• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Ne Yesin-Ne İçsin?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba kızlar,uzun bi aradan sonra yeniden yazmak güzel sizlere.oğlum 16.5 aylık oldu,kızımın doğumuna ise yaklaşık 40 gün var.Allah kısmet ederse doğumum yaklaştı yani.benim sorunum oğlumun inanılmaz derecede iştahsız oluşu.çok hareketli ve resmen hani bir deri bir kemik deriz ya aynen öyle.kahvaltı yaptıramıyorum peynirin yumurtanın tadını unuttu,pekmez ve balda istemiyor artık.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :(( arı sütü ve şu balık yağı eklentili şurupları tavsiye edenler var.kullananlarınız varmı ? siz neler yapıyosunuz iştahsızlık karşısında çook çaresizim,lütfen deneyimlerinizi paylaşın benimle,sevgiler herkese

evet ya uzun zman oldu bebısler buyudu......ay bebekmı gelıyo yenıden masallah ya hıramda hamıleydı.....dıslerı cıkarken cok ıstahsızlar...........bız sekız aylıktan berı balık yagı kullanıyoryz vıtamın de var arısutu katkılı vıtamın kullanıyorum dr onerdı ...cok yemeselerde az az yıyolar bızde dokuz bucuk cıvarıyız on olmadık daha pekmezı meyve purelerıne koyuyorum....mutlaka verıyorum ....cok ıstahsız olduklarında kavanoz mamalarında verıyorum ıyı oluyo cok sevıyolar...opt

merhabalar arkadaşlar..bakamıyodum uzun zamandır.el-muallim benimkiler düzeltilmiş 13 oldular.biri yürüyo,diğeri emekliyo..iştahları hala çok iyi değil..pütürlü yemiyolar,herşey süzgeçten...irmiği çorbalarına katıyorum ama tane yapar diye muhallebiye denemedim,sen önce haşlıyomusun muhllebiye katarken* bi de tam yumurta vermeye başladın mı onu soruyum? sütlacı nasıl yapıyosun? benimkiler bi öğün devam maması,sonra çorba,yoğurt,kahvaltı ve iki öğün de muhallebi yiyolar bu sıra.birini inek sütüyle birini aptamille yapıyorum.az yiyolar yani,ama kiloları fena değil.9 ve 9.5
kızlar nasıl,biri basmıyoyazmıştım.benim kızda öyle.plates topuyla çalıştırıyorum

canım senınkılerede masallah ....duzeltılmıs ondort bıttı norolog duzeltılmıse gore gıdıyolar dıyoo emeklıyo sıralıyolar tırmanıyolar hala yuruyen yok dıla basıyo ama parmak uçunda demıstım dr fızık tedavı verdı sol bacakta sertlık var azcık ...ınş dıuzelır ...corbalarına tel sehıye katıyorum puturluye alıstırmak ıçın cok ıyı fırsat oluyo yıyolar.... ellırne her zaman cubuk kraker verıyorum elma armut dılımlerı verıyorum cok ıyı oluyoo yıyolar azcık azcık dr aptamılı artık kselım dedı kecıye gecelım dedı bende kecı sutune alıstırıyorum zaten gunduz sut veya devam maması ıçmıyolar gece ...yogurt ve muhallebıye devam corba meyve puresı ....yum haslayıp ezıyorum daha butun seklınde vermedım az daha zaman var sanırım arasıra pılav yıyolar azcık azcık...ınş alısırız ınş hersey guzel gıder kızlar ...saglıkla kalın ....nıhal bebek olunca haber ver canım ya ınş saglıkla gelır....plates topu nasıl dr mu onerdı ..hareketleden bahsetsene canım

muallimcim ilgine teşekkür ederim ,Allah razı olsun senden ve burdaki tüm arkadaşlardan.35.haftaya girdik ama korkuyorum buda erken doğar diye.şeker hastası olduğum için 35'te bile solunum cihazında ve yoğun bakımda kalmıştı oğlum,39'dan önce sakın diyor doktorum.sanki benim elimde :( oğlumda iştahsızlığıyla beni bi hayli yıpratıyor.marnys junior diye bi şurup öneriliyo arkadaşlar kullananınız varmı ? balık yağı hangisini ve ne şekilde kullanıyorsunuz ? yardımcı olursanız sevinirim dostlar,sevgiyle kalın ve bana dua edin doğumum ve doğacak bebeğim için lütfen...

masallah canım ınş bekler bebegın bencede sankı senın elınde .....ınş stres yapma...aslında azda olsa yıyosa takma kafaya bazı donemler oluyo bebeklerde ben dedıgını kullanıyorum dr verdı ıkı ay once hem polen arı sutude var ıçınde ama pahalı ....balık yagı olarakta calson ..kullanıyorum corba yapınca corbaya bı tatlı kasıgı koyuyorum bu marka kokmuyo cok ...ıkı gunde bır dedı dr ....duzenlı olmasada verıyorum zaten corbalarına bzen tavuk cıger et kıyma atıyorum....ınş saglıkla kal canım

nıhal unutmusun canım dr bıde ıkı ay once kıloları fena degıl ama yınede daha ıyı alsınlar kılo dıye bır mama verdı pedıasur.....mamasına sutune katıyorum bebeklerın ..cok farketmesemde kullandıgımdan beruı kıusmuyoları ...ıkıncı kutuyu bıtırdım ....ıstahları daha ıyı deneyebılırsın bır yas ustu ıçın zaten.....opt

muallim çok teşekkür ederim.bizimki 11. aydan sonra mamayı reddetti ve bıraktık.şu anda 17 aylık olmak üzere.hippin sütü,aptamilin sütü,zaman zamanda pınarın +1 yaş sütünü veriyoruz.artık ona kendi yemeklerimizden veriyorum.daha doğrusu yemekleri ayrı ayrı yapamadığımdan,kendimize yaptıklarımızı ona uyarlıyorum.az yağlı,az salçalı,az tuzlu vs..pütürlü yemeye ufaktan alıştırdım fakat çok seçiyor.döner ekmek yiyor,sebze çorbası yemiyor :)))) güldüğüme bakmayın,inanki çok bunalıyorum bazen.baby tv sayesinde iki lokma geçiyo boğazından.fakat özellikle kahvaltısı çok zayıf.ne peynir ne yumurta yemiyo.ne yapsam bilmiyorum.ama şu marnys junior'u kontrolde doktoruna sorup alacağım ve birde balık yağı şurubu.

sağlıcakla kalın,desteğinize ve dualarınıza ihtiyacım var.sevgiler

muallimcim ilgine teşekkür ederim ,Allah razı olsun senden ve burdaki tüm arkadaşlardan.35.haftaya girdik ama korkuyorum buda erken doğar diye.şeker hastası olduğum için 35'te bile solunum cihazında ve yoğun bakımda kalmıştı oğlum,39'dan önce sakın diyor doktorum.sanki benim elimde :( oğlumda iştahsızlığıyla beni bi hayli yıpratıyor.marnys junior diye bi şurup öneriliyo arkadaşlar kullananınız varmı ? balık yağı hangisini ve ne şekilde kullanıyorsunuz ? yardımcı olursanız sevinirim dostlar,sevgiyle kalın ve bana dua edin doğumum ve doğacak bebeğim için lütfen...

Allah yardımcın olsun,sağlıkla kucağına almanı nasibetsin inşallah.
balık yağı seven seas kullanıyorum ben,portakal aromalı.genelde sabah sütle veriyorum ben.yalnız bu markanın içinde başka vitaminlerde var,vitamin şurubuda veriyorsan dozları ayarlaman gerekiyor.

elmuallim ,topun üzerine yatırıp,topla yuvarlayarak ayaklarını yere bastırıyorum..canı isteyince çok güzel basıyo aslında ama sanırım kaslarının biraz daha kuvvetlenmesi gerekiyor..

herkes nasıl....balıkyagı bende kulanıyorum....topu denemedım hıc egzersızlerı var bakalım canım ya ınş kısa surer....optum herkesı

muallim bende bugün marnys junor aldım.sen aç karnınamı ve hergün mü veriyorsun ? birde canım kullandığın kaşık ölçüsü hangisi ? kapağı ile vermek istemiyorum fakat 5 ml neye denk geliyo onada karar veremedim :) doğumuma az kaldı,hazırlığa bile başlayamadım :( çok zor bebeği ufakken insanın hamile olması.ama çok şükür tabiki yakınmıyorum.bunun olması için can atan insanlara haksızlık ve şükürsüzlükte etmek istemem.kendinize iyi bakın arkadaşlar,bendende dualarınızı esirgemeyin .sevgiler

canım her sabah ben kahvaltılarına koyuyorum daha ıyı oluyo yoksa ıstemıyolar tek basına .........bı dolu cay kasıgı yeter bence cunku ben uçune bı tatlı kasıgı koyuyorum..........ıstahlarınada ıyı geldı azcık bıde bu markanın üç cesıdı var ........bagısıklık kuvvetlendırıcı olanındanda aldım bu bıtsın onu verıcem ara ara donusumlu dedı dr ver ...hazırlıklarına basla canım saglıkla gelsınde hepsı alınır ınan bı gunluk iş............gelsın melegın yasları cok yakın olucak daha ıyı benc e cok guzel rabbım hepsıne saglık versın .optıum herkesı acaba hıram naptı oda hamıleydı...........

merhaba kızlar,uzun bi aradan sonra yeniden yazmak güzel sizlere.oğlum 16.5 aylık oldu,kızımın doğumuna ise yaklaşık 40 gün var.Allah kısmet ederse doğumum yaklaştı yani.benim sorunum oğlumun inanılmaz derecede iştahsız oluşu.çok hareketli ve resmen hani bir deri bir kemik deriz ya aynen öyle.kahvaltı yaptıramıyorum peynirin yumurtanın tadını unuttu,pekmez ve balda istemiyor artık.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :(( arı sütü ve şu balık yağı eklentili şurupları tavsiye edenler var.kullananlarınız varmı ? siz neler yapıyosunuz iştahsızlık karşısında çook çaresizim,lütfen deneyimlerinizi paylaşın benimle,sevgiler herkese

Merhaba nihaal... Öncelikle sana kocaman bir maşallah, Allah sağlıkla ikinci bebeğini de kucağına almayı nasip eylesin. Benim de kızım düzeltilmiş 11 aylık, o da aşırı iştahsız, inan yemek saatleri benim için tam bir işkence. Daha tepsiyi görür görmez öğürmeye başlıyor. İlk birkaç kaşık böyle geçiyor, resmen kusmak içi çabalıyor, ben taviz vermeyince kuzu kuzu yiyor. Çorbalarına bulgur ya da erişte ekliyorum ben. Doktoru da onayladı. Gerçek yaşını doldururnca yumurtaya tam olarak başla dedi, süt olarak da keçi sütü ver, önce bir çaybardağının yarısını suyla karıştır bu şekilde başla, hergün artır, 15 gün sonunda sadece keçi sütü olarak ver dedi. balık yağı şurubuna biz 9, ayda başladık doktor tavsiyesiyle. Öyle aman aman iştahlı değil hala. ama yine de kilo almaya başladı çok şükür. 76 cm. 9,750 gram şu anda. Ayrıca polivit de kullanıyorum. Yemek yerken kendi videolarını açıyorum, resimlerini izlettiriyorum, bazan da reklamları açıyorum denk gelirse, benim yapmadığım maymunluk kalmıyor, ama sonuçta bunlarla kandırıp yedirmeye çalışıyorum.

Arkadaşlar kahvaltısını naslı hazırlıyorsunuz bebişlerinizi? Ben hala herşeyi karıştırıp rondodan geçiriyorum. Portakal suyu eşliğinde yedirmeye çalışıyorum. Artık bizim gibi kahvaltı yaptırmaya başlasam mı bilemiyorum? pütürlü yediremiyorum, önceden pilav falan yiyordu bizimle, şimdi geri çıkarıyor, nasıl başlayacam pütürlülere bilemiyorum, sizler napıyorsunuz?

derya merhaba,çocuğun iştahsızlığı bi anneyi en çok dara sokan şeylerden biri dimi :( ben kahvaltıığını daninonun içinde ezip verip veriyorum,sağlıklı bi yöntem olmadığını biliyorum ama bu sayede yumurtayı balı ve pekmezi falan yedirmiş oluyorum,oda danino yediğini sanıp seviniyor :) tıpkı senin gibi bende oğlum iki lokma yiyecek diye yapmadığım soytarılık kalmıyor hemde karnım burnumda :) annelik zor iş ! hakları bu yüzden ödenmez sanırım.Allah yardımcımız olsun.ben 1 haftadır marnys junor isimli arı sütlü vitamin şurubuna başladım,henüz aman aman bi değişiklik yok.ama supravitten hiç bi sonuç alamamıştım.bunda yine biraz kıpırdanma var :)

sevgiler,kendinize iyi bakın

Yeniden merhaba arkadaşlar... Son iki aydır kızım hep hasta olduğu için günlerimiz kabus gibi geçti. Bademcik iltihabı ve grip sürekli ardı ardına tekrarladı. Hastanede yattık. Doktoru bağışıklık sistemine bir bakalım dedi, Kan tahlililnde demir değeri 10 çıktı. Normalinde en az 50 olması gerekiyormuş. Demir şurubunu sabah akşam vermeye başladık. Bir de çinko ekledik, öğlenleri veriyorum. Şubat ayında demir şurubuna başlatmıştı doktor. Kahvaltısıyla bir tatlı kaşığı ver yeter demişti. Be de sütle yumurtayla pekmezle bir arada olur mu diye sorduğumda, etkileşimi olmaz ver bişey olmaz demişti. Ne olduya zaten bir süre sonra çocuk hastalanmaya başladı. Hastanede yatarken diyetisyen doktor geldi, prosedür gereği. Ona anlattım. Olur mu öyle şey, Pekmezle, sütle yumurtayla birlikte demir şurubu damlası verilmez dedi. Aradan en az bir saat geçmesi gerekir dedi. Bunlar birbiriyle yarışır ve birbirinin etkisini sıfırlar dedi. Yani elleimle bilmeden çocuğumu hasta ediyormuşum. Şimdi çok dikkat ediyorum, Allaha şükür iyiyiz.:nazar:
Sizler nasılsınız? Bebişler nasıllar?

herkese merhaba..
bizde hala katı gıdaya-çiğnemeye geçememenin sıkıntılarını yaşıyoruz.pütürlü yemiyor deyince etrafımdaki herkes ''a olur mu öyle şey,alıştıracaksın'' diyor sanki ben yedirmiyormuşum gibi.duyduğum ve aklıma gelen her yöntemi,üstelik sürekli deniyorum.yemeyince yemiyor işte.üstelik azılarıda çıktı oğlumun,hala blender...kahvaltıyı bende taze sıkılmış meyve suyuna yumurta peynir pekmez ceviz fındık bisküvi karıştırarak veriyorum.pütürlü yemediği için hala öğünlerimizin çoğu süt ağırlıklı.günde 6 kase yiyor sadece,ara öğün falan yok.kahvaltı-çorba-yoğurt-gerisi muhallebi ya da kaşık maması.minik oğlumu bu iştahsızlıkla nasıl büyüteceğim bilemiyorum..

yagmurlu canım benımde aynı merak etme alıscaklar ıns ben yaslarını beklıyorum ıkı yaslarında daha ıyı olucak cıgnemelrı ...cubuk kraker verıyorum sıksık ellrıne yyıolar ....aynı muhallebı buskuvı yogurt corba bızımde hatta sıcak olunca ıstahları azladı bakalım ya benımkılerde mınık yurumeye basladılar yenı kılo verırler bu gıdısle saglık olsun kımseyı takma valla anneden daha ıyı kımse bılemez ymıyolarkı ya kusuyo ya cıkarıyolar ...corbalarına tel sehrıye at onunla basla azcık azcık alıscaklar ıns canım..

Muallim, aylardır uğraşıyorum, eline bebe bisküvisi, çubuk kraker, elma, armut, havuç artık ne varsa veriyorum, önceleri eline bile almıyordu, çok şükür şimdi karnı tok bile alsa alıyor, ısırıyor, ama yutmuyor, çok nadir yutuyor. geriye tükürüyor, tabi biz ona da razıyız. :50:suyundan falan alıyordur vitaminini. pataes kızartmasını ve yaprak sarmasını çok seviyor, onları yutuyor çok şükür. ama kesinlikle yemeklerini pütürlü yemiyor, mecburen blendırdan geçiriyoruz. Ancak bu kadar ilerleme kaydettik. İnşallah daha iyi olacak. Yeni yeni yürür gibi, hevesleniyor. Allahım esirgesin bütün bebişleri, bizlere bağışlasın...

Muallim, aylardır uğraşıyorum, eline bebe bisküvisi, çubuk kraker, elma, armut, havuç artık ne varsa veriyorum, önceleri eline bile almıyordu, çok şükür şimdi karnı tok bile alsa alıyor, ısırıyor, ama yutmuyor, çok nadir yutuyor. geriye tükürüyor, tabi biz ona da razıyız. :50:suyundan falan alıyordur vitaminini. pataes kızartmasını ve yaprak sarmasını çok seviyor, onları yutuyor çok şükür. ama kesinlikle yemeklerini pütürlü yemiyor, mecburen blendırdan geçiriyoruz. Ancak bu kadar ilerleme kaydettik. İnşallah daha iyi olacak. Yeni yeni yürür gibi, hevesleniyor. Allahım esirgesin bütün bebişleri, bizlere bağışlasın...

Aynen..bizimki canı isterse et bile yiyo.ama bu canı istediği anlar çok çok nadir.geriye tükürse daha ısrarcı olcam ama kusuyor.zaten zar zor yiyen zayıf bi çocuk olduğu için sadece açken deniyorum. el-muallim bizimde çorba blenderdan.bu yüzden tel şehriye olayını duydum ama deneyemedim.suda haşlayıp ayrıca katmayı deneyeceğim bakalım. bi de sularını hala kaynatıyomusunuz onu merak ettim.

selam kızlar,öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar.ben doğum yaptım yaklaşık 3 ay olacak :) yine erken doğum,yine küvez ve yine süt yok :( diyabet sağolsun ne yapalım bunada şükür.aslında çok erken doğurmuyorum ama şekerden dolayı sıkıntı oluyor ve küvezde biberonu dayadıkları için tıpkı oğlum gibi kızımda emmiyor ve sütüm sağılmaktan neredeyse kesilmek üzere :( oğlum ise 20 ayını bitirdi doğum tarihine göre ve yine çok iştahsız.sabahları muz ve bebe bisküvisi yiyor,ardından meyveli yoğurt ve sonra hiç bişey :( arada bi çorba yediriyorum zorla,karpuzu çok seviyor.patates kızartması ise favorisi.zaman zamanda 1-2 köfte.sevdikleri bunlar.meyve suyu ve limonatada içecek olarak vazgeçemedikleri :) yumurtaymış peynirmiş sebzeymiş tadını unuttu tamamen.kahvaltı sorfasında tek uzandığı şey bal oda tatlı olduğu için sanırım.bide şu tüpte olanlardan alıyorum sanırım ondan emmek hoşa gidiyo.domates ve salatalığı çok sevrdi artık onlarad el sürmüyo.ver balık krakeri ver cipsi yesin beyfendiye :) kızmda mama ve süt dönüşümlü olarak gidiyo şükür ama dediğim gibi sütüm çok azaldı.bu konudada fikirlerinize ihtiyacım var kızlar,hepinize sevgiler.öpüyorum mis kokulu minik yavrularıda :)

Allaha emanet olun,mübarek günler dua edelim birbirimize

Back