• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Boşandınız ya da Boşanırdınız.?

ben de aldatma, şiddet derdim...
geçen gün toplam 5 yıllık bir ilişki ve 2 yıllık evliliğini noktalayan bir arkadaşımın cümlesi hoşuma gitti...
öyle garip bir anda, öyle hızla ve öyle garip bir sebeple boşandılarki...ben bile yetişemedim nerdeyse...
önemli olan bardağı taşıran son damla dedi...
galiba haklıydı...umarım kimse o son damlayı görmez...

o kadar doğru söylemiş ki arkadaşınız.
insan düzelecek diye içine atar büyütür büyütür herşeyi.
en sonunda o kadar sudan bir sebep yüzünden çıkan tartışma hiç olmadık yerlere gider ve evlilik böyle biter.
neden boşandınız sorusuna ise anlaşamıyorduk denmesi çoğunlukla bundan kaynaklanır.

hayatın hiç bir alanında büyük konuşmam ben.
belki o andaki mecburiyetlerden hayatta çekmem boşanırım dediklerimi sineye çekmek zorunda kalırım.
belki de bardağı niye yıkamadan bıraktın diye başlayan bir tartışmanın sonunda boşanırım.
hiçbir şey belli olmuyo ki hayatta.

evliliğimde iki büyük sorunum vardı.biri eşimin aşırı kıskançlığı,diğeri aldatılma.bu iki olayında izleri yavaş yavaş silinmekte ancak arada bir vuruyor başıma oda alttan alıyor ve hallediyoruz gibi.kıskançlık olayına gelince aldatıldığımı öğrendikten sonra tamamen tarz değiştirdim sayılır.daha hanım hanımcık giyinirken şimdi ne yakışıyorsa giyiyorum tabi evli bir kadın olduğumu yine unutmadan.öyle olmaz böyle olur der gibi içi içini yiyor biliyorum hiçbirşeyime karışamaz oldu.aldatılmak bana bazı özgürlüklerimi ve değişik bir güç kazandırdı.ama niye çünkü hep yaptığı hatanın farkında olup ezilen bir adam var karşımda.tam terside olabilirdi.işte o zaman anında boşardım.birde saygısızlık ve şiddet.buna katlanamazdım gibi geliyor.:1no2:

evliliğimde iki büyük sorunum vardı.biri eşimin aşırı kıskançlığı,diğeri aldatılma.bu iki olayında izleri yavaş yavaş silinmekte ancak arada bir vuruyor başıma oda alttan alıyor ve hallediyoruz gibi.kıskançlık olayına gelince aldatıldığımı öğrendikten sonra tamamen tarz değiştirdim sayılır.daha hanım hanımcık giyinirken şimdi ne yakışıyorsa giyiyorum tabi evli bir kadın olduğumu yine unutmadan.öyle olmaz böyle olur der gibi içi içini yiyor biliyorum hiçbirşeyime karışamaz oldu.aldatılmak bana bazı özgürlüklerimi ve değişik bir güç kazandırdı.ama niye çünkü hep yaptığı hatanın farkında olup ezilen bir adam var karşımda.tam terside olabilirdi.işte o zaman anında boşardım.birde saygısızlık ve şiddet.buna katlanamazdım gibi geliyor.:1no2:

Sakın yargıladığımı düşünme, haddim değil çünkü ama şunu merak ediyorum. Aldatılmanın karşılığında elde ettiğin özgürlük seni ne kadar mutlu etti? Özgür olunca aldatıldığını unuttun mu? Ya da eşin artık başka kadınlara bakmaktan vazmıgeçti? Şimdi sen özgürsün ve istediğini giyebiliyorsun diye eşine için rahat bir şekilde sarılabiliyor musun?Yoksa bu sadece işin tesellisi midir?
Ben de aldatıldığım için ayrıldım. Tabi beraberinde çok olumsuz olaylar da vardı. Aldatıldığını öğrendikten sonra bir daha eşime dokunamadım ve bir süre sonra da ayrıldım zaten.
Aldatılmanın üzerine evlilikler nasıl devam ediyor merak ediyorum. ben de denedim ama başaramadım . Hiçbirşey eskisi gibi olamadı çünkü.

Sakın yargıladığımı düşünme, haddim değil çünkü ama şunu merak ediyorum. Aldatılmanın karşılığında elde ettiğin özgürlük seni ne kadar mutlu etti? Özgür olunca aldatıldığını unuttun mu? Ya da eşin artık başka kadınlara bakmaktan vazmıgeçti? Şimdi sen özgürsün ve istediğini giyebiliyorsun diye eşine için rahat bir şekilde sarılabiliyor musun?Yoksa bu sadece işin tesellisi midir?
Ben de aldatıldığım için ayrıldım. Tabi beraberinde çok olumsuz olaylar da vardı. Aldatıldığını öğrendikten sonra bir daha eşime dokunamadım ve bir süre sonra da ayrıldım zaten.
Aldatılmanın üzerine evlilikler nasıl devam ediyor merak ediyorum. ben de denedim ama başaramadım . Hiçbirşey eskisi gibi olamadı çünkü.

cnm tabiki kolay olmadı.iki seneye yakın ayrı yaşadık nerdeyse.ama sonucunda birkez daha denemeye karar verdim.pişman olabilirdim ama üzerinden epey zaman geçt. hala pişman değilim.ama ne için kızım için.yoksa kendi adıma kaybettiğim çok şey oldu.enazından.hiçbirşey eskisi gibi değil.ama ben olaya şöyle bakıyorum.yeni bir hayat kurmak bana çok şey kazandırabilirdi.ama kızıma çok şey kaybettirecekti.kıyafetti tarzdı bunları yeri geldi yazdım.çok önemli olmayabilir tabi.atlatmam neredeyse beş senemi aldı.ama karşımda beni asla bırakmak istemeyen ve mücadele eden bir adam vardı.kızımın babası bunuda görmezden gelemedim.bir başkası girse hayatıma onunda yapacağı biryerden sonra aynı şey.kimseye güvenim yok artık.en azından bildiğim tanıdığı tek bir adamla hayata devam ediyorum.ve inanın bana artık zorda gelmiyor.ama ben değil o çaba sarf ediyor.bıraktığı yerde bırakacağımıda çok iyi biliyor

çok zor bi soru aslında..yaşamadan ne yapıcağını bilmek imkansız..şu sebepten kesir boşarım demek yanlış bi cümle olur..insanoğluyuz,neye nasıl tepki vericeğimizi o günün şartları ve ruh halimiz belirliyo..ama düşündüm de..başka bi kadına aşık olursa,onunla duygusal bişeyler yaşadığını öğrnirsem,bu birlikteliğin sadece cinsel tatmin için olmadığını,aynı zamanda birbirlerine bağlandıklarını da anlarsam işte o zaman..............Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın..ama herşey insanlar için..neler yaşanmıyo ki..bu benim başıma asla gelmez denen kimbilir neler yaşıyo insanlar..herkes yuvasında mutlu olsun bir ömür inşallah

arkadaşlar herkezın sorunu hemen hemen aynı bende kocamı sevıyormuyum çok duşunuyorum ben şitte goruyorum kufurde duyuyorum aldatılmadım en azından ben bılmıyorum bayramda çok buyuk bır kavga ettık boşonmayı çok duşundum ama başaramadım neyse bır şekılde barıştık kocamla sorunum şu sorumsuz bırı ılgı yatakta ıyı normal hayatta yok dencek kadar az sadece çalışmakla herşeyın halledılgını zannedıyor sorumsuzca para harcar bana hıç bır zaman bışey yaparken sormaz en son benım haberım olur ya varya aslında anlatcak o kadar çok şey varkı nerden başlıcagımı bılmıyorum ama ben şuna ınanıyorum boşanmayı düşünmek bıle bu evlıkte bışeylerı eksık oldugu anlatır sankı onu boşarsam ustumden buyuk bır yuk kalkcak emınım bana cevap yazın ne olur 2 tanede çocugum var onlar olmasa zaten beraber yaşıcagımızı zannetmıyorum benı sırf onlar tutuyor

2 taraftan birinin karşı tarafa saygısı bittiği anda o evlilik bitmiştir benim için...aldatma,dayak...vs üstesinden geliniyor bir şekilde eğer bu davranışlar alışkanlık haline gelip süreklilik arzetmiyorsa..ama bir ilişkide saygı çok önemli..hatta bana kalırsa sevgiden de önemli..biri bir insanı sevebilir ama saygı duymayabilir ve saygısı olmayan insan herşeyi yapabilecek insandır benim gözümde her türlü zararı verebilir karşısındaki insana..bazen sevginin tek başına yetmemesinin sebebi de arada saygı olmaması bence

sıralama yapmak gerekirse çoğu arakaşlarımız yazmış onlara katılıyorum işte herkesin bir sabır noktası vardır o taştığında evliliğinde bitmesi kaçnılmaz olur.... bitmesede karaya vurmuş gemiyi götürmeye benzer..
yüce Rabbim kimsenin arasına şeytanı sokmasın yuvalar yıkılmasın .. .

Allah kimseye göstermesin öncelikle. şuan evli değilim ama az kaldı oda olacak inşallah. eğer birgün aklımdan boşanma düşüncesi geçerse şu nedenlerden olur:
-aldatılmak, (büyük konuşmayayım ama kesinlikle boşanırım, Allah'ım kimsye gösterme)
-şiddet, hakaret vs.

boşanmak çok zor çooook
hele birde çocuk varsa.çevre ne der falan deyip çekmeye devam ediyorsunuz malesef.aslında çok uzatmadan bitirmek lazım .. ama olmuyor malesef

düşünmesi bıle yettı üzülmeye.hele yazıları okuyunca ıyıce gerıldım.ayrılanlara çok üzüzldüm.hakkınınzda hayırlısı olsun. soruya gelınce hergun dayak, içki,kumar,aldatılmak,ezılmek,ilgısızlık,sevgı gorememe,herşeye rağmen gece sarılıp aylarca huzurla yatamama,iğrenme,soğuma vs vs.çok şey bulunur istenırse.eskıler nasıl yıllarca evlı kalıomuş hayret edıyorum yaa.hep kadın sayesınde.artık bız yenı nesılın tahamülü kalmamış en ufak şeye bıle.ayrılık varsa zaten kaderde elbet yaşanır. ertelemenın ,hep sabretmenın,hep affatmenınde bı sonu vardır.allah hayırlısını versın.ve hıç gerçekleşmesın.....

Rabbim kimseye göstermesin diyeyim öncelikle. Kimse boşanmak için evlenmez tabi. Fakat bu konularda büyük konuşmaya çok korkuyorum. Şu neden , bu neden diyemem.. Çünkü hayat öyle süprizlerle dolu ki bilemiyorsun her an ne olur ne biter. ..Kimine küçük gelen bir neden kimisi için ayrılma nedenidir. Kimisi de ne büyük sıkıntılara katlanır yine boşanmaz. Beniim kişisel fikrim; boşanmanın çok kolay sarfedilmesine karşıyım. Çok ama çok büyük nedenler olmadığı sürece elinden gelen yapıılmalı diye düşünüyorum.

aldatma ,dayak,hakaret bunlar benim cevabim sukur ki cok mutlu bir evliligim var birde askimizin meyvasi kizimiz var bazen tartismalar fikir uyusmazliklari yasiyoruz ama ben sinirliyken esim esim sinirliyken ben susuyorum sakinlesince konusup sonra sorun sandigimiz seye gulup geciyoruz henuz yeni evlisin sanirim her evliligin boyle bir donemeci oluyordur

Yani arkadaşalarım aldatma yada şiddet yapılan hatadır ve bir daha yapılmayacagına inanıyorsanız affedilebilir.. fiziksel şiddet uygular bir daha yapmaz ve pişman olursa yara izi gecince ruhunuzdakide affedilebilir.. ama psikolojik şiddet daha ağır kayıplara sebep olur ve zaman gectikçe ağırlasır tasınmaz hale gelir..sonucka kimse bosanmak için evlenip cocuk dogurmaz..fakat kendi değerimizi kaybettiğimizde ve mutsuz hissettiğimizde bunu böyle yürütmek eziyet gelir.. herkes bir değere sahiptir ve deger görmek ister tek taraflı kürek çekerseniz kayığınız belli bir müddet sonra kendi etrafında dönmeye başlar ve çözümsüz bir girdap olusturur. buna dur demek, alıskanlıklardan kopmak cok zor.. hele ki cocuklar varsa.. ama bazı şeyler cocuklar için bile çekilmeye değmez.. yarın birgün cocuklarımızda bizden ucup gidecekler ve yasımız, hayatımız geçmiş olacak.. işte o zaman karar vermek daha da zorlasacak.. allah hepimizin yardımcısı olsun...[/B][/COLOR]

Son düzenleme:
bende boşanalı 8 yıl oluyor.pişmanmıyım hayır.olması gereken buydu ve oldu.ha insan üzülmüyormu tabi çok üzülüyor yıpranıyor.her zaman gülen yüzünüz soluyor,kimseye güvenemiyorsunuz,herkesi aynı zannediyorsunuz ve mutsuzlaşıyorsunuz.evlendiğimde 23 yaşına girmemiştim bile.2 sene evli kaldım ve ayrıldım şimdi 32 yaşındayım.bu zamana kadar karşıma çıkan herkesi eski eşime gçre değerlendirdim.neleri benziyor yada benzemiyor diye.ona benzeyen en ufak bir hareketini,sözünü bile duysam hemen uzaklaştım.halbuki ne kadar yanlışmış,kimseyi kimseyle eşleştirmemek kıyaslamamak gerekirmiş zorda olsa anladım ama dedimya güven eksikliği oluşuyor ister istemez.boşanmanın yarattığı tahribatlar bunlar.ben çok duygusal ve çabuk kırılan biriyim ve çok yaralandım evliliğim boyunca.yatağıma oturup çocuklar gibi hüngür hüngür ağladığım zamanları çok bilirim.şu an yazarken bile içim acıyor.keşke hiç o insanla evlenmeseydim.
yeni evlenecek olan insanların birbirlerini çok iyi tanımaları ve tamamen göründükleri gibi değil,oldukları gibi görünmeleri gerekiyor .herşeyin açık ve net olması çok önemli.sonradan değişen şeyler hayal kırıklığı yaratıyor.

benim boşanma sebebimde %80 eski eşimin ailesiydi.herşeyimize fazlasıyla karışırlardı.akşam saat kaçta yattığımızda dahil düşünün artık.eşimde ailesine aşırı düşkündü.ailesiyle karısını ayıramayanlardan dı.hem çok seviyorum der hem yeren yere vururdu anlayacağınız.2 sene boyunca yaşadıklarımı yazsam cidden roman olur.az gibi görünüyor ama inanın cehennem gibi 2 yıl bana 20 yıl gibi geldi.tek sevindiğim şey ondan bir çocuğumun olmaması.ve ben çocukları o kadar çok severimki evliliğimizin kötü gitmesine rağmen o dönemlerde bile öyle çok çocuk istemiştimki ,ama o hiç istemedi.iyikide istememiş o ayrı ama ben anne olmak istiyorum :( artık birine güvenip,düzgün bir evlilik yapıp anne olmak istiyorum. ( inşallah ) ne bilim ya duygusallaştım yine .annelik duygusunu yaşayanlar ne şanslı kıymetini bilsinler.Allah herkesin evladını annesine babasına bağışlasın.
bir gün benimde mutlu bir evlilikten bir bebeğim olur belki umut ediyorum.

allah kimselere böyle birşeyi yaşatmasın..
çok şükür evliliğim için hiçbir zaman ihtimal bile vermiyorum
vermekte istemem böyle birşeye ama...
şiddet, aldatma bu sebeblerden dolayı kesinlikle boşanırdım...
asla affetmezdim...

guven yıkılmışsa bıtıyor bende boşandım yukarıda sayılan ların hepsını yasadım !sımdı hayat daha guzellllll!!!!!

Back