- 17 Nisan 2020
- 1.200
- 1.462
- 63
- Konu Sahibi HaklisinHocam
-
Bu durum bile beni yoruyor beni, arkadaşın ilk yılı olduğu için yardım istediği durumlar oluyor yardımı reddetmek de istemiyorum ama haklısınızNiye yoracak ki ben beni umursamayan insana kendi varlığını sorgulatacak kadar umursamaz davranırken hiç yorulmuyorum.
Saygın bir mesleğiniz var hayatınızda en çok kendinize rüştünüzü kanıtladıysanız amannn boşverin iş yerinde kim ne yaparsa yapsın.
Umursamamak en güzeli olacak galiba haklısınızSizi umursamayanı sizde umursamayın, bu kadar basit. Bı de bu kadar takmayın kafanıza.
Yardım isteyene tabii yardım edin ama kendinizden vererek değil insanlar birinin üzerinden ego tatmini yapmaya bayılıyor kimseyi kafanıza takıp bu zevki yaşatmayınBu durum bile beni yoruyor beni, arkadaşın ilk yılı olduğu için yardım istediği durumlar oluyor yardımı reddetmek de istemiyorum ama haklısınız
Ama sıkıntım şu neden olsun ki neden görmezden gelmesine sebep olmuş olabilirim ki bunu düşünmek yordu beni acaba şuna mı alındı buna mı darıldı diye düşünmekKendisi bilir
Siz niye takıldınız ki,görmezden geliyorsa görmezden gelin
Bunu yaptığınız için de zaten orda yok gibi davranmış oluyorsunuz ,gerilecek bişey kalmadı
Yok asla ego tatmini yapabileceği bir pozisyonda değilim çünkü saolsun diğer arkadaşlar fikrimi önemser nöbetçi olduğum gün yokluğumda sıkıldıklarını dile getirirlerYardım isteyene tabii yardım edin ama kendinizden vererek değil insanlar birinin üzerinden ego tatmini yapmaya bayılıyor kimseyi kafanıza takıp bu zevki yaşatmayın
Ya bundan başka düşünecek derdiniz yok mu ciddenAma sıkıntım şu neden olsun ki neden görmezden gelmesine sebep olmuş olabilirim ki bunu düşünmek yordu beni acaba şuna mı alındı buna mı darıldı diye düşünmek
Niye sessiz kaldınız? Ben hemen atlıyorum benim dersimde ... diye. O arkadaşınız oturum başkanı falan mı ki size sormasını bekliyorsunuz. Belki siz konuşmayınca öğrenciyi tanımadığınızı ya da bir fikrinizin olmadığını düşündü... biraz atak olmanızı tavsiye ederim. Kendinizi yeterince tanıtmamış gibi geldiniz banaYine bu arkadaş lafa girdi Ayşe kendine güvensiz bir öğrenci, soru sorduğumda cevabı bilsede söylemek istemiyor, sen ne düşünüyorsun bu konu da X hocam senin dersinde nasıl dedi, bende sadece dinledim orda olduğum halde yokmuşum gibi davrandı, üzüldüm, kırıldım.
Hayır bende cevap veririm ama özellikle isim verince tabiki susarım ortaya sorsa ilk ben cevap verirdim hatta ama sana sormadım dercesine isim belirtti konuşmaya dahil olmak kendimi küçültmekti benceNiye sessiz kaldınız? Ben hemen atlıyorum benim dersimde ... diye. O arkadaşınız oturum başkanı falan mı ki size sormasını bekliyorsunuz. Belki siz konuşmayınca öğrenciyi tanımadığınızı ya da bir fikrinizin olmadığını düşündü... biraz atak olmanızı tavsiye ederim. Kendinizi yeterince tanıtmamış gibi geldiniz bana
Kalabalık bir okulda değiliz toplam 6 kişiyiz zaten bir arkadaş ayna gibi olun sizde onun gibi davranın demiş bende karşıdan ayna gibi olmasını beklediğimden belkide bu kadar içerledim bilmiyorum ama aynı kafada olmaya karar verdim yapabilirsem tabi şimdiye kadar hiç kimseyi yok saymadım galiba fazla sahipleniciyim hayatıma giren herkesle iletişim halinde kalmak istiyorumBu kadar neden taktınız kafanıza onu anlamadım ben, genel bir durum gibi bahsedip yazınızda sadece bir kişiden bahsetmişsiniz. Bir okul kadrosunda en az 20-25 öğretmen oluyor, hepsi farklı dünya farklı karakter herkes herkesle anlaşabilir demek zaten çok ütopik olurdu, illa aranızda bir şey geçmesine gerek bile yok içi ısınmamış olabilir konuşma tarzınız hoşuna gitmemiş olabilir, kafa olarak uyuşmayacağınızı düşünmüş olabilir, olabilir de olabilir. Benim de var hiç konuşmadığım meslektaşlarım, haz etmiyorum, normal muhabbette bile ego tavan şekilde konuşup karşıdakini bakışlarıyla toz zerresi haline getiren bir tiplemeyle nefes harcayıp muhabbett etmek saçma geliyor, onun gibi düşünün. Sizi görmezden geleni siz de görmezden gelin bu kadar basit.
Valla ben aynısını yapardım pek çok kez. Ona sorgulatırdım kendini. Ben niye sorgulayacakmışımöğretmenim. Neden bilmiyorum ama meslektaşlarımla iletişim sorunu yaşıyorum. Düşündüm düşündüm çözüm yolu bulmadım, kimseye kendimi sevdireyim derdim yok ama iletişim problemim varsa yani sorun bendeyse çözümlemek istiyorum, mutsuz olduğum bir iş ortamında zaman geçirmekte çok zor inanın bu yüzden fikrinizi almak istedim.
Günlük rutinimizi anlatayım odaya girdiğimde selam veriyorum bazıları cevap veriyor bazıları vermiyor bunu neden söylüyorum koro halinde bana cevap vermeleri gibi bir beklentim yok ama cevap vermeyen arkadaş odada ben yanlızsam geldiğinde selam vermiyor, bu da bana beni bir problemi olduğu hissini uyandırdı neden olsun ki diye düşündüm ama inanın bir sebep bulamadım. Genel olarak benim karakterimden hoşlanmadığını düşündüm. Konuşkan bir insanım, yardım istediklerinde elimden geldiğince fikrimi söylüyorum şahsıma soru sorulmamışsa çok karışmak istemiyorum. Bugün yine olan bir olay; öğretmenler odasında 3 bayan oturuyoruz, bir kaç öğrenci hakkında konuşuyoruz. Yine bu arkadaş lafa girdi Ayşe kendine güvensiz bir öğrenci, soru sorduğumda cevabı bilsede söylemek istemiyor, sen ne düşünüyorsun bu konu da X hocam senin dersinde nasıl dedi, bende sadece dinledim orda olduğum halde yokmuşum gibi davrandı, üzüldüm, kırıldım.
Şimdi sorum şu bu ve buna benzeri olaylar yaşadığım bu meslektaşıma karşı tavrım ne olmalı yaşı benden 7-8 yaş kadar küçük, tavrımı koyup hiç bir şekilde bende muhatap olmayayım desem aynı ortamda birine uzak davranmaya çalışmak beni yoracak biliyorum, sizce?
Valla ben aynısını yapardım pek çok kez. Ona sorgulatırdım kendini. Ben niye sorgulayacakmışım
ben hıc umursamazdım selamımı almayana selam da vermezdım ozellıkle
ortaya selam dersınız alan alır almayan da kendı bılır
benımle ılgılı sorunumu var dıye dusunmem bıle aklıma da gelmezdı
sorunu varsa onun sorunu cozmek ısterse gelır cozer bosverın bence kendısını cok onemsemıssınız kımseye bır zararınız yoksa bır sorun olmamıssa ne dıye sız dusunuyorsunuz kı bunları
bosverın bence
Cevabınız için teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?