Neden bana kredi cikmiyor az miktar bile :(

lalegl8080

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2023
302
89
36
25 bin ihtiyaç kredisi için görüştüğüm bankalar onaylamiyor arıyorum bugünden beri ...daha önce hiç kredi kartı kullanmadım ve sigortam yok bundan büyük ihtimal ama hiç mi yok yol çaresi bunun kızlar..

25 bin ihtiyaç kredisi için görüştüğüm bankalar onaylamiyor arıyorum bugünden beri ...daha önce hiç kredi kartı kullanmadım ve sigortam yok bundan büyük ihtimal ama hiç mi yok yol çaresi bunun kızlar..
İstedikleri en önemli şey düzenli yatan maaş ve sigorta. Benim arkadaşım sigortasını ödemeyi bıraktı. Aylık 12.000 civarı kazancı var ama özel sektör olduğu için çıkmadı kredi. 10.000 bile vermediler. Kart limiti de 1500 müş üstelik. Ama benim bordroyu gören iki banka da 25.000 verdi. O dönem bir sağlık sorunu için kredi çekmem gerekiyordu. İki gün içinde tüm parayı aldım mesela. Dipnot: toplamda iki bankada kredi kartım var 63.000 limitim var. Tamamen sigortalı ve düzenli bir işimin olmasıyla alakalı

Son düzenleme:
Kredi skorun yetersizdir,öncesinde ödeme aksatmissan risk grubuna dahil edilmiş olabilirsin.
Böyle durumlarda soz konusu bankanın maaş müşterisi olmak yardımcı olabilir.

İstedikleri en önemli şey düzenli yatan maaş ve sigorta. Benim arkadaşım sigortasını ödemeyi bıraktı. Aylık 12.000 civarı kazancı var ama özel sektör olduğu için çıkmadı kredi. 10.000 bile vermediler. Kart limiti de 1500 müş üstelik. Ama benim bordroyu gören iki banka da 25.000 verdi. O dönem bir sağlık sorunu için kredi çekmem gerekiyordu. İki gün içinde tüm parayı aldım mesela. Dipnot: toplamda iki bankada kredi kartım var 63.000 limitim var. Tamamen sigortalı ve düzenli bir işimin olmasıyla alakalı
Nokta ..başka da çaresi yok anlaşıldı saol canim

Evet ya kredi işi çok ilginc. KKda bir doktor arkadaş vardı, aylık geliri geçen seneki asgari ücretle 20-25 bindi, kredi cikmiyordu. Benim SGK ödemelerin aşırı duzensiz, genelde asgariden gösterirler sigortami. Ona rağmen çoğu bankada ön onaylı kredim var 55 bin lira, esnek hesabım falan 27 bin lira.
Ben de hiç anlamadım, tamamen şans işi bence.
Findex puanım 1312 - az riskli diye geçiyor üstelik

Evet ya kredi işi çok ilginc. KKda bir doktor arkadaş vardı, aylık geliri geçen seneki asgari ücretle 20-25 bindi, kredi cikmiyordu. Benim SGK ödemelerin aşırı duzensiz, genelde asgariden gösterirler sigortami. Ona rağmen çoğu bankada ön onaylı kredim var 55 bin lira, esnek hesabım falan 27 bin lira.
Ben de hiç anlamadım, tamamen şans işi bence.
Findex puanım 1312 - az riskli diye geçiyor üstelik
Çevremde de maaşı azlara, emeklilere, işsizlere bile çıkıyor ama parası olana çıkmıyor. Ben bunu şuna yormuştum. Krediyi ödemede güçlük çekip faize girecek kişilere veriyorlar.

Banka bilgim budur :KK53:

Ben bankada çalisiyorum.Müşteriye kredi verilirken birden fazla kriter var. Geliri belgelendirmek en onemli kriter, maas, teminat verilecek bilecekse ev araba vs. Sizinki ihtiyac kredisiyse gelirinizi bilgilendirmeniz yeterli aslinda hatta ogrencilere bile kredi karti vermeye ugrasiyolar asgari ucrtli olmaniz sadece kredi limitinizi etkiler ama hic vermemek diye olmaz.

Resmi olarak bir gelirin yoksa niye versinler ki? Geri nasıl alacaklarını belgeleyemiyorlar

sigortamın yüksekten yattığı bi işim olmasına rağmen bana da kredi çıkmamıştı. Mecburen kredi kartı çıkarttım kendime, ondan sonra çekebildim kredimi.

Kredi kartınız yoksa ve daha önce kredi çekip düzenli ödememişseniz kredi geçmişiniz dolayısı ile skorunuz yok demektir.
Bana işsizken bile kredi çıktı daha yeni, ama tabi eski işyeri adresimi göstermiştim, düzenli kredi çekerim ve yıllardır kredi kartı kullanırım.
Kilit konu bu, kredi geçmişinizin olması şart.

Sigorta, maaş, banka hesabi, hesap hareketi, hesaba giris cikisi olan nakit para, gecmiste odenmis kredi vs yok ise, kredi cikmaz zaten.

Bunun caresi, bankadan cok yuksek faizle kredi istemek, 5.80 vb faizlerden bahsediyoruz ki bu da 3 yillik geri odemede 25bin icin en az 40bin tl gibi bir rakama gelir.

Ama buyuk ihtimalle, bir kefil olmadan bunu da vermeyeceklerdir.

Eger kredinize kefil bulabiliyorsaniz yani birileri sizin borc odeyeceginize guveniyorsa, sizin icin kredi cekmelerini isteyebilirsiniz boylece daha dusuk faizle kredi cekmis olursunuz.

Ama sanirim sizde ne kefil ne de kredi notu mevcut. Is kurmak icin bu paraya ihtiyaciniz var ise, ab hibe programlarini deneyebilirsiniz.

Bana da verilmiyordu findexe kaydoldum önce kredi kartı çıkarttım, düzenli ödeme yaptım. Şimdi görünen maaşımın 4 katı ön onaylı kredim var.

X