ne zaman sözlerini tutsam ilişkim mahvoluyor

Sizin düğününüzü yapmadıkları için akrabalar niye sinirleniyormuş? Çok uzatıp nikahsız görüşmelerine izin veriyorsunuz gibi bir şey mi? Öyleyse evet bu baskı etkilemiş olabilir ama acele edin artık gibi bir söylemleri de yok aslında anladığım kadarıyla.
Evli değilim nişanlılık da geçirmedim ama eşe ailevi sorunları, aileye de eşle ilgili sorunları fazla belli etmemek gerek derler ama olan olmuş ki aileniz sizi zora sokuyor bayağı, bir nedenini tam açıklasalar evlenince bence görüşülmeyecek boyutta değil gibi bu durum nişanlınızla şahsi bir zorları yoksa, bilemedim.
Ailenizi iyice ölçüp tartın baktınız olmuyor bence söyleyin sizin yüzünüzden benim ilişkim zedeleniyor, sıkıntı ne açıkça söyler misiniz yoksa ya makul bir neden söylemedikçe sizi dinlemek istemiyorum ya da hemen evlenelim mi diye. Bir noktada dayanmak zor artık, pisi pisine güzel giden ilişkiniz bozuluyor.
Yani demek ki nişanlınızın da sinirleri pek kaldırmıyor artık, ya çözmenizi bekliyor ya da belli bir düzen oturtalım diyordur ama sinirle söylemiş gibi madem öyle böyle olsun o şekilde görüşelim diye.

yani herkes artık bekletmeyin şu çocukları diyor ama kayınvalidem baya baya bekletiyor.
bizimkiler de bu bahara kadar olmaz diyordu ama kız evi toplumda baskıyı her zaman daha çabuk yiyor.
bilemiyorum gerçekten sinirle söylediğini zannetmiyorum, çözüm yolu bu olur bu diye düşünüyor sanırım iki tarafında bizim ilişkimizi ailelerin ertelemesi ve ikili davranması zedeliyor aslına bakarsak...
umarım çözüm olur.
biz hep sakin ve sükunetle çözülsün istedik hiç kimse karşı karşıya gelip tek bir laf etmedi birbirlerine ama sanırım bu sefer ok yaydan çıktı.

valla ben nişanlını da çok bencil buldum.
ne zorluklar yaşadığını en iyi o biliyor, yakından tanık oldu ama sana trip atıp, aba altından sopa göstermesi çok ayıp.

ben olsam eyvallah etmezdim. ailemi ve yaşattıklarını en iyi sen biliyorsun ama anlayışsız davranman çözüm değil, sen de biliyorsun. elimden gelen bu. dilediğin kararı al uygula diye mesaj atar, tribin alasını gösterirdim.

ne yapabilirdin ki evden mi kaçmalıydın, fiziksel veya psikolojik şiddet mi görmeliydin nişanlını görmek için? elin kolun bağlı evlenene kadar o da biliyor, neyin alınganlığı?

nişanlın senden daha kararlı ve azimliyse para bulsun anlı şanlı düğün yapsın da hemen kurtarsın seni o evden. kendi sanki çok mu başarılı, seni o evden kurtarmak konusunda?

kusura bakma. çok sinirlendim hem ailene, hem nişanlına. böyle davranıp seni arada bırakacaksa evlenince de mutsuz olursun, haberin olsun.

özellikle o kadar kararlıysa çıkarsın o evden konusunda hak veriyorum.

o da kendi ailevi durumlarından dolayı haydi düğün yapalım diyemiyor, dese de negatif sonuçla karşılaşıyor.

ikimizde kıskacın içinde kalıyoruz.

onun dışında ise gerçekten samimiyetsiz buluyor ailemi, kayın validem sürekli şehir dışına çıkan birisi annem iki gün bile olsa hep yemek gönderir bir şeyler yapar. evde kız kardeşi olmasına rağmen... bu sefer gerçekten bize ihtiyacı vardı ama annem kılını kıpırdatmadı. sebebini anlayamıyorum.

tamam işte.
o da kendi ailesi yüzünden seninle evlenemiyor ve eziyet çekmene seyirci kalıyor. sen de onun ailesiyle küser görüşmek istemezsin nişan sürecini uzatıp, işkenceye çevirdikleri için.

sen de ona kırılsan çok haklı olursun. nişanlısın ama evlilik tarihin belli değil. sanki ergen sevgililer gibi muamele görüyorsunuz ailelerden.

ne ailen ne kv lerin seni düşünmüyor sanırım.
senin ailen ablanı tutarken, kv diğer evladını düşünüyor. nişanlın da lüzumsuz triplerde.
valla kim olursa olsun haklıyken özür dileme. şu anda bence tek haklı olan sensin, diğerleri haksız.
bırak o özür dilesin ya da karşılıklı özür dileyin ailelerden dolayı.

benim eşim ailesine rağmen ufak bir kredi çekip eşya ve düğünü ayarladı. her şey orta halli oldu ama maksat evlenmekti ve oldu.
ben nişanlını pasif gördüm. sen kız olarak daha çok ezilmene rağmen, daha çok çaba gösteren tarafsın gibi görünüyorsun buradan bakınca.

Ablaniz ve kardesinizle gitmenize neden izin vermediklerini gercekten anlamadim. Ne lafi ne sozu olacak? Yalniz gondermiyorlar ok. Herkesin yasami kulturu farkli ama 3 kardes gitmekte ne sakinca var? Bunu nasil acikliyorlar?

Annenize "kalk o zaman birlikte gidelim adam ameliyatli hasta ziyareti sevaptir" da mi diyemiyorsunuz?

Acaba anneniz benim yengemin annesi gibi mi? Abimin esine annesi surekli baski yapardi "arama kendini agirdan sat" "yuxz goz olma" diye. Bu sebeple mi karsi cikiyor? Yoksa ben hic anlam veremedim. Benim abimle yengem cok sorun yasadi yengemin annesinden dolayi. Abim hep der ki "etrafimdaki hic bir kadin benim kadar cekmemistir kaynanasindan"
Neyse ki benim yengem melek. Cok iyi ve duzgun biri. Evlendiler sorunlar cozuldu... ama kac kere ayrilik asamasina gelindi haddi hesabi yok

sebebini bilmiyorum.
seninle gidelim dedim gitmedi.
biz de evlenince çözülecek diye inanıyorum ama bakalım neler olacak...

Bu ne sacma bi dusunce yahu nisanlinla basbasa kalamayacaksan neye nisanlandin o zaman ben olsam madem oyle soyleyip isin icinden cikmak yok soylerdim nisanlima da ailesine de annemler izin vermedi diye

Sanırım şuan geçinme konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz diyeydi, bir şekilde hallederiz diyorsanız kendinize güveniyorsanız ikiniz bir şeyler yapın madem.
Tabi ki öncelik sakinlikle olması ama böyle de ayrılmanıza neden olacaklar neredeyse.
Görünüşe göre esas kararlar ikinizden çıkacak.
Umarım çözülür kısa zamanda hayırlısıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…