• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalıyım??

manken_

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2013
19
0
16
Ankara
aslında buraya yazmak icin cok düsündüm sonunda yazmaya karar verdim üniverste icin geldigim bu koca sehirden okul bittigi icin memlekete dönmek üzereydim zaten cogu arkadasımda dönmüstü iste o zaman tanıstım kaderimdeki insanla aralıksız bes dakika bakmıstık birbirimize insanları umursamadan iste o an icimden bi ses o senin kaderin olacak diyordu ama nasıl güvenecektim tanımıyordum cünkü …pesimden 2 ay kosturduktan sonra sonunda tamam dedim bende bos degildim ona karsı 2 sene flört dönemimizden sonra carcabuk evlendik 3 ay icinde söz nişan dügün hepsi oldu cifte dügün oldu hemde hersey rüya masalı gibiydi kıskanılan ciftlerdendik biz üstelik acık acıkta söylerdi insanlar bunu evliligimize gelince sit-com dizileri gibiydik kah atışır kah gülerdik yanımızdakileri hep güldürürdük zor günlerimizde oldu elbet ama birlikte atlattık...birde cocuk istiyodu benden hemde cok amaben cesaret edemiyordum hep dilindeydi cocuk senden bi cocugum olsa derdi..2 seneyi doldurmustuk yasımda 27 olunca tamamdır artık dedim bende istiyordum RABBİM nasip etti sonunda hamileydim bende kolay ve güzel gecti hamileligim ilk 3 aydaki bulantıları en son haftalardaki agırlasmamı saymassak doğuma gelince hamilelik boyunca o kadar methetmistimki normal dogumu esime kendim son ayda sezeryanmı yaptırsam diye düsünürken bile o o ısrar ediyordu normal doğum olsun diye hamileyken esimin baba olduktan sonraki halini hayal ederdim hep..mutlu olurdum... sonunda dogdu bebegim normal dogumla evet kolay degildi dogumum ama memnundum normal olmasından iste bundan sonra lohusalık denen o insanın en ilgiye sevgiye muhtac zamanında görememiştim esimn ilgisini geceleri bebek aglayınca yastıgını alıpdiger odaya kaçan biri vardı karsımda konusmak o an icin kar edip yapılanlar hep tekrar ediliyordu her seferinde bazen dayanamadığım gecelerde ona verirdim bebegi ama bakmaya hiç hevesli görünmüyordu anlam veremiyordum bebegime tek basına bakmalıydım bu belliydi artık ailem desen uzakta...baska sehre evleneceklere tek tavsiyem kadının memleketinde oturmaları belki erkek icin cok farketmiyor ama kadın icin gercekten cok önemli konusacak birilerinin olması biliyormusunuz akrabalarının bile cogunu tanımam götürmedi cünkü fırsatı olmadı hiç sonra babası rahatsızlandı hastaneye yattı stresli günler...daha cok calısıyordu esim ben calısmıyorum diye eve yetiseyim diye kendi isyerinde gece yarılarına kadar elemanlarına mesai verip calısırdı daha cok calısıyordu daha sinirli daha gergin ve daha tahammülsüzdü artık bense ilgiye hasret... konusmalarımız kavgaya dönüsmeye baslamıstıdün aksam yine gec gelmisti calısmaktan bebegim uyuyordu tabi ama sesini duyunca uyandı biraz oynayınca dedimki sen git yat yorgun görünüyorsun bende bebegi uyutup gelirim yanına 1 saat sonra falan gittim yanına ona sarılmak istedim ben yataga girince sırtını döndü sarılmasını istedim sarılıyordu ama sanki zorla yaptırıyorlar gibi ona iyice gerilmistim artık kalk konusucaz böyle olmaz dedim vayy benmiyim böyle diyen benim bogazıma bir yapıstı öldürecek sandım ne istiyosun gece gece beni niye uykumdan uyandırıyosun derken gözlerinden ates cıkıyordu sanki onu tanıyamıyordum artık demek uykusu bölünmüstü oysa aylardır uykusu bölünen ben bunun hesabını hiç yapmamıstım bogazımı sıkar gibi yaptı sonra kalktı yataktan balkona cıkıp sigara yaktı bense camdan ona bakarken istemsiz akıyordu gözyaslarım bumuydu sevdigim adam evet kabul ediyorum bazen vıdı vıdı yaptıgımı ama ben hep böyleydim sevgiliykende ben değişmedim aslında onun bana tahammülü azaldı artık farkında değil daha öncede böyle fevri hareketleri olmustu ama bir huyu vardırkırınca karsısındakinin gönlünü cok iyi alır unutmustum hepsini o yüzden..ama böyle yapınca hepsini geri hatırladım ve anladımkiyapamıycam artık benimde tahammülüm kalmamıs aslında gün gün bitirmisim ayrılmak istiyorum ben gidicem dedim hayır sacmalama falan dedi ayrılmayı kabul etmiyor bense ayrılmak istiyorum ama bir yandan da bebegimi düsünüyorum...napıcamı bilmiyorum bu tür seylerde benim icin ücüncü bir göz cok önemlidirama bilirsiniz iste ailede olan dısarıya anlatılamaz o yüzden buraya yazmak istedim nolur bana yardım edin sizce ayrılmalımıyım??

bende 9 aylık bir bebeğim ve doğumdan sonra yaklasık 6 ay kadar calışmadım şu anda hislerini anlıyorum lohusalık donemımız annemlerın yanında gectı esimde bana yetereınce ılgı gosteremedı halıyla bebegım 3 aylık olunca kendı ewımıze geldık baktım benım dana aynı bı de calışmıyorum ya artık tam kole muamelesi gormeye basladım baktım boyle olmayacak onu ewde yok saymaya basladım sonra kendısı geldı paşa paşa bebegımle daha cok vakıt gecırecektım ancak baktım tek basıma ewde cok sıkılıyorum hemen calışmaya basladım o ewden cıkmak dışarıda bıraz kendını dınlemek sacını makyajını yapmak bıle ınsanın hawasını degıştırıyor tawsiyem ıse aldatıldığından suphelenmiyorsan bu surec gececektır mutlaka

çok üzüldüm... evli değilim. yaşadıklarınızın birinci bölümü, sanırım ben dahil bütün bekar kadınların hayal ettiği gibi. devamı ise sanırım masal bittikten sonra "gerçek hayat"a geçiş olmuş. umutsuzluğunuza rağmen ben eşinizin niyetinin size şiddet uygulamak olmadığını ve sandığınızın aksine sizi sevmekten vazgeçmediğini düşünüyorum. çünkü sizin de belirttiğiniz gibi o da çok kolay bir dönemden geçmiyormuş. çevremdeki evli arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla da çocuk sahibi olmak bir yanıyla dünyanın en güzel şeyi olsa da, diğer yanıyla insanların hayatını önceki döneme göre tamamen değiştiriyor. biraz sıkıntılar üst üste gelmiş ama sizin kadar birbirini seven bir çiftin yeniden toparlanacağını düşünüyorum ve hem sevginizin, hem de bebeğinizin hatırına öyle olmasını diliyorum...

Bugazina sarılmazsi gercekden cok ama cok korkunç! Umarım bir daha yapmaz!!!

ama canım, herkeZ kötü zamanlar geçiriyor, bebeyin ilk seneleri herzaman anne ve baba için gerginlikdir. Oda cok çalışıyor, yorgun ve sitresli olmazsi normal. İkinizde bir birinizi anlamaya çalışın! Zaten bu noktaya geldiginiz için, uyanmış olacaksınız, bir birinizi kaybetme duygusu yüzünden, daha cok bur birinize sarıla bilirsiniz.

Ayrilmayin derim, bur birinize ve cocuğunuza bir şans tanıyın.

sana el kaldirirsada uyar şimdiden, şikayet edeceğini! Zaten herhalde yapmaz bir daha :S

Normalde siddet asla affedilemez .
Ancak aileye yeni bir bireyin katilimiyla ikinizin de normal bir ruh halinde oldugunuzu dusunmuyorum ...

Hep soylerim,
cocuk evlilige dusen bir bombadir
Temeli saglam evlilikleri teget gecer, catirdayan evlilikleri cokertir ...

Bu gecici bir surec.
Kimi cift bu donemi sarsilmadan, kimisi hafif sarsilarak, kimisi de evliligi yikilma boyutuna getirecek kadar sarsilir ...

Bence bir sure bu donemin gecmesini bekleyin .
Daha sonra saglikli karar verme asamasina gelirsiniz...

Son düzenleme:
bende 9 aylık bir bebeğim ve doğumdan sonra yaklasık 6 ay kadar calışmadım şu anda hislerini anlıyorum lohusalık donemımız annemlerın yanında gectı esimde bana yetereınce ılgı gosteremedı halıyla bebegım 3 aylık olunca kendı ewımıze geldık baktım benım dana aynı bı de calışmıyorum ya artık tam kole muamelesi gormeye basladım baktım boyle olmayacak onu ewde yok saymaya basladım sonra kendısı geldı paşa paşa bebegımle daha cok vakıt gecırecektım ancak baktım tek basıma ewde cok sıkılıyorum hemen calışmaya basladım o ewden cıkmak dışarıda bıraz kendını dınlemek sacını makyajını yapmak bıle ınsanın hawasını degıştırıyor tawsiyem ıse aldatıldığından suphelenmiyorsan bu surec gececektır mutlaka

calısmayı bende cok istiyorum canım ama malesef bebegimi bırakıcak kimse yok simdilik ileriki zamanlarda kv me bırakmayı düsünüyorum cok iyi bakacagındanda eminim aldattıgnı sanmıyorum her anını biliyorum aldatan insan telefonunun ıvırının zıvırınnın sifresini bana vermez cünkü(istemedigim halde)ama gercekten bu ilgisizlik nereye kadar sürecek bilmiyorum dayanma gücüm bitti cok sabrettim ha belki bende cok üstüne gitmişimdir bazen bilmiyorum ama tek istedigim ondan ilgi görmek baska birşey degildi haketmedigimi düsünüyorum..

Normalde siddet asla affedilemez .
Ancak aileye yeni bir bireyin katilimiyla ikinizin de normal bir ruh halinde oldugunuzu dusunmuyorum ...

Hep soylerim,
cocuk evlilige dusen bir bombadir
Temeli saglam evlilikleri teget gecer, catirdayan evlilikleri cokertir ...

Bu gecici bir surec.
Kimi cift bu donemi sarsilmadan, kimisi hafif sarsilarak, kimisi de evliligi yikilma boyutuna getirecek kadar sarsilir ...

Bence bir sure bu donemin gecmesini bekleyin .
Daha sonra saglikli karar verme asamasina gelirsiniz...

halbuki bazı insanlarda evliligini kurtarmak icin yapar bebegini biliyorsun.cünkü öyle sanıyolar..hatta senin dedigin bu lafı ben anne olduktan sonra ögrenmistim gercekten dogru..

boğaza sarılmanın haklı bir yanı yok elbet , eşin evi geçindirme konusunda çok bunalmış sanırım , sen nasıl diyorsun uykusunu böldüm diye sinirlendi ama ben hep uykusuzum diye oda kendinde sorumlulukların ağırlığından bunalmış sanırım, o iş stresi sen bebek büyütme yeni anneliğin stresi derken birbirinizi görmez olmuşsunuz , bence boşanmayı düşünmeyin derim , elbet bu zamanlar geçecek bebeğinizin ilerleyen zamanlarında şu anki sıkıntıları azalacak ilerde sizde çalışmaya başlarsanız eşinizin yükü de hafifleyecek ... eşinizle güzelce konuşun birbirinize vakit ayırmaya çalışın mümkünse

inanın lohusalık döneminde sorun yaşamayan aileler yok denecek kadar azdır... eşler o dönemde ne hikmettir bilinmez hiç olmadıkları kadar asabi,sinirli ve tahammülsüzdür. yeni doğuran biz, lohusa biz , bebeğe bakan biz ama sinirli olana karşı taraf ! ama geçici bi dönem olduğuna inanıyorum, mükemmel evliliklerde bile doğum sonrası sıkıntılar çıkıyor malesef.
hemen en kötü ihtimali düşünmek yerine evliliğimi nasıl kurtarabilirim diye çözümler üretin.
boşanınca herşey daha iyi olmuyor çoğu zaman, çocuk ya babasız ya annesiz kalıyor, etrafın düşüncesizce konuşmaları,saçma sapan yakıştırmaları oluyor daha bir çok zorlukları var, eğer herşey düzeldiği zaman hala eşinizi istemediğini düşünüyorsanız işte o zaman gerçekten boşanmak en doğru karar olur.
eşinizle sakince konuşun, yaşadığınız zorlukları ne kadar üzüldüğünüzü anlatı ,severek evlenmişsiniz sizi anlayacağını umuyorum, ha bide şunu söyleyeyim eşinizin tok,uykusunu almış ,keyifli bi anında kendinizi ifade edin, diğer türlü analamak bi tarafa garip tepkiler verebiliyor erkekler malesef:50:
:50:

yorumlayan arkadaslara cok tesekkür ediyorum inanın bana iyi geldinizz iyi yada kötü bişeyler duymaya ihtiyacım var sanırım hani derler ya erkekler evlendikten sonra degişir diye benikisi evlendikten sonrada degişmemisti sanslıyım demistim hemde ..ama cocuktan sonra degişti yada dediginiz gibi sorumlulukları agır geldi lohusalık dönemini atlattım bebegim nerdeyse 7 aylık oldu ama dedigim gibi o dönemlerdede yanımda yoktu ister istemez bende uzaklastım ondan her yönden... bu sabahta ilk defa bebek aglayınca o kostu almak icin ise giderkende bebegi bırakırken bana ben uyur gibi yapıyordum gönlümü almak icin öpüyor falan inanın icimden dönmek gelmedi cok kızgınım cokkk...

benim eşimde çok yoruluyo ve 10 yıldır farklı bir şehirdeyim,gerçi annem rahmetli oldu nur içinde yatsın cümleside,ben eşinizin şiddete eğilimi olduğunu sanmıyorum çok yorulmuştur tabiiki tepkisi çok fazla olmasayd keşke,eşinizle konuşmak için uygun zamanı kollayın benim eşimde oğlumz iki buçuk yaşında yarrım saat ilgilenebiliyor akşamları..

kıyamam çok kırılmışsın doğal olarak.ama geçecek emin ol.biz de bu kadar olmasada yaşadık ufak tefek problemler lohusalığımda.benim eşim bebeğimize çok ilgilidir.gce uyanınca alır.emmesi için getirirdi bana hala da yapar ama bana karşı biraz tuhaftı sanki.yani ilgiye çok muhtaçken beklediğimi göremiyordum sanki.söyledim şaşırdı farkında değil misin ilgimin?dedi.ona göre gayet ilgiliydi ama bana yetmiyordu sanki.yani diyeceğim o ki geçiyor,düzeliyor herşey.boğazına sarılması çook çok hatalı gerçekten olmaması gerekiyordu ama o da çok gerilmiş demek ki.ikiniz de sakinleşin konuşun derim ben.seni çok iyi anlıyorum ben de ailemden uzağım uzak olmak çok zor.ihtiyacın oluyor onlara,yetemiyorsun birşeylere,kimseden de yardım bekleyemiyorsun isteyemiyorsun canın acıyor.bak ne güzel bebeğiniz de olmuş onunla her anın tadını çıkarın.ama önce sorununuzu çözün uygun zamanda,uygun dille.

dün aksam arkadasları geldi işyerinden inanın sırf mahcup etmemek adına bişey belli etmemeye calıstım ve onada söyledim sadece insanların yanında öyleyim hala sana kırgınım diye beni güldürmeye calısıyor hala saka yapmaya calısıyor bana sanki ben ona saka yapıyorum sakın beni terketme bak sıkarım bak bogazını diyor gülerek sonra sarılıyor saka yaptım hayatım seni korkutmak istemiyorum sadece saka diyor sarılıyor sana ihtiyacım var beni bırakma diyor millet icerde mutfaga yanıma gelmis bana bunları söylüyor güya ortamı yumusatacak güya o günkü yaptıgını olur bişey gibi göstermeye calısacak eskiden olsa barısmıstım belkide ama o kadar doldurmuski sabrımın sınırını bişey söylese kacarak uzaklasıcam ona bişey söylemedim ama sanki bunu biliyor gibi bu olaydan sonra bi ilgili olmaya basladı sabah bişey istedim normalde üsenir almaya ama bu sabah tabi hayatım deyip kosa kosa gitti bu olay olmadan önce böyle olsaydın ya aylardır nerdeydinn..

kıyamam çok kırılmışsın doğal olarak.ama geçecek emin ol.biz de bu kadar olmasada yaşadık ufak tefek problemler lohusalığımda.benim eşim bebeğimize çok ilgilidir.gce uyanınca alır.emmesi için getirirdi bana hala da yapar ama bana karşı biraz tuhaftı sanki.yani ilgiye çok muhtaçken beklediğimi göremiyordum sanki.söyledim şaşırdı farkında değil misin ilgimin?dedi.ona göre gayet ilgiliydi ama bana yetmiyordu sanki.yani diyeceğim o ki geçiyor,düzeliyor herşey.boğazına sarılması çook çok hatalı gerçekten olmaması gerekiyordu ama o da çok gerilmiş demek ki.ikiniz de sakinleşin konuşun derim ben.seni çok iyi anlıyorum ben de ailemden uzağım uzak olmak çok zor.ihtiyacın oluyor onlara,yetemiyorsun birşeylere,kimseden de yardım bekleyemiyorsun isteyemiyorsun canın acıyor.bak ne güzel bebeğiniz de olmuş onunla her anın tadını çıkarın.ama önce sorununuzu çözün uygun zamanda,uygun dille.

konusmak keske cözüm olsa artık bişey gelmiyoki icimden...

benim eşimde çok yoruluyo ve 10 yıldır farklı bir şehirdeyim,gerçi annem rahmetli oldu nur içinde yatsın cümleside,ben eşinizin şiddete eğilimi olduğunu sanmıyorum çok yorulmuştur tabiiki tepkisi çok fazla olmasayd keşke,eşinizle konuşmak için uygun zamanı kollayın benim eşimde oğlumz iki buçuk yaşında yarrım saat ilgilenebiliyor akşamları..

oglunla yarım saat peki senle ne kadar ilgilenebiliyor? biz uzun zamandır biribirimize vakit ayıramıyoruz o stresini belki iste gücte atıyor peki ya ben :((

dün aksam yine ickili geldi eve 2 haftadır böyle napıcagımı sasırdım artık sabır sabır sabır bense onu o saate kadar beklemistim yemek yemek icin...yemege oturduk o sırada cocuk kalktı ben onu emzirmeye kalktım doyurdum geldim baktım gitmis yatmıs bile...

çoğunlukla içkilimi geliyor.yorumların hepsini okudum ama içkiyle ilgili bişey göremedim gözümden kaçmış olabilir tabi

bence evliliğinizi kurtarabilirsiniz. bebeğiniz daha çok küçük, ikinizin de geçiş dönemi bu anladığım kadarıyla. beraber çıktığınız yolda bu kadar kolay vazgeçmeyin derim.
o da belli ki üzülüyor, sıkılıyor ki alkole yönelmiş.
o gece yaşadığınız sorunun üstesinden gelmeye çalışması iyi bir gelişme.
sanıyor musunuz ki masal gibi geçecek ömrünüz? illaki sorunlar olacak.
siz çabalamayı bırakırsanız emin olun o da vazgeçer.
uzun süren evliliklerin sırrı masal gibi olmaları değil, sabır gösteren dirençli kadınların varolması bence.
çünkü hiçbir erkek bir kadın kadar duygusal ve düşünceli değil malesef.

çoğunlukla içkilimi geliyor.yorumların hepsini okudum ama içkiyle ilgili bişey göremedim gözümden kaçmış olabilir tabi

2 haftadır böyle canım öncedende içerdi ama böyle üstüste degil 2 haftadır aralıksız iciyor bunda isyerindeki icki düskünü arkadasının payı büyük tabii..

Back