Ne Yapsam

Bence eşine anlatma. Kimse böyle birşey yüzünden seni suçlayamaz. Resmen çocuk yaşta koruyanın kollayanın yokmuş, sahip çıkan olmamış, çocuk aklınla yine iyi kötü kendini uzak tutabilmişsin. Ama anlatınca eline ne geçecek? Belki birgün eşin halanla veya o kuzeninle karşılaşacak, girdiğiniz bir ortamda belki isimleri geçecek... Bence riske atma. Erkek sonuçta, belki seni sarıp sarmalayacak destek olacak ama ya sinirlendiği bir anda ağzından kaçırırsa? Seni daha çok kırmaz mı bu?

Kesinlikle anlatma, eşinin bir anlık kızgınlıkla veya sırf canını yakmak için bu olayı yüzüne vurma ihtimali her zaman vardır. Olmaz olmaz dememek lazım. Ben de yaşadım okul çağında bile değildim ( aileden değildi, tanıdık bir esnaftı) insan unutmuyor . Evliyim ve eşime anlatmıştım. Üzülmüştü duyunca ama keşke anlatmasaydım diyorum bazen(eşim bunu yüzüme vurmadı asla) henüz çocuğum yok ama bu olay,bende öyle bir yara oluşturdu ki çocuğum olduğunda çok kaygılı,kuşkucu ,vesveseli olacağıma inanıyorum, çocuğumu yalnız hiçbir yere yollamam,ben yoksam hiçbir yerde değil yatılı gündüz bile gitmesie izin vermem. Kuzenleri dahi olsa mıncıklamalarına izin vermem. Neler okuyor,neler duyuyoruz.

Bana biraz abartiyorsunuz gibi geldi. Onca zaman akliniza gelmemiş evlenmis barklanmissiniz. Esinizden uzak durmanizi gerektirecek kadar yeni bir olay da degil. Heralde baska bir sorununuz yok hayatinizda. Insan bazen böyle gecmisi dusunup dusunup kendini kotu hissetmeye calisiyor.

Konu sahibinin abarttığını düşünmüyorum,yaşadğı tek seferlik bir şey değil.aileden birinin birden fazla yaptığı bir şey. Üzerinden yıllar geçse de ,kişi 'unuttum' dese de öyle bir şey olur ki(bir haber yazısı, o kişi ile karşılaşma, görülen bir rüya,bu konuyu işleyen bir film) her şey başa sarar, unutmak için kat edilen yollar sıfırlanır. Ve de erkek milletinden soğur,tiksinir.

Hemen hemen herkes ayni fikir de söylememek daha iyi olacak gibi çok tesekkur ederim gerçekten farklı insanlardan farklı görüşler duymak güzel hele ki bu konuda ayni şeyi yasamis olan arkadaslardan tekrar hatirlattigim için çok özür diliyorum. Psikolojik yardim burada düşünmüyorum acikcasi küçük bir yer ve ne olur ne olmaz yazin balikesire gittiğimde ilk isim olacak bu abartma değil her şey yolunda gidiyor gitmeye ama gel gelelim insanın unuttum deyip durduğu şeyler birden bir olayla tekrar karsisina cikinca hiçte kolay olmuyormus

Asla anlatma!! Hatta kendine bile tekrar etme. Geçmişten çıkmalısın kocaman kadın olmuşsunuz artık insanlar neler yaşıyor. Güçlü olmazsan ezilirsin ve bu çok güvendiğin eşin bile olabilir hem de hiç beklemediğin anda.

İste davasina baktigim bir bayan bu tarz olmasa da farklı bir olayda ilk basta bir şey demedi ama sonra basima kakti olayi diyor bu duruma düşmek istemiyorum. Evet ilkokuldaydim kendimi sucladigim yerde burasi neden daha önce dur diyemedim

Yahu o yasta daha ne yasadigini bilmiyordun. Nasil dur diyecektin allasen? Sen burda magdursun, bunu göremeyen benim gözümde insanligini kaybetmis bir canavardir. Yani nasil küçücük çoçuktan "dur" demesini beklenebilir? Nasil bir çoçuk taciz yasadiginda suçlu olabilir? Bu nasil bir zihniyet? :KK57:

Yani eger esin bu zihniyette ise eger, seni gerçekten hak etmiyor demektir. Senin acini paylasamiyan insan es degildir benim gözümde. Sonuçta iyi günde iyi olmak daima kolaydir, en önemlisi kötü günlerde birbirine destek olmaktir.

Acilen senin psikolojik destege ihtiyacin var ve bunu esine anlatmaya, rahatlamaya ithiyacin var. Bazen sirf bir konu üzerine konusmak bile insani o kadar rahatlatabilir ki. Heleki esin arkanda oldugunu hisettiginde yükün biraz daha hafiflenmis olur canim.

Konuda erkekler üzerine yorumlardan migdem hakikatten bulandi. Ne demek "erkektir"?? Yani erkekler 5 yasindaki kiza taciz yapildiginda kizimi suçlar? Bu olay nasil bir kadinin basina kakilir?

Böyle düsünebilen yaratiklarla nasil beraber olup evleniyorsunuz? Anlam veremiyorm, cidden veremiyorum. Sadece çok üzüldüm ve igrendim bu duruma. Artik bir kadin eger çoçukluk travmasini hayat arkadasina anlatamiyorsa.. Ya gerçekten artik lafin bittigi yer...

TE="kararsiz_2013, post: 40557757, member: 477779"]Yahu o yasta daha ne yasadigini bilmiyordun. Nasil dur diyecektin allasen? Sen burda magdursun, bunu göremeyen benim gözümde insanligini kaybetmis bir canavardir. Yani nasil küçücük çoçuktan "dur" demesini beklenebilir? Nasil bir çoçuk taciz yasadiginda suçlu olabilir? Bu nasil bir zihniyet? :KK57:

Yani eger esin bu zihniyette ise eger, seni gerçekten hak etmiyor demektir. Senin acini paylasamiyan insan es degildir benim gözümde. Sonuçta iyi günde iyi olmak daima kolaydir, en önemlisi kötü günlerde birbirine destek olmaktir.

Acilen senin psikolojik destege ihtiyacin var ve bunu esine anlatmaya, rahatlamaya ithiyacin var. Bazen sirf bir konu üzerine konusmak bile insani o kadar rahatlatabilir ki. Heleki esin arkanda oldugunu hisettiginde yükün biraz daha hafiflenmis olur canim.[/QUOTE]
Gorememek degil arkadasim cok farkli bir sey kimseye bir sey demedim kimsenin haberi yok ben bunu yillardir kendime bile soylemedim aklima geldiginde gittim saatlerce banyoda kaldim veya elimde olan dersime dosyama verdim kendimi son olayda toplayamadim kendimi sacma bir sekilde kendimden tiksindigim oluyor bende farkindayim yapabilecegim hiçbir sey olmadiginin ustte bir arkadas demis ya elini bile ittiremiyordum diye aynen oyle kelimelere dokemiyorsun ki ve ben esimden saklamak istemiyorum ama soyledigimde karsilasacagim tepkiden korkuyordum burda cogu arkadasta soyleme demis
Psikiyatri destegine gelince dun yazdiktan ve birkac yorum okuduktan sonra inanin rahatladim az da olsa sabah işime verebildim kendimi

[kararsiz_2013, post: 40557835, member: 477779"]Konuda erkekler üzerine yorumlardan migdem hakikatten bulandi. Ne demek "erkektir"?? Yani erkekler 5 yasindaki kiza taciz yapildiginda kizimi suçlar? Bu olay nasil bir kadinin basina kakilir?

Böyle düsünebilen yaratiklarla nasil beraber olup evleniyorsunuz? Anlam veremiyorm, cidden veremiyorum. Sadece çok üzüldüm ve igrendim bu duruma. Artik bir kadin eger çoçukluk travmasini hayat arkadasina anlatamiyorsa.. Ya gerçekten artik lafin bittigi yer...[/QUOTE]

Maalesef konu erkekler olunca toplum olarak algilar değişiyor inanin korkuyorum aldigimiz eğitim bile bunun önüne gecemiyor benim korktugum nokta eger bir anlik sinirle bunu benim basima kakarsa o zaman ben dakika duramam suana kadar benim hayatim uzerinde rolu olan erkekler belli bir kuzenim olan yaratik ikincisi varligiyla yoklugu bir olan babam ve her seyimi bilmesini ve gercekten beni koruyan esim korkum bu yönde

X