Premature Bebekler Ne Yesin-Ne İçsin?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
pütürlüye alıştırmanın en iyi yolu korkmadan eline ekmek çubuk kraker salatalık meyve falan vermek. benim kızım da öyleydi her şeyi süzüyordum blendr çekiyordum. gözümü üstünden ayırmadan verdim eline ne varsa. zaten büyük koparınca tükürüyor. cesaret edin eline verin. zaten herşeyi ağıza götürüyorlar. kızım alıştı şimdi. tek sorunumuz az yemek. ama zamanla arttıracaktır inşallah

Kayra benim kızım da 15 aylık. Eline çubuk kraker, ekmek, havuç, salatalık, domates ne varsa daha doğrusu ne isterse veriyorum. Isırıp ısırıp geriye ağzından çıkarıyor. Canı isterse yutuyor... En çok iri yeşil zeytini ve çubuk krakeri seviyor. akşamları bizimle yemeğe oturtuyorum, yemeklerden vermeye çalışıyorum, elime bir vuruyor, herşey heryere saçılıyor. eline çatal kaşık veriyorum kendisi yesin diye, yemeye çalışıyor, kimi ağzına kimi heryere... razıyım dökülsün saçılsın ama yeter ki yesin. Tabi o yedikleriyle doymadığı için tekrar ona ya çorba (tabi ki rondoda çekilmiş)ya da mama hazırlıyorum artık. Hayırlısıyla şu yemek problemini bir çözseydik.

sellam kızlar benımkılerde hala aynı eellerıne verıyorum herseyı cubuk sevıyolar uzumm elma ama o kadar bu sıralkar pılav yıyolar ...sanırım ıkı ysalrına dek surecek böle ...herseyı yesekler ne ıyı ..

canım sakın puturlu yemıyor kusuyor dıe vazgecme Çunku ilerde çok zararını görursun...yavaştan alıştır ver elıne galete yada salatalık hem dıslerını kaşır hemde alışmaya başlar pütürlü yemeye alışmazsa ilerde çok zorlanırsın her yedıgını kusar buda beslenememesıne neden olur katı gıdalarıda yemelerı gerekıyor herşeyi püre yapma ilk az,az çek sonra bıraz arttır ama dediğim gibi alıştır...

merhaba kızlar,umarım iyisinizdir ve miniklerde tabi..benim kendi miniklerimle başım dertte oğlum 22.ayına girdi ve 11 kiloyu yeni geçti,yani tam bi çubuk kraker :)) hiç bişey yemiyo,sabahtan beri bir sürü şey yaptım sevdiği ama nafile sebze yemiyo hiç,meyvede çok az..bakliyatıda sevmiyo sütüm kesildi kızımda mama ile besleniyo malesef,oda 4 aylık oldu ek gıdalara başlıycamda ne veriyim şaşırdım sizde durumlar nasıl ?

selam derya hanım,bebegınız besleme seklı benımkıyle uyumlu.bende bebegıme elımden geldıkçe DOGAL beslemeye calısıyorum.benim bebegımde muzun içine rendelenmiş cevizi çok sevıyor.irmiği pişirip tereyag ve az sekerle blendırdan gecırıp verdıgmde çok sevıyor.öglende yogurt corbası veya un tahranasını yedırıyorum.tvde dınledgım doktroların tavsıyesıne gore çok fazla mamayla beslenmek seker hastalıgına sebep oluyormuş..ınş.saglıkı beslenme yolunu secıyorduruz

inşallah ... Biz biraz ilerleme kaydettik gibi. sağlıklı olmasa da patates kızartmasına bayılıyor. yoğurta batırp batırp veriyorum, büyük küçük lokma demiyor iştahla yiyip yutuyor. Bu aralar köfteyi daha iştahlı yiyor gibi. tavuk yedirmeye çalışıyorum. yemezse şehriye çorbasını tavuklu yapıp veriyorum ama malesef hala çorbalarda rondo kullanıyorum. Şu rondodan da hayırlısıyla bir kurtulsak.Öğünlerini az verip erken acıkmasını sağlayarak eline meyve veriyorum, böylece meyve yeme alışkanlığı kazansın diye. BAzan ısırıp yutuyor, bazan ağzından geri çıkarıyor ama eskiye göre çok daha iyiyiz. Sabah yumurtasını haşlayıp eline veriyorum, beyazını çok güzel yiyor sarısına gelince atıyor. Ben de fındık, ceviz, pekmez, tahin, yumurta, bir iki kaşık milupa kahvaltılık karıştırıp ıhlamur eşiliğinde yediriyortum. aralarda meyve veriyorum. öğlen çorba, ikindin yoğurt, meyve, akşam iki köfte, 170 ml. kadar pirinç unu, yatarken keçi sütü ya da aptamil juniur veriyorum. Bu arada 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezini sade olarak veriyorum. İnşallah doğru bir beslenme şeklidir, kızım için yeterlidir.

pirinç unu mamasına şeker ilave etmiyorum. sade pişirip ılıdıktan sonra bal koyuyorum. balı sade verince yemiyor zaten. ya meyvelerine karıştırıyorum ya da mamasına, sütüne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…