Neden Boşandınız ya da Boşanırdınız.?

slm canım ,ben 10 yıllık evli bir bayanım bence evliliğin temeli saygıdan önce sevgi oluşturur ve bu sevgi zamanla saygıyı sadakati,katlanmayı(herkese göre değişir)vs vs beraberinde getirir bu çerçeveye çocuk da katılınca vs ler daha da fazla olabiliyor... zaman zaman güzel zaman zaman komik zaman zaman kavgalar etsekte temelinde sevgi bağı varsa bana öyle geliyorki her türlü sorunu yenebiliyor ama sevgi bitmiş ise bu zaten zamanla saygıyı da sadakatide bağlılığıda ve katlanmayıda bitirir o yüzden sevgim biterse gibi geliyor bana da...Allah herkesin ailesinden sevgi sözcüğünü eksik etmesin...

boşandım sebebi ailesiydi
beni günahsız yere çok üzdü çok hırpaladı onlar yüzünden hem nişanlılkta hemde 1,5 yıl süren evliliğimde ben hem onun için 2. plandaydım hep onun için ailesinin mutluluğu önce geliyordu aileside herşeyi kendi yazdı oynadı ve bizi hep bir birimize düşürdü ve oda hep bunlara eşlik etti hep bkledim beni sahipleneceği günü bizimde bir yuva kurduğumuzu anlayacağı günü nelerini affettim sevgim için yuvam için ama o ailesi için gözünü bile kırpmadan hep beni üzmeyi tercih etti hep çok sevdiğini söylerdi tek problemin aileler olduğunu söylerdi benim suçsuz olduğumu bilirdi ama üzdü üzdü üzdü çok üztüme geldi çokkkkkk ve dayanamadım ayrıldım
neden hep bayanlar alttan almalı nedenki bunu anlayamıyorum biliyorumki yuva kurmak çok zor neden bunun bilincinde olan sadece bayanlar.biliyorumki ben herşeyi sineye çekseydim ailesinin herşeyine rağmen tamam deseydim evliliğim devam ederdi şuan evliydim ama neden bunu ben yapıyorum neden hep ben fedakarlık yaptım neden böyle oluyor kızlar neden erkekler neden böyle neden karısına yuvasına sahip çıkmaz neden bizim başımızı yakarlar bizde insan evladıyız ağaç kovuğundan çıkmadıkki neden ailesi yüzünden bana bunları yaptı hemde günahsız olduğumu bildiği halde offfffff okadar çok neden soruları varki cevap bulamıyorum ama hakkım asla helal değil ahirette Allahımın huzurunda hepsiyle hesaplaşacağım ve ailesi ve o yuvamı yıkmanın bedelini orada ödeyecekler senağlama

yalan
inat
aldatılma
kaynana baskısı
ilgisizlik
hiç bişeyi paylaşamama
sorumsuzluk

birarada vakit geçirmeme

ve sonuç
mahkeme kapısı
bende boşanıyorum

Saygısızlık
Paylaşım olmaması
Küfür
Ben çalışmazken bana sigara parası bile vermeyi düşünmemesi
Çocuğa karşı sorumsuz olması
Evin ihtiyaclarını görmezden gelmesi
Eve biri gelince surat asması beni rezil etmesi
Bütün haklarımı elimden almak istemesi
Yersiz kıskançlıklar (cinsel hayatımız bile yokken )
Kendiyle barışık olmaması

Daha sayarsam bitmez ....böyle bir adamı napıyım ben boşandım aferin bana

offf bunları okuyunca benim acilen boşanmam lazım diyorum... zaten bu konuda bir süredir ciddi ciddi düşünüyorum.
evleneli 4 sene oldu uzun sürede anlaşmıştık aslında. çokmiyi tanıyordum onu. ilk sene lüks hevesi yüzünden bizi altından kalkamayacağımız bir borcun altına soktu. ne dedimse de dinletemedim hala o borcun sıkıntısını çekeriz ama bu sıkıntıların hiç lafını etmedim. ilk 2,5 yıl çok güzel anlaşıyorduk maddi sıkıntımızda olsa çok büyük bir aşk vardı. hamile kaldım ve sorumlulukları arttı. zaten evin maddi anlamda tüm yükünü alan ben hamileliğin son dönemleri ve doğum sonrası çalışmayınca yükü kaldıramadı. tartışmaların başlamasıyla o büyük aşk da bitti. doğumdan 40 gün sonra mecburen çalışmaya başladım. peki o ne yaptı bugüne kadar kendisine abartısız 4 defe maddi anlamda büyük kazık atan ablası ile iş yapmaya başladı. ablası lüks içinde yaşarken hakkını hiç aramadı ve biz hepten sıkıştık. maddi problemlerin iyice büyümesi ile onun için tüm kariyerimi bir kenara ittim ve istediği işi yapabilsin para kazanabilsin diye şehir değiştirdim. şehir değiştirmeden hemen önce de aldatıldığımı öğrendim. kucağımda 4 aylık bebeğim eşyalarım taşınmış ve ben aldatılmıştım. şehir değişikliğinin bu durum için iyi olacağını sorunlar sebebiyle onu dışarıya benim yönlndirmiş olabileceğimi düşündüm. şimdi yeni şehirde 3 aydır yeni bir düzen kurmaya çalışıyorum oise yine işine sahipçıkmıyor gine aklıbeşkarış havada yine lüks merakında yine ablasına güveniyor ve yine tüm sorumluluğu benim üzerime attı. aile ile ise hiç anlaşamıyorum. hele ablasından nefret ediyorum o da benden son günlerde niye evlendim bu adamı seviyormuyum diye o kadar çok soruyorum ki kendime güzelim yavrum olmasa bir dk düşünmeden ayrılacağım ama yavrum için herşeyin düzeleceğine inanmak istiyorum.

Bazen hayatta; şöyle olursa kesinlikle boşanırım dediğimiz şeyler başımıza gelince bile, boşanmak istemeyen taraf olabiliriz.
Ya da aklımıza gelmeyecek ufak birşey de, boşanmaya götürebilir..

Yaşanmadan, fikir yürütmekte zorlandığım konulardan birisi bu da..
Herşey olabilir..
Zor konular..

ben de aldatma, şiddet derdim...
geçen gün toplam 5 yıllık bir ilişki ve 2 yıllık evliliğini noktalayan bir arkadaşımın cümlesi hoşuma gitti...
öyle garip bir anda, öyle hızla ve öyle garip bir sebeple boşandılarki...ben bile yetişemedim nerdeyse...
önemli olan bardağı taşıran son damla dedi...
galiba haklıydı...umarım kimse o son damlayı görmez...

boşandım çünkü;
eşim kişiliksizdi, babasına sormadan dışarıya adım bile atmak yasaktı,
ailemle görüşmem yasaktı,
eve misafir gelmesi yasak,
alınacak herşeyden kaynana kayınpederin haberi olacak (dona kadar),
7 yıl boyunca kendim seçerek hiçbirşey almadım. kaynana ne aldıysa o giyilecek,
asla para harcanmayacak
sedyelik olana kadar hastalanan çocuklarımı doktora bile götürememek (maddi imkansızlıktan değil, cimrilikten)
maddi ve manevi özgürlüğümün olmayışı,
10 yıl boyunca bir kere bile saçımı okşamadı
cinsellikten nefret ettim,
7 yıl boyunca dışarı yüzü görmedim,
7 yıl sonunda ağır depresyon sonucu 3 yıl süren tedavi sonunda boşanıp yeniden topluma karışabildim
yaşadığım depresyon sonucu unuttuğum yüzlerce sebep.........................
10 yılım böylece heba oldu.
çok şükür artık iyiyim. ikinci evliliğimi yaptım. mutluyum artık. keşke daha erken kurtulabilseydim.

Aldatma,şiddet vs. tamam da..
Saygısız insandan çok soğuyorum ben..
Küfür bile evliliğimi bitirir gibi geliyor bana..

Evet laale küfür duymak o kadar soğutuyor ki... yavaş yavaş onu gözünde küçüçük yapıyorsun. Saygısızlık olunca duygularında köreliyor... her anlamda özellikle cinsellik anlamında hiç birşey beklemiyorsun çünkü iğreniyorsun artık o işten.....ben o zamanlar cinsellikten nefret etmiştim. Evlilikde olsa bu belli bir yere kadar sabrediyor insan...

herkesin sıralaması farklıdır tabi mesela ben sırf dırdır yüzünden ayrılanı biliyorum...şimdi şundan boşanırım dersin gün gelir karşına çıkar kalakalırsın...aldatma,dayak,yalan,hakaret ve aileme karşı saygısızlık...benim nazarımda bunlar...ama gün oldu dayak yedim şimdi noldu affediverdim...şimdi pişmanmıyım şimdilik bir daha aynı şey olmadığı için hayır....şimdi böyle yarınlar ise meçhul....ama yinede en ağırı bunlar...

ilk eşimden beni aldattığı için boşandım üstelik ben o zaman 21 yaşındaydım ve eşim beni 50 yaşında bir kadınla aldatmıştı
şu anki eşimden de önümüzdeki günlerde boşanmayı düşünüyorum daha doğrusu buna karar verdim diyelim bu sefer aldatma yok evet ama zaman içinde biriken bir sürü olumsuzluk var ve eşimin de kararı sanırım boşanma yönünde ki yaklaşık 4 aydır eve maddi manevi hiç bir katkısı yok evi tamamen pansiyon gibi kullanıyor ve ben 4 aydır eşimde bir değiiklik olacak mı diye bekliyorum ama sonunda boşuna beklediğime karar verdim

bunun birçok sebebi olabilir,

aldatılma,
şiddet,
sevgi saygının bitmesi,
sürekli kavga huzursuzluk,
çalışmama yada eve destek olmama,
içki kumar ,

böyle sıralanıp giderrrrr

Aldatma, şiddet,saygısızlık vs...
Bunların hiç birisi değil benim için....
Benim ilişkimde bunlar zaten olamaz...
Kaybedecek kadar kötü değil ama yaşayacak kadar iyi de değil...
Olmaz öyle şey...
Ben beraber yaşadığım adamı herşeyden evvel sevmeliyim....
Onun beni sevmesinden önce önemli olan budur...
Onun beni sevmesi ve sevgisini ifade etmesi benden sonra gelir...
Ben seviyor muyum, ben özlüyor muyum, hayat seni sevince daha güzel diyebiliyor muyum, sol yanım yada sağ yanım diyebiliyor muyum, ömrüm onun'dur...
Diyemiyor muyum, tükeniyor muyum sevemediğim için...
Ben giderim...
Benim gibi yapın demiyorum , yanlış anlaşılıyor sonra...
Fikrim bu, yapacağım bu diyorum...
İlişkinin bitmesi için tek sebep yoktur, sebepler vardır, ama en önemli sebepde kişinin kendi duygularıdır...
Kendi duygularınızı tartın, eşinizin duygularını değil...

Çok sevdiğim , benim onu sevdiğimden çok beni sevdiğine inandığım eşim;
Çocuktan sonra evden uzaklaştı.
Evliğimizin 5. yılında cep telefonunda yakaladığım yurt dışında yaşayan yabancı bir kadınla mesajlaşmalarını yakaladım. Affettim.
6. yılda yakaladığımda mesajlaştığı kadınların sayıları artmıştı. Yine yabancıydılar. Affettim.
7. yılda kumar problemi olduğunu itiraf etti. Sürekli dışarıda olması bu nedenleydi. Evimizi bile kumarda kaybetmişti. Salağım ya, uğraşır yeneriz bu hastalığı dedim affettim.
8. yılda kumar problemi hala devam ediyordu ve bu sefer de internetten yazışmalarını yakaladım. Ne gariptirki yine yabancıydılar.. Tek problemim Türk olmak heralde dedim :) Oysa bilerek Türklerle yazışmadığını, görüşme ortamı olmasın diye yabancıları seçtiğini anlattı :))) Bu erkeklerin herşeye bir bahanesi oluyor, herşeye bir kulpları var.
Artık bitmiştim... affetmek için midem kalmamıştı.. yeteri kadar uğraştığımı düşündüm ve boşandım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…