• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman cikacagim bu cenderenin icinden 😔

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.399
8.855
158
Iyi aksamlar herkese. Cok doluyum icimi bir yere bosaltmazsam patlayacagim. Benim sorunum cocuklarimin her anlamda sabrimi sonuna kadar zorlamalari. Dayanacak gucum kalmadi yildim tukendim adeta. Belki diyeceksiniz her cocuk boyle ama benimkiler normal boyutta degil inanin. Oglum dogdugundan beri herseye ama herseye aglayan bir cocuk su an 4 yasinda kararlilikla bu huyunu surduruyor. Soyledigim seylerin 99% 'a Itiraz ediyor. En basit ornek okuldan gelince guzellikle hadi sofraya oturmadan ellerimizi yikayalim diyorum kiyameti kopariyor. Banyoya soktugumda basini sampuanliyorum en hassas sekilde ama yinede aglama krizlerine giriyor. Sac taratmiyor yuz yikatmiyor. Oyuncaklarini toplamak gibi bir huyu zaten yok asla elini birseye surmez. Surekli aglamak icin bahane ariyor onun aglamasina gram tahammulum kalmadi 😔 Isteklerini elde etmek icin tum sinirlari zorluyor asla anne baba otoritesini kabul etmiyor. Kizimda 2 yas sendromuna girdi ogluma gore bir nebze daha iyi ama oda gitgide abisini ornek aliyor. Her gordugunu istiyor her istegi yerine gelsin istiyor gelmeyince aglama krizlerine giriyor. Herseyimiz zor geciyor ne yaptigim kahvaltidan birsey anliyorum ne yedigim yemekten. Her sofraya oturusum yemegin (mecazi anlamda) burnumdan gelmesiyle sonuclaniyor. Cocuklarim kendi baslarina uyumazlar oglen kizimin uykuya dalmasi 45 dakikayi buluyor aksam ikisini birden yataga koyup uyumalarini bekliyorum bazen 1.5 saati buluyor uyumalari. Onlar yatana kadar hem fiziken gem ruhen cokme derecesine geliyorum. Kizim hala uyaniyor geceleri 2/3 kez kalkip sut isitiyorum vermesem catlayana kadar agliyor. Sabah 6 gibi uyaniyor uyku resmen haram bana. Esimle bir yildir ayri uyuyoruz cocuklardan dolayi onunlada pek iyi degiliz. Her hafta sonu çocuklari disari cikariyoruz ama eve donene kadar ikimizde pert oluyoruz. Kizim arabada durmuyor gidecegimiz yere varana kadar agliyor. Oglumda gezi boyunca birseyleri bahane edip agliyor. Mizmiz seklinde degil aglamasi kavga cikara cikara bagira bagira agliyor ben boyle birsey gormedim hayatimda. Disari cikmasak olmuyor dort duvar arasinda iyice bunaliyoruz. Ben ne zaman biraz rahat yuzu gorecegim. Cocuklarim ne zaman herseye direnmekten vazgececek. Oglum aglama huyunu ne zaman terkedecek inanin bilmiyorum 😔 Onlarin aglamalarindan kafam agirlasiyor artik sersem gibi oluyorum gurultuden. Sagligimin gunden gune bozuldugunu hissediyorum. Lutfen icimi ferahlatacak birseyler soyleyin inanin buna cok ihtiyacim var.

Oglunuz bugüne kadar isteklerini aglayarak çözdüğü icin buna devam ediyor olabilir. Super dadi diye bir program vardı. Musait oldugunuz zamanlarda onu izlemeye calisin. illa ki çocuklarınıza benzer davranış gösteren çocuklar bulursunuz. Pedagogun onerilerini not edin. Uygularsiniz, faydasi olacaktir.

Bu süreçlerden çoğu anne baba geçiyor.kimi daha az hasarla kimi daha çok.ama bunlar geçecek bigün.çocuklar büyüyecek ve bu günleri gülerek hatırlıycaksınız.oğlunuzu kreşe vererek ilk adımı atabilirsiniz belkide.
Bu sene basladi zaten okul oncesi egitimine. Okula vermeseydim su an ne durumda olurdum dusunemiyorum.

Oglunuz bugüne kadar isteklerini aglayarak çözdüğü icin buna devam ediyor olabilir. Super dadi diye bir program vardı. Musait oldugunuz zamanlarda onu izlemeye calisin. illa ki çocuklarınıza benzer davranış gösteren çocuklar bulursunuz. Pedagogun onerilerini not edin. Uygularsiniz, faydasi olacaktir.
O kadın pedagog değil. Dediklerinin hiç birini de pedagoglar desteklemiyor.

O kadın pedagog değil. Dediklerinin hiç birini de pedagoglar desteklemiyor.
Pedagog diye anlatilmiyor muydu programda? Dediklerini takip etmedim açıkçası ama aklimda kalanlar oyle anormal seyler degiller. Cok şaşırdım. Bahsettigim kadının fikirlerini çürütenler kimler? Okumak, izlemek isterim.

Pedagog diye anlatilmiyor muydu programda? Dediklerini takip etmedim açıkçası ama aklimda kalanlar oyle anormal seyler degiller. Cok şaşırdım. Bahsettigim kadının fikirlerini çürütenler kimler? Okumak, izlemek isterim.
Yok mahkemeye vermişler onu. Pedagog değil çocuk gelişim uzmanı :) ülkede sahte psikolog, sahte pedagog , sahte sağlıklı yaşam uzmanı dolu maalesef.

Süper dadının yaptığı yöntem çok zararlı bir yöntemdir. Kendisi de pedagog değil bununla ilgili daha yeni ceza aldı.

Iyi aksamlar herkese. Cok doluyum icimi bir yere bosaltmazsam patlayacagim. Benim sorunum cocuklarimin her anlamda sabrimi sonuna kadar zorlamalari. Dayanacak gucum kalmadi yildim tukendim adeta. Belki diyeceksiniz her cocuk boyle ama benimkiler normal boyutta degil inanin. Oglum dogdugundan beri herseye ama herseye aglayan bir cocuk su an 4 yasinda kararlilikla bu huyunu surduruyor. Soyledigim seylerin 99% 'a Itiraz ediyor. En basit ornek okuldan gelince guzellikle hadi sofraya oturmadan ellerimizi yikayalim diyorum kiyameti kopariyor. Banyoya soktugumda basini sampuanliyorum en hassas sekilde ama yinede aglama krizlerine giriyor. Sac taratmiyor yuz yikatmiyor. Oyuncaklarini toplamak gibi bir huyu zaten yok asla elini birseye surmez. Surekli aglamak icin bahane ariyor onun aglamasina gram tahammulum kalmadi 😔 Isteklerini elde etmek icin tum sinirlari zorluyor asla anne baba otoritesini kabul etmiyor. Kizimda 2 yas sendromuna girdi ogluma gore bir nebze daha iyi ama oda gitgide abisini ornek aliyor. Her gordugunu istiyor her istegi yerine gelsin istiyor gelmeyince aglama krizlerine giriyor. Herseyimiz zor geciyor ne yaptigim kahvaltidan birsey anliyorum ne yedigim yemekten. Her sofraya oturusum yemegin (mecazi anlamda) burnumdan gelmesiyle sonuclaniyor. Cocuklarim kendi baslarina uyumazlar oglen kizimin uykuya dalmasi 45 dakikayi buluyor aksam ikisini birden yataga koyup uyumalarini bekliyorum bazen 1.5 saati buluyor uyumalari. Onlar yatana kadar hem fiziken gem ruhen cokme derecesine geliyorum. Kizim hala uyaniyor geceleri 2/3 kez kalkip sut isitiyorum vermesem catlayana kadar agliyor. Sabah 6 gibi uyaniyor uyku resmen haram bana. Esimle bir yildir ayri uyuyoruz cocuklardan dolayi onunlada pek iyi degiliz. Her hafta sonu çocuklari disari cikariyoruz ama eve donene kadar ikimizde pert oluyoruz. Kizim arabada durmuyor gidecegimiz yere varana kadar agliyor. Oglumda gezi boyunca birseyleri bahane edip agliyor. Mizmiz seklinde degil aglamasi kavga cikara cikara bagira bagira agliyor ben boyle birsey gormedim hayatimda. Disari cikmasak olmuyor dort duvar arasinda iyice bunaliyoruz. Ben ne zaman biraz rahat yuzu gorecegim. Cocuklarim ne zaman herseye direnmekten vazgececek. Oglum aglama huyunu ne zaman terkedecek inanin bilmiyorum 😔 Onlarin aglamalarindan kafam agirlasiyor artik sersem gibi oluyorum gurultuden. Sagligimin gunden gune bozuldugunu hissediyorum. Lutfen icimi ferahlatacak birseyler soyleyin inanin buna cok ihtiyacim var.
Diyeceğim tek şey yalnız değilsin 😔

Maddi imkanlariniz profesyonel destek almaya müsait mi? Eminim ki siz elinizden geleni yapiyorsunuz. Bazen cocuklar kendilerini bize anlatamiyor, bazen biz anlamiyoruz ihtiyaclarini. Simdi tek tek sorunlari yazmak olur, ama aglama olayini ben kücük oglumda böyle cözdüm: Gec konustugu icin istedigini aglayip bagirmakla "ifade" ediyordu. Dillinmeye basladiginda artik ben "Oglum aglasan seni anlayamiyorum. Kelimeler kullansan seni daha iyi anliyabilirim. Artik kelimeleri biliyorsun" diyorum. O zaman aglamayi birakti cogunlukla. Ben böyle cok aglayan cocuklarda ne kadar sabir istesede iletisimin en önemli nokta oldugunu düsünüyorum. Mesela el yikamanin ne kadar önemli oldugunu anlatiyorum. Veya birseyleri yaparken anlatiyorum. Sac yikama ama bizdede daha biraz zor geciyor bazen yalan yok.
Bende sunu kendime her gün söylemeye niyetlendim "Niye ettim Allah rizasi icin bagirmayan anne olmaya", cünkü bize cok bagrilirdi, kizilirdi, dayak da yerdik. Ben böyle bir anne olmak istemiyorum.
Sunu da ekliyim: Sizin ihtiyaclariniz ne durumda? Kendinize zaman ayirma firsatiniz var mi? Esiniznsize destek oluyor mu?

Kızım 11 aylık ve 1 yaş krizi yaşıyoruz :KK70:
Ama bana kızmayın neden birinci çocuğu tam olarak oturtmadan 2. Yaptınız ?
Ben kendimi çok seviyorum ve bir taneyi daha kaldıramayacağımı düşünüyorum.
Haklisiniz. Ogluma cok zor hamile kaldim. Umidimiz tukenmisti artik sonra hamile oldugumu ogrendim bizim icin bir mucizeydi. Oglum dunyaya geldikten sonra onu yanliz birakmaktan cok korktum. Yani ikinci hamilelik benim icin cok zor bir olasilikti oyle bir sansimiz varsa korunarak o sansi yok etmek istemedim acikcasi. Benim hayattaki en buyuk sanslarimdan biri kardeslerim oglumunda omur boyu ona arkadas olacak dost olacak bir yoldasi olsun istedim. Itiraf etmek gerekirse bu denli zorlanacagimi hic tahmin etmemistim. Iyiki varlar o ayri konu onlari canimdan cok seviyorum ama yaslari yakin olunca cok zormus 😔

Yok mahkemeye vermişler onu. Pedagog değil çocuk gelişim uzmanı :) ülkede sahte psikolog, sahte pedagog , sahte sağlıklı yaşam uzmanı dolu maalesef.
İnstagramda hala pedagog olarak tanitiyor kendini. Cok sasirdim, bilmiyordum. Az onceki onerimi kimse ciddiye almasin.

Benim en işime yarayan yöntem etkili anne baba eğitimi kitabıydı thomas gordan ın kitabı onu okuyabilirsiniz.
Özellikle ceza fln işe yaramıyor, mola vermek, düşünme köşesi fln iyice yıpratıyor ili tarafı da. Bu süreçte ben sabırla sakinleşmesini beklemekten başka bir yol izlemiyorum. Yani banyoya neden girmiyor. Konuşuyorum. Nedeni anlarsam ona sorup teyit ediyorum. İlk zamanlar yavaş süren bir dönemdi ama artık daha işe yarıyor.

Back