- 11 Eylül 2019
- 2.934
- 18.951
- 128
- Konu Sahibi Yakud-u Anka
Bi yengem var dayımın hanımı. Benden de belki 10-15 yaş büyük. 3. çocuğu doğurdu bende ilk çocuğumu ikisi de aynı yaşta ama ben biraz dikkatli bakıyorum yani merdivenlerden düşmesin diye vs. bayağı bi panik olmuştum bayramda topladığımızda. Biraz özenli bakıyorum işte temiz giysiler temiz yiyecekler, kendisi dikkat etmiyor düşerse düşsün öf bıktım hep dilinde bu cümleler. Yani açıkçası ilkine de ikincisine de aynı davrandı hep. Çocukları hep kolunu bacağını kırdı bi yerlerden düşerek. Biraz da onların o hâlini daha önceden gördüğümden zihnimde yer edinmiş iyi bakmaya iyi bir anne olmaya çocuğumla oyunlar oynamaya dikkat ediyorum. Kucağımda dolaşırken kuşların videolarını çekip gülüşüyorduk, birden arkamdan hayat da x'e güzel ben yıprandım demiş. Kız kardeşim de niye öyle diyorsun ki yenge senin de var bebeğin onun ilk yavrusu heyecanlanıyor olabilir ne var ki bunda demiş. Sonra da kız kardeşime verdim biraz oynasın diye çocuğu. Arkamdan dedi ki benim de keşke bacım olsaydı ona baktırırdım çocuğu dertleşirdim onunla dedi. Kardeşim de okuyo bayramdan bayrama görüşüyoruz uzakta. Yani gece gece aklıma düştü, arkamdan teyzemlere falan diyormuş ki x'de hemen kilolarını vermiş teyzem de demiş ki sen onun kadar peşine koşmuyorsun ki çocuğun sen büyük kızına baktırıyorsun çocuğu demiş. Gerçekten de öyle çocuk 10 kere ağlıyor bir tane emziriyor gece kalkıp. Benim ki uyanıyor en son. Hatta biz öğle uykusunu geç uyumuştuk onların ki önce uyuyup kalkmıştı. Biz içerde uyuyoruz diye bende uyumak istiyorum şu çocuğa biri baksın demiş kimse de bakmayınca dövmüş çocuğu. Keşke görseydim de 2 yaşında el kadar yavrusunu korusaydım benim içime battı. Ne yapayım yeri geliyor gece boyu uykusuz kalıyorum o uyumuşken bende uyuyayım diyorum bazen. Göze batıyorum her şekilde. Gerçekten şartlar eşit ama beni gözüne almış bi kere. Altın takmayı sevmiyorum, arkamdan lafımı etmiş bozdurdu mu diye. Bende bu gittiğimde taktım. Bozdurmadım ama sevmiyorum böyle takmayı bankaya yatıracam dedim. Yani ne yapsam ya da yapmasam gözü benim üzerimde inceliyor herşeyimi. Ne yapmam lazım nasıl davranmalıyım? Fazla bir arada kalmamaya çalışıyorum gittiğimde.

Kızlar kusura bakmayın bu konu 3 kez açılmış malûm durumlardan ülke genelinde şebekeler çekmiyor internet gidip geliyor benim telefonda. o an onaylamadı sonra 3 kez tıklamışım 3ü de onaylandı. Bu arada yengemin ilk 2 çocuk küçük değil liseye gidiyorlar. Bu 3. sonradan oldu. O hiç birini istemiyordu çocuklarının sadece hamile kalmayı seviyor gerçekten bu böyle bunu kendisi de söylüyor. O yüzden empati yapamıyorum 2 yaşındaki çocuğun da dövülmesini anlayışla karşılayacak vicdansızlık yok. Yavrularımız bizlere emanet olarak gönderildi düşüncesindeyim. İyi bir anne olmak istiyorum hepsi bu.

Son düzenleme: