• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Ne Yesin-Ne İçsin?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yagmurlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2009
293
2
118
Ankara
utku 11.ayına girdi,doktorumuz artık bizim yediklerimizi tuzsuz salçasız ezerek yiyebileceğini,geceleri devam sütü içirmemi söyledi.ama oğlumun beslenme alışkanlıkları buna hiç uymuyor.bi defa taneli-pütürlü hiçbişeyi yemiyor.defalarca denedim.en ufak bi pütürde kusmaya başlıoyr.bi de artık biberon almadığı için gece uyandırmadan biberonla beslememde mümkün olmuyor.sabah 1 kez devam sütüne kaşık maması ekleyerek kaşıkla veriyorum,bi de kahvaltısına devam sütü karıştırıyorum o kadar.onun dışındaki öğünleri yoğurt,çorba,meyve,muhallebi...
kısacası günde 250-300 cc civarı devam maması ve muhallebiylede 1 su bardağı inek sütü içmiş oluyor.sizce bu süt miktarı ,bu beslenme şekli yeterli mi? yaklaşık aylarda olanlar bebeklerini nasıl beslediklerini,öğünlerini yazabilirlerse çok sevinirim

canım yagmurlu benımkılerde buyuyo aynı sorun bızdede var ben acele etmıyorum sonucta bunlar normalk dıgmadı alıscaklar sonunda ...zamanını ayarlıcaklar ınşş elleırıne cubukkıraker verıyorum buskıvı yıyoloar daha ıyı yıyolar bölece puyturluye alıscaklar ınşşş artık blendırdan gecırmıyorum catalla ezıyorum ılk zamanlar cok kustular zaten cok kusuyolar sımdı bıraz daha azaldı ....ıkısı sıralıyo bırır daha yenı basıyo ayaklarının ustune oda tam degıl duzeltlmıs yasımıza bu hafta gırdık o yuzedn acele etmıyorum ınş saglıklı ols yapacakalr cogu seyı ...ben hala ozel corba yapıyorum onlara ve yogurt mayalıyorum yedıklerımız cıok salcalı ve acılı olabılıyo ınş yazın yanı dort bes ay sonra ıyıce alısındca baslarım bızım yemeklere bazen yaptıgım kekıten verıyorum sevıyolar mınık mınık....zamana ıhtıyac var bence kendımıde sıtere koymak ıstemıyorum .....ınş saglıklı gunler canım

benımkıler artık bu üç aydır gunduz devam maması almıyo yanı bıberon almıyolar gece de cok az...ama muhallebılerını kecı sutunden veya gunluk sutten yapıyorum hesaba vurursam ıkı bardak fılan sut alıyolar cok az aslında ..kahvaltı yogurt corba böle gıdıyoruz ...normal sute gecmedım aptamıl kullanıyorum yz gecsın ınş sute alıssalar ıyı olucak ama gunduz almıyolar muhallebı sutlaç ıle alıyolar...

sağol canım verdiğin bilgiler için.hemen hemen aynı şekilde besliyoruz gibi..ben bisküvi vs verdiğimde kocaman bi parça koparıp(5 tane dişiyle) önce boğulur gibi oluyor,sonra kusuyor..yine de aç olduğu zamanlarda deniyorum bunu.eti sadece çorbayla alıyo böyle olunca.köfte falan zamanı dedi doktor,demir ihtiyacı artıyormuş,o yüzden panikledim biraz..
üçüzlerede maaşallah bu arada.işin zor hepsi birden ayaklanınca ama Allah hepinize sağlık sana herşeye yetecek kadar kuvvet versin inşallah.

utku 11.ayına girdi,doktorumuz artık bizim yediklerimizi tuzsuz salçasız ezerek yiyebileceğini,geceleri devam sütü içirmemi söyledi.ama oğlumun beslenme alışkanlıkları buna hiç uymuyor.bi defa taneli-pütürlü hiçbişeyi yemiyor.defalarca denedim.en ufak bi pütürde kusmaya başlıoyr.bi de artık biberon almadığı için gece uyandırmadan biberonla beslememde mümkün olmuyor.sabah 1 kez devam sütüne kaşık maması ekleyerek kaşıkla veriyorum,bi de kahvaltısına devam sütü karıştırıyorum o kadar.onun dışındaki öğünleri yoğurt,çorba,meyve,muhallebi...
kısacası günde 250-300 cc civarı devam maması ve muhallebiylede 1 su bardağı inek sütü içmiş oluyor.sizce bu süt miktarı ,bu beslenme şekli yeterli mi? yaklaşık aylarda olanlar bebeklerini nasıl beslediklerini,öğünlerini yazabilirlerse çok sevinirim
mrb benim oğlum 30 hafta 4 günlük doğdu ama 28 hafatalık gibiydi 2 hafta gelişiminden geri kalmıştı 950 gr doğdu yaklaşık 1 ay kövezde kaldı şimdi yaklaşık 8.50 oldu yarın bir yaşına giriyor senin bebeğine verdiğin öğünlerde besinlerde az geceleri 3 defa devam sütü ver sabah kahvaltısında bir haşlanmış yumurta yoğurtlu bebe bisküvüsü öğle muhallebi sonraki öğünde sebze çorbası tabi aralarda birertane meyve vermeyi unutma daha sonrasında devam sütüyle devam edebilirsin..

sağol canım verdiğin bilgiler için.hemen hemen aynı şekilde besliyoruz gibi..ben bisküvi vs verdiğimde kocaman bi parça koparıp(5 tane dişiyle) önce boğulur gibi oluyor,sonra kusuyor..yine de aç olduğu zamanlarda deniyorum bunu.eti sadece çorbayla alıyo böyle olunca.köfte falan zamanı dedi doktor,demir ihtiyacı artıyormuş,o yüzden panikledim biraz..
üçüzlerede maaşallah bu arada.işin zor hepsi birden ayaklanınca ama Allah hepinize sağlık sana herşeye yetecek kadar kuvvet versin inşallah.

arkadaşlar benim oğlum bir yaşına girdi ama hala diş falan çıkarmadı sizce normalmi bu

arkadaşlar benim oğlum bir yaşına girdi ama hala diş falan çıkarmadı sizce normalmi bu

normalde 6 ay civarında alt ön dişleri çıkarması gerekiyor ama bebekten bebeğe değişiyor bu.benim oğlum 26 haftalık doğdu .düzeltilmiş 7.ay bitiminde çıkardı ilk dişlerini.alt damağın ön kısmında bi elini gezdir.bence yakındır dişlenmesi:))
beslenme konusuna gelince bizim doktor gece uykusunun üstünde çok duruyor.6-7 saat kesintisiz uyuması büyüme ve gelişmede önemli,uyandırarak besleme diyor..uyurkende emmediği için yapacak bişey yok.kahvaltı yumurtası hala yarımdı,onu tama çıkarayım..çok iştahlı bi bebek değil.öğün arası meyvesuyu bile içse yemeğini bitirmiyor.bu nedenle ara öğünlerimiz yok artık.kilo sizinki gibi.azcık çiğnemeye alışsa çok daha iyi olacak herşey.

normalde 6 ay civarında alt ön dişleri çıkarması gerekiyor ama bebekten bebeğe değişiyor bu.benim oğlum 26 haftalık doğdu .düzeltilmiş 7.ay bitiminde çıkardı ilk dişlerini.alt damağın ön kısmında bi elini gezdir.bence yakındır dişlenmesi:))
beslenme konusuna gelince bizim doktor gece uykusunun üstünde çok duruyor.6-7 saat kesintisiz uyuması büyüme ve gelişmede önemli,uyandırarak besleme diyor..uyurkende emmediği için yapacak bişey yok.kahvaltı yumurtası hala yarımdı,onu tama çıkarayım..çok iştahlı bi bebek değil.öğün arası meyvesuyu bile içse yemeğini bitirmiyor.bu nedenle ara öğünlerimiz yok artık.kilo sizinki gibi.azcık çiğnemeye alışsa çok daha iyi olacak herşey.

sağol canım ya valla ne bileyim kortum biraz bir yaşına girdi ama hala diş falan yok hiç çıkacak gibide değil kabarma falan yok.bizimkinde yutkunma problemi yok beğendiği bişeyse verdiğim yemek hemen yutar ama sevmediyse ağzında dakikalarca oyalanır yutmaz dişleri olmadığından çiğneme falanda olmuyor seninki çok iştahsız aslında furkan oğlumda bi dönem öyleydi dr.sık ver ama az ver demişti bana sonrasında düzene girdi çok iştahlı değil belki ama yinede yedikleri beni tatmin ediyor...allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin cümlemize..

Benim kızım da 33+4de doğdu. 11. ayın içindeyiz. Sabah kahvaltısında birgün un kavuruyorum içine peynir, pekmez bir gün arayla yumrtanın sarısı, birgün ceviz,sonraki gün badem, sonraki gün fındık ekliyorum, aptamil 2 yle birlikte rondodan geçiriyorum. İkinci gün aynı kahvaltıyı un yerine bisküviyle hazırlıyorum, sonraki gün milupanın kahvaltısıyla hazırlıyorum. Yiyor mu derseniz, o günkü keyfine kalmış kızımın, bazan iştahla yiyor bazan çok zor yiyor ve bitirmiyor sonuçta. Bir öğün sebze çorbası, ya da un tarhanası, ya da mercimek çorbası veriyorum. Akşam öğününde kaşık maması veriyorum içine muz eziyorum ya da elma rendesi ekliyorum. Bazan de pınarın devam sütüyle muhallebi yapıyorum. 1 kavanoz da kendi mayaladığım yoğurt veriyorum. Bunların içinden sadece yoğurtu iştahla yiyor, içine meyve karıştırısam onu da yemiyor. Genel olarak meyve yediremiyorum. Aralarda verdiğim aptamil2 360+400 civarında, bazan 300. gece uykusunda da emzirmeye çalışıyorum, çünkü uyanıkken kesinlikle emmiyor beni. Yazdıklarıma bakınca çok şey yiyormuş gibi geliyor ama değil genel olarak çok iştahsız, yemek saatleri tam bir işkence, ağzında bekletiyor, yutmuyor.Biz yemek yerken bizim yediklerimizden veriyorum, pilav yiyor, ızgara köfteyi elimle ezerek parça parça veriyorum ağzına yiyor. Ama çorbasının içinde ufacık pütür olsun olduğu gibi geri kusuyor.

Benim kızım da 33+4de doğdu. 11. ayın içindeyiz. Sabah kahvaltısında birgün un kavuruyorum içine peynir, pekmez bir gün arayla yumrtanın sarısı, birgün ceviz,sonraki gün badem, sonraki gün fındık ekliyorum, aptamil 2 yle birlikte rondodan geçiriyorum. İkinci gün aynı kahvaltıyı un yerine bisküviyle hazırlıyorum, sonraki gün milupanın kahvaltısıyla hazırlıyorum. Yiyor mu derseniz, o günkü keyfine kalmış kızımın, bazan iştahla yiyor bazan çok zor yiyor ve bitirmiyor sonuçta. Bir öğün sebze çorbası, ya da un tarhanası, ya da mercimek çorbası veriyorum. Akşam öğününde kaşık maması veriyorum içine muz eziyorum ya da elma rendesi ekliyorum. Bazan de pınarın devam sütüyle muhallebi yapıyorum. 1 kavanoz da kendi mayaladığım yoğurt veriyorum. Bunların içinden sadece yoğurtu iştahla yiyor, içine meyve karıştırısam onu da yemiyor. Genel olarak meyve yediremiyorum. Aralarda verdiğim aptamil2 360+400 civarında, bazan 300. gece uykusunda da emzirmeye çalışıyorum, çünkü uyanıkken kesinlikle emmiyor beni. Yazdıklarıma bakınca çok şey yiyormuş gibi geliyor ama değil genel olarak çok iştahsız, yemek saatleri tam bir işkence, ağzında bekletiyor, yutmuyor.Biz yemek yerken bizim yediklerimizden veriyorum, pilav yiyor, ızgara köfteyi elimle ezerek parça parça veriyorum ağzına yiyor. Ama çorbasının içinde ufacık pütür olsun olduğu gibi geri kusuyor.

mrb arkadaşım yazdıkların benim çok işime yaradı inan yanlız bişey aklıma takıldı un kavuruyorum dedin de yağsızmı kavuruyon nasıl yapıyosun bana tam açıklamalı yazarsan sevinirim

meraba canim .. cok fazla bakamiyorum buraya gökce büyüdükce vakit bulamyiorum ,, konunu simdi gördüm ... yarama parmak bastinmi derler ne derler aynen öyle oldu canim ... gökcede hic bisey yemek istemiyo ... kahvalti felan hic sevmiyo .. yumurta beyaz penir bebe bisküvisi ezerek yaptim yemedi ,,, parca parca elimle vermeye calisoyrum cok az yiyo ne yapcagimi sasirdim ... kilosuda cok az düzeltilmis 8 aylik oldu 6700gr daha ... sebze corbasini seviyo sadece onuda cok yemiyo ,, bizdede ara ögün yok zaten cok az yiyo ara ögün versem kusuyo .... biberonu hic sevmedi gökce hep uyurken verdim ama artik yuurkende almyio en fazla ictigi devam mamasi 250 ml ama bizim doktorumuz 2 defa sütlü kasik mamasi yiyosa ondan alir sütünü dio ,, kafam cok karisik ,, iyi bakamiyorum kizima diye üzülüyorum :((( muhallebi hic yapmadim nasil yapiyosunuz tarifini yazarsaniz birde onu denim ,, birde mmuhallebiyi ne zaman veriyosunuz öglenmi aksammi ??? utkuyu öpüyroum canim

fufucan bebeğin yaşına girmiş artık,3 saatte bir beslemek fazla bence doktoruna bir danış,artık 6-7 saat gece uyuyabilir uyanınca besliyorum bende arkadaşlar gibi.

yagmurlu oğlun 26 haftalık doğmuştu,kilosu az değil bence.

ylnz,benim ikizler 10 aylık.ben muhallebiyi inek sütüyle yapıyorum.bir bardak süte bir tepeleme kaşık pirinç unu atıp bi taşım kaynatıyorum(bizimkiler çok kıvamlı yemedikleri için bu ayar iyi oluyor_eğer daha katı istersen kıvamını alana kadar karıştır),içine yarım elma ya da armut rendeliyorum,bazende muz eziyorum.sade vereceksem 1 çay kaşığı toz şeker ekliyorum.
oğlumda bir ara gökce gibiydi,zorla yediriyordum herşeyi.ayaklanınca iştahı açıldı maaşallah.dönem dönem oluyor bebeklerde böyle sanırım.şimdide ne verirsem yiyen piranha kızım ağzını açmaz oldu:)))

artık aptamil 3 e geçmen gerekmez mi deryacım,9 aydan sonra diye yazıyor kutuda?
kahvaltılar bizdede aynı.ama ben yumurtayı hergün veriyorum.bide dönüşümlü olarak tahin,tereyağ,kuru meyve ekliyorum.özellikle kuru meyve tavsiye ederim.çorbalar etli yada kıymalı.bizimkilerde pütüre alışamadı.elimle ezsemde almıyorlar.herşey süzgeçten,rondodan.

meraba canim .. cok fazla bakamiyorum buraya gökce büyüdükce vakit bulamyiorum ,, konunu simdi gördüm ... yarama parmak bastinmi derler ne derler aynen öyle oldu canim ... gökcede hic bisey yemek istemiyo ... kahvalti felan hic sevmiyo .. yumurta beyaz penir bebe bisküvisi ezerek yaptim yemedi ,,, parca parca elimle vermeye calisoyrum cok az yiyo ne yapcagimi sasirdim ... kilosuda cok az düzeltilmis 8 aylik oldu 6700gr daha ... sebze corbasini seviyo sadece onuda cok yemiyo ,, bizdede ara ögün yok zaten cok az yiyo ara ögün versem kusuyo .... biberonu hic sevmedi gökce hep uyurken verdim ama artik yuurkende almyio en fazla ictigi devam mamasi 250 ml ama bizim doktorumuz 2 defa sütlü kasik mamasi yiyosa ondan alir sütünü dio ,, kafam cok karisik ,, iyi bakamiyorum kizima diye üzülüyorum :((( muhallebi hic yapmadim nasil yapiyosunuz tarifini yazarsaniz birde onu denim ,, birde mmuhallebiyi ne zaman veriyosunuz öglenmi aksammi ??? utkuyu öpüyroum canim

canım utku aslında çok iştahlı bi bebekti ama bu ara dişlerden sanırım çok zor yedirebiliyorum.yanılmıyorsam gökcenin kilosunu iyi bulmuştu doktorunuz.utkunun kilosunuda yeterli buldu ama aldığı süt miktarının az olduğunu söyledi.en az 500 cc içmeleri gerekiyormuş.ben muhallebiyi genelde akşam veriyorum.süt ve pirinçunuyla yapıyorum.bazande aptamilin muhallebisini ama sütle karıştırarak veriyorum.onun tadını sevdi bayağı.benimde etrafımdakiler ahkam kesiyor,şunu yedir,şöyle yedir falan diye ben bakamıyormuşum gibi ama işte bebek ağzını açmayınca yapacak bişey yok.gende gökceyi o :9:ceylan gözlerinden öpüyorum

canım utku aslında çok iştahlı bi bebekti ama bu ara dişlerden sanırım çok zor yedirebiliyorum.yanılmıyorsam gökcenin kilosunu iyi bulmuştu doktorunuz.utkunun kilosunuda yeterli buldu ama aldığı süt miktarının az olduğunu söyledi.en az 500 cc içmeleri gerekiyormuş.ben muhallebiyi genelde akşam veriyorum.süt ve pirinçunuyla yapıyorum.bazande aptamilin muhallebisini ama sütle karıştırarak veriyorum.onun tadını sevdi bayağı.benimde etrafımdakiler ahkam kesiyor,şunu yedir,şöyle yedir falan diye ben bakamıyormuşum gibi ama işte bebek ağzını açmayınca yapacak bişey yok.gende gökceyi o :9:ceylan gözlerinden öpüyorum

canim gökce hep istahsizdi ilk günden beri hep bunlari yasiyorum alistim artik aslinda ama dislerinden sanirim simdi cok daha fena oldu .... dk kilosunu iyi buluyo ama bence gökce cok yavas kilo aliyo ,, annelik iste offff .... bizim dk 500cc süt icmesine gerek yok yeterince büyüdü diyo hepsi bibaska konusuyo nasil is anlamadim ...aynen canim agzini acmiyo biraz zorlayincada bi kusuyoki zorladigima pisman ediyo .... canim muhallebiye seker katiyomusun veya devam mamasi ??? tatsiz olmuyomu benim zilli kizim yemezki :9: bizde utkuyu öpüyoruz canim ....

kendi yaptığım muhallebinin içine şeker ekliyorum ama apt.muhallebisini süte karıştırıp veriyorsam eklemiyorum,zaten erimiş dondurma gibi oluyor tadı.istersen bunu bi dene.utku bu ara sadece bunu ve yoğurdu iştahla yiyor

artık aptamil 3 e geçmen gerekmez mi deryacım,9 aydan sonra diye yazıyor kutuda?
kahvaltılar bizdede aynı.ama ben yumurtayı hergün veriyorum.bide dönüşümlü olarak tahin,tereyağ,kuru meyve ekliyorum.özellikle kuru meyve tavsiye ederim.çorbalar etli yada kıymalı.bizimkilerde pütüre alışamadı.elimle ezsemde almıyorlar.herşey süzgeçten,rondodan.

En son götürdüğüm doktor, yaşına kadar aptamil2'ye devam et demişti, ama ben de aptamil3'e geçmeyi düşünüyorum, elimde 1 kutu kaldı o da bitsin geçecem. Tahin ve kuru meyveler hiç aklıma gelmemişti, tavsiyen için teşekkür ederim, yarından itibaren deneyecem...

selam bademcık nasılsın ....bebeısşler nasıl ne kadarlık oldunuz canım yuruyomusunuz...ben beklıyorum yurumelrını ınşş.....daha bısey yok ....tahın cevız fındık pekmez mutlaka katıyorum ben mamalarına muhallebıyede bı ıkı kasık ırmık koyuyorum tereygı koyuyroum ırmık cok daha besleytyıcı ....hıram naptı acaba hamıleydı ıkıncıye....herkese saglıklı gunler

merhaba kızlar,uzun bi aradan sonra yeniden yazmak güzel sizlere.oğlum 16.5 aylık oldu,kızımın doğumuna ise yaklaşık 40 gün var.Allah kısmet ederse doğumum yaklaştı yani.benim sorunum oğlumun inanılmaz derecede iştahsız oluşu.çok hareketli ve resmen hani bir deri bir kemik deriz ya aynen öyle.kahvaltı yaptıramıyorum peynirin yumurtanın tadını unuttu,pekmez ve balda istemiyor artık.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :(( arı sütü ve şu balık yağı eklentili şurupları tavsiye edenler var.kullananlarınız varmı ? siz neler yapıyosunuz iştahsızlık karşısında çook çaresizim,lütfen deneyimlerinizi paylaşın benimle,sevgiler herkese

selam bademcık nasılsın ....bebeısşler nasıl ne kadarlık oldunuz canım yuruyomusunuz...ben beklıyorum yurumelrını ınşş.....daha bısey yok ....tahın cevız fındık pekmez mutlaka katıyorum ben mamalarına muhallebıyede bı ıkı kasık ırmık koyuyorum tereygı koyuyroum ırmık cok daha besleytyıcı ....hıram naptı acaba hamıleydı ıkıncıye....herkese saglıklı gunler

merhabalar arkadaşlar..bakamıyodum uzun zamandır.el-muallim benimkiler düzeltilmiş 13 oldular.biri yürüyo,diğeri emekliyo..iştahları hala çok iyi değil..pütürlü yemiyolar,herşey süzgeçten...irmiği çorbalarına katıyorum ama tane yapar diye muhallebiye denemedim,sen önce haşlıyomusun muhllebiye katarken* bi de tam yumurta vermeye başladın mı onu soruyum? sütlacı nasıl yapıyosun? benimkiler bi öğün devam maması,sonra çorba,yoğurt,kahvaltı ve iki öğün de muhallebi yiyolar bu sıra.birini inek sütüyle birini aptamille yapıyorum.az yiyolar yani,ama kiloları fena değil.9 ve 9.5
kızlar nasıl,biri basmıyoyazmıştım.benim kızda öyle.plates topuyla çalıştırıyorum

Back