ne yapsam...nasıl yapsam...yardımmm...

cigdem_k

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2009
1.233
8
tavsiye istiyorum...
ne için; bu haftasonu okuldan arkadaşlar gelecek onlara şöyle dört başı mamur bi ikram mönüsü hazırlamak için....
denenmiş çok uğraştırmayan tariflere ihtiyacım var...
siz olsanız neler yapardınız???
az biraz yardım ederseniz çok sevineceğim arkadaşlar şimdiden teşekkür ederimmmmzemuszemus

benim de yarın misafirim var bana bu tarifi çok met ettiler adı saray lokumu çok basit bencede fazla zaman harcatmıyomuş hemde çook lezzetliymiş bende bi denicem tarif:

Saray Sarması(lokum)
Ölçek Tablosu
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
hindistan cevizi
çilekli krem şanti
Yapılışı
Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayoncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin ve hemen hazırlanmış olan tepsiye(tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi serin ) muhallebiyi sıra sıra hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine dökün.(kaşık kullanmadan muhallebi soğumadan çünkü soğuyunca donuyor)birkaç saat bekledikten sonra üzerine krem şantiyi sür,önce tepsinin enine kes sonra boyuna 8-10 parçaya böl arzuya göre..bölünen parçaları rulo halinde sarıp kenarlarınıda hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin servis yapın(alıntı morbiber.com)

:))) canım çekti şimdi sütlü tatlılara bayılırım...bunun görüntüsü de güzel olabilir teşekkür ederim deneyip yapabilirim zemuszemus

X