• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden artık kimse normal doğum yapmıyor!!

surem

biricik oğlum aras'ım..
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
979
1
96
45
İstanbul
Arkadaşlar bu konuya fena halde takıldım artık,kimi,hangi doğum hikayesini,hangipaylaşımı okusam hep sezeryan...
Acil durumları saymıyorum o tıbbi bir müdahale ve olması gerekiyor.Ama son yıllarda normal doğum o kadar az ki,herkes korkuyorum deyip sezeryan oluyo..Ama doğal olan bu değil ki..Yurtdışında acil durumlar hariç herkez sezeryana karşı kesinlikle..
Ben hiç korkmuyorum çünkü doğal bir olay bu..Sadece sezeryana neden olacak bir problem olmaması için dua ediyorum...

Normal doğumdan korkmayalım,birbirimizi cesaretlendirelim bu konuda..Haydi bayanlar doğal olanı desteklemeye!!!

Rabbim gönlüne göre versin hayırlı doğumlar canm.ben normal doğum beklerken,korkmama rağmen normal doğum istediğim halde sezeryan oldum.bebeğim kanala girmedi,eh kanalda olmayınca suni sancı da veremediler.günüm de bi hayli geçtiği için alındı.sen ne güzel kendini rahat ve hazır hissediyorsun fakat herkes bir değil ki.kan görünce bayılanlar,dişçiden korkanlar...bu da onun gibi bir şey.normal doğumdan gerçekten ciddi şekilde korkan birinin normal doğum yapması imkansız gelir bana.bebek strese girecek anne sterese girip itemeyecek.etrafımda bu şekilde çok var .

kuzenim doğum yaptı,fransada.normal doğum isterdi sezeryan isteyenlere,mecburi olanlara bile inanmazdı,aşırı karşıydı.doğumu geldi çattı 30 saat sancıdan sonra doğum yaptı.ama ne doğum.hastane yıkıldı o gün herkes yalvarıyor ne olur sezeryana alın diye,kuzenim de aynı şekilde.ama almadılar.kuzenim baygın haldeyken doğum yaptı,çok kan kaybetti ve 2 ay hastanede kaldı sadece doğumdan ötürü.şimdi tedavi görüyor bebeğini bile kabullenemdi ilk başta.doğum lafı duyunca çıldırıyor.yurt dışındaki olay da pek iyi değil açıkçası.

neyse çok uzadı kendine güvenen çatır çatır doğursun arkdaşlar.güvenemeyen de nasıl isterse öyle doğum yapsın.boşuna maceraya atılmanın gereği yok.öyle veya böyle doğacak bebişler.nasıl doğduğunun önemi var mı artık?teknoloji o kadar ilerledi.

hamişlere hayırlı doğumlar dilerim.hayırlı ramazanlar

bence sadece özel hastanelerde değil devlet hastanelerinde de annenin seçme hakkı olmalı. normal dogum sağlıklı bunu hepimiz çok iyi biliyoruz ama birde ruh sağlıgı diye birşey var. hepimizin en hassas oldugu bi dönem eger anne kendini normal doguma uygun görmüyo ve kendini buna hazır hissetmiyo sezaryon olsun ne olur sanki amaç bebeğin dünyaya gelmesi degilmi kendi seçmiş bu yolu hatta normal dogumdan daha zor belki ama genede onu seçmiş.normal dogumda dogum esnasında sancı çekiyosun daha sonra rahatsın ama sezaryanda ameliyatlısın dikişin var narkozun etkisi var daha birsürü şey ama anne o şekilde ruhen daha sağlıklı.normal dogurabilene bravo ama sezaryanla doguranlarada tükaka yapılmasını yanlış buluyorum.

herkesin kendi fikridir tabi,e en dogrusuda normal dogumdur,,
birazda Turkiyedeki doktorlarin dogumu hastanin kararina birakmasi ile sezeryan cogunlukta diye dusunuyorum,,,
burda tam tersi gerek duyulmadikca yalvarsanda yapmazlar,,

bence sadece özel hastanelerde değil devlet hastanelerinde de annenin seçme hakkı olmalı. normal dogum sağlıklı bunu hepimiz çok iyi biliyoruz ama birde ruh sağlıgı diye birşey var. hepimizin en hassas oldugu bi dönem eger anne kendini normal doguma uygun görmüyo ve kendini buna hazır hissetmiyo sezaryon olsun ne olur sanki amaç bebeğin dünyaya gelmesi degilmi kendi seçmiş bu yolu hatta normal dogumdan daha zor belki ama genede onu seçmiş.normal dogumda dogum esnasında sancı çekiyosun daha sonra rahatsın ama sezaryanda ameliyatlısın dikişin var narkozun etkisi var daha birsürü şey ama anne o şekilde ruhen daha sağlıklı.normal dogurabilene bravo ama sezaryanla doguranlarada tükaka yapılmasını yanlış buluyorum.

arkadaşım sana katılıyorum..kim kendini hangi doğum şekline hazır hissediyorsa onu olmalı.bu bir tercih meselesi bence..valla ben keyfi yere sezeryan istedim.hiç ağrım sızımda olmadı.normal doğuran bikaç arkadaşımın saatlerce sancı çektiğini öğrendim.ve iyiki sezeryan olmuşum dedim..tıp bu kadar ilerlemişken bence nimetlerinden yararlanılmalı...

ya ben şunu anlamıyorum doğum şeklinin ne önemi varki anne neyi istiyosa o olmalı vücut ona ait dilmi ne farkeder ha normal ha sezeryan yani normal çıkınca bilmediğimiz bir olağan üstü bişimi oluyo herkes istediği şekilde yapar doğumunu bu kişinin bünyesi ve cesareti ile ilgili bence hiç farketmez

bende sezeryan yaptım doğumu ama normal isterdim tabii mecbur kaldım 2. çocuğum ama ilkinde normal yapmıştım gerçi çok sıkıntılı oldu normal doğumum birçok sorun yaşadım ama dr hatasından dolayı yaşadım onu saymazsak normal doğum aslında en sağlıklısı tabikii.
riskleri yönünden sezeryandan daha riskli lduğundan ve normal doğum sancısı ve doğum anından korkanlar yapıyor genelde sezeryanı ama suçlamamak lazım kolay değil tabiki herkes kendi seçimini yapar sonuçta

bende normal dogum isteyenlerdendim ama son haftalar psikolojin çok değişiyor korkuların artıyor ve son anda kendi istegimle sezaryan oldum.. kesinlikle normal dogumu destekliyorum kendine güvenen herkes normal yapsın

birazda Turkiyedeki doktorlarin dogumu hastanin kararina birakmasi ile sezeryan cogunlukta diye dusunuyorum,,,

bence hiçte taktir edilecek bir davranış değil. benim arkadaşımın günü geçmesine rağmen doğum sancıları başlamadı, arkadaşım sezeryan için nerdeyse yalvardı. "hayır beklicez, normal olucak" dediler, sonuç olarak bebek sıkıntıdan kakasını yapmış ve yemiş. 2 kere ameliyat olmak zorunda kaldı minicik bebek. 2 ay geçmesine rağmen hal tam iyileşemedi. yani herzaman en doğrusu normal doğum değil bence. iyiki de hastanın kararına bırakılıyor Türkiyede. yoksa kendi adıma ben ilk doğumumu yaparken muhtemelen ölmüş olurdum. yalvararak sezeryana aldırdım kendimi.
en iyi doğum annenin kendisi için uygun gördüğü doğumdur.

kızlar doğum, şekli ne olursa olsun zor bir olaydır.
benim fikrim ise şu:
anne kendisini normal doğuma hazırlamalı, çünkü çekilen sancılar bebeği dış dünyaya hazırlıyor, ciğerlerinin açılmasını anne ile daha sıkı bir bağ kurmasını sağlıyor.
ama aksilik çıktığında da doktorların hemen sezaryene geçmesi gerekir.
normal doğumun dezavantajı da çok, dikişlerin atması, sancının çok olması, sonrasında hemoroid olmsaı gibi
ama sezaryen de masum değil, ameliyattan sonra çabuk ayılamama, sütün hemen gelmemesi, bebeği kabullenememe, bel ve baş ağrısı, dikişlerin enfeksiyon kapması vs...
aslında bu tür sorunlar her iki doğumda da kesin yaşanacak diye bir şey yok ama yaşanabilir de. her kadının doğumu farklıdır, bu nedenle başkalarının ne dediğinden çok kendi mantığımıza ne uyuyorsa onu yapmalıyız
ben iki doğum şeklini de kötülemiyorum ama her iki doğumun da zor ve kolay tarafları var sezaryen tamamen kolay diyemeyiz normal doğum için de hiç acımıyor demek doğru değil.

ama sezaryen de masum değil, ameliyattan sonra çabuk ayılamama, sütün hemen gelmemesi, bebeği kabullenememe, bel ve baş ağrısı, dikişlerin enfeksiyon kapması vs...

ben bu söylediğiniz cümleye çok takıldım. ne demek bebeği kabullenememe!!! 2 kere sezeryan yapmış biri olarak söylediğiniz bu cümleyi talihsiz olarak nitlendiriyorum. hangi anne sadece doğum şeklinden ötürü bebeğini kabullenmede sorun yaşar?
doğum, şekli ne olursa olsun zaten zor bir olaydır. anne olamaya karar veren bir kişide bunu göze almıştır diye düşünüyorum.

Rabbim gönlüne göre versin hayırlı doğumlar canm.ben normal doğum beklerken,korkmama rağmen normal doğum istediğim halde sezeryan oldum.bebeğim kanala girmedi,eh kanalda olmayınca suni sancı da veremediler.günüm de bi hayli geçtiği için alındı.sen ne güzel kendini rahat ve hazır hissediyorsun fakat herkes bir değil ki.kan görünce bayılanlar,dişçiden korkanlar...bu da onun gibi bir şey.normal doğumdan gerçekten ciddi şekilde korkan birinin normal doğum yapması imkansız gelir bana.bebek strese girecek anne sterese girip itemeyecek.etrafımda bu şekilde çok var .

kuzenim doğum yaptı,fransada.normal doğum isterdi sezeryan isteyenlere,mecburi olanlara bile inanmazdı,aşırı karşıydı.doğumu geldi çattı 30 saat sancıdan sonra doğum yaptı.ama ne doğum.hastane yıkıldı o gün herkes yalvarıyor ne olur sezeryana alın diye,kuzenim de aynı şekilde.ama almadılar.kuzenim baygın haldeyken doğum yaptı,çok kan kaybetti ve 2 ay hastanede kaldı sadece doğumdan ötürü.şimdi tedavi görüyor bebeğini bile kabullenemdi ilk başta.doğum lafı duyunca çıldırıyor.yurt dışındaki olay da pek iyi değil açıkçası.

neyse çok uzadı kendine güvenen çatır çatır doğursun arkdaşlar.güvenemeyen de nasıl isterse öyle doğum yapsın.boşuna maceraya atılmanın gereği yok.öyle veya böyle doğacak bebişler.nasıl doğduğunun önemi var mı artık?teknoloji o kadar ilerledi.

hamişlere hayırlı doğumlar dilerim.hayırlı ramazanlar

canım bunda doktorların hatası var tabii,böyle durumlarda tabiki olmalı sezeryan..evet kendine güvenen ve bir sorun olmayan normal doğum yapmalı..

canım sezeryana tükaka yapılmamalı tabi,sonuçta hayat kurtaran bi yöntem olarak kullanılmış,ve hala da öyle..benim topic deki amacım doğal olan vajinal doğumu desteklemek..ki ben de de bi sorun olabilir normal doğum yapamayabilirim..ama sezeryan bu kadar kolay ve sevimli bir yöntem de değil kabul etmek lazım,ciddi bir ameliyat sonuçta..ruhen rahatlatacağını hiç sanmıyorum..aksine normal doğum yapmış insanlar doğum gerçekleşene kadar dayanılmaz sancılar çekiyorlar belki ama doğum olur olmaz hepsinin söylediği tanım aynı,kuş gibi hafiflemek..

katılıyorum canım,Türkiyede bu konuda patlama olmasının büyük nedeni doktorlar..kendileri için planlı ve kısa süreli bi operasyon olması büyük avantaj sağlıyo..

arkadaşım sana katılıyorum..kim kendini hangi doğum şekline hazır hissediyorsa onu olmalı.bu bir tercih meselesi bence..valla ben keyfi yere sezeryan istedim.hiç ağrım sızımda olmadı.normal doğuran bikaç arkadaşımın saatlerce sancı çektiğini öğrendim.ve iyiki sezeryan olmuşum dedim..tıp bu kadar ilerlemişken bence nimetlerinden yararlanılmalı...

tercih meselesi ama doğanın bize verdiği tabi yöntemlerden uzaklaşmayı sorgulamak lazım bazende..sonuçta sezeryanda da ciddi problemler yaşayan aylarca ağrıları atlatamayan da var..sen şanslı olanlardansın..

ben bu söylediğiniz cümleye çok takıldım. ne demek bebeği kabullenememe!!! 2 kere sezeryan yapmış biri olarak söylediğiniz bu cümleyi talihsiz olarak nitlendiriyorum. hangi anne sadece doğum şeklinden ötürü bebeğini kabullenmede sorun yaşar?
doğum, şekli ne olursa olsun zaten zor bir olaydır. anne olamaya karar veren bir kişide bunu göze almıştır diye düşünüyorum.

dikkat ederseniz bunların hepsini herkes yaşamayabilir ama bunlar da yaşanabiliyor demiştim lütfen yazdığımı dikaktle okuyun siz yaşamamış olabilirsiniz ama yaşayanlar ver ben kendi gözlerimle gördüm ufacık bebeği açlıktan çatlarcasına ağlarken kendisi çarşıdan geldiği için bunalmış olan bir bayanın of beklesin biraz daha dediğini ve uzandığını gördüm. evet bazen anne bencilce davranabiliyor hatta bazıları doğum yaptığının farkına varamayabiliyor çünkü doğum anne ve bebeğin beraber yaptığı bir mücadeledir.
sonuçta ben daha doğum yapmadım ama duyduğum gördüğüm okuduğum kadarıyla yorum yaptım
doğum şekli önemlidir, hepsini olumlu olumsuz tarafları var doktorun uzmanlığı da önemli.
bir tanıdığım ilk bebeğini sezaryenle doğurdu ikinciye hamileyken de dikişlerinin gerilip acı çektiğini söyledi belki siz böyle bir durum yaşamadınız şimdi bu arkadaş yalancı mı oldu?
herkesin doğum öyküsü farklıdır bedenlerimiz ve ruhlarımız farklı olduğu gibi...
ben sadece olasılıkları söyledim. o kadar.
siz ben böyle bir durum yaşamadım diyebilirdiniz. bu da yeterdi. herkese hayırlı doğumlar.

ya ben şunu anlamıyorum doğum şeklinin ne önemi varki anne neyi istiyosa o olmalı vücut ona ait dilmi ne farkeder ha normal ha sezeryan yani normal çıkınca bilmediğimiz bir olağan üstü bişimi oluyo herkes istediği şekilde yapar doğumunu bu kişinin bünyesi ve cesareti ile ilgili bence hiç farketmez

kişi ve bünyeyle alakalı olabilir ancak son dönemde normal doğum yapmış birine rastlamak o kadar zor oldu ki şaşırmamak elde değil..

bende sezeryan yaptım doğumu ama normal isterdim tabii mecbur kaldım 2. çocuğum ama ilkinde normal yapmıştım gerçi çok sıkıntılı oldu normal doğumum birçok sorun yaşadım ama dr hatasından dolayı yaşadım onu saymazsak normal doğum aslında en sağlıklısı tabikii.
riskleri yönünden sezeryandan daha riskli lduğundan ve normal doğum sancısı ve doğum anından korkanlar yapıyor genelde sezeryanı ama suçlamamak lazım kolay değil tabiki herkes kendi seçimini yapar sonuçta

bu kadar korkulacak bir olay olsaydı şimdiye kadarki insanlar dünyaya nasıl gelirdi ki..dediğim gibi bu konuda paylaşımlarla cesaretlendirsek biribirimizi ne güzel olur..

bende normal dogum isteyenlerdendim ama son haftalar psikolojin çok değişiyor korkuların artıyor ve son anda kendi istegimle sezaryan oldum.. kesinlikle normal dogumu destekliyorum kendine güvenen herkes normal yapsın

inşallah canım isteyen herkes normal yapsın diyelim..

bence hiçte taktir edilecek bir davranış değil. benim arkadaşımın günü geçmesine rağmen doğum sancıları başlamadı, arkadaşım sezeryan için nerdeyse yalvardı. "hayır beklicez, normal olucak" dediler, sonuç olarak bebek sıkıntıdan kakasını yapmış ve yemiş. 2 kere ameliyat olmak zorunda kaldı minicik bebek. 2 ay geçmesine rağmen hal tam iyileşemedi. yani herzaman en doğrusu normal doğum değil bence. iyiki de hastanın kararına bırakılıyor Türkiyede. yoksa kendi adıma ben ilk doğumumu yaparken muhtemelen ölmüş olurdum. yalvararak sezeryana aldırdım kendimi.
en iyi doğum annenin kendisi için uygun gördüğü doğumdur.

canım bu gibi durumlar istisna tabii..herzaman en doğrusu olamaz,bu durumda doktor hatası var,günü geçen doğumlarda bebeğin kakasını yapacağını ve çok riskli olduğunu biz bile biliyoruz,doktor tabiki almalıydı bu durumda..
benim amacım herşeyin normal olduğu durumlarda vajinal doğumun en sağlıklısı olduğunu vurgulamak..

Back