• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası ne yapmalıyım?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

why_be

varken yok gibi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.330
73
318
Diğer
selamlar,

kızım 18 aylık. ben çalışıyorum. babaannesi bakıyor. geçen sene nisan ayında geldi bize. o zamandan beri bizde kayınvalidem. eşim askere gitti yanımızda o kaldı. ağustos ayında da işe başladım.

9 aydır bizimle kayınvalidem. Aile içi sorunları olduğu için yakında gidecek gibi görünüyor. ama gönlü bakıcı bulmaya razı değil. 'ben yanımda çorum'a götüreyim 1-2 ay yanımda kalsın. sonra birlikte döneriz' diyor ama ben istemiyorum bunu.(bu arada biz denizli'de yaşıyoruz onlar çorum'da ) çünkü hem çok küçük hemde amcamın bir kızı var 6 yaşında. çok şımarık, söz dinlemez, fevri bir çocuk. annesi hiç ilgilenmez onunla.

şimdi kızımı gönderirsem ki mümkün değil, ona fenalık yapar diye düşünüyorum.çok kıskanç bir çocuk.
işi bırakmakda istemiyorum. evimin 3 kat altında ofisim. izin meselesi maaş konusunda da yok sıkıntım.hem çalışıp kızıma iyi bir gelecek hazırlamak istiyorum .
ama bakıcı tutma konusunda endişeliyim. içim hiç rahat değil. ya kızıma kötü davranırsa diye düşünmekten geceleri rahat uyuyamaz oldum.

sizce boşuna mı kuruntu yapıyorum ? yoksa işi bırakmalı mıyım? Bakıcı tutan arkadaşlar, nasıl alışabildiniz, içinizi nasıl rahatlattınız?

Son düzenleme:
bence çok şanslısın ofisinleevin aynı binadaymış bu çok güzel

kızın çok küçük ve gönderirsen aklın kalacak

gnderme bi bakıcı bul ve öğlen izninde ve müsait olduğunda sık sık kontrol edersin

en olmadı kamera yerleştirisin

etrafında bildik güvenilen bi kadın yokmu?

eşi askerden geldimi?

Son düzenleme:
evet eşim geleli baya oldu.

işin kötü yani aslen buralıyım ama hiç çevrem yok burda. pek kimseyi tanımam.

birkaç arkadaşıma anlattım durumu. onlarda ilgileniyo bu meseleyle saolsunlar.

olmazsa dediğiniz gibi kamera koyarız artık eve.

Bencede kesinlikle gönderme,senden ayrı bırakma kuzunu.
Kreşe verebilirsin iyice araştırıp,yada dediğin gibi bakıcıya.Arada birde sende kontrol edersin.Hiç karıştırtma bence böyle bir şeye kayınvalideni,çocuğun evinde senin gözetimin altında bakılsın.Akşamları en azından kokunla uyur annesi.

Bencede kesinlikle gönderme,senden ayrı bırakma kuzunu.
Kreşe verebilirsin iyice araştırıp,yada dediğin gibi bakıcıya.Arada birde sende kontrol edersin.Hiç karıştırtma bence böyle bir şeye kayınvalideni,çocuğun evinde senin gözetimin altında bakılsın.Akşamları en azından kokunla uyur annesi.

Senin her zaman çok iyi bir anne olduğunu düşünüyorum. bunu söylemeden geçemeyeceğim:81:

Denizlinin bir ilçesinde yaşıyoruz. 2 tane kreş var ve 3-6 yaş arası çocukları alıyoruz dedi ikiside. yoksa bende kreş düşünmüştüm en başında.
kayınvalidem 'olmazsa 1-2 aylığına tut sonra ben gelir bakarım' diyor ama bunu da istemiyorum.kendi evimde misafir konumundayım çünkü.. bütün düzenimi değiştirdi kendi evi gibi kullansın ona bişey demiyorum da herşeyimi alt üst etti.
bakıcı fikrine ısınsam bir an önce çok iyi olacak:5:

bncede.
kayınvalden bu zamana kadar çok iyi bakmış sağolsun ama bundan sonra bu çocuğu nereye kadar bakacak canım

bence sen köklü bi çözüm bul.

ya bakıcı ya kreş.
kayınvalidenin gelmesine gerek kalması

gelsin ama misafir gibi bence

ben birilerinin evde sürekli kalmasından hoşlanmıyorum kendi açımdan böyle.

herkes evime gelsin yesin içsin kalsın ama sonra evlerine gitsinler.
benim düşüncem bu

Haklısın sivri biber,

bende artık misafir gibi gelip gitmelerini istiyorum. çok problem yaşamaya başladık çünkü..

En iyisi bakıcı , inşallah güvenilir, iyi yürekli biri denk gelir

Back