Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, onu üzmek de istemiyorum.

Seviyorsam böyle şeyleri düşünmem. Ayrıca bir ihtimal bunlar internet dünyasına inanmayın. Zaten bu şüphe ile ilerlerseniz onu daha çok üzersiniz.
Bir ihtimal olabilecek bir şeyden bahsetmiyoruz ki şuan. Mesela hanımefendi dese ki KF hastası değilim eşim de değil çocuğum olursa ne yapacam? O zaman dediğiniz geçerli olurdu. Ama tanısı konmuş ve yasanan bir hastalık var ortada ve tıbbın gerçekleri var

Ben normalde kötümser bir insanım ama sağlık konusuna biraz daha farklı bakıyorum. Hastalığın zor olduğu ve hastaların belli bir yaşa kadar yaşadığı yazıyor internette ama sağlık sektörü çok hızlı gelişim gösteriyor. Bundan 20 yıl öncesini düşünüyorum 2000 li yılları bir de şu zamanı düşünüyorum da ilerleme muazzam. Bu demek değil ki bu hastalığın kesin çaresi bulunacak ama belki ömrü uzatan gelişmeler olur. Bilemezsiniz. Burada önemli olan ne kadar risk alabileceksiniz. Zaten daha 20 yaşındasınız ve öğrencisiniz. Ne desem bilemedim ama bence biraz akışa bırakın.

arkadaşlar en son çıkan trikafta denilen ilacı kullanıyor erkek arkadaşım şuan ve cok iyi geliyor ona, ben çocuğumuzun olmamasına razıyım yeter ki o sağlıklı olsun. o ilacı kullanan insanların videolarını izledim insanların akciğerinde %20 kadar iyileşme oluyor. nargileyi ve alkolu tamamen hayatından cıkarıcak erkek arkadaşım. hap sayesinde artık nefessiz kalmıyorum rahat uyuyorum diyor. hastanede nefesi en kuvvetli olan hastalardanmış.

normalde zaten çok iyi gidiyor ilişkimiz, ama annem de babamı ben kucukken kaybetti kanserden. sevdiğini kaybetmek nası bi his cok iyi biliyorum. annemin yaşadıklarını yaşamak istemiyorum ileride, kaldıramam. ben buraya paylaşmak istedim cünkü benden daha büyük ablalarım vardır, akıl verebilirler. korkuyorum
İşin duygusal tarafından bakıyorum eğer gerçekten seviyorsam vazgeçmeyi düşünmem,eninde sonunda bu dünyadan ayrılacağız kimimis 30 kimimis 20 kimimiz 60 ve üstü ,ne fark eder ki ? Dolu dolu sevgiyle sarılmış yıllar mi önemli yoksa henüz ne kadar yasayacagini bilmeden arkasında sevdiğini bırakmak mi ? Kaldı ki yaşınız küçük belki o sizinle anlaşamadığı için ayrılacak ileride veya başka bir neden ama neden bence hastalığı olmamalı çünkü kimin başına ne geleceği bilinmeyen bir zaman tünelinde yaşıyoruz . Bu yüzden sizde bence sevdiğinizle doya doya geçirin ömrünüzü

Seviyorsam böyle şeyleri düşünmem. Ayrıca bir ihtimal bunlar internet dünyasına inanmayın. Zaten bu şüphe ile ilerlerseniz onu daha çok üzersiniz.
Tam olarak ne bi ihtimal? Kistik fibrozis hastalığı ve semptomları, gidişatı, her şeyi bilinen ve ortada olan bir hastalık. Yani normalden erken yaşta vefat ettikleri ve hastalığa bağlı bir sürü ek sorun yaşadıkları söylenti değil, klinik olarak kanıtlanmış bir hastalık. Ve oldukça yaygın görülen, hatta bu yüzden yenidoğanda topuk kanından taraması yapılan bir hastalık. O yüzden bu konuda konu sahibine yaptığınız eleştiriyi haksız buldum 🙏🏻

X