayağına alyrsn bana mı alyrsun . bunları diyen insanları uzun süre evimde istemedim gitmedim gelmedi ama etrafına sürekli oynadılar kv her oturduğu yerde ağladı hayırsızlar diye derken evime üzür dileye geldiler kadın bana el için ne olur gelin gidin dedi bana kızım gerçekten pişmanız ama sni çok seviyrz sizin iyiliğinizi istyrz kırgın olmayalım demiyr el alem için gel diyr peki bna yüzük takmadığınızda bnm ailemin bnm elimiz alemimiz yokmuydu gizli gizli yüzüğü taktım hiç unutmyrm kapı çaldığında hani bunun anası babası diyecek diye korkyrdum bunları unutup onlara merhamet ettim

bu yıllar içinde kopuk kopuk allah rızası için eşim için gidip geldim ama bitmeyen bi sorun vardı onlar halen para konusu ve sürekli laf atyrlardı ortaya yani çok sebepsiz bir konuda bile anne bana hakkına getryrlardı işte evet sen evlendin ama el kızı annen baban olamz ailen olamaz işte konuşma arasında biz hiç oğlumuzdan üzülmedik snden önce bize para verirdi senden önce bizi kırmazdı senden sonra oldu diyrlardı. eşimle tanıştığımda 740 lira alyrdu ve üç ay sevgili kaldık askere gitti geldi evlendik yani o üç ay içinde bna nasıl para yedirmiş olabilir. ben zaten öyle bir insan olmadım hiç halen bile kendi kartlarım eşimde hiç karışmam ne yaptığına ortak kazanmamıza rağmen

eşim okul yıllarında ailesinden dolayı çok sıkıntı yaşadığını hep anlatmış üniversiteyi sefaletle bitirdim derdi ve babası arada 50 lira gönderdiğinde onuda not alırmış okul bittiğnde bak ben sana bu kadar para göndermişim demiş bunu bana kendi anlattı. daha lisedeyken babası dolmuş durağında bir kız arkadaşıyla dolmuş beklerken görmüş evde yapmadığı kalmamış. yani adamlar önceden belliymiş küçük çocukta o yaşta ne beklyrsn nasıl çalışyrmuş kafaları anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…