ne zaman sözlerini tutsam ilişkim mahvoluyor

Yok hayır yalnızca seni kastetmedim, önceki konularını bilmiyorum konu sahibinin.
Ben de böyle bi olay tecrübeledim ve sonra ailemi üzmekten başka bi işe yaramadı, ha sonra halloldu tabii.
Benden küçük ya da büyük, bilmiyorum ama aynı hatayı başka birinin yapmasını istemem, yorum atmaya da bilirdim, okuyup geçebilirdim ama ben tecrübe ettim, o da yaşasın istemem, bu yani.

:)

İçimden gelei yaptığım için bu eve adım atmayacaksın deseler, o adımı atmam. Ailemin beni kötü duruma düşürmesine izin vermem. Eşim ailemi görsün, bilsin. Bu durumda haklı da sevmemekte mesela. Sırf ailem diye kimseye haksızken haklısın demem. Zaten sırtımı aileme dayamadığım için desteğe ihtiyaç duymuyorum. Ben böyleyim sen nasılsın? Zeyno nasıl bir yapıya sahipse onu yapmalı.

sevgili konu sahibi,

nisanli oldugunuza gore ailesi ailenize gelmis ve "allahin emri" denilerek bir destur alinmis aranizdaki baga dair. boyle bir durumda ne yazik ki iyi ve kotude yanyana olmak gerekir.
nisan, yarinlarin bir nevi on izlemesidir.
nisanliniz bu on gosterimin etkilerine daha fazla dayanamacagim derse ne olacak?
dugun tarihiniz neden net degil, neyi bekliyorsunuz?
zeynones

işte ben o ikilemde çok kaldım.

bir buçuk yıl olunca her türlüsünü denedim,

babam evlatlıktan reddetti diye bir konu yazmıştım. altyapısında ilişkimizi sindirememeleri yatıyormuş sonradan hakaretlerinde anladım..

resti çektiğimde de canımı çok yaktılar, her dediklerini kabul ediyor gibi evet dediğim zamanlarda da..

çıkamıyoruz işin içinden...

nişanlım aşırı derecede kırgın, düğün olana kadar konuşmayalım sadece ailecek gelip gittikçe görüşelim eski insanlar gibi diyor daha fazla ailenin bu tavırlarına katlanamayacağım istedikleri buysa görüşmeyelim dedi.

düğün tarihimiz için çok sebep var aslında..
ilk başta atama bekledik olmadı, sonra özel kurumda başladı maaşı yetmez dedi kendi annesigil..
benim okulda iki dersim kaldı bitmeyince çalıştığım işler kadrolu olmuyor, staj modunda daha az maaş alıyorum.
bir de üstüne abisi ihraç oldu bizim düğün için ayrılan kayınvalidemin emekli ikramiyesi onlara gitti olduğu gibi.. bir de adli kontrol kararları var karı-koca şehir dışına çıkmıyorlar.

aslında hiç biri aşılmayacak sorunlar değil ama nişanlımın ailesi düğün hatta bizim istediğimiz sade nikah konusunda bile ikna olmuyorlar. çekeceğimiz çile var demek ki diyoruz.. yada nikah gökte kıyılmayınca yerde kıyılmaz dermiş eskiler.. öyle bir şeyler..

aslında ben senin dediğin gibi bir insandım, 20 yaşındayken bir kardeşim olana kadar..
hayatta en çok korktuğum şeylerden birisi onun kokusunu duyamamak, görememek,engellenmek...

kışın çantamı hazırladım gerçekten ayrılacaktım. belli bir süre arkadaşımda kalıp hayatımızı kurarız diye düşünerek çıkacaktım.
nişanlım bekle bir sakinle dedi. ertesi gün sabah erkenden gelip ailemle konuştu, düzeltti.
ama her şeyi geçtim çantamı hazırlarken kardeşimin daha beş yaşındaki çocuğun ağlayarak ne olur gitme deyişi gemileri yaktırmadı. maddi bir destekten ziyade korktum, çok korktum. eşim gördü, bildi ama kayın ailemle de bu durumla ilgili sorun çok büyürdü çok..

esim profesor, ben gazeteciyim.
ailesiyle sorunlarimiz vardi, ben de ailesiyle sorunlarimiz oldugu aileme desifre olmasin istedim. ikimiz gidip yurt disinda cat diye evlendik.
nisanlinin maasi her neyse gidin bir nikah yapin, onu esi olarak bekle. senin ailen bence baska turlusunden anlamaz.

bunun daha büyük sorunlar doğurmasından çekindik gerçekten..

annen bellıkı evlenmenı ıstemıyor
kusura bakma esım olacak o benım ıyı gunde kotu gunde deyıp cıkıp esınızın yanında yanı nısanlınızın yanında olmalıydınız zaten farkındaymıssınız da
telafı edebılırsınız bence
guzel yemek yapın borek yapın paketleyın gıdın zıyarete

kesinlikle istemiyor yapıp gelirsen çok kötü bozuşuruz dedi kızarak.. farklı bir şekilde telafi etmeliyim..

kesinlikle istemiyor yapıp gelirsen çok kötü bozuşuruz dedi kızarak.. farklı bir şekilde telafi etmeliyim..
bu davranısı da tartısma cıkarmak ıcın bahanesı ama sankı ozellıkle küs kalmak uzatmak ıcın yapıyor ...
davranısı cok yanlıs sonucta aılenı bılıyor elınde olsa kosarak gıdecegını bılıyor
bence hıc usteleme... kendısı bılır

annem de nişanlıma engel olan yok gelseydi size modunda bir şeyler demişti.

ya adam akıllı izin vermiyoruz bize yanlış geliyor desin, ya da bana başka onlara başka demesin..

En sinir olduğum şeylerden biri ailenin çocuğu iki arada bırakması.
Ben sevmiyorum benim fikrim olmayan şeyleri sanki benimmiş gibi söylemeyi, ben o değilim, yanlış tanıtıyorlar..
Bunu da aile düşünmeli asıl, bencillik resmen... Daha şimdiden evliliğinizi zedeliyorlar.
Böyle ailelere yalan söylemeye itiyor insanı, zorluyorlar da işte nişan gibi resmiyete dökülmeye başlanmış herkesin bildiği bir durumda da yalan söylediğinde açığa çıksa daha da büyüyebilir belki işler, bilemedim. Sırf aileniz diye böyle yapmamalılar. Yaşını başını almış insana hele ki her şeyini söyleyen birine böyle davranmamalılar.
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık, bence içinizden geldiği gibi davranın, her türlü zor.
Ama nişanlınızla da konuşun, anlıyorum seni haklısın ama böyle böyle vs.. Erkek yapsa kızarız evet ama toplumumuzda bayanlarda daha bir yaşanıyor bu daha bir dikkat çekiyor ve korumacı davranıyor aileler, büyük tepkiler vermemeye çalışsın en azından.
Ha ama sebep korumacılık vb. değilse, nişan olduğu günden beri değil de bir noktadan sonra böyle davranmaya başladılarsa bence daha bir odaklanın asıl yapmak istediğiniz şeylere.

biz çok uğraştık neden böyle yapmaya çalıştıklarını anlamak için..
kardeşim hastalandığında bile gerçekten işi yoksa mesai biter bitmez yani hediyesini alıp gelir sırf çocuk mutlu olsun diye..
daha yakın zamanda oldu hemde..
annem bayram sabahı dedemler de bizim düğünümüzü yapmadıkları için bütün akrabaların sinirlendiklerini defalarca kez işitti acaba o mu etkiledi dedim. ama her seferinde nişanlım zordayken izin vermiyor.
sizce onun dediği gibi gerçekten hiç konuşmayalım mı evdeyken asla, buluşmayalım mı evlenene kadar?
doğru yolu evlenmek ama nişanlım bu tavırlarından dolayı evlenince görüşmek istemiyorum gerçekten iki yüzlü davrandıklarını hissediyorum dedi.

ailenin huyunu biliyorsa üstüne gelmemesi lazım.ama ben istiyorsam gitmeyi açıkcası belki doğru değil ama bir bahane bulur evden çıkar yanlız bırakmazdım nişanlınında aile durumu bildiği için ailene yetiştirmezi sanırım sonuçta aileside yok evde.k.valden ilgenseydiniz yerine oda bırakıp gitmeyebilirdi oğlunu.her aile izin vermiyor böyle şeylere ya saygı duymaları lazım. nişanlının ailene soğmaya hakkı yok ve ona kesinkilkle haklısın deme tamm deyip geçiştir kavgaya girmeye.umarım en kısa zamanda evlenirsiniz.

Ailede mantık aranmaz. Ben aramıyorum en azından. Kendilerince haklı bir sebepleri vardır muhtemelen. Ama bildiğim kadarıyla bir eş dost konuşmasında ya da aile içinde bir tartışma da neden bu böyle diye biri densiz bir laf demiştir. Ve şu an o lafa göre hareket etmeyi uygun buluyorlardır.

Ailene eğer karşı durup bu sizin değil benim tercihim demezsen ilerde çok pişman olursun. Nişanlın bugün kırıldım falan diyor ama yarın bütün o kırgınlıklar birikip ayrılığa getirir olayı. Şunu unutma nişanlın şu an ailenin yaptıklarına değil senin yapmadıklarına kırgın, kızgın. Yani biterse ailen değil senin karşılarında duramayışın bitirir.

Sevgiliyken eşim hasta diye kaç saatlik yola gittim ben. Ailem değil dağ olsa duramazdı karşımda.

sevgiliyken bunları yapıyordum kimse bilmeyince şüphelenmiyorlardı. rahat hareket ediyordum. hatta bayramda ablamla bir yere çıktık ve annem ablamı tembihledi sakın ha gitmeyeceksiniz görmeyeceksiniz diye.. neyin öfkesiydi inanın bilmiyorum..

evet dediğiniz gibi karşılarında duramayışıma kızgın, kırgın.

bundan sonra bir daha olursa kapıyı çarpıp çıkacağım belki de ama geri dönüşü olmayacak artık bunu biliyorum.

Bu benim hikayemdeki fiştekçi teyze gibi birinin beyin sulandırması en azından bence öyle.

Ben ailemi tanıyorum ne kadar ileri gidebilirler, beni nasıl durdurmaya çalışabilirler biliyorum.
İsyan bayraklarını çekmeden önce her şeyi belki kırk defa konuştum. Uzun uzun anlattım. Hak verdiler, hatta akıllarına bu fikirleri sokanları da ifşa ettiler. O ne bilir tabi ki sen güzel düşünmüşsün dediler.

Sonra bir iki gün sen kaplansın, aslansın yaparsın, üçüncü gün hooooop... Eee bizim sözümüzü neden dinlemiyorsun. Hayır başıma geleceği biliyorum ben. Sözlerini dinlediğim de bir gün arkamda duracaklar ertesi gün hayatı zindan edecekler.İki iki daha dört. Baktım anlamıyorlar, sürdüm boyaları öyle mi alın dedim... Asilikse en dibini yaşattım. Reddedin beni bile dedim. Sonra baktım esen rüzgara göre açılıyor konular, ee giden yaştan gidiyor... Bende rüzgarı tersten estirdim.

Aileni sen bilirsin neye ne kadar izin verirler, ne zaman ciddiler, nasıl yumuşarlar... Ona göre dur karşılarında. Mesela şu an evdeysen yap iki kahve geç karşısına. Anlat...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…