Ne zaman bebek yapacaksınız?

meyyke

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2015
3.933
5.971
158
Çocukluğundan beri anne olma hayali kurmuş, bebekleri çok seven bireyim. Eşimle severek çok severek birleştirdiğimiz hayatlarımız 6 Eylül de tam olarak 2 seneyi doldurmak üzere.. Bebek isteğimi eşimle paylaştım zaten kendisi de aile insanı olduğu için hemen kabul etti ve korunmamaya başladık. Son 2-3 aydır da çocuk düşünüyoruz ama henüz tutunmuş bir embriyom da yok..
Araştırmalarım ve edindiğim bilgiler doğrultusunda 1 seneye kadar olmadığında anormal bir durumun söz konusu olduğu düşünülmeye başlanılıyormuş. Her şey de tamam..
İçim içimi yiyor her ay regl olmayayım da eşime müjde vereyim diye heyecanla bekliyorum. Doktora gittim ve herhangi bir sorun gözükmüyor gebelik için dedi folik asit önerdi onu da kullanıyorum.
Hep evin içinde bir çocuk sesi bir çocuk gülüşü hayalledim durdum zamanı da geldi ama olmuyor..
İnsanların üstüne üstlük ne zaman bebek yapacaksınız? Olur olur denemeyi bilmiyosundur.. Ya da kısırmışım gibi davranıp tüp bebek deneyimlerinden bahsedenler falan..
Nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.
Az önce normal gebelik testlerinden aldım erken olanı bulamadım regl olmama da daha 7 gün var denedim tabii ki negatif çıktı..
İyice demorolize oldum.
Siz nasıl başa çıkıyorsunuz?
Hamile kalmak için özel olarak yapılan bir şey var mı?
Deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

evleneli 4 yıl bitti hala gebe kalamadım, eşim varikosel ameliyatı oldu. ha! şimdi de rahmim yapışıkmış onu düzelttik derken, 1 ay klomen kullandım. Şimdi beklemedeyim..

Bence kendinizi strese sokmayin henuz 2-3 ay olmus. Doktorunuz da bi sorun olmadigini soylemis. Anladigim kadariyla kendinizi tamamen bu konuya adapte etmis ve cocugunuz cok zor olacakmis dusuncesine inandirmissiniz cevresel faktorler, cocuk sevgisi vb seyler etki ederek. Beyin neye ikna olursa, vucudu ona gore yonlendirir. Bence kendinizi biraz rahat birakmalisiniz ve olumsuz dusuncelerden siyrilmalisiniz. Inanin 2-3 ay cok kisa bir sure ve bu surede hamile kalmamis olmaya anormal bakmayin. Pek cok belirgin hastaligi olan bayanlar var, doktorunuz bir sorun olmadigini soylemisse kendinizi kimseyle kiyaslayip motivasyonunu dusurmeyin. Dogru zamanda bebeginiz size gelecektir :)

Sevgili kardeşim bende 2 senelik evliyim ilk 14 ay çocuk düşünmedik
Şimdi ise 10 aydır istiyoruz
Bu aslında tamamiyle Allah'ın takdiri..
O nasip etmişse her şekilde veriyor
Fakat çevredeki bazı patavatsız insanların garip sözleri yüzünden daha çok strese giriyoruz...
Herkes sadece kendi özel hayatıyla ilgilense keşke... bende bu zamana kadar insanlar kırılmasın diye sustum ama gördümki hep ben yıprandım o yüzden gerektiğinde gereken cevabı vermem gerektiğini anladım
En azından irdeleyen olursa
'Karı-koca arasındaki mahrem konuları anlatmak zorunda değilim, bu bizi ilgilendirir' diyebilmeliyiz
Zor bi süreç ama bu da bizim imtihanımız, böyle düşünmeliyiz ve Allah 'tan hayırlısını dileyip sabırla beklemeliyiz
O neylerse güzel eyler
Sen daha çok yeni başlamışsın zaten endişe etmene gerek yok
Geçen gün doktor bana hala dediki 1 sene dolana kadar bekleyin
Ben 10 aydır bekliyorum

Çocukluğundan beri anne olma hayali kurmuş, bebekleri çok seven bireyim. Eşimle severek çok severek birleştirdiğimiz hayatlarımız 6 Eylül de tam olarak 2 seneyi doldurmak üzere.. Bebek isteğimi eşimle paylaştım zaten kendisi de aile insanı olduğu için hemen kabul etti ve korunmamaya başladık. Son 2-3 aydır da çocuk düşünüyoruz ama henüz tutunmuş bir embriyom da yok..
Araştırmalarım ve edindiğim bilgiler doğrultusunda 1 seneye kadar olmadığında anormal bir durumun söz konusu olduğu düşünülmeye başlanılıyormuş. Her şey de tamam..
İçim içimi yiyor her ay regl olmayayım da eşime müjde vereyim diye heyecanla bekliyorum. Doktora gittim ve herhangi bir sorun gözükmüyor gebelik için dedi folik asit önerdi onu da kullanıyorum.
Hep evin içinde bir çocuk sesi bir çocuk gülüşü hayalledim durdum zamanı da geldi ama olmuyor..
İnsanların üstüne üstlük ne zaman bebek yapacaksınız? Olur olur denemeyi bilmiyosundur.. Ya da kısırmışım gibi davranıp tüp bebek deneyimlerinden bahsedenler falan..
Az önce normal gebelik testlerinden aldım erken olanı bulamadım regl olmama da daha 7 gün var denedim tabii ki negatif çıktı..
İyice demorolize oldum.
Henüz iki üç ay olmus doktora gitmişsiniz sorun yok demiş ne diye böle Demorolize oluyorsunuz anlamıyorum insanlar aylarca adet göremiyor y da başka başka problemlerle ugrasıyor üzülmeniz için cok erken cok yakın Zaman'da gebe kalırsınız

İnanın sürekli insanların sormasından dolayı kendimi suçlu gibi hissediyorum 10 gün önce beklenen regl günümde regl değil de kahverengi lekelenmeler şeklinde 3 gün lekelenme gördüm. Normalde daha fazla kanamam olur ve 5 gün sürer ilk defa başıma böyle bir şey geldi ben kötü bir şey düşünmedim bu durumu da yeni bebek sahibi olan bir arkadaşımla paylaştım test yapalım belki yerleşme kanaması gibi birşeydir dedi bu lekelenme devam ederken test yaptım ve negatif çıktı..

Neyse, yazdığınız şeyler için çok teşekkür ederim. Ben psikoloji okumuş olmama rağmen kendi psikolojimi yönetmekte zorlanıyorum. Benden daha zor durumda olan ve 8 sene çocugu olmayan bir eltim var..
En son tüp bebek yöntemi ile gebe kaldı sanırım çevremde olumsuz örnek olduğu için kendimi biraz da ya bizim de uzun sürerse diye şartladım.

Allahım herkese hayırlısıyla bir evlat nasip etsin, çok bekletmesin inşallah..

Pis mahalle baskısı! Bunu yapan kendi bu dertle bogussun, terbiyesizler.
valla 3 ay bile olmadı denemeye başlayalı neredeyse kısır diye adımı çıkaracaklar..
eşimin ailesi Trabzonlu ve inanılmaz geri kafalılar :kızgın:
Allahım nasip etsin de gözlerine sokacağım inşallah:KK46:

İyice demorolize oldum.
6 yıllık evliyim ve 2 yaşında kızım var. şimdi 1.ay dayım daha :) bakalım hayırlısı

İnanın sürekli insanların sormasından dolayı kendimi suçlu gibi hissediyorum 10 gün önce beklenen regl günümde regl değil de kahverengi lekelenmeler şeklinde 3 gün lekelenme gördüm. Normalde daha fazla kanamam olur ve 5 gün sürer ilk defa başıma böyle bir şey geldi ben kötü bir şey düşünmedim bu durumu da yeni bebek sahibi olan bir arkadaşımla paylaştım test yapalım belki yerleşme kanaması gibi birşeydir dedi bu lekelenme devam ederken test yaptım ve negatif çıktı..

Neyse, yazdığınız şeyler için çok teşekkür ederim. Ben psikoloji okumuş olmama rağmen kendi psikolojimi yönetmekte zorlanıyorum. Benden daha zor durumda olan ve 8 sene çocugu olmayan bir eltim var..
En son tüp bebek yöntemi ile gebe kaldı sanırım çevremde olumsuz örnek olduğu için kendimi biraz da ya bizim de uzun sürerse diye şartladım.

Allahım herkese hayırlısıyla bir evlat nasip etsin, çok bekletmesin inşallah..

Olmayacak endisesine kapildiginizda stres hormonlari aktif hale gelip hormonal dengenizi altust ediyor.. o yuzden herkes sakin kalin ve cok dusunmeyin diyor size..
Cinsel iliski sıklıgıni arttirin.. yumurtlama doneminizi takip edin ona gore hareket edin.. nasil olsa cocugum olacak diyin kendinizi sıkmayin..
Isin en korkutucu bolumu bitmis muayene olup problem olmadigini duymussunuz esiniz de 1 seneyi gecince baktirsin.. bence stres yapmaniz etkiliyor..

Cnm hamile kalsan bile adetten 7 gün öncesinde çıkmaz daha yeni başlamişsınız çok şükür bi probleminizde Yok olur inşanlah gönlünüzü ferah tutun.

Olmayacak endisesine kapildiginizda stres hormonlari aktif hale gelip hormonal dengenizi altust ediyor.. o yuzden herkes sakin kalin ve cok dusunmeyin diyor size..
Cinsel iliski sıklıgıni arttirin.. yumurtlama doneminizi takip edin ona gore hareket edin.. nasil olsa cocugum olacak diyin kendinizi sıkmayin..
Isin en korkutucu bolumu bitmis muayene olup problem olmadigini duymussunuz esiniz de 1 seneyi gecince baktirsin.. bence stres yapmaniz etkiliyor..
doktor da öyle dedi zaten takma kafana nasıl olsa olacak diye düşün tıp çok ilerledi dedi. :)

Ekimde evleneli 2 yıl olacak biz ilk günden buyana istiyoruz zaten 1 düşük yaptim ondan sonrada olmadi tüm kontrollerimiz yapıldı hiç bir sikinti yok şükür Rabbim tez zamanda bebeklerimize kavusturur insallah.

Baş etmek zorundayım. .
Artık sormuyorlar. .
Olmadığını anladı herkes. .
Bende rahatım . .

Cnm hamile kalsan bile adetten 7 gün öncesinde çıkmaz daha yeni başlamişsınız çok şükür bi probleminizde Yok olur inşanlah gönlünüzü ferah tutun.
amin inşallah
Ekimde evleneli 2 yıl olacak biz ilk günden buyana istiyoruz zaten 1 düşük yaptim ondan sonrada olmadi tüm kontrollerimiz yapıldı hiç bir sikinti yok şükür Rabbim tez zamanda bebeklerimize kavusturur insallah.
amin inşallah

Baş etmek zorundayım. .
Artık sormuyorlar. .
Olmadığını anladı herkes. .
Bende rahatım . .
olacak diye birşey yok tabii ki..
herşey Allah'tan var olana razı olduğumuz gibi olmuyorsa da razı olmak gerekiyor.

İyice demorolize oldum.
Stres yapmayin òncelikle bizimde 2 ay oldu korunmuyoruz.Ama olmadai daha bu ay soğan kürünu uygulucam, sizde deneyin ...

Adetin duzenlimidir ?? Yumurtlama günlerini takip edyormusun ??

Back