neden böyle....

fomara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2009
66
4
98
Trabzon
hemen konuya girmek istiyorum...sırf yardımcı olun diye yeni nick aldım....

eşimle güzel bir flört döneminden sonra evlilik kararı aldık..hersey güzeldi...
eşim doktor benim....bende hemşireyim...
taki sorun annesiyle tanısana kadar....eşim doktor olunca annesi de hanım hanım bi kadın konusmasını giyinmesini bilen bi kadın dedim heralde....
istemeye geldikleri gün olamaz dedim....bu kadın benim kaynanam olmazzz dedim...
neyse eşimle evlendik....evlendikten sonra calısmadım....ev hanım oldum....
evet sorun benim kaynanam...kaynanam cok meraklı herseyi merak eder...cok soru sorar...eşim telefon etse bana kimdi ne dedi falan filan....
ne giyinmesini biliyo ne konusmasını....yani yanımda bir yere gitmeye utanıyorum....
her hareketi sanki bana batıyor...hele şimdi yeni dogum yaptım bir oğlum var
hergün arıyor ne ediyorsunuz falan filan....yok öyle yapın yok böyle yapın...
aslında cok iyi ama ben ona kıcık oluyorum ama niye kıcık oluyorum bilmiyorum
sesini bile duymak istemiyorum....aslında ben onu kendime kaynana olarak yakıştırmıyorum hatta ona anne bile diyemiyorum....ben onu gördüğüm anda yıkılmıştım resmen.....bir de eşime cok düşkün ona bile kızıyorum....
tamam diyeceksiniz seninde oğlun var...her anne öyledir
ama ben diye kaynanama karsı böyleyim anlamıyorum....
hep aklımda o kadın sanki.....inanın bunalıyorummmmm
eşimle hiç sorunumuz yokkkk ama kaynanam yetiyor bana.....
eve misafir gelse kim geldi...kimle geldi....ne kadar oturdu...cok sacma soruları var
bir toplumda hiç hareketlerini bilmiyor....
of of bunalıyorum.....
bi cözüm........

Bana gore bayagi bayagi abartmissiniz...
Tamam kayinvalidenizin de yanlis tutumlari olmus olabilir, fakat kendime kayinvalide olarak yakistiramiyorum lafi cok tuhafima gitti begenmediginiz annenin oglunu kendinize koca diye yakistirmissiniz ama abartmayin lutfen...:1closedeyes:

canımm war öyle meraklı kaynanalar yakınmı oturuyosunuz kaynanan sana konuşsun sen duyma duymamaya calış yani o ne derse hee de ama tabbiki bildiğini yap yaşlıları değiştiremiyosun malesef yaşlandıklarında dahada meraklı konuşkan herşeyi soran oluyolar nerden biliyosun diyceksin bi babanem war aynen değiğin gibi kendisinin dediği herşey bana batıyo resmen annemde çok bunalıyo we biz aynı ewde yaşıyoruz inş sen yalnızsındır anneme diyorum boşwer değiştiremyiz onu yaşlı deyip geçiceksin artık rabbim yardımcın olsun bebeğinde hayırlı olsun canım hoş kalla.s.

canım biraz abartmıyormusun.sonuçta evin ayrı barkın ayrı.meraklı olması hesap sorar gibi eve gelip gideni sorması yanlış ona bu konuda mesafe koyabilirsin sorduklarını geçiştirebilir cevap vermeyebilirsin.ama kendine yakıştırmadıysan istemeye geldikleri gün vazgeçseydin.sonuçta oda bir anne sen ne kadarda yakıştırmıyorsanda

bence siz eşiniz doktor diye hayalinizde başka bir kayınvalide yaratmışsınız ve böle biriyle karşılaşınca yıkılmışsınız.anlattıklarınızın çokta önemli olduğunu yane sorun olduğunu sanmıyorum baştan sewmemişsiniz dolayısıyla hep batmış hareketleri bence sorun sizdee.ilk kendinizde aramanız lazım sorunu çok kötü kayınvalidesi olanlar var bence şükredinn

iyide bunun yardımı nasıl olur kadın ne yapsın
size kendini beğendirmek için anladığım kadarıyla kadını size karşı özel bir gıcıklığıda yok
iyi diyorsunuz madem alışacaksınız bilinçli yapılmış bir olay yoksa kadın kendini
nasıl değiştirebilirki
doktor annesi olmak ne gibi kriterler içeriyor hangi kalıba uyar bunların kararını biz belirleyemeyiz ne demek yani kayınvalidenizi sizmi
yetiştirdinizki toplumdaki yaptığı hareketlerden siz utanacaksınız yok arkadaşım yok bunun çözümü...
ancak uzak durabilirsin ondan sonra açacağın konuda şu olur
eşimle annesi yüzünden tartışıyoruz eşim benden soğudu galiba çok mutsuzum olur]

Son düzenleme:
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Her ne olursa olsun; bahsettiğiniz kişi
eşinizin annesi. Kendinize yakışması gerekmiyor. Onunla toplum içinde
bulunmaktan bu kadar rahatsızsanız; yanlız gitmeye dikkat edersiniz.
Sanırım takıntı halini almış bu durum sizde. Bir kere zaten uyuşmayınca;
her yaptığı batar insanın. Ama dediğim gibi; eşinizin annesi olduğunu hiç
unutmadan, sevmeseniz bile gereken saygıyı göstererek devam etmelisiniz.

eşinizii yakıştırıyorsunuzda kendinize doktor diye o doktoru büyüten ve sizin eşiniz olabilmesine vesile olanı mı begenmiyorsuznuz...çooooooook abartmışsınız gerçekten...ne kaynanalar var ..sizin kaynanızın da kusuru bırakın soruları bu tarz merakları olsun... giyimi ve kuşamında utanmanızda bana göre çok yanlış ,her doktor annesinin sosyete hanımı gibi görünmesini beklemek yanlış...neden bu kadar problem haline getirdiniz ki,sizin sorununuz kayın valideniz diil ,sizin egolarınız bence ....

ayrıca toplumumuzda bu yanlış olsada vardır ve size yenileyim:
genelde dr.lara hemşireleri yakıştırmazlar ,ki özellikle anneleri ...yine dr.bir gelin adayı tercih ederler...hastane ortamında uzun yıllar görev yaptım ve bu olaylarla iç içeydim ve bu konu da yıkılan yuvalar ve atılan yüzükler hatta evlilikte aşağılanma problemleri ile depresyona girenleri çok net hatırlıyor ve biliyorum....aslında siz de iyi bilirsiniz..bunu hiç düşündünüz mü...yarın öbürgün eşinizde,sizi beğenmezse inanın çok üzülürsünüz..işte esas sorun orada başlar...
siz bence kayınvalidenizi öpünde başınızın üstüne koyun...

Son düzenleme:
bencede en başta önyargıyla bakmaya başlamışsın ve öylede devam etmişsin ne kendi anneni ne de kayınvalideni seçme hakkı var bu dünyada insanlar kendine uygun yanına yakışan bi eş ararken sen hem eş hem kayınvalide aramaya çıkmışsın eşini seven insan ailesinede saygı göstermeyi bilir eşinle aranı bozacak şeyler yapmadıgı sürece saygı göstermelisin ona..

Benimde kayınvallidem bazen ne konustugunu biilmez ama hiç bir zaman yanıma yakısıp yakısmadıgını dusunmemiştim herseyden önce o bir anne ileride sizin gelininşzde sizi yanına yakıstırmasa memnun olurmusunuz ekme biçme dunyası bu.... yarın sizede sıra gelecek

bu arada konu başlığın ''neden böyle'' ?

cvp :senin yüzünden...
olmayan bir sorunu yaratmaya gayret gösterdiğin,insanları olduğu gibi kabul edememe yeteneğinden yoksun ve bencil davranmayı seçtiğin için bu böyle!!!

abartmıyormusun...
tek derdin onun meraklı olması olsun...
milletin başında ne kaynanalar var halinize şükredin...

siz kaynananizin yanina yakisiyormusunuz ki ?
kadincagizi kendinize yakistiramiyorsunuz.. ?!!
çok hawali kendini begenmis gördüm sizi..
esinizi sewiyorsaniz ailesinide sewin bence..
kimseyide küçümsemeyin..
Unutmayiniz ki ilerde sizde bir kayinwalide olacaksiniz.
O zaman gelininiz sizi begenecekmi ? Oda belki sizden utanacak!

insanları giyimine konuşmasına göre değerlendirmeseniz daha iyi olur
olduğu gibi kabullenmelisin bence
ayrıca utanıyorum demişsiniz hiç hoş değil herkesin bir tarzı var oda öyle giyinmekten hoşlanıyodur belki

Acaba DOKTOR esınızın calısan,kentlı,tamamen avrupai bı annesı olsa idi yıne de kıcık(gıcık) olur muydunuz?Adı kaynana ya kotu olmalı asla ıyı olamaz oyle degıl mı?Bende kayınvalıdesınden memnun bı kadın degılım.Ama asla yanıma yakıstırmamak,oturup kalmasını bılmemesı vs gıbı bı sebepden ortaya cıkan durumlardan dolayı degıl.Onun oturup kalkmasını bılmemesı,merakı acaba sızın gururunuza nası bı muamele yapıyor?Ya da aıle iç huzurunuza nasıl bır etkıde bulunuyor?Anladıgım kadarı ıle hıc bı etkısı yok bunlara.Eeee o zaman demek kı oda sıradan bır Anadolu kadını demek kı.Bu duruma gore sorun ne?İlk gordugunuzde kayınvalıdenızı gorunus ıtıbarıyle yargılamanız sanırım.Ben yazdıklarınızdan bunu cıkardım.Lutfen kusura bakmayın yorumum ıcın.Ama sorun olarak yazdıklarınızda dişe dokunur kucucuk bır sorun gozume carpmadı...

Son düzenleme:
kaynanam giyinmesini bilmiyor bana yakışmıyor falan bu cümlelerinizden sonra kaynanaızın elini öpesim geldi.hala sizinle ilgileniyor...

her ne olursa olsun nasıl bi kadın nasıl bi karakter olursa olsun sevdiğim adamın annesi her zaman başımın üstündedir diye düşünüyorum
isterse onun benle derdi olsun ne olursa olsun o bana güvenmiş bana oğlunu emanet etmişse zaten başka bişey yapmasına dahi gerek yok
evlendiğim zamanda kayınvalidemi annemden ayrı tutmam

Sanırım sen olaya biraz kibirle yaklaşmıssın.

Allah'ın kul hakkından sonra affedemediği ikinci önemli konu kibir der büyüklerimiz.
herkez cagı yakalamak zorunda değil.

zaman su gibi geciyor.su anda 2000li yılların basında sayılırız ve sen yeni bi annesin.
oğlun büyüyüpde bir gelin getirecek sana. belki o adet kalmayacak ki günümüzde bile körelmiş durumda.
yarın birgün o cagı sen yakalayamayacak olursan eger oglunun kalbini paylaşan kadın seni hor görsün istermiydin.

Hay o tuşlara basan parmakların dert görmesin canım
Aynen katılıyorum sana

canim sen bu dusuncelerden hemen kurtulmaya bak
kadin seni sorun yapti mi oglum doktor gelinimde doktor olsun dedi mi demediyse daha ne yapcak anacim
belki giyinmesini kusanmasini cok bilmis biri olsaydi inan simdi bunlari sana dusundurtmezdi Allah korusun aksi olurdu
o zaman buraya da kaynanam beni begenmiyor arkadaslar yazardin degimi
kes at bunlari kafandan baska seyler dusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…