Ne zaman keyifli levele geçicez?

Bizimki 17 aylık oldu inanır mısınız birebir aynıyız. Arka planda sürekli ıııııı ııııııh fonu var bizim de. Ya da parmakla gösterip ıh şeklinde olanı var bi de. Emerek uyutmak dersen devam. Uykusuz geceler devam. Bel ağrılarıma artık alıştım. İnanın bu konuyu ben de çok merak ediyorum

Eğer ilk bebeklik yorgunluğu ise kastettiğiniz, bence 2 yaş. Az da olsa kendini ifade edebilir, memeden kesilir, tuvaletini söylemeye başlar, rahatlarsınız. Ama genel bir rahatlama hali derseniz, evlat söz konusu olunca o mümkün değil ne yazık ki.

O ayda konuşması nasıl oluyor derdini anlatabiliyor mu bebekler

4 buçuk yaştan yazıyorum geçmiyor birde 2buçuk yaş modeli var aynı büyüyüncede aynı diyollar 6 ay daha kolay şuan büyük uyusun diye bir saattdir başında bekliyorum geçeçek diye beklemeyin dertler büyyyerk boyut değiştiriyor bugünümüze elhamdulillah deyip devamke

Yani bizimki çok az şey söylüyor al ver gel gibi. Ama her söylediğimi kesinlikle birebir anlayıp birden fazla komutu algılayıp yapıyor.
Genelde soruyorum elma yer misin su içer misin gibi hıhı ya da ııııh şeklinde cevap veriyor.
Anlayacağınız daha derdini anlatma gibi bi durumu yok bizimkinin. Ama her çocuk böyle midir bilmiyorum

3 çocuklu bir anne olarak yorum yapma gereği hissettim. Konunuzu okurken 3 numarayı sallıyorum beşiğinde. Doğunca gazı,biraz rahatladı diyorsun 5 aylık felan olunca bu seferde dişi çıkıyor onun sancılı süreci,hareketlenme,emekleme süreci,yürümeye başlaması,kendi başına yemek yemesi,2 yaş sendromu,daha çoook uzar bu liste. Baktım ki hep yeni zorlu süreçlere giriyoruz kendime kaç çocuk istediğimi sordum. Eşimle 3 çocuk derdik hep. En iyisi hepsini birden doğurup büyüteyim dedim. 1 numara 7 yaşında,2 numara 2,5 yaşında,3 numara henüz 3,5 aylık.
Evet çok zor,önce de kolay değildi.
Hedefim çocuklarımı kendi başlarına işlerini halledeceği seviyeye getirip toptan rahat etmek. Çocuk için çok ara verince de bu sefer rahatlığa alışıp zorlanıldığını söylüyorlar. Annelik çok zor ama çok da güzel. Bir gün bu günler geçecek keyfini sürün. Bebeğinizi bol bol koklayın,öpün. Bazen işler birikiyor stres oluyorum,hemen küçüğün yanına koşup her şeyi bir kenara bırakıp onunla konuşup sarılıp koklaşıyorum. O kadar motive ediyor ki beni. Ortanca çok mız mız sürekli kollarını bağlayıp küs geziyor
Ama geçecek inanıyorum. Sizinki de geçer elbet

Uzun kelime kuramıyorlar 2 yaşa kadar. En fazla anne gel, meme, olmaz gibi isteklerini belli eder. Derdini anlatması da ayrı dert ama. Şimdi ikna etmene gerek yok. Ben 3 yaştan sonra her şey için ikna etmek zorunda kalıyorum. Yemek yemese de bizimle oturmak zorunda mesela. Bunu söylüyordum ama neden? Yemen lazım diyorum ama neden? Dışarı çıkmam lazım ama neden. Sürekli bir hayır ve ikna için dil dökme hali. Bebeklikten daha zor yanları da var kesinlikle.
Uykumu alıyorum artık evet ama sinirlerim daha çok gerildi kesinlikle

Benim icin en keyifli an, gece uykusunun duzene girdigi zaman basliyor. Buyuk oglum 2 yas civari duzenli bir gece uykusuna gecti. Zirt pirt uyanmamaya basladi. Kucuk simdi 1 yasinda ve bazi geceler sabaha karsi hala onu uyutmaya calistigim oluyor. Ben uykusuz kalinca keyifli bir gun geciremiyorum malesef

Yaklaşık 11aylik benim oğlum da, en çok 6-9 Ay arası zorlandım; şu anda acıktığını belli edecek hareketler yapıyor, istediği oyuncağına ulaşamazsa gösteriyor, nereye gitmek istediğini gösteriyor fln çok eğlenceli ve rahat diyebilirim. Zorlu günler tabi ki oluyor ama 10.ayda biraz rahatladım hani şimdiye kdrki en rahat dönemlerim.

Bir de anne ne hissederse bebekte o diyorlar, kendim de bunu yaşıyorum; gerçekten onunla o andaysam ikimiz de inanılmaz keyif alıyoruz geçen zamandan, ama ne zaman gecistirir gibi davranıyorsam o ıııı'lar bizde de basgosteriyor demek istediğim şu ki, anın tadını çıkarmayı deneyin, yüksek ihtimal daha güzel olacak :)

Ben 33 yaşındayım annemle çok keyifli vakit geçiriyorum. Tabiki benim sıpalar izin verirse.

Yorgunluk hep kalacak, tipki endise gibi ama bu herseyi çekmek zorundasin anlamina gelmiyor. Mesela cocugu emzirirken uyutma bence. Tam bu yasta uyku egitimi vermen lazim, kendi basina uykuya dalmayi. O bile seni rahatlatir. Her aksam belli bir saatten sonra çayini kahveni içmen. Ve esin ile anlas, bir gün sen, bir gün o uyutsun. Hafta sonu cumartesi o kalksin, pazar sen gibi gibi.

Kizim neredeyse 4 yasinda ve halen keyifli levde degiliz gibi :) Ama her yasin ayri keyifi var gibi geliyor. Simdi mesela onun ile beraber oynamak, konusmakta keyifli. Bazen öyle seyler söylüyor ki sasiriyorum nerden duydu, nereden biliyor diye.

Simdi cocugun bakimi senin için ön planda. Fazla tepki vermiyor daha, biraz büyüyünce en azindan o tepkileri alman ile baze seyler daha keyifli oluyor.

Valla bence 3 yaş öncesi zor . 3 yasında akıllanıyor tadından da yenmıyor konuşmalarıyla

Tumuyle oyle bir level olmamakla beraber bence tabi..
Anlardan ibaret bir cok keyifli zamanlar var.
An da kalmak derler ya, tam olarak iste o.

Dogum ani, emmesi, ilk gulusu, bilincli bakisi, ilk kelimesi, sonra konusmalari.
Beraber oyunlar.
Disari gezmeleri.
Size sarki soylemesi mesela.
Annem deyip opmesi.

Sonra birlikte kek yapmak, bezelye ayiklayip, toz almak

Ogrettiklerinizi yapmaya baslamasi gurur zaten.
Kisacasi siz her firsatta keyif almaya bakin.
Bence tumuyle ohh bee dedirten bir yas oldugunu sanmiyorum.
Varsa da biz gelemedik daha o asamaya.
4 yas abi ve 2 ay bebesinden bildirilir

Çocuğa göre değişiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…