Evlilikte sizin kimliğinizi yoksayıp, saygısızlığa bayağılığa götüren herşey olabilir. Arkadaşlar yazmışlar, ihanet, şiddet.. katılıyorum.
Bir yıllık evliliğimden ilk şiddet gördüğümde ayrıldım. (Sıradan bir tokat değildi maalesef yanlış karar verilmiş bir evliliğin izlerini hala taşıyorum). Evlenebilmek için tüm kimliğini ve beklentilerini gizlemiş, bana seçim hakkı tanımamış ve ikimizi de en başından ayrılıkla bitecek bir evliliğe sürüklemiş bir meczup. Buradaki arkadaşlarımın desteğini unutamam o dönemde. Boşandım, 5 ay hapis cezası aldı o da ertelendi, iki yıl olacak nerdeyse. Zaman herşeyin ilacı.
Herkesin ayrı bir hikayesi var, ayrı beklentileri var. Yaşamımı onun gibi biriyle sürdüremeyecek kadar değerli bulduğum için ayrıldım aslında. Ve çocuğumuzun olmaması rahatlığıyla. Benim parametrelerimle doğru olan karar buydu, şu ana dek hiç acaba demedim. Sanırım ihanetle karşılaşsam da sonuş çok farklı olmazdı. Bir de ilerde (olsa) çocuğuma anne niye bu adamla evlendin diye hesap sorduğunda söyleyebilecek bir şeyim olmayacaktı. Sadece kendimizin değil, gelecekteki -ya da şu anki- çocuklarımızın da hayatlarını düşünerek dikkatli davranmalıyız.
Dilerim doğru kararı verirsiniz. Zor dönemler, Allah yardımcınız olsun :1hug: