Neden bu kadar bozuldum bilmiyorum

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.194
198
Kv ve kp'im asla küfürlü konuşmazlar, çok kibar insanlardır. Geçen gün görümcemin evinde yatılı kalıyorduk. Telefonları şarja takmamışız, eşimin ve benim telefonum kapanmış. Kp "ne yapıyorsunuz" demek için eşime ulaşmak istemiş, ulaşamayınca beni aramış. Benim tel kapalıyken telesekretere geçer. telesekreter kayda geçmiş ama kp farkında değil. Arka plandan sesler geliyor. Kv'dem "kimi arıyorsun?" diye soruyor kp'im de eşimin ismini söylüyor ve"gebersin deyyusun çocuğu" diyor. Kp farkında değil ve ben tabi ki kimseye söylemedim ama buna nedense çok bozuldum.

Yani direkt durduk yere mi dedi orasi önemli. Biraz da eskiler kaba konuşuyor, küfürlü demiyorum. Deyyus kelimesi çok küfür olarak algilanmayabilir. Ama dediğim gibi nasil dediğine bağli. Mesela bizim bir komşu torununu irzi kirik diye severdi, gelin bozulurdu. Ama adam kötü niyetle demiyor, sevme tarzi oydu. Torunlarinin her işine koşardi ilgilenirdi, çok severdi. Hala uğrasir, kaç yaslarina geldiler.

Yani direkt durduk yere mi dedi orasi önemli. Biraz da eskiler kaba konuşuyor, küfürlü demiyorum. Deyyus kelimesi çok küfür olarak algilanmayabilir. Ama dediğim gibi nasil dediğine bağli. Mesela bizim bir komşu torununu irzi kirik diye severdi, gelin bozulurdu. Ama adam kötü niyetle demiyor, sevme tarzi oydu. Torunlarinin her işine koşardi ilgilenirdi, çok severdi. Hala uğrasir, kaç yaslarina geldiler.
Teşekkürler cevabınız için. Deyyus kelimesi tdk sözlüğünde, kendi karısının veya kızının iffetsizliğine göz yuman hatta onu pazarlayan anlamına geliyormuş. Kp eşime "deyyusun çocuğu" derken kendine hakaret etmiş sayılıyor aslında ama gebersin demek çok ağır değil mi? Kızgınlıkla söylüyor kp bunları kaydedildiğinden habersiz. Üzerinde durmuyorum ama gitgide soğuyorum kp'imden. Aslında beni sever ama bir keresinde kızgınlıkla bana da bağırdı. Herşeyi ve herkesi eleştirir, sinirli bir yapısı var. Kayınvalideme de çok eziyet etmiş geçmişte şiddet uygulamış vs. Eşim babasını çok sever, ben de sevmek istiyorum ama yüzde yüz isınamıyorum.

Back
X