ne zaman sözlerini tutsam ilişkim mahvoluyor

yok yorumda bulunmazlar..
annemlerin kendi aile ilişkileri çok garip zaten..
herkesin birbirinden haberi olur ama asla samimi olmazlar. kopukturlar..

Zeyno zeki bir kız. Bir yolunu bulur ama yıpranacak gibi görünüyor.

şimdi aynı evde yaşıyoruz çekemiyorum ama evlenince umarım becerebilirim

Ailenin senden başka beklentisi mi var? Bize baksın, çalışsın gibi yada ablana yapamadıklarını sana mı yapıyor?

aslında öyle bir beklentileri yok, ki öğrenciyken bile bursumla(okulu bitiremesem de dereceyle girdiğim için vardı:) )çoğu eksiği hallederdim, bugüne kadar telefon, bilgisayar, hatta yol parası noktasında bil ağzımı açıp istemedim. verince kabul ettim aldım sadece..
ablamla hep aynı yerlerde okuduk, aynı şartlardaydık neredeyse..

ablam hev daha evcil bir insandı, çalışmak istemeyen çoluk çocuğa karışmak isteyen sakin bir tip.
ben de biraz daha sosyal, çalışayım, koşturayım modunda birisiyim.
ama hayat ikimiz farklı yönlere çekti aynı fakülteden mezun oluyor olmamıza rağmen..

anneme bana karşı bir öfke, bir hırs var. sebebini asla anlayamayacağım..

Aile yapimiz benziyor. Neyse ki ben sadece 4bucuk ay nişanlı kaldim. Evlenmeye hazır olduğumuz zaman meseleyi ailelere açtık. Herkes nisanliligin güzel olduğunu filan anlatır benim aksine en zor ve en gergin günlerim nişanlılık zamanlarıydi. Eşim de benim yapamadığım seylere bir türlü anlam veremezdi. Evlenip ailemi yakından taniyinca anladı ne zor şartlarda ona sevdalandigimi siz de evlenince esine dersin bak iste ben bu yuzden yapamıyordum bazı şeyleri...

zeki miyim inan bilmiyorum, işler çok karıştı..

umarım hallederim, çok dua edesin..
Dua ederim tabii ki. Her şey gönlüne göre olsun. Hem bak mübarek gündeyiz. Zekisin bence ve olgunsun.
Bir yolunu bulacaksın. Eminim. Senin annen bir garip. Bir anne kızına niye böyle davranır ki? Senin bir fikrin var mı?

Onların çaktırmadan ağızlarını ara diyecektimde.

pek mümkün değil tabi ki bu..

kayınvalideme de geçen kızmıştı; arefeden bir gün önce alışverişe çıktık bayramdan önce.. maddi olarak o gün rahatladılar bunu biliyorum. istememe rağmen bayramlık aldık. niye son güne kalmış, o kalabalıkta güzel hiç bir şey kalmazmış, ramazanın başında halletseymiş almak istiyorsa vs.. yada hiç almasaymış.
ben de savunmak için demiyorum ama o gün denk gelmiş demek ki, hiç değilse düşünmüş dedim.
(ablamın ayrıldığı nişanlısı tek bir çöp bile hediye almamıştı ben de biraz ona atfettim açıkçası.. sürekli yapanı kötü görüp biricik kızının ayrılacak kadar kötü olan nişanlılarına ablam kırılmasın diye laf etmediği için iyice sinirlendim..)

olsaydı emin ol 25 yılın en geç 20. senesinde keşfeder çözerdim..

çok teşekkür ederim.

nişanlımın gönlünü almak için ne yapabilirim peki bir fikrin var mı?

ayy evet eminim ki..
zaten meslektaş olacağız okulu bitirebilsem
biz de öyle düşünmüştük. ama ablamın eski nişanlısıyla benimki arkadaş çıkmışlardı nadide çevremizde..
o çocukta gidip bütün herkese yaymış ve babam demediğini bırakmamıştı. nişanlım da yanımda olduğunu göstermek için zorlaya zorlaya ailesini ikna edip, getirmişti..

yoksa bu kadar uzun sürmezdi nişanımız.. son üç ay kala söyleriz demiştik ama nasip..

olsaydı emin ol 25 yılın en geç 20. senesinde keşfeder çözerdim..

çok teşekkür ederim.

nişanlımın gönlünü almak için ne yapabilirim peki bir fikrin var mı?
Bak eşin ağzına laf verilmesi taraftarı değilim. El oğlu en nihayetinde ne kadar çok sevsen de ama senin durumunda açık açık konuşurdum ve aileme de resti çekerdim. Şöyle ki; ailem ne derse desin dediğimi yapardım fakat bu tavır nişanlıma da gösterirdim. Karışık mı oldu? Şöyle özetleyeyim; ben buyum. Doğrularım bu. Herkes beni böyle kabul edecek. Bu imajı verirsen sorunlarını anlatsanda nişanlın laf edemez gibi geliyor.

Ailen tutucu, nişanlın zaten bunu en başından bilmiyor muydu?
Rahatsızlık geçirdiği için alıngan olmuş olabilir, bence ona kızmayın.
Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim, ister dar görüşlü olsun, ister geri kafalı (bazıları öyle adlandırıyor) olsun aileniz, asla ama asla kayınvalide ya da kayınpedere kötülemeyin.
Kötülemekten kastım, kv ile telefonda konuşurken, ben gitmek istiyordum annemler göndermedi falan diye bahsetmek. Asla ama asla bunu yapma.
Her ne olursa olsun onlar ailen, senin kötülüklerini istediklerini düşünmüyorum şu durumda, onları da anla, nişanlına durumu güzelce izah et.

Şunu da ekleyeyim, en çok nişanlılık döneminde oluyor kavgalar, nişanlıyken ilk kavga eden çift siz değilsiniz.
Çoğu insan gibi ben de yaşadım, hatta daha ağırlarını.
Evlenene kadar mecbur, he diyeceksin kurallarına uyacaksın

haklısın elbette..
ona kızmıyorum aksine çok üzülüyorum..

Arkadaşlar demiş ya hani, aileni dinleme burnunun dikine git diye?
Tecrübe ile sabit, hüsranla sonuçlanıyor.
Saygı duyuyorum onlara da tabii.

dikine gitmeyi çok denedim başarısızlıkla sonuçlandı defalarca..
bu şartlarla evlenebilecek miyiz gerçekten bilmiyorum da..

Arkadaşlar demiş ya hani, aileni dinleme burnunun dikine git diye?
Tecrübe ile sabit, hüsranla sonuçlanıyor.
Saygı duyuyorum onlara da tabii.
Sanırım benim yorumuma istinaden yazdınız. Normalde çok çok çok haklsınız. Aile onayını almak gerekir ama Zeynonun ailesi gerçekten okuduğum kadarıyla çok farklı. Aile kızlarının yanında değil. Olacakmış gibi de gözükmüyor. Allah korusun bir kavga da kızım biz senin arkandayız diyecek bir aile değil bence. Ben o yüzden güçlü ol, kendi doğrularına tutun dedim. Çünkü sorunu da tam olarak bilemiyoruz. Ailenin davranışlarının mantıklı açıklamasını bulamadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…