Ne zaman kendin için bir şeyler yapacaksın?

Bende ayni yerde bi "ahh" cektim. Ben arkeolog olmak istiyordum. Annem kesinlikle lafini bile ettirmiyordu. Ustelik oyle hirslanmiski bolumu arastirmis bana zorluklarini anlatiyordu

şaka gibi :) çünkü ben de arkeoloji istiyordum..annem asla olmaz dedi babam olay çıkardı..hatta öğretmenlerim bile karşı çıktı..garanti mesleğin olsun puanın yüksek daha iyi yerleri yaz dediler..

Demekki cogu ailenin arkeolojiye bakis acisi ayni.
Benim anneminki akillara zarardi. Birgun "koca koca adamlarla ayni cadirda kalmana izin verecegimimi zannediyorsun" dedi:53:

hahahhaha
gerçekten şaka gibi
keşke benim ailem de sizin aileleriniz gibi baksaydı olaya
hatta baktı da ben dinlemedim
keşke bana da zorluklarını anlayan biri olsaydı
oldu da ben yine dinlemedim
sonuç 7/24 kk bekçiliği yapıyorum
sizin en azından işleriniz var:14::14:

hahahhaha
gerçekten şaka gibi

ah Seyyah :)

ne diyim sen de haklısın.ama çok isterdim senin mesleğini yapabilmeyi.

hahahhaha
gerçekten şaka gibi

Sende haklisin arkadasim.
Ama cok isterdim senin meslegini.
Issizlik cok zor. Allah yardimcin olsun

bayıldım bayıldım bayıldım.. ne kadar güzel özetlemiş, herkes hayatından birşeyler bulabiliyor.. kesinlikle görünen bir yerlerde daima bulunması gereken bir yazı..

Suan o kadar iyi geldi ki bana bu yazı
Kendim icin birseyler yapmam lazım
Mutlu olmam icin önce kendimi mutlu edicek seyler yapmam lazım
Maalesef ki bazen yaşadığımız acılar biz kıta bile değiştirsek peşimizden gelir
Yüreğimizde öyle acılar taşırız ki ne yapsak da içten gulemeyiz tekrar
Degil ülke değiştirmek bazen sehir bile değiştirmeyiz
Hele de duanızı bekleyen bir evladınızın mezarı varken hayat sadece bir ilçeden ibaret olur size
Oooofffffoffff yandı gene icim

Hayatımın devrımını yapmaya kendımı ve ruhumu hazırladıgım su gunlerde bu yazı cok manidar geldi bana ..

İnsanlar bazen özellıklede can dedıgımız ınsanlar cok acımasız oluyor ..
Anne babalar aman cocugumuzun saygın meslegı olsun , evlılıgı olsun suyu olsun buyu olsun derken hayallerımızı ruhumuzu katledıyorlar farkına bıle varmadan..

Can dündarı severim ve zevkle okurum yazdıklarını..başta karamsar bir yazı gibi görünse de sonlara doğru verdiği msj güzel alsında..

ve sadece şu kısımda kendimi buldum;Sevmediğin bir bölümde senelerini harcadın…. Ayaklarını sürüye sürüye gittin derslere… Çalışmak istemedin ama yine de zorladın kendini…

insanın istemdği bir işi ömür boyunca yapacak olması çok kötü...üstelik hala hayalini başka bir meslek süslerken..

Aynen, katılıyorum.

İstemediğim bölümde okudum. Başarıyla bitirdim. Kimse tebrik etmedi, kimse alkışlamadı.
Mutlu da olmadım.
Şimdi işe giderken ayağımı sürümek istemiyorum.
Hayalimde ki mesleği okumak, her sabah işe koşarak gitmek istiyorum.
Açıkcası bu yazı bana cesaret verdi :)

Son düzenleme:
düşündüm de hayatta tüm önemli kararlarımı, aklım erdikten sonra hep kendi isteğimle, istediğim şekilde almışım. ailemden sadece fikirlerini alırdım, sonuçta kendi bildiğimi yapardım.
doğru veya yanlış kararlarım oldu elbette ama en azından bunlardan başkalarını sorumlu tutmuyorum. iyisiyle kötüsüyle kendi seçimlerimin sonucunu yaşıyorum bugün.

evlendikten sonra eşimle fikir alışverişi daha çok yapıyoruz ama, bireysel kararlarda yine kendi isteğimiz yönünde hareket ediyoruz.

Son düzenleme:
Çok tatlısın:9: İnşallah hep böyle mutlu olursun.
Aileler bazen yaş sayısının tecrübeye eşit olduğunu sanıyorlar. Her şeyin en doğrusunu onların bileceğini düşünüyorlar. Şüphesiz bizden tecrübeliler fakat yıllar geçtikçe devrinde değiştiğinin farkında değiller. İnsan doğruyu öğrenmes için hata yapması gerekir. Tabi bu sonunun kötü olduğu aşikar olduğu halde müdale etmemek demek değildir.

teşekkür ederim. inşallah herkes çok mutlu olur.
evet aileler çok müdahale ediyorlar kendi doğrularını kabul ettirmeye çalışıyorlar. ama o zamanda onalrın dediklerini yapınca pişman olacağım işte ne güzel yazmış Can Dündar kendin için ne zman bişey yapacaksın diye. sanırım benim sorunumda herşeyi kendim için yapmam. ailemi pek dinlememem.. gerçi başlarını yere eğdirmedim bugüne kadar ve yaptıklarımında zararından çok meyvesini aldım. tek yanlışım onların istemediği biriyle evlenmekti. ki ben ondanda pişman değilim daha kötüüsde olabilirdi.. buna şükür.

:39::39:

bu yazı bana koydu yaw :)
bugun ıs yerınde sorunum var
ve cnaım sıkıın ve berbat mutsuz hıssedıyorum
bu yazı cok guzel geldı banada
ısten cıkasım avr sımdı ne olcak :49:

Mesele kim ne der korkusundan kaçıp kendi isteklerine yönelip mutlu olma meselesi değil bence, güçlü olup hayat sana ne verirse versin ayakta kalabilme , mutlu olmak için kendini keşfetme meselesi. Kendim istediğim için deyip , yanlış seçimlerle mutsuz olan bir sürü insan yok mu? Ya da ben seçmedim deyip hayata küsen, kahreden. Hayat orta yolu tutturanlar, dengede kalmayı başaranlar, her ne olursa olsun mutsuzlukların inadına multluk için formül arayanlar için güzel.

AA YOK kiii Allahmı soylettı dıcemde daha dursuns uanda degıl :12:

AA YOK kiii Allahmı soylettı dıcemde daha dursuns uanda degıl :12:

ay canım altta hamişi görünce dedim bişeyler mi var :9: öyle deme be canım senin ege kardeş bekler. ya bi tanede aradan çıksın işte. hem işten kurtulmayada bahanen olur bak. Alalh mutluluğunu bozmasın canım benim ya.:nazar::nazar:

ay canım altta hamişi görünce dedim bişeyler mi var :9: öyle deme be canım senin ege kardeş bekler. ya bi tanede aradan çıksın işte. hem işten kurtulmayada bahanen olur bak. Alalh mutluluğunu bozmasın canım benim ya.:nazar::nazar:

aslında ıyı fıkır :27:

2 gündür kendim için birşeyler yapamadığımdan o kadar şikayetçiyim ki içten içe bu yazı da üstüne tuz biber oldu ... depresyona giresim var sanki ona bile giremiyorum işten güçten

Güzel bir yazı ama sadece kendimi düşünerek yaşayabilecek bir insan değilim. Çok param olsaydı belki bazı hayallerimi gerçekleştirirdim ama o da yok o yüzden standart hayat şartlarına sahip olup normal bir yaşam ömür boyu benimle. Keşke en deli çağlarımda en azından istediğim bölümü okyuabilseydim hep ingilizce öğretmeni olmak istemiştim:ssz:

Back