Ne zaman güzel bir eve gitsem üzülüyorum..

fhrye

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
653
332
358
herkesin uykuya daldığı şu saate ben hala uyanığım ve uyuyamıyorum ooofff..bu gün yani bir kaç saat önce burda biraz dolaştıktan sonra face e bi bakayım kapatmadan dedim, bir arkadaşımın fotoğrafını gördüm evini eşyalarını falan yenilemiş çok ta güzel olmuş doğrusu ama ben yine üzüldüm hep böyle oluyor nezaman güzel bir eve gitsem eve gelince üzülüyorum benim hiç öylebir evim eşyalarım olmazmış gibi geliyor ben 7 yıllık evliyim evlenirken eşimin ailesininde benim aileminde durumu iyi deil diye herşeyin en ucuzuna gittik ben yinede beğeniyordum eşyalarımı (yada kendimi avutuyordum bilmiyorum)taki bir patavatsız arkadaşım gelip 'evin hiç yeni gelin evi gibi deil 'diyene kadar ,nasıl üzüldüğümü anlatamam günlerce ağladım hep eşimle tartıştım. işte ogün bugündür atamadım bu şeyi üzerimden .şuan kiradayız yine, bu ikinci evim teyzemlerin evi ,çok büyük ama çok plansız bir ev yatak odam ve oturma odam salona bakıyor mutfağım çok büyük ama bir duvarda sadece küçücük bir dolap var eski tiplerden kiracı oturucak diye hiç özenilmemiş kapılar falan çok kötü, yerler fayans deil banyo falanda karo taşımı ne deniyorya ondan ,benim eşyalarda dört dörtlük olmadığından evim çok çirkinmiş gibi geliyor. başka eve taşınamıyorum 350 ye oturuyoruz burda birde eşim çok uzun süre işsiz kaldı baya bi kira veremedik teyzemler bişey demediler şimdi düzenli veriyoruz ama ozamndan kalan borç var hala başka evde oturuyor olsaydık ev sahibi çoktan kapıya koyardı bizi ,şimdide eşimin işi yine garantili deil ya birgün çıkarsa işsizkalırsa yine diye daha iyi bir eve taşınamıyoruz .bazılarınız kızıcaksınız belki bana evet şükürler olsunki eşim çalışıyor başımızı sokacak bir evimiz var iyi kötü eşyamız var ama işte ben şuan yaşadığım bu duyguları yaşamaktan vazgeçemiyorum herdefasında aynı şey oluyo günlerce üzülüyorum içinizde benim gibi olup bunu atlatmış olan varmı?yani ben kendime benim sahipolabileceğim bunlar daha fazlası olamaz bunu nasıl kabul ettirip her güzel ev eşya gördüğümde bunları yaşamaktan vazgeçicem benim gibi olanlar varmı aranızda:59:

ahh canım insanın hep içinde ukte kalıyo.biliyorum.ama yuvanızdaki huzur ve mutluluk eşyalardan çok daha önemli.ben bunu çoook iyi anladım evlendiğimde herşey alındı eşyalar felan tamam ama eşimle çok kavga ediyoduk.hiçbir şey gözüme gelmiyordu.hiçbir şeyin kıymeti yoktu.bence en kıymetli şey huzur sevgi mutluluk....

Önce yaşadığına, sağlıklı olduğuna şükret. Kalbini temiz tut.
Başkasında olana sende yok diye hayıflanma.
Elindekiyle yetinmeyi bilirsen eğer fazlası seni mutlaka bulacaktır arkadaşım.
Heleki bunları sakın dert edip uykularını kaçırma.
Sokakta kalanları düşün, senin beğenmediğin evde, eşyalarda yaşamak isteyen milyonlarca insanın bu yeryüzünde yaşadığını düşün.
Sadece Allahına şükret. Dua et. Emin ol ne ister ne dilersen bir gün mutlaka kavuşursun...

ahh canım insanın hep içinde ukte kalıyo.biliyorum.ama yuvanızdaki huzur ve mutluluk eşyalardan çok daha önemli.ben bunu çoook iyi anladım evlendiğimde herşey alındı eşyalar felan tamam ama eşimle çok kavga ediyoduk.hiçbir şey gözüme gelmiyordu.hiçbir şeyin kıymeti yoktu.bence en kıymetli şey huzur sevgi mutluluk....

doğru söylüyosun canım gerçi çok zor dönemler de atlattık biz eşim işsiz olduğu zamanlarda hem işsizdi hem umursamaz mesela kirayı veremedik diye ben kahrolurken o öderiz nolucak derdi yani çok zor günlerde geçirdim kendime sürekli bunu söylüyorum en azından şimdi çalışıyor diyorum ama dediğin gibi uhde kalmış içimde okadar isterdimki küçücük bir evim olsun zamanla içini yavaş yavaş kendi isteğime göre düzenleyeyim eşyalarımı oraya göre alayım perdelerimi taşınma kaygısı olmadan oraya göre diktireyim en önemliside benim evim diye bileyim ama malesef tabi Allah büyük O'ndan asla umudumu kesmem

Önce yaşadığına, sağlıklı olduğuna şükret. Kalbini temiz tut.
Başkasında olana sende yok diye hayıflanma.
Elindekiyle yetinmeyi bilirsen eğer fazlası seni mutlaka bulacaktır arkadaşım.
Heleki bunları sakın dert edip uykularını kaçırma.
Sokakta kalanları düşün, senin beğenmediğin evde, eşyalarda yaşamak isteyen milyonlarca insanın bu yeryüzünde yaşadığını düşün.
Sadece Allahına şükret. Dua et. Emin ol ne ister ne dilersen bir gün mutlaka kavuşursun...

inşallah canım çok teşekkür ederim cevabın için

inşallah canım bir gün bunlar da gerçek olur.bizimde evimiz yok kiradayız işte kimsenin hayatı dört dörtlük değil malesef.rabbim can sağlığı versin.hayallerinin bir gün gerçek olması dileğiyle...iyi geceler canım...takma kafana hersey gecici mal mülk...

inşallah canım bir gün bunlar da gerçek olur.bizimde evimiz yok kiradayız işte kimsenin hayatı dört dörtlük değil malesef.rabbim can sağlığı versin.hayallerinin bir gün gerçek olması dileğiyle...iyi geceler canım...takma kafana hersey gecici mal mülk...

amin canım iyi geceler

Yanlış yapmışsınız başından beri.
Eğer ki ev,eşya sizin için o kadar önemli ise zengin bir adamla evlenmeliydiniz.
Eşinizin mesleği nedir bilmiyorum ama inanın hiç birimizin işi,geleceği belli değil. Kazandığımıza göre biriktiriyoruz ve harcıyoruz öyle değil mi?
Siz de çalışın hatta ek iş yapın,bol para kazanın ve istediğinize eve,beğendiğiniz eşyaları alın. Ama huzurla oturmadıktan sonra ne anlamı var bilemem...

laale çok güzel özetlemiş bence. canım kadın milleti heşeye özeniriz yeni eşya alsak bile daha güzelleri çıkıyo onu görünce ah bu benim olmalı diyoruz ve gene iç çekmeler. bence eşyaya kafayı takma başka şeyler düşün bunlar gerçekten önemli şeyler değil huzurun yerindemi sen ona bak lütfen

ay bu patavatsız insanlar ayyy :47: ben de hem eşyaya hiç önem vermem hem de herşeyin en sadesini severim. evde kalabalıktan da hoşlanmam. evlenirken. sadece gerekli olan şeyleri aldım, evime gereksiz fazladan ne bi eşya ne mobilya soktum. hatta halıların bile bi kısmı eşimin eski bekar evindeki halıları onlar da kilim gibi (evimiz çok sıcak olduğu için halı almaya gerek görmedim) sonra benim patavatsız kuzenim gelip senin niye hiç eşyan yok, halı niye almadın gibi laflar etti. ama hiç umursamadım tabi ki. ben böyle seviyorum, sen kendi evine alırsın dedim.

Allah ilkönce sağlık mutluluk ve gönül huzuru versin.Hiç öyle söz sarfedenlere kulak asma.Herşeyin olur, ama sağlığından olma.Hele ki şu zamanlar da evinle de eşyanla da hep pozitif olmaya çalış, gerisi öyle demiş,böyle demiş, hepsi boş laflar.

Arkadaşın hevesini kırmış maalesef.
Hepimiz evimizi imkanlarımız ölçüsünde yapıyoruz.Ben de bazen sıkılıyorum.Ufak tefek değişikliklerle evimi taze tutmaya çalışıyorum.
Bazen eşyaların yerini değiştiriyorum,bazen ufak tefek birşeyler alıyorum.Yeni bir örtü,mum,çerçeve,saksı çiçeği vs...
Evi bir anda değiştiriyor.Bak mesela balkonumun önü çok güneş alıyordu.Oradaki parke kararmış,çatlak çatlak olmuş.Ne yapayım,camcila mı yaptırayım ? Gittim goblen desenli,makinede yıkanabilen ince halılardan aldım.Halı da değil,mutfak halısı gibi birşey ama sade bir çiçek deseni var.Onu balkon kapısının önüne serdim,çatlakları kapadı.Hem de balkondaki çiçeklerime güzel bir geçiş oldu.
Yine böyle bir sıkıntı anında,ikea'dan yapma çiçekler ve mumlar aldım,salonun havası değişti.
Mesela mutfak boşsa,duvarına raf çakabilirsin veya mutfağa uygun bir resim asabilirsin.Yeni kavanozlar veya baharatlıklar,bir de modern güzel mutfak havluları...Bak nasıl farkediyor:)
Seveceğin küçük değişiklikler yaparsan,ev gözüne daha güzel görünür.

canım üzme kendini bu konularla..
benim durumum var ama bilerek eşyalarımı yenilemiyorum..görsen oturma odası takımımı inanamazsın kızım çizdi boya döktü bişeyler..kızımın halen odası yok...salon takımı denemez sadece deri koltuklarım var o kadar...nerde düzen kuracağımız belli dğeil diye erteliyorum hepsini..ama böyle çok rahatım eşyaya bişey mi olacak kaygısında değilim:) bazen arkadaşlarımı çağırırken çekiniyorum ama onlar benim evimde rahat oluyorlar hep nedense:) eşya hiç öenmli değil senin yansıttığın rahatlık güven önemli..hem bunlar zamanla da olur takılma..

öyle dengesizler çoook olur onların ağzının payını vermeli aslında.. gelin geldiğim şehirdeki üniversite arkadaşım düğünümün ortasında en mutlu neşeli anımda yanıma gelip "gelinliğini nereden aldın çok kötü hiç güzel değil" demesizn mi canım fena sıkıldı hele düğünden sonra çok taktım kafama uzun süre..yani böyle dengesizler çook!!eşimin işyeri arkadaşının hanımmlarından biri de ne gerek bu kadar koltuğa deyince"ay sorma daha da alıyoırlardı da kaynatamlar ben almayın yeter baba dedim "dedim ..öyle deyince o bozulma ifadesine bayıldım ..halbuki alan yoktu koltuk takımını zorla aldılar bir kanepe var bir de onu eşim almış.iki küçük halı almışlar hiç birşeyle uyum sağlamayan biri başka biri başka....büyük eve taşındık durum çok sıkışıktı eşim sen tut işyerinde değiştirip atacakları çok kalın ve kaliteli olan halıfleksleri yıkatmaya ver sonra eve getir kesip ser..bişi diyemedim en azından açıkta durmasından iyidir.bu sene taksitle halı alalım diyorum bana kızıyor halı var ya diyerek!!!sanırım olmucak ta ...eşimin memleketine gidicez 1000 tl harcanır artık!! dayanır krdei kartlarına..kızım anaokuluna başlıcak o masraf..halıyı unutuyum ben...
ama buna rağmen çok da sorun etmiyorum elbette olsaydı iyi olurdu milletin evi düzenlice bizimki milletin halıfleksleriyle eğri büğrü overloklanmmaış halısıyla serili..ama huzurum olsun mutlu olalım bu daha önemli..sağlığımız iyi olsun bu daha önemli..sanırım bayan olarak bizim hatamız hep yükseğe bakmak!şöyle evi olmayanlara bir ekmek için dilenenlere gerçekten çoook fakir olanlara..kütahya vs deprem çadırlarında" bir battaniye istiyoruz başka bişey değil çok üşüyoruz" diye ağlayan tv de gördüğüm insanlara baksak halimize eski halı ve koltuklarımıza şükretsek,onlar gibi tuvaleti binlerce kişiyle ortak dışarda fderme çatma bir yeri kullanmadığımız için teşekkür etsek Rabbimiz olan Allah a sanırım sorun olmaz gözümüzde..ya da ayağımız elimiz gözümüz tam verildiği için..sanırım tüm eşyalarımızı herşeyimizi satsak da tek bir gözümüzü satın alamazdık değil mi??
sevgilerrrrr:71:

Çok tanıdık cnm bu yaşadıkların benimde çogu şey içimde ukte kaldı üzüyor beni.
Ama artık geçti malesef. Heeee tabi eşyalarını yenilersin ama ilk evlendiğin gibi bir hevesle olmaz.
Üzme kendini önemli olan sağlık.

aman ya beğenen gelir beğenmeyen güle güle..
evdeki eşya benim hizmetçim..:21:
önemli olan evimde rahat ve hurlu olarak ağzımın tadıyla bir lokma ekmek yemem
sağlığın yerinde borçlu harçlı kapına gelmiyor
kocanla huzurluysan senden mutlusu yok..:51:

ben samimiyetle anlatacağım sizde keşke ders çıkarsanız ne kadar sevinirdim
evlendim gelin geldiğim evin tamamı 70 metrekare ve sobalıydı. eşyalarım en hesaplısındandı ama borcumuz yoktu. kışın arka tarafta kalan yatak odası buz gibi olduğundan salonda yatardık kanepede. o evde iki kızım oldu 6 yıl oturdum son dönemlerde bende sizin gibi evden sızlanırdım hep. yatakta saatlerce hayal kurardım büyük bir ev tutardım hayalimde en ince ayrıntısına kadar döşerdim onu hayalimde mutfak havlusunu wc kağıt askılığını bile hayal ederdim. şimdi o evdeyim ben:( tam hayalini kurduğum büyük kombili eşyalarımın tamamen son modele yakın sıfırlandığı bu evdeyim hamdolsun ama!!!!!!!! eşim tam 5 yıldır kazakistan da günlerim yavrularımı uyutup ağlamakla geçiyor. 5 yılda neler gördüm neler yaşadım. türkiye de şantiye yok gelemiyor. ona diyorum ki nolur gel bahçe katında oturalım yeter ki yanıma gel:( gelmiyor. o gelin olduğum ev varya ben orayı mumla arıyorum. işte ağlıyorum şimdi bunları yazarken. ben o evde senelerce otursaydım eşim yanımda olsaydı. rabbim bana ceza mı verdi bilmiyorum isyan etmiyorum asla hamdolsun. keşke beni anlasaydın sahip olduklarının kıymetini bil lütfen herkes bilsin. eski evimizde mutfak dolaplı değil raflıydı elimi uzatsam kızardı eşim hamileyim ya bırakmazdı bebeğimize bişey olur diye. şimdi telefonda diller döküyorum gelmiyor. uzaklık neler soktu aramıza bilmiyorum. çok seviyorum onu çok özlüyorum. ama o bizsizliğe alıştı sanırım. samimice yazdım çünkü sizde eski kendimi gördüm inşallah beni anlarsınız. demiyorum ki vazgeçin hayat boyu orda kalın. demek istediğim şu hamdedin şükredin acele etmeyin rabbim verecektir inşallah hayırlı günler

ben samimiyetle anlatacağım sizde keşke ders çıkarsanız ne kadar sevinirdim
evlendim gelin geldiğim evin tamamı 70 metrekare ve sobalıydı. eşyalarım en hesaplısındandı ama borcumuz yoktu. kışın arka tarafta kalan yatak odası buz gibi olduğundan salonda yatardık kanepede. o evde iki kızım oldu 6 yıl oturdum son dönemlerde bende sizin gibi evden sızlanırdım hep. yatakta saatlerce hayal kurardım büyük bir ev tutardım hayalimde en ince ayrıntısına kadar döşerdim onu hayalimde mutfak havlusunu wc kağıt askılığını bile hayal ederdim. şimdi o evdeyim ben:( tam hayalini kurduğum büyük kombili eşyalarımın tamamen son modele yakın sıfırlandığı bu evdeyim hamdolsun ama!!!!!!!! eşim tam 5 yıldır kazakistan da günlerim yavrularımı uyutup ağlamakla geçiyor. 5 yılda neler gördüm neler yaşadım. türkiye de şantiye yok gelemiyor. ona diyorum ki nolur gel bahçe katında oturalım yeter ki yanıma gel:( gelmiyor. o gelin olduğum ev varya ben orayı mumla arıyorum. işte ağlıyorum şimdi bunları yazarken. ben o evde senelerce otursaydım eşim yanımda olsaydı. rabbim bana ceza mı verdi bilmiyorum isyan etmiyorum asla hamdolsun. keşke beni anlasaydın sahip olduklarının kıymetini bil lütfen herkes bilsin. eski evimizde mutfak dolaplı değil raflıydı elimi uzatsam kızardı eşim hamileyim ya bırakmazdı bebeğimize bişey olur diye. şimdi telefonda diller döküyorum gelmiyor. uzaklık neler soktu aramıza bilmiyorum. çok seviyorum onu çok özlüyorum. ama o bizsizliğe alıştı sanırım. samimice yazdım çünkü sizde eski kendimi gördüm inşallah beni anlarsınız. demiyorum ki vazgeçin hayat boyu orda kalın. demek istediğim şu hamdedin şükredin acele etmeyin rabbim verecektir inşallah hayırlı günler
:5::5::5::5::5::5:
dilerim tez zamanda kavuşursun eşine canım..:54:

yine bir face rezaleti..
yeni araba alanlar,eşyasını yenileyenler,ev alanlar,tatile gidip havuz sefası yapanlar..
toplum olarak özgüvenimizi yitirdik sanırım..
çok değil , 10 yıl öncesine kadar evimize gelen en özel misafirlerimize gösterdiğimiz albümleri ulu orta yayınlamaktan bunun da ötesinde bu duruma insanları imrendirir olmaktan zevk alır hale geldik..
sonumuz hayırlı olur inşallah:42:

Back
X