Ne yiyorsunuz?

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
arkadaşlar bu soruyu ciddi ciddi soruyorum. Son günlerde büyük bir sıkıntı yaşıyorum. Yiyecek bir şey bulamıyorum. Neden mi? Hiçbir şeyin TADI yok!!
Marketten aldığım peynir peynir değil, gerçek bir köyden akrabamız göndermiş; onun gibi değil mesela. Zeytin alıyorum, tatsız yine. Üzerinde acayip benekler var. Bilemiyorum. Daha önce bir kaç kez Ege’den zeytin geldi bir iki arkadaştan. O tat Yok mesela. Biz o zeytinleri çerez gibi yiyorduk, şimdi kahvaltıya koysam mı koymasam mı bilemedim. Salam sucuk sosis hiç almıyorum zaten. Çok zararlı diye her yerde yazılıp çiziliyor. Domatesin tadı unutuldu gitti zaten. Patlıcan kocaman hormonlu patlıcan. Daha ne söyleyim. Bakliyat var, tamam. Her gün Peş pese kuru fasülye, nohut, mercimek olmuyor ama. Sağlıkçı arkadaşlar asla pirinç yemiyor. Onu da bıraktım, bulgur pilavına geçtim. O da hergün olmuyor tabii. Dün makarna pişirdim, hazır makarna. Yemin ediyorum öyle tatsız ki..salça desem sanki boya gibi, oğlumun ağzı kıpkırmızı oldu.
Nereden alıyorsun diye sorarsanız bu genel marketlerden alıyorum. Ama kendi ürünlerini asla almıyorum, hep bilinen markalı ürünlerden. İsim vermeyim. Şimdi kahvaltıya geçeceğim. Düşünüyorum yani. O kahvaltı sofralarında börek oluyor, patates kızartması, krepp. Ama hepsi sağlığa zararlı diye de yasaklanıyor. Börek yiyorum ama patates kuzartmasını bıraktım. Gıdacı bir arkadaşım, bildiğin zehir dedi patates kızartması için. Mecburen haşlıyorum ama onu da çocuklar yemiyor. Ailecek hepimizde vitamin eksikliği var, her gün b12 için falan tablet, şurupları kullanıyoruz. Gerçekten siz ne yiyorsunuz, hem sağlıklı hem de tadı olanlardan?

Kış senzeleri, ıspanak,karnıbahar(bundan sonra alınmaz artık) pırasa, lahana, brokoli, şimdi taze bezelye de çıkmaya başkadı. Kahvaltı için peynir eritmesi, menemen, omlet çeşitleri, bazen tost. Peynir zeytin tarzı şeyleri sadece kahvaltılık satan yerlerden açık olarak alıyorum. Daha lezzetli oluyor. Bence tamamen kesmek yerine küçük porsiyonlar olabilir. Böyle de tüm yeme zevkiniz kaçmış.

Ben Egeliyim.Yazlari ailemle geciririz.Donerken zeytin, zeytinyagi, annemin yaptigi salca ve baharatlari, tarhanayi,kuru meyveleri falan getiririm hep.Makarnayi bile yapar annem sagolsun.Bu acilardan sansliyim.Mevsimin sebzelerini alir yemek yaparim.Domates olarak da yaz sonu konserve yaptim bu sene.Iyi oldu. Yogurt ve sutu burda bir koyluden aliyoruz.Mumkun oldugu olcude dikkat etmeye calisiyorum ama haklisin gida sektoru teroristlerin elinde. Kanser, seker, kisirlik aldi basini gidiyor malesef.

Bende sağlık personeliyim. Nöbet tutarken ne yediğime çok dikkat etmezdim ama Doğum yaptım ve artık çok dikkat ediyorum Abur cubur yememeye.
Kayınvalidem tarhana bulgur tereyağı peynir gönderir annem de konserve yapar.
Yazın vişne topladık kendi bahçemizden omları dondurucuya koydum kaynatıp içiyorum ilerde çocuklarıma böyle meyve suyu yapmayı düşünüyorum. Söylediklerinizde haklısınız. Geçen bi kaç ay önce marketten muz aldım almaz olaydım görüntü muz ne tat var ne koku. Sadece adı muz yani.
Daha sonra bulgur aldım pilav yapmak için o bile lapa gibi oldu. Pirinç pilavı pek sevmeyiz zaten uzun zamandır lapa gibi olmayan pirinç görmedim lokantalarda bile artık tane tane pilav Yok. Mümkün olduğunca eşinizin memleketinden kendi memleketinizden getirin. Biz bu yaz arabayla gidip yükleyip getiricez
Artık hiç bi şeyin tadı Yok. İran’dan gelen domatesleri yerdik Doğu görevimde. O kadar lezzetli olurdu ki. Batı’ya geleli 4yıl oldu 4 yıldır adam gibi domates yemedim

Yazdan hazırlığımi yapıyorum kisin pek sebze almam....
Salcamiz ev yapımı yillik 20 25 kg yerim
Tereyağını ozel getiririm
Kızartma hamur isi dahil herseye zeytinyağı kullanırım oda yılda 20 25 lt gelir ..
Makarna çorbalık hersyei evde yapariz kuru gidalar memleketten gelir baharatlarda .
Tuzumu bile köyden getitirim göl yüzü 20 kg aldim kendime aldim geriri kv o salcada tursuda kullanıyor

Kasap disindan et tavuk almam sucuk kasap sucuğu ya da bir iki güvendigum markadan alirim .babam sucuk fabrikasindan emekli o yüzüden salam sosisi zamanında cok yedik simdi onlari da almam .. sucuk ve kavurma alinir .

Yogurudmu kendim yaparim yada bir iki markadan alriim

Biz bir gun oğlum iki gün balik yer haftalık
20 30.kavoniz meyve suyu yaparim bir kis yeter oğluma ... esimin amcanin bahçesi var tek pazar gunum var ama gider ne varsa toplarım kisa hazırlık yaparim. Zeytin peyniri yumurtayi pazardan alirim .cunku pazara günlük gelir yumurta peynir zeytin tenekesi o gun acilir gayette lezzetlidir bozulma olmaz ..
Gıdada seciciyim doğal olması gerek oğlum hep boyle beslendi prematüre bide .. güçlü olsun diye iskembe pöc ciger nr varsa yediririm.

Bulgur hergun olsa yeriz ama koy bulguru olacak marketten hic almayız biz boyle büyüdük ... çalışmama rağmen kis hazirligimi yaparim..yetmez komsulara da yaparim ... bu mevsimde ne patlican ne biber ne domates alirim hepsi diffirizde var . 20 25 kavonoz domates yaptım ezme yaptım ... bir kac boy kilitli poşet alirim hem dizaynı da kolay oluyor .dolmalık biber bile bahçeden topladimi yiyoruz. Oğlum hazir meyve suyunu bilmez .. her çeşit meyveden suyu var onları icer .
Haftalık herseyi yemeye özen gosteririm .

Geçen sene nanemi ben kurutum mis gibi koktu ev ...

Bence bu kadar detaya takılmamak lazım. Ailecek vitamin eksiğiniz varmış bir de.
İnsanlık tarihini okursanız çeşitli kaynaklardan, belki size faydası olur. Avcı-toplayıcılar ateşi bulduktan sonra kömür ile etleri pişiriyorlarmış ve o dönemde de kanser hastalığı yüksekmiş. Ya da tarım devrimi döneminde tek tip beslenme tarzı yüzünden insanlar 20 yaşını zor görüyormuş çoğunlukla. Eskiden her şey doğaldı diye yaşam kalitesi ve süresi fazla değilmiş yani. Bence şu an yaşanılan dönem, insanlığın sağlık ve gıda açısından en konforlu olduğu zaman dilimi.
Doğa her zaman canlının yanında değildir. Ya da “doğal olan her şey faydalıdır” kafası doğru değil.

Tarhana salca zeytini kendimiz yapiyoruz kisin domates salatalik biber patlican almam mevsimi degil cunku.kisin kereviz enginar lahana akbaş pirasa yiyoruz.yazdan yas fasulye bezelye bamya melemenlik biber yapip difrize koyuyoruz arada onlardan yapiyorum.birde kavanozlarda domates sosu ve kahvatilik sosumuzu da yapiyoruz.sutcumuz de var yogurdumuzu yapiyoruz.sade peyniri marketten aliyorum.marketten aldigim yumurtalar pek icime sinmiyor.bazen pazardan koy yumurtasi aliyorum.buradaki semt pazarlarina koylerden sebze meyva cok gelir o yonden ege iyi oluyor.

Bize peynir yoğurt biber salçası organik geliyor,zeytinyağı da egeden.
Et sucuk vs hep kasaptan.
Bütün sebze meyveler organik pazarlardan.
Evet sıkıntılı ama yapacak birşey yok
Açlıktan ölmeyecegimize göre
Bu arada zararlı şeylerin başında ekmek önce onu bırakmalısınız

Patates kizartmasi cok yapiorum ben mesela.. cocuklarcok sevio cunku.. ee herseyi yemioki bunlar : ( kendimde seviorum.. ben her gun ot yesem olurda cocuklar yemio yani.. her corbayi yemezler mesela tarhana filan..makarnada yaparim cocuklar sevio pilavda yaparim., sucukta alirim .. hamur iside yaparim.. borek pogca bazlama gozleme tarzi..yatacak yerim kalmadi ellaam

arkadaşlar bu soruyu ciddi ciddi soruyorum. Son günlerde büyük bir sıkıntı yaşıyorum. Yiyecek bir şey bulamıyorum. Neden mi? Hiçbir şeyin TADI yok!!
Marketten aldığım peynir peynir değil, gerçek bir köyden akrabamız göndermiş; onun gibi değil mesela. Zeytin alıyorum, tatsız yine. Üzerinde acayip benekler var. Bilemiyorum. Daha önce bir kaç kez Ege’den zeytin geldi bir iki arkadaştan. O tat Yok mesela. Biz o zeytinleri çerez gibi yiyorduk, şimdi kahvaltıya koysam mı koymasam mı bilemedim. Salam sucuk sosis hiç almıyorum zaten. Çok zararlı diye her yerde yazılıp çiziliyor. Domatesin tadı unutuldu gitti zaten. Patlıcan kocaman hormonlu patlıcan. Daha ne söyleyim. Bakliyat var, tamam. Her gün Peş pese kuru fasülye, nohut, mercimek olmuyor ama. Sağlıkçı arkadaşlar asla pirinç yemiyor. Onu da bıraktım, bulgur pilavına geçtim. O da hergün olmuyor tabii. Dün makarna pişirdim, hazır makarna. Yemin ediyorum öyle tatsız ki..salça desem sanki boya gibi, oğlumun ağzı kıpkırmızı oldu.
Nereden alıyorsun diye sorarsanız bu genel marketlerden alıyorum. Ama kendi ürünlerini asla almıyorum, hep bilinen markalı ürünlerden. İsim vermeyim. Şimdi kahvaltıya geçeceğim. Düşünüyorum yani. O kahvaltı sofralarında börek oluyor, patates kızartması, krepp. Ama hepsi sağlığa zararlı diye de yasaklanıyor. Börek yiyorum ama patates kuzartmasını bıraktım. Gıdacı bir arkadaşım, bildiğin zehir dedi patates kızartması için. Mecburen haşlıyorum ama onu da çocuklar yemiyor. Ailecek hepimizde vitamin eksikliği var, her gün b12 için falan tablet, şurupları kullanıyoruz. Gerçekten siz ne yiyorsunuz, hem sağlıklı hem de tadı olanlardan?

Salça peynir zeytin mandıracılardan alırız. Sallanan tadına bakar alırım. Market salçası tüketiyorduk ancak ev yapımı salçaya alışınca daha lezzetli geliyor.

Yoğurt ev yapımı. Ancak evde yapamazsak marketten alırım ve günlük tüketmeye çalışırım.

Süt kutu süt.

Bakliyat marketten, köyümüz yok.

Tereyağ, eskiden kilo kilo kullanırdım ancak eşimde kolesterol çok yüksek çıkınca sadece kahvaltıda yumurtaya vs.

Kızartma en son ne zaman yaptık bilmem. Çocuk yok bizde :) ancak patatesi elma dilimi yapıp zeytinyağ pek keklikle harmanlayıp fırına atarsanız kızartma yerine çocuklar yer belki.

Zeytinyağ sızma hangisi denk gelirse. Tüm yemeklere, bir tek kızartmaya ayçiçek, oda binde bir.

Et, kendi kestiğimiz. Yada kasaptan aldığımız.

Tavuk, organik bile değil, klasik market tavuğu. Balık marketten alırız, ama çok fazla ton balığı tüketiriz.

Evde tuz tüketimi sıfır. Eşime yasak. Bende yemiyorum..

Sebze meyve pazardan.

Bu şekilde besleniyorum, B vitamini üst sınırındayım. Kandaki folik asit seviyemde çok iyi . Mineral seviyelermde. Geçen hafta tahlil yaptırdım. Bir tek D vitamini eksik, 2 yıldır yazları ful güneşlenmeme rağmen, sanırım güneş koruyucular yüzünden.

Çok fazla detaya girmeyin. Haftasonu sucuk da yaparız akşamları arada cips de yeriz. Aburcubur eksik olmaz. Seçici olursak aç kalırız . Ha ekmek ise, canımız ne isterse tam buğday kepek.. Market makarnası ise çok tüketiriz :) makarna ile az kilo vermedim ben :)

Bana abartiyorsunuz gibi geldi benimde buzluğa birşeyler koyma imkanım pek olmuyor.marketten aldığım salcadanda peynirdende memnunum.patlicani domtesi zaten mevsiminde yerim.meyve olarak ta mevsim meyveleri alırız.eger sebze yapamiyorsam etli patates yemeği yada patates soğan biberli tavuk sulu yaparım yanına salata çorba güzel olur.salca olarakta ya olca alıyorum,yada tat markanın köy tipi olanindan alıyorum memnunum

Patates kizartmasi cok yapiorum ben mesela.. cocuklarcok sevio cunku.. ee herseyi yemioki bunlar : ( kendimde seviorum.. ben her gun ot yesem olurda cocuklar yemio yani.. her corbayi yemezler mesela tarhana filan..makarnada yaparim cocuklar sevio pilavda yaparim., sucukta alirim .. hamur iside yaparim.. borek pogca bazlama gozleme tarzi..yatacak yerim kalmadi ellaam
:))))

Alabildiğim her şeyi organik alıyorum. Marketlerdeki organik ürünler çok pahalı ve kötü, bu yüzden her hafta organik pazara gidiyorum. Yıllardır yemediğimiz kadar lezzetli sebze ve meyve yiyoruz artık. Sadece kırmızı et ve balık organik değil yediğimiz. Haricindeki tüm gıdalarımız bu şekilde. Sağlık açısından düşürsek orasının garantisi yok. Hiç organik yemeyen birinin bağışıklığı sağlam olup hasta olmayabilir, sürekli öyle beslenen biri hasta olabilir de.

Ben apartman çocuğuyum. Oldum olalı bahçeli evimiz VS olmadı. Şimdi de herşey marketten. Sebze meyve nadiren manavdan pazardan.
Doğrusu Fast Ford yemiyoruz. Evde pişen herşeyi de doğal kabul ediyorum
Sağlıklıyız

Zeytin peynir vs bunlarin en iyisini bulmaya calışmalisiniz.En iyileri zaten biliyorsunuz ki biraz pahali oluyor.Peyniri ben yumusak seviyorum genelde ezine den daha yumusak.Zeytin de sele zeytini lezzetli oluyor.Makarna yerine erişte de tercih edebilirsiniz.Makarna pisirecekseniz de salcali kuru kuru oluyor.soslu domstesli (kışlik domates sosu hazirliyoruz kisin tüketmek icin)kıymali ve yesillikli hazirlayabilirsiniz
Bir de her şeyi mevsiminde tüketmeli.

Büyük şehirlerde gerçekten büyük sorun oluyor. Küçük yerlerde doğal ürün bulmak daha kolay.
İnternette çok güzel kooparatifler, köylülerin sattığı yöresel ürünler var. Yöresel pazar görürsem ordanda almaya çalışırım. Sizinde yapacağınız en mantıklı alışveriş yöresel ürünleri takip etmek olur. Marketten yağ, zeytin, peynir, salöa almak zorunda kalmazsınız.
Et ve bakliyatı eşimin memleketinden getiriyorum.

Ben orta karar bir ilde yasiyorum kucuk bir ilcesinde calisiyorum. Tarim cok iyi, zamanla kim iyisini uretiyor ogrendim. Inan il de marketten aldiklarimi sevemiyorum tad yok.
Mevsim sebze meyvesi tuketiyoruz
Salca tarhana ve domates sosu kendimiz yapiyoruz
Zeytinyagi esimin ailesinin bahcesinden geliyor
Bu yil denk geldi adanadan kuru patlican aldik bayildik bayildik
Tavuk en son alti ay once yaa ne zaman yedim alayim pisireyim diye aldim midem bulandi ondan once ne zaman yedim yemedim bilmiyorum.
Istanbulda isiniz zor ama cevrenize sorsaniz belki yonlendirirler
Bir akrabam yillardir pazardan peynir alir herkes bayilir eski isini iyi bilen peynircilerden.

Back
X