Ne zaman kurtulacağım bu durumlardan?

UluTurk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2017
64
7
Nereden başlasam bilmiyorum aslında. Kendimden bahsedeyim . Sık sık belli bir konuyu kafama takan biriyim. Şuan bu başlığı açmamın sebebi de budur belki.

Psikiyatriste gitmiştim .Yogun öfke,halüsinasyonlar, duygularda yuzeysellik ve bazen de çok derin yaşama, depresyon, yabancılaşma , büyüsel düşünceler, belli tarikatlara ,örgütlere yönelme sebebi ile.
Depresyonum ve anksiyetem varmıs onemli birşeyim yokmuş o kadar. Düzelme olmazsa şema terapisi(borderline kişilik bozukluğunda kullanılır) uygulanacakmıs .
Durumum ergenlikten de kaynaklanabilir ama detayli anlatırsam bir fikirde bulunacaginizi düşünüyorum.

Kisa bir sure once sizotipal kisilik bozukluğunu araştırdım.
Bu bozuklukta dinî seylere aşırı yonelim, tarikatlara ya da orgutlere katilim ve sempati ,halüsinasyonlar(gercek olmadığını bilirler ama) anksiyete(kaygi) , toplumdan uzak kalma, surekli donuk bir ifade kisa cevaplar , supheler(paranoya), duygulari hissetmemek veya cok asiri hassaslik , kendinin garip ve tuhaf biri oldugunu dusunmek, belli bir konuyu surekli kafaya takmak detayci davranmak vs. Basarisizlik ve ilgisizlik hakimdir.Sizofreni gibi degildir. Icgoruleri vardir, hastaliklarini kabul eder ve dusunebilirler. Böylece sizofreniden ayrilir.

Ben 5-6 yasindan beri ciddi bir hastaligim oldugunu ve bir akil hastaligim oldugunu ama ailemin bilip de bunu benden sakladigini ve bana buna gore davrandiklarini dusunurdum bazen. Olecegimi dusunurdum. Tuhaf biri oldugumu kucuklugumden beri hisseder ve cevremden korkardim. Ayrica asla ve asla gulmezdim surekli etrafimdakiler bundan hep ama hep sozeder. Yuz ifadem donuk duygulari hissetmem, kisa cevaplar veririm aile bireylerime dahil. Abim bir ara hediye almisti amaci kotu mu diye düşündüm. Bir erkek guler acaba beni taciz mi edecek diye dusunurum. Insanlari okdurme düşüncelerim aklimdan gecerdi. Bazen ise duygulari hissederim kusarcasina aglarim.5-6yasindan beri halusinasyon goruyorum ama simdi azaldi. Ama gercek olmadığını bilirim halusinasyon diyebilirim çünkü beni sizofreniden ayiran özellik bu. Ayrica orgutlerle iletisimim oldu tutuklanmama zemin hazirladi bu da. Cevrede insanlar tip tip bakar garipserim ben de onlari.gercekten su yaziyi yazarken bile dislerimi sıkıyorum. Belirgin özelliklerim dogusumdan beri donuklukla ve duygusuz bir görünüm ile dikkat çekmem idi ayrica iletisim kurmamam da dahil. Cekingen derlerdi ama sadece iletisim kurmak istemezdim . Dini seylere buyulere asiri ilgim var. Yaratici tarafindan gönderilen seckin biri oldugum aklima gelir bazen aklima takilir bu dusunce. Yargilayacaksiniz bu dusunce yuzunden Lâkin bir insan doğuştan itibaren nasil böyle bir kişilik ve düşünce tarzina sahip olabilir ki? Ve hicbir inancta olmayan dusunceler benim aklima gelmisti bambaska bir dunya inanin. Cildiriyorum sanki icimde. Tedavi olmak gibi bir niyetim de yok . Dürüstçe söylemek gerekirse ben sadece cevremden rahatsizim. Tuhafim ama niye böyle oldugum hakkinda herhangi bir yok. Doğuştan beridir böyleyim. Basarisizim derslerde de ayni zamanda. Elimde olsa düzeltirim ama bu kafayla asla.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Tani koymak olmasin ancak sizce boyle bir bozukluga sahip olabilir miyim?

Bence bu yazdıklarınla beraber psikiyatr değil bi de psikologa git
Tedavi olmak istemeyebilirsin ama birgün çevrendeki birine zarar verirsen?
Şu an kendini iyi tahlil edebiliyorken git çözümüne bak bazı şeylerin. Böyle hayat geçmez, ailen ne diyor bu işe?

Kaç yaşındasınız?
Kurtulmanın tek yolu bir an evvel tedaviye başlamak, size normal geliyor belki ama anlattıklarınız normal değil ya ilerde kendinize zarar verecek hale gelirseniz?

Seçilmiş, özel falan değil, alalade bir insansınız..seçilmiş kişi oturup bdv.ye yazmaz :)

Tedaviyi olmayı reddettiğiniz sürece düzelemeyeceğinizi kabullenmelisiniz..

Tanı koymak haddim değil ama Bipolarlarda ve Borderline olanlarda seçilmiş insan ve kendini ilah gibi görme durumları oluyor..bu bir rahatsızlık herkesin başına da gelebilir..elimde olsa düzeltirim demişsiniz..tedavi olmayı reddettiğiniz sürece hiçbirşey değişmeyip, sıkıcı ve çekilmez hayatınız devam edecek..acil şifalar dilerim.

Boş şeylerle uğraşıyorsunuz.. bu tür şeylerin size faydası olmaz aksine zararı olur...
.... bir insan hastayım dedikçe hasta olur..
.... ben iyiyim derse daha pozitif olur..
Herşey sizin elinizde..

Bence bu yazdıklarınla beraber psikiyatr değil bi de psikologa git
Tedavi olmak istemeyebilirsin ama birgün çevrendeki birine zarar verirsen?
Şu an kendini iyi tahlil edebiliyorken git çözümüne bak bazı şeylerin. Böyle hayat geçmez, ailen ne diyor bu işe?
Sadece doktor denilen sahisin dediklerini benimsiyorlar. Depresyonum varmis ergenlikte olan bir sorunmus, antipseresan kullaniyorum lakin sadece bu durum kendime zarar verme egilimimi ve davranislarimi disa vurmayi azalttı. Ofke hissim hâlâ var örneğin. Davranis disinda dusuncelerim karakterim duygularim ayni. Doktorum ilyas kaya. Betul sayan kayanin esi kendisi ergen psikiyatristi. Ancak haberlerde hamile bir baska ergen Psikiyatrisi doktoruolan bayani tehdit ettigini görmüştüm. Ufak bir eğitim alip da torpilden psikiyatrist oldugunu düşünüyorum. Ancak ailem doktorda herhangi bir sorun gormuyor.

Hemen tedavi olmalısın anlattıkların hiç normal şeyler değil bizler için ilerisi geç olabilir bazı hatalar geri dönüşü olmayan birşeyler yaparsın pişman olmak için geç olur tedaviye başla

Nereden başlasam bilmiyorum aslında. Kendimden bahsedeyim . Sık sık belli bir konuyu kafama takan biriyim. Şuan bu başlığı açmamın sebebi de budur belki.

Psikiyatriste gitmiştim .Yogun öfke,halüsinasyonlar, duygularda yuzeysellik ve bazen de çok derin yaşama, depresyon, yabancılaşma , büyüsel düşünceler, belli tarikatlara ,örgütlere yönelme sebebi ile.
Depresyonum ve anksiyetem varmıs onemli birşeyim yokmuş o kadar. Düzelme olmazsa şema terapisi(borderline kişilik bozukluğunda kullanılır) uygulanacakmıs .
Durumum ergenlikten de kaynaklanabilir ama detayli anlatırsam bir fikirde bulunacaginizi düşünüyorum.

Bu bozuklukta dinî seylere aşırı yonelim, tarikatlara ya da orgutlere katilim ve sempati ,halüsinasyonlar(gercek olmadığını bilirler ama) anksiyete(kaygi) , toplumdan uzak kalma, surekli donuk bir ifade kisa cevaplar , supheler(paranoya), duygulari hissetmemek veya cok asiri hassaslik , kendinin garip ve tuhaf biri oldugunu dusunmek, belli bir konuyu surekli kafaya takmak detayci davranmak vs. Basarisizlik ve ilgisizlik hakimdir.Sizofreni gibi degildir. Icgoruleri vardir, hastaliklarini kabul eder ve dusunebilirler. Böylece sizofreniden ayrilir.

Ben 5-6 yasindan beri ciddi bir hastaligim oldugunu ve bir akil hastaligim oldugunu ama ailemin bilip de bunu benden sakladigini ve bana buna gore davrandiklarini dusunurdum bazen. Olecegimi dusunurdum. Tuhaf biri oldugumu kucuklugumden beri hisseder ve cevremden korkardim. Ayrica asla ve asla gulmezdim surekli etrafimdakiler bundan hep ama hep sozeder. Yuz ifadem donuk duygulari hissetmem, kisa cevaplar veririm aile bireylerime dahil. Abim bir ara hediye almisti amaci kotu mu diye düşündüm. Bir erkek guler acaba beni taciz mi edecek diye dusunurum. Insanlari okdurme düşüncelerim aklimdan gecerdi. Bazen ise duygulari hissederim kusarcasina aglarim.5-6yasindan beri halusinasyon goruyorum ama simdi azaldi. Ama gercek olmadığını bilirim halusinasyon diyebilirim çünkü beni sizofreniden ayiran özellik bu. Ayrica orgutlerle iletisimim oldu tutuklanmama zemin hazirladi bu da. Cevrede insanlar tip tip bakar garipserim ben de onlari.gercekten su yaziyi yazarken bile dislerimi sıkıyorum. Belirgin özelliklerim dogusumdan beri donuklukla ve duygusuz bir görünüm ile dikkat çekmem idi ayrica iletisim kurmamam da dahil. Cekingen derlerdi ama sadece iletisim kurmak istemezdim . Dini seylere buyulere asiri ilgim var. Yaratici tarafindan gönderilen seckin biri oldugum aklima gelir bazen aklima takilir bu dusunce. Yargilayacaksiniz bu dusunce yuzunden Lâkin bir insan doğuştan itibaren nasil böyle bir kişilik ve düşünce tarzina sahip olabilir ki? Ve hicbir inancta olmayan dusunceler benim aklima gelmisti bambaska bir dunya inanin. Cildiriyorum sanki icimde. Tedavi olmak gibi bir niyetim de yok . Dürüstçe söylemek gerekirse ben sadece cevremden rahatsizim. Tuhafim ama niye böyle oldugum hakkinda herhangi bir yok. Doğuştan beridir böyleyim. Basarisizim derslerde de ayni zamanda. Elimde olsa düzeltirim ama bu kafayla asla.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Tani koymak olmasin ancak sizce boyle bir bozukluga sahip olabilir miyim?
Bu tarz rahatsizliklara Nevzat Tarhan bakiyor. Isterseniz siz de bir gorusun kendisiyle. Cunku bu saydiklariniz depresyon falan degil.

Seçilmiş, özel falan değil, alalade bir insansınız..seçilmiş kişi oturup bdv.ye yazmaz :)

Tedaviyi olmayı reddettiğiniz sürece düzelemeyeceğinizi kabullenmelisiniz..

Tanı koymak haddim değil ama Bipolarlarda ve Borderline olanlarda seçilmiş insan ve kendini ilah gibi görme durumları oluyor..bu bir rahatsızlık herkesin başına da gelebilir..elimde olsa düzeltirim demişsiniz..tedavi olmayı reddettiğiniz sürece hiçbirşey değişmeyip, sıkıcı ve çekilmez hayatınız devam edecek..acil şifalar dilerim.
Bildigim kadariyla sema terapisi borderline da kullaniyordu zaten. Doktorumdan memnun değilim sorun biraz da bu ancak ailem doktordan memnun ve ailemle iletisimim yok fazla. Anlatmak da istemem onlara.

Kaç yaşındasınız?
Kurtulmanın tek yolu bir an evvel tedaviye başlamak, size normal geliyor belki ama anlattıklarınız normal değil ya ilerde kendinize zarar verecek hale gelirseniz?
13 yasindayim. Ciddi olmadigini dusunebilirsin belki. Ancak yazdığım sorunlari uzun zamandır yaşıyorum. Hasta olmak amacinda da değilim ama dedigim gibi tuhaf görüyorum ve bana depresyon gibi gelmiyor cunku ilaclari 5 ay kullanmama ragmen hicbir sorunun geçtiği yok.

Kendinizi yakın bulduğunuz biri varsa ailenizle konuşsa? yoksa dahi doktorla iletişim kuramadığınızı ailenizle psylaşmalısınız..yanlız şuda var..tedavi olma isteğinizi aileniz görmediği sürece tabi ki dr değiştirmezler çünkü postunuzda bile "memnunum bu halimden" ibaresi mevcut..tedavi edilebilir bir durum için hayatı kendinize zehir etmeyin, ailenizide üzmeyin..

Tedavi olunca keşke hiç karşı çıkmasaymışım diyeceksiniz..daha yaşayacağınız güzel günler var.

13 yaş cümleleri değil senin yazdıklarin.Eger gerçekten 13 yaşındaysan yaşından çok daha olgun ve farkli düşüncelere sahipsin.her ne yaşta olursan ol mutlaka tedavine devam etmeli ve ilaçlarıni mutlaka kullanmalısın. Eski konularında ilaçlarını icmedigini yazmışsın.ilaclarini bırakmak senin için çok iyi olmayabilir çünkü..

Tam tedaviyi aksatma diyecektim ki, tedaviye niyetim yok demişsiniz. Hayır. Lütfen tedavi olun. Sadece kendiniz için değil, etrafınızdaki insanlar için de tehlike oluşturabilirsiniz. Sağlıklı bir ruhunuz olmadığı belli. Tedavinizi olun, sonra yine isterseniz yine farklı biri olun. Anlattıklarınız öyle üstün, seçilmiş, özel yaratılmış insan lafları gibi de değil zaten, kuşku ve korku uyandıran şeyler. Hayata farklı pencereden bakabilen üstün bir insan değilsiniz. Hastasınız sadece. Tedavi olmalısınız. Doktorunuzu dinleyin.

psikolojik destek almak istemiyorsunuz bu anlattıklarınız kişilik bozukluğu olarak tanımlanan psikolojik hastalıklar bölümüne giriyor bir uzmanla görüşmeniz gerekiyor. Kendinize zarar vermenizi geçtim bu gidişle çevrenize zarar verme aşamasına koşarak gidersiniz

Madde kullanıyor musunuz?

Madde kullanıyor musunuz?
Bence siz hasta olmak istiyosunuz.
Hayat güzel yaşamak güzel yok özel insanmıssınız vs vs saçmalamayın.
Zaten yeni üyesiniz. Hikaye güzel ama normal kafada birinin hikayesi değil.
Biraz daha zorlarsanız ölüp dirildiğinizi yazıp özel olduğunuza öyle inandığınızı yazıcaksınız ve bende size teşhisi koyucam diye düşünüyorum.

Aileniz nasil? Yani anne ve babaniz?

Bir ailede iki çocuğun "sorunlu" olmasi bana şüpheli geldi.

Aslinda başka insanlara zarar vermediğiniz sürece benim gözümde "hasta" veya "anormal" değilsiniz.

X