• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Boşandınız ya da Boşanırdınız.?

ben bekarım ama annem boşanmıştı.. maalesef erkeklere evlenecek ve çocuk yapacak kadar güvenmiyorum.. sırf bir erkekle birlikte yaşamak için evlenmek zorunda olduğuma da inanmıyorum.. bu demek değil ki evlenmeye çocuk yapmaya karşıyım.. bazen keşke güvenebilsem, hayat böyle bir insanı, yani hem beğendiğim, hem güvendiğim bir insanı karşıma çıkarsa diyorum :) sonra da diyorum heralde uzun bir süre evlenmem.. ancak çocuk yapmak istediğim insanla evlenirim.. kimbilir belki de evde kalırım..

tüm yuvaların sıcacık olması dileğiyle...

ancak eşim aldatırsa boşanırım.şu an için iyi gidiyor evliliğim ...

en başta ekonomik sıkıntı erkeğin çalışmaması benim eşim evliliğimizden beri çalışmıyor çocuğumuzda var ama artık bende kararımı verdim boşanacağım çünkü bir gelir yoksa bu iş ne yaparsanız yapın yürümez parasızlığın ardıdan dayak içki aldatma vs. zaten gelir

NEDEN ilk sırada hep aldatmak var kadın hisleri ve saflığı burada başlıyor galiba
bana göre en önemlisi ŞİDDETTİR - HAKARETTİR tokadın 1 i de aynı 1000 i de aynı
düzelir diye de bişey yok inanmıyorum öyle bişeye bi insan 7 si ne ise 70 i de o oluyor ben nasıl değişmem dersem karşındaki de öyle kandırmaya gerek yok kendini SAYGI bitmişse bitmiştir olay Sevgiyi bile es geçiyor o zaman okudum okudum okudukça daraldım yemin ederim ne bu yaaa
onu da ana doğurmuş beni de ana doğurmuş o da 9 aylık bende 9 aylık o da 1 kez geliyor dünyaya bende 1 kez geliyorum hayat güzel boşverin olmuyorsa olmuyordur ezilmeye büzülmeye gerek yok herkes yoluna gider herkes bir yerde hayatını yaşar kimse kimsenin tapusu değil ömür boyu diye de birşey yok yürümüyorsa ezilmeye gerek de yok çoluk çocuk hepsi bir yerde terkediyor seni zaten
olan 50 yaşına gelmiş onca ızdırap çekmiş hala gün görmemiş kadına oluyor adam sefada çoluk çocuk sefada eee ne anladık bu hayattan ?

çok sinirleniyorum çokk şu 3. sayfada kadın resimleri görmekten bir yerde kadınları ağlarken görmekten nefret ediyorum. böyle olmaması lazımm...

bende 18 yasinda ilk evliligimi yaptim 19 yasimda bosandim ...ben kiskancligindan ailemle görüstürmemesinden ve beni eve kilitlemesi yüzünden ayrildim esimden dayak yemedim cok sükür ki..
1. asiri derece kiskanclik
2. siddet küfür dayak
3 aldatma
affedemeyecegim seyler bunlar...evlilikte güvenc saygi sevgi bittimi zaten o evlilik bitmistir sürdürmeye degmez......

sadece fiziksel durumlar şiddet değildir insanın ruhuda yara alabilir bu da bir şiddettir affetmek ALLAH'A mahsus ne kadar saygı o kadar sevgi.
boşanmaları okusanıza bir aman ne ii ettim o pis herifi boşadım diye bitiyor hepsi halbuki başlarken dünyanın merkezi değil miydi ? ne oldu da pisin kötünün teki oldu kötü zaten kötüdür sadece biz görmek istemiyoruz hepsi bu sevgiliyken kelebekler uçuşuyor ya heryerde farkedemiyoruz ne illet bir durumdur bu aşk mevzusu yaa hakikaten gözünü kör ediyor adam zaten kötüydü sen görmedin be cnm denmiyor kabullenilmiyor sonradan oldu diyoruz hep oysa zaten o buydu sen farkında değildin...

bu arada ben girdim direk konuya ama ben evli değilim diyecekler bekara boşamak kolaydır ilgisi yok illa başıma gelmesi gerekmiyor ailende de olabiliyor arkadaşlarında da komşularında da şuan nişanlıyım mutluyum kelebekler bende de uçuyor Allah şaşırtmasın yolundan çıkartmasın iyi gidiyor herşey umarım öyle de devam eder ama şu da bir gerçek ki hiç kimse VAZGEÇİLMEZ değildir.hak var hukuk var %50 sana %50 bana. şuraya yazdıklarımın aynını nişanlıma da söyledim 1. şiddet 2. aldatma olay bitmiştir.

yok öyle eskiden anneler dayağı yerdi otururdu evlilikler ömürlük olurdu ömrün bittikten sonra evli olsan ne yazar bekar olsan ne yazar.

ayy benn valla çok sinirleniyorum yaa kadınlar böyle susunca deli oluyorum (forumdaki konulardan bahsetmiyorum genelleme bir durum) sanki dünyaya erkek milleti egemenliği gelmişde kadınlar köleymiş gibi değişik bi gezegen havası değiştirmek lazım. ama umutluyum 80 kuşağı azimli ezdirmiyor :)

sevgiler :)

şiddet hakaret..

aldatma..

hiçe sayma ve yalancılık.. ilişkimizi bitirmemize neden olur.

Arkada$ım SAYGI bittiyse topla pılını pırtını derim sana,yada ihanet varsa kendine bir iyilik yap ve arkana bakmadan kaç

Yalancılık ilişkiyi bitirmek için bence
en önemli şey.Eşimin yalancılık yaptığını
hissettiğimde hemen boşanırdım.

rabbim büyük konuşmak nasip etmesin allah korusun ama benim boşanmama sebep olabilecek en büyük şey;

sevgi, saygı ve güvenin bitmesi olurdu....

aradaki sevgi, saygı ve güven biterse, dayakta olur ,ihanette, yalanda......

Benım eŞımden ayrılma nedenlerım
benı benlıkten Çıkarması
aılesı ıle eŞını ayıramaması
annesıyle yatması
anneme kendını sevdıreceksın demesı
benı ıstemedıĞını defalarca belırtmesı ve ona gÖre davranması
dengesızce gıtmem ve gıtmemem arasında yerlerde gezmesı
yalan sÖylemesı
gÜvenmemesı ve gÜvendırmemesı
sevgının ve saygının bıtmesı
ılgısızlık ve umursamazlık
para makınesı gıbı gÖrmesı
cınsellık
hakaret ve kÜfÜr
hırpalama ve hor gÖrmesıaramızdakı tek baĞın benım ona olan aŞkım olduĞunu farketmem
ben fedakarlıktan vazgeÇtıĞımde ılıŞkının olduĞu yerde kalması
ıletıŞımsızlık
aıleme saygısızlık
aılesının bana hakaretlerıne hak vermesı ve ses Çıkarmaması
kayınvalıdemın hıÇ bır Şeyımı beĞenmemesı ve sÜreklı eleŞtırılerı
eŞımın aŞırı derecede bencıllıĞı
en son damla da boŞanmak ıstemesı

Şunu da belırteyım bunca sebepten sonra bana sırf dırdır edıyorum dıye boŞanmak ıstedıĞını belırtende eŞımdı ve bende yeter dedım onun sandıĞı gıbı yıne susmadım ve babamın evıne dÖndÜm. Ve ınanın 1,5 senelık evlılıkten sonra oh be dıyorum ÖnÜm parlak yolum aÇık dıyorum.gelgıtler elbette oluyor ama boŞanmayı dÜŞÜnen bır ınsan kendıne sadece bır ÖmÜr bÖyle geÇer mı sorusunun cevabını vermelı. Mutsuz bır ÖmÜrdense mutlu olma ıhtımalını seÇme cesaretını allah herkese versın dıyorum. Fakat boŞanmadan Önce kırk kere dÜŞÜnÜp bır kere yapmalı kesınlıkle hemen bunlardan bırı oldu boŞanıyorum olmamalı. ınsan mutlu olup olmadıĞına bakmalı. Bazen Öyle Şeylere oluyor bÜtÜn olanları affettırıyor bır sÖz bır bakıŞ bır hareket bunlarda sevgıyle olan Şeyler. Sevgı saygıyı saygı da huzuru getırır evlılıklerde. Umarım kımsenın sevgısı saygısı zedelenmez....

okuzluklerı kabalıkları aldatmaları dayaklarııı asagılamaları yaptıgım herseyde bır hata mutlaka bulması benı kullanması hızmetcı olarak kullanması daha sayamıycam okadar cok warkıııııı

Evlilikte sizin kimliğinizi yoksayıp, saygısızlığa bayağılığa götüren herşey olabilir. Arkadaşlar yazmışlar, ihanet, şiddet.. katılıyorum.
Bir yıllık evliliğimden ilk şiddet gördüğümde ayrıldım. (Sıradan bir tokat değildi maalesef yanlış karar verilmiş bir evliliğin izlerini hala taşıyorum). Evlenebilmek için tüm kimliğini ve beklentilerini gizlemiş, bana seçim hakkı tanımamış ve ikimizi de en başından ayrılıkla bitecek bir evliliğe sürüklemiş bir meczup. Buradaki arkadaşlarımın desteğini unutamam o dönemde. Boşandım, 5 ay hapis cezası aldı o da ertelendi, iki yıl olacak nerdeyse. Zaman herşeyin ilacı.
Herkesin ayrı bir hikayesi var, ayrı beklentileri var. Yaşamımı onun gibi biriyle sürdüremeyecek kadar değerli bulduğum için ayrıldım aslında. Ve çocuğumuzun olmaması rahatlığıyla. Benim parametrelerimle doğru olan karar buydu, şu ana dek hiç acaba demedim. Sanırım ihanetle karşılaşsam da sonuş çok farklı olmazdı. Bir de ilerde (olsa) çocuğuma anne niye bu adamla evlendin diye hesap sorduğunda söyleyebilecek bir şeyim olmayacaktı. Sadece kendimizin değil, gelecekteki -ya da şu anki- çocuklarımızın da hayatlarını düşünerek dikkatli davranmalıyız.
Dilerim doğru kararı verirsiniz. Zor dönemler, Allah yardımcınız olsun :1hug:

Back