• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Boşandınız ya da Boşanırdınız.?

herkese göre boşanma nedenleri farklıdır.. kimi kadın kocası aldatma girişiminde bulunsa bile boşanır..kimisi de bir çok aldatmaya göz yumar...önemli olan kadının şuna karar vermesidir. "o hayatımda yokken mi daha mutluyum o varken mi?" işte can alıcı nokta budur...bence boşanmayı düşünen kişi öncelikle buna karar vermelidir. sevgi, aşk gibi konulardan bahsetmiyorum...kocasına aşık kişi boşanınca elbetteki mutsuz olacaktır...ama yoluna devam edebilecektir. maddi anlamda rahatlıkta kadın için mutluluk nedeni değildir. belki kadın eşinden ayrılınca maddi sorunlar yaşayacaktır ama yeniden doğmuş gibi huzurlu olacaktır...

benim boşanma nedenim şimdilik sadece eşime olan sevgimin bitmesi olacak...bunu da kendi istedi, eğer bana karşı birşey hissetmediğini anlarsan bana hemen söyle, ayrılalım dedi.... sonra ne olur bilemem...

o kadar çok boşanma sebebi varki sen yeterki boşanmayı koy kafaya şaka tabi çok sebep te uygulayamıyosun bazen eşin yapıyo sen kabul ediyon herkes için geçerli değil tabi

Arkadaşlar bişeyi çok merak ediyorum ben..

Neden boşandınız?

yada hangi sebeler gerçekten boşanma nedeni olmalı sizce?

Ben 2 yıllık evliyim ve biçok sorun yaşıyorum ama boşanmak konusunda çok kararsızım... Bazen hayat böyle çekilmez gibi geliyor bazende büyütüyormuyum diye düşünüyorum...

Sizin tecrübe ve görüşleriniz bana kısmen yol gösterecek... Lütfen fikirlerinizi yazın...

Şimdiden teşekkürler.. :uhm:

oncelıkle canım bosanmayı dusunmek ıcın 2yıl bence cok az bır zaman.evlılık ılk 5yıl derler sallantıdadır.evet dogru cunku ıkı farklı ınsan ıkı farklı karakter ve ortak paylasılan bı r hayat.zor eger uyum saglanamıyorsa
soruna gelınce esımı ancak ve ancak;
1.ihanetkötükedihüso
2.saygısızlık ve sahsıma yapılan hakaret olursa herne yasanırsa yasansınkötükedihüso
asla affetmem ve gozunun yasına bakmam bosarım.kötükedihüsokötükedihüso
adamda bıldıgınden ben ne dersem o oluyor sanırım.
kotum cok kotudur
hayatta benı kıran kımseye ıkıncı sans tanımam bunu cok ıyı bılıyorkötükedihüsokötükedihüso

ihanet
dayak
kumar
aşırı alkol
bunların bir tanesi bile olsa benim için yeterli.kaydirigubbakcemile:oklava:

a.s.neden boşanırdım güzel soru.:uhm:14 yıllık evliyim.benim iki kuralım vardı evliliğimizin başında koymuştum bu kuralı.1 kesinlikle kavgada etsek yataklar ayrılmicak yatarkende küs yatılmicak daha önce nasıl yatıyorsak aynı şekilde yatılacak arkanı dönüp yatma da yok.ertesi gün konuşmak istemiyorsan gene konuşma.2 kesinlikle nikah yüzüğün parmağından çıkmicak.eğer yataktan çıkar parmağından alyans çıkarsa geri dönüşü yok derdim.oda buna sadık kaldı tabi bende .ama bu sene ayrılma noktasına geldik ve altı ay küs kaldık.sorunmu kıskançlık ve üstüne hakaret.boşanmak istedim.ama 14 yılı bir kalemde silinmiyor.çocuklar için katlanıyor insan.evlilik kolay değil.boşanmak hiç değil.allah kimsenin yuvasına huzursuzluk vermesin.

Evlilik bir oyun.Bu oyunu kurallarına uygun oynarsan sürer gider.Hep bir taraf fedakardır,bu pek değişmez.Biri teraziyi dengelemeye çalışır.Bu dengeyi de çoğunlukla kadınlar kurar.Ama artık 'Kadının Adı Yok 'değil.Kadınında onuru,gururu ve bir değeri var,bunlar zedelenirse alarm çalar .

a.s.neden boşanırdım güzel soru.:uhm:14 yıllık evliyim.benim iki kuralım vardı evliliğimizin başında koymuştum bu kuralı.1 kesinlikle kavgada etsek yataklar ayrılmicak yatarkende küs yatılmicak daha önce nasıl yatıyorsak aynı şekilde yatılacak arkanı dönüp yatma da yok.ertesi gün konuşmak istemiyorsan gene konuşma.2 kesinlikle nikah yüzüğün parmağından çıkmicak.eğer yataktan çıkar parmağından alyans çıkarsa geri dönüşü yok derdim.oda buna sadık kaldı tabi bende .ama bu sene ayrılma noktasına geldik ve altı ay küs kaldık.sorunmu kıskançlık ve üstüne hakaret.boşanmak istedim.ama 14 yılı bir kalemde silinmiyor.çocuklar için katlanıyor insan.evlilik kolay değil.boşanmak hiç değil.allah kimsenin yuvasına huzursuzluk vermesin.

yuzugu asla cikarmam deyip te catircatir aldatanlar var
evet yuzugu hic cikarmiyor faydasi ne?
insanin hersey kalbinde ve beyninde bence

ben boşandım yani ekimde son mahkeme olucak çok zor olsada ben 3,5 aylık ewliliğimde dayak yedim bunu sölemek bile zor utanç werici onur kırıcı ama bu bardağı taşıran son damlaydı boşanmamızı sağlayan hergün kaynana ewinde elti çoluk çocuk orda yatmalr ewde durmamalr biribizimzden soğumaya yetti biribirimize wakit ayıramdık hergün annesiglde wakit geçirmek benim ailem ile görüşmek yasak ailesinden hakaretler duymak birüsü sebep wardı bu noktaya gelmemizde ama hayırlısı buymuş ALLAH kimseye yaşatmasın çok zor helebide yaşı küçükse insnaın daha zor oluo

Neden boşanırdım..???? fisfisfis

Allah kimseyi böyle bi karar almak zorunda bırakmasın inşallah ama o noktaya gelmeden bu soruya cevap vermem mümkün değil..Umarım bu soruya hiçbi zaman cevap veremem :Saruboceq:

bekara karı boşamak kolay diye bir lafı vardır annemin...tv de duyduğum etrafımda gördüğüm yaşadığım olaylarda ne zaman ben olsam boşanırdım lafımın üstüne annem bu söyler..ama benim için sanırım eğer bir gun beni sevmediğini anlarsam boşanırım gibime gelio..ama rabbim inşallah kimseye nasip etmesin yuvasının yıkılmasını

allah böyle bir durumla karsi karsiya birakmasin hayat cekilmez bir hale gelince herhalde, kendimi biliyorum bosanmak son cagre ve bu karari cok cok zor alirim gibi me geliyor yani korkagim belki ondan cevre baskisindan dedikonu olmasin diye insanlar beni diline dolamsasin diye benim cektigim acilardan baskasi zevk almasin diye hic bir seyimi belli etmem herhalde. annem babam beni mutlu bilsin benim yüzümden benim icin üzülmesin diye üzüntümü belli etmezdim ve polyanacilia devam ederdim en son düsünürdüm kisi ben olurdum hayat... okuyan arkadaslar abartili bulabilir ama bende böyle bir kisiligim iste kendim üzülür hic bir sey belli etmem :çok üzgünüm: .. bir gün sinir hastasi olana kadar.
Allah korusun hepimizi

Allah düşmanıma bile yaşatmasın çok zor bir durum boşanmak!bunu sadece yaşayanlar anlayabilir,bende eylülü bekliyorum bir senedir boşanmaya çabalıyorum Allahıma şükürler olsun eylülde bitiyor bu ızdırap özgürlüğüme kavuşuyorum,eşim olacak şahısın şizofrenik belirtiler gösterip yaptığı akılalmaz davranışları inkar etmesi karşısında boşanma kararı aldım ve hiçte pişman değilim her duruşma sonunda iyiki bu kararı almışım dedirtiyor bana insan müsvettesi!

hayatın insana ne göstereceği belli olmaz.
o yüzden büyük konuşmak istemiyorum. ama sanırım aldatılmayı kaldıramazdım. belki evlenince düşüncelerim farklılaşır ama hazmedemem benim dokunduğum tene başkasının dokunmasını.
veya benim için çarpan kalpte başkasının olmasını.
Umarım yaşama böyle bişey

Aslında okuduklarımda ortak bişey var arkadaşlar.. ÇOK DA BİŞEY İSTEMİYORUZ EŞLERİMİZDEN! Biraz saygı, sevgi, ilgi yeterde artar kadınlarımıza.. Yazık ki eşlerimiz bunun bile farkında değil kimi zaman..

Bende sizin gibi şiddet, aldatma, ağır hakaret ve sevgisizliğe dayanamayacağımı düşünüyorum.

Ben 2 yıllık evliliğimde maalesef sayıca azda olsa şiddet gördüm ve ağır hakaretler duydum. Yazarken bile ellerim titriyor, gözlerim doluyor. Ama eşim her defasında özürler diledi. Aslında olaylarda haksız olanda kendisi biliyordu ama ben her defasında bidaha olmayacağını düşünerek afettim. Ama sonuçta anladımki beş-altı ayda bir de olsa bunları yaşayacağım, sonu gelecekmi bilemiyorum..

Şimdi düşünüyorum acaba yılda birkaç sefer olan bu tatsız durumu kabullenip siğneye mi çekmeliyim ? Sonuçta beni sevdiğini söyleyen kötü alışkanlıkları olmayan, evinden işine gidip gelen, tatilini benimle geçiren, ailesi gayet sevgili ve saygılı bana karşı, aileme karşı gayet terbiyeli biadam eşim mi demeliyim?

Bilemediğim için açtım bu başlığı.. Ve ben hala evliliğimi sürdürmeye bu dudurumun düzelmesini ummaya ve dua etmekten başka yol olmadığına şimdilik karar verdim...

Alla evlerimizin dirliğini ve düzenini bozmasın arkadaşlarım...

Eşimin sadakatsizliğini yaşarsam ve aramızdaki saygıyı yitirip sadece
devam etmiş olmak adına evlilik yürütmeye çalıştığımızı hissedersem
birde eşimden şiddet gürürsem işte bunlar benim için boşanma sebepleridir.

aldatma
uzun süren ilgisizlik
saygı ve sevginin bitmesi
yalan
fiziksel ve ruhsal şiddet
bana ve çocuklara karşı sorumsuz olması
beni ailesine karşı ezdirmesi
...

bir çok neden sayabilirim. ama ayrılık kararı ,bunların derecesine bağlı.
aldatma hariç, diğerlerini düzeltmek için uğraşırım. olmuyorsa ayrılırım.

Son düzenleme:
Back