• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyle?

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.232
1.104
83
32
Merhaba arkadaşlar. Bu benim için büyük bir sorun haline geldi. Kendimi bildim bileli kabızlık ve gaz problemi yaşıyorum. Ne yersem yiyeyim kabız yapıyor ve ardından gaz sancısı cekiyordum. Maalesef uzun süre ilaç kullandım tuvalete çıkmak icin. Diyetle 50 kiloya kadar düşmüştüm. Çünkü ilacı bırakınca kilo alacağımı biliyordum kabız olduğum icin. İlaçları bıraktım 3 gün önce. Kayısı ve genellikle lifli beslenerek bu sorundan kurtulmaya çalışıyorum. Probiyotik takviyesi de almaya başladım. Yine ekmek yemiyorum. Çok fazla gaz problemi yaşıyorum maalesef 🥲 ve tuvalette zorlanıyorum yine. Ayrıca 3 gün önce tartıda 50 kiloyken suan 53 kilo gösteriyor tartı. Bu şekilde artmaya devam mı edecek :( aldığım 800 900 kalori bir şey. Neden böyle oldu? Kilo mu ödem mi bu? Ve bu kabızlık gaz sorunumu başka nasıl çözebilirim. ( doktora da gittim gaz problemi icin ilac yazdı iki ay kullan düzelmezse klonoskopi yapalım dedi).

Doktor yol göstermiş aslında kolonoskopi yapmadan belli olmaz. Lifli gıdalar, probiyotik varmış hayatınızda. Hızlı yemek, stres de etkiler ama gerçek nedeni kolonoskopi belirler. Maalesef sistem böyle. Önce ilk akla gelen ilacı ver hastaya kullansın tepki vermezse sonraki adımı uygular doktorlar.

Doktor yol göstermiş aslında kolonoskopi yapmadan belli olmaz. Lifli gıdalar, probiyotik varmış hayatınızda. Hızlı yemek, stres de etkiler ama gerçek nedeni kolonoskopi belirler. Maalesef sistem böyle. Önce ilk akla gelen ilacı ver hastaya kullansın tepki vermezse sonraki adımı uygular doktorlar.
Anladım teşekkür ederim

Yıllardır kabızlık problemi yaşayan biriyim.kolonoskopi de yapıldı ancak hiç bir sorun çıkmadı. Sende de bu problem varken nasıl aylarca ilaç kullanabildin açıkçası gerçekten anlayamadım. Çünkü ilaçlara vücut alışıyor ve artık ilaçlar olmadan dışarı çıkamaz hale geliyorsun. Ben şu şekilde çözüm buldum kendime sen de deneyebilirsin.
Bir kavanozun içine gün kurusu kayısıları doldurup üzerine zeytinyağı dolduruyorum. Her gün sabah 1 ya da 2 tane bu yağlı kayısıdan yiyorum ( aç karnına), üzerine de 1 bardak kefir içiyorum. Yarım saat kadar bekleyip normal kahvaltımı yapıyorum. Kahvaltıdan sonra mutlaka dışarı çıkmış oluyorum. Gün içinde de bol bol sebze tüketiyorum.sen de diyet yaptığına göre seninde öğünlerinde vardır zaten bol bol

Yıllardır kabızlık problemi yaşayan biriyim.kolonoskopi de yapıldı ancak hiç bir sorun çıkmadı. Sende de bu problem varken nasıl aylarca ilaç kullanabildin açıkçası gerçekten anlayamadım. Çünkü ilaçlara vücut alışıyor ve artık ilaçlar olmadan dışarı çıkamaz hale geliyorsun. Ben şu şekilde çözüm buldum kendime sen de deneyebilirsin.
Bir kavanozun içine gün kurusu kayısıları doldurup üzerine zeytinyağı dolduruyorum. Her gün sabah 1 ya da 2 tane bu yağlı kayısıdan yiyorum ( aç karnına), üzerine de 1 bardak kefir içiyorum. Yarım saat kadar bekleyip normal kahvaltımı yapıyorum. Kahvaltıdan sonra mutlaka dışarı çıkmış oluyorum. Gün içinde de bol bol sebze tüketiyorum.sen de diyet yaptığına göre seninde öğünlerinde vardır zaten bol bol
Evet. Ben de incirin üstüne zeytinyağı ekleyip kavanozda beklettim ama bir iki defa yiyip bıraktım. Açıkçası faydası olmayacağını düşündüğüm icin bıraktım 🥲

Düşük kalorili beslenmesem de kabızım 🙄 yani düşük kalori alıp kilo alan bir ben varımdır herhalde
Uzun zamandır bu kaloride besleniyorsanız vücudunuz alışmış olabilir. Dediğim gibi siz yine de bir diyetisyenler görüşün.
Eski konunuz altta çıktı kalori takıntınız varmış. Yeterli besin almamanız da kabız yapar ve kabızlık da ağırlık kazanımına yol açar.
1 de yavaş metabolizmanın hızlandırılmasının en iyi yolu kas kütlesini artırmaktır. Spor yaparsanız hızlanır

Uzun zamandır bu kaloride besleniyorsanız vücudunuz alışmış olabilir. Dediğim gibi siz yine de bir diyetisyenler görüşün.
Eski konunuz altta çıktı kalori takıntınız varmış. Yeterli besin almamanız da kabız yapar ve kabızlık da ağırlık kazanımına yol açar.
1 de yavaş metabolizmanın hızlandırılmasının en iyi yolu kas kütlesini artırmaktır. Spor yaparsanız hızlanır
Spor yapıyorum. Söylediklerinizi dikkate alacağım. Hayır kalori takıntım yok. Sadece kabızlıktan kurtulmak istiyorum

Yeşillik sebze türü kuru meyveler ve probiyotikler olduğu sürece beslenmenizde sürekli kabız olmanız mümkün değil eğer öyle ise de mutlaka kolonoskopi yaptırın
Paketli ambalajlı bisküvi kek cips kola tüketiyor musunuz az kalorili de beslenseniz bu kalorileri nelerden alıyorsunuz bir düşünün
Açık tenli misiniz son olarak genelde açık tenli alerjik yapıdaki insanlar bağırsak problemi çekiyor
Ben de senelerce bağırsak sorunlarım ile uğraştım kim ne derse desin yeşillikli sebze ağırlıklı ve probiyotikten zengin beslendiğim dönemler asla bu sıkıntı olmazdı ama o şekilde beslenmek bana zor geldiği için şikayet eder dururdum ne yapsam olmuyor diye halbuki devam ettiremezdim
Bir de bana yeşil çay iyi gelir unutmadan yazmış olayım.
O bağırsak çalıştırıcı ilaçları tozları hapları ya da sinameki gibi otları kullandıkça çıkmaza gireceksiniz.
Biraz da kilo takintisindan oluyor bu durum tartıda fazla geldikçe stres oluyorsunuz bagirsaklariniz da huzursuz oluyor. Bağırsaklar 8 kiloya kadar su ve dışkı tutabiliyormuş biliyor musunuz

Yanlış diyet seçmiş olabilirsiniz düşük kalori kabizlik yapar diyetiniz gözden geçirin.

Magnezyum takviyesi yada aç karna Kabak çekirdeği birazcık farkettirebilir. Maalesef kabızlık kronik olunca kayısı erik vs çok bir şey çözmüyor. Kim ne derse desin yaşamayan anlamaz.

Yeşillik sebze türü kuru meyveler ve probiyotikler olduğu sürece beslenmenizde sürekli kabız olmanız mümkün değil eğer öyle ise de mutlaka kolonoskopi yaptırın
Paketli ambalajlı bisküvi kek cips kola tüketiyor musunuz az kalorili de beslenseniz bu kalorileri nelerden alıyorsunuz bir düşünün
Açık tenli misiniz son olarak genelde açık tenli alerjik yapıdaki insanlar bağırsak problemi çekiyor
Ben de senelerce bağırsak sorunlarım ile uğraştım kim ne derse desin yeşillikli sebze ağırlıklı ve probiyotikten zengin beslendiğim dönemler asla bu sıkıntı olmazdı ama o şekilde beslenmek bana zor geldiği için şikayet eder dururdum ne yapsam olmuyor diye halbuki devam ettiremezdim
Bir de bana yeşil çay iyi gelir unutmadan yazmış olayım.
O bağırsak çalıştırıcı ilaçları tozları hapları ya da sinameki gibi otları kullandıkça çıkmaza gireceksiniz.
Biraz da kilo takintisindan oluyor bu durum tartıda fazla geldikçe stres oluyorsunuz bagirsaklariniz da huzursuz oluyor. Bağırsaklar 8 kiloya kadar su ve dışkı tutabiliyormuş biliyor musunuz
Yaa çok sağolun. Ne şeker ne paketli gıda tüketiyorum. Gecen sene tüketiyordum öyle diyeyim. Yani ayda yılda bir adet dönemime yakın bir çikolata tüketirim en fazla. Onun dışında tüketmiyorum. Yeşil çayı ben de tüketiyorum. Ama en fazla bir kupa. Kahve ve çay tüketiyorum etkisi bundan mı bilmiyorum. Gerci onlar da 2 bardak çay iki bardak kahve alıyor(kupa bardağı) şekersiz oluyor ikisi de. Bir daha ilac kullanmayacağım. Düzene sokmakta kararlıyım.

Merhaba arkadaşlar. Bu benim için büyük bir sorun haline geldi. Kendimi bildim bileli kabızlık ve gaz problemi yaşıyorum. Ne yersem yiyeyim kabız yapıyor ve ardından gaz sancısı cekiyordum. Maalesef uzun süre ilaç kullandım tuvalete çıkmak icin. Diyetle 50 kiloya kadar düşmüştüm. Çünkü ilacı bırakınca kilo alacağımı biliyordum kabız olduğum icin. İlaçları bıraktım 3 gün önce. Kayısı ve genellikle lifli beslenerek bu sorundan kurtulmaya çalışıyorum. Probiyotik takviyesi de almaya başladım. Yine ekmek yemiyorum. Çok fazla gaz problemi yaşıyorum maalesef 🥲 ve tuvalette zorlanıyorum yine. Ayrıca 3 gün önce tartıda 50 kiloyken suan 53 kilo gösteriyor tartı. Bu şekilde artmaya devam mı edecek :KK43: aldığım 800 900 kalori bir şey. Neden böyle oldu? Kilo mu ödem mi bu? Ve bu kabızlık gaz sorunumu başka nasıl çözebilirim. ( doktora da gittim gaz problemi icin ilac yazdı iki ay kullan düzelmezse klonoskopi yapalım dedi).
Belli ki bir hastalığın var onu tedavi ettir ayrı ama sana anında tuvalete çıkaracak bir şey söyleyeyim : yer elmasi

Back
X