Ne yapmalıyım

HaklisinHocam

Ben, keyfim ve kahyası
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
1.200
1.462
63
öğretmenim. Neden bilmiyorum ama meslektaşlarımla iletişim sorunu yaşıyorum. Düşündüm düşündüm çözüm yolu bulmadım, kimseye kendimi sevdireyim derdim yok ama iletişim problemim varsa yani sorun bendeyse çözümlemek istiyorum, mutsuz olduğum bir iş ortamında zaman geçirmekte çok zor inanın bu yüzden fikrinizi almak istedim.
Günlük rutinimizi anlatayım odaya girdiğimde selam veriyorum bazıları cevap veriyor bazıları vermiyor bunu neden söylüyorum koro halinde bana cevap vermeleri gibi bir beklentim yok ama cevap vermeyen arkadaş odada ben yanlızsam geldiğinde selam vermiyor, bu da bana beni bir problemi olduğu hissini uyandırdı neden olsun ki diye düşündüm ama inanın bir sebep bulamadım. Genel olarak benim karakterimden hoşlanmadığını düşündüm. Konuşkan bir insanım, yardım istediklerinde elimden geldiğince fikrimi söylüyorum şahsıma soru sorulmamışsa çok karışmak istemiyorum. Bugün yine olan bir olay; öğretmenler odasında 3 bayan oturuyoruz, bir kaç öğrenci hakkında konuşuyoruz. Yine bu arkadaş lafa girdi Ayşe kendine güvensiz bir öğrenci, soru sorduğumda cevabı bilsede söylemek istemiyor, sen ne düşünüyorsun bu konu da X hocam senin dersinde nasıl dedi, bende sadece dinledim orda olduğum halde yokmuşum gibi davrandı, üzüldüm, kırıldım.
Şimdi sorum şu bu ve buna benzeri olaylar yaşadığım bu meslektaşıma karşı tavrım ne olmalı yaşı benden 7-8 yaş kadar küçük, tavrımı koyup hiç bir şekilde bende muhatap olmayayım desem aynı ortamda birine uzak davranmaya çalışmak beni yoracak biliyorum, sizce?

Bence öyle mi olmalı böyle mi olmalı diye dert edinmeden duruma göre davranmak gerek.
Sonuç olarak zorunlu olarak bulunduğunuz bir topluluğunun üyesi, ona özel davranmayın.
Davranışlarını anlamlandırmaya çalışıp anlam yüklemeyin.
Selam vermekten aciz bir insanın davranışları nedeniyle kendinizi sorgulamayın.

Bu durum bile beni yoruyor beni, arkadaşın ilk yılı olduğu için yardım istediği durumlar oluyor yardımı reddetmek de istemiyorum ama haklısınız

Bu durum bile beni yoruyor beni, arkadaşın ilk yılı olduğu için yardım istediği durumlar oluyor yardımı reddetmek de istemiyorum ama haklısınız
Yardım isteyene tabii yardım edin ama kendinizden vererek değil insanlar birinin üzerinden ego tatmini yapmaya bayılıyor kimseyi kafanıza takıp bu zevki yaşatmayın

Kendisi bilir

Siz niye takıldınız ki,görmezden geliyorsa görmezden gelin

Bunu yaptığınız için de zaten orda yok gibi davranmış oluyorsunuz ,gerilecek bişey kalmadı
Ama sıkıntım şu neden olsun ki neden görmezden gelmesine sebep olmuş olabilirim ki bunu düşünmek yordu beni acaba şuna mı alındı buna mı darıldı diye düşünmek

Yardım isteyene tabii yardım edin ama kendinizden vererek değil insanlar birinin üzerinden ego tatmini yapmaya bayılıyor kimseyi kafanıza takıp bu zevki yaşatmayın
Yok asla ego tatmini yapabileceği bir pozisyonda değilim çünkü saolsun diğer arkadaşlar fikrimi önemser nöbetçi olduğum gün yokluğumda sıkıldıklarını dile getirirler

Ama sıkıntım şu neden olsun ki neden görmezden gelmesine sebep olmuş olabilirim ki bunu düşünmek yordu beni acaba şuna mı alındı buna mı darıldı diye düşünmek
Ya bundan başka düşünecek derdiniz yok mu cidden

Sevmemiştir konuşmaz ,enerjiniz hoşunuza gitmemiştir konuşmaz , sizinle sebepsiz iletişim kurmak istemiyordur konuşmaz ,kıskanır konuşmaz

İnsanlıkla ,nezaketle alakası yoktur konuşmaz

Karşımızdaki insanı da biz yönetemeyiz

Bunu neden kendime dert edeyim karşıdaki nasılsa öyle ayna olurum bu kadar yani

Niye sessiz kaldınız? Ben hemen atlıyorum benim dersimde ... diye. O arkadaşınız oturum başkanı falan mı ki size sormasını bekliyorsunuz. Belki siz konuşmayınca öğrenciyi tanımadığınızı ya da bir fikrinizin olmadığını düşündü... biraz atak olmanızı tavsiye ederim. Kendinizi yeterince tanıtmamış gibi geldiniz bana

Hayır bende cevap veririm ama özellikle isim verince tabiki susarım ortaya sorsa ilk ben cevap verirdim hatta ama sana sormadım dercesine isim belirtti konuşmaya dahil olmak kendimi küçültmekti bence

Bu kadar neden taktınız kafanıza onu anlamadım ben, genel bir durum gibi bahsedip yazınızda sadece bir kişiden bahsetmişsiniz. Bir okul kadrosunda en az 20-25 öğretmen oluyor, hepsi farklı dünya farklı karakter herkes herkesle anlaşabilir demek zaten çok ütopik olurdu, illa aranızda bir şey geçmesine gerek bile yok içi ısınmamış olabilir konuşma tarzınız hoşuna gitmemiş olabilir, kafa olarak uyuşmayacağınızı düşünmüş olabilir, olabilir de olabilir. Benim de var hiç konuşmadığım meslektaşlarım, haz etmiyorum, normal muhabbette bile ego tavan şekilde konuşup karşıdakini bakışlarıyla toz zerresi haline getiren bir tiplemeyle nefes harcayıp muhabbett etmek saçma geliyor, onun gibi düşünün. Sizi görmezden geleni siz de görmezden gelin bu kadar basit.

Kalabalık bir okulda değiliz toplam 6 kişiyiz zaten bir arkadaş ayna gibi olun sizde onun gibi davranın demiş bende karşıdan ayna gibi olmasını beklediğimden belkide bu kadar içerledim bilmiyorum ama aynı kafada olmaya karar verdim yapabilirsem tabi şimdiye kadar hiç kimseyi yok saymadım galiba fazla sahipleniciyim hayatıma giren herkesle iletişim halinde kalmak istiyorum

ben hıc umursamazdım selamımı almayana selam da vermezdım ozellıkle
ortaya selam dersınız alan alır almayan da kendı bılır
benımle ılgılı sorunumu var dıye dusunmem bıle aklıma da gelmezdı
sorunu varsa onun sorunu cozmek ısterse gelır cozer bosverın bence kendısını cok onemsemıssınız kımseye bır zararınız yoksa bır sorun olmamıssa ne dıye sız dusunuyorsunuz kı bunları
bosverın bence

Valla ben aynısını yapardım pek çok kez. Ona sorgulatırdım kendini. Ben niye sorgulayacakmışım

ay ben hic takmam,

ogrenci ile ilgili konuda da bana sormus olsun olmasin fark etmez,
fikrim varsa soylerim ortaya,
konusmak icin birinden izin alacak degilim,
benim yorumumu istemiyorsa o kisi, benim yanimda konuyu acmasin madem ki.

O yuzden bence direk o kisi ile konusmasaniz da cok da uzerine dusmeyin, tavsan daga kusmus dagin haberi yok konumunda olun bence.

Az kisiymissiniz bir de.Bu zor iste.Kimyalae tutmayinca tutmuyor.Su anda atandigimdan beri 3.okulumdayim ve kendimi en yalniz hissettigim okul bu okul oldu ki bende cok giriskenimdir.Muhabbet,sohbet ederim ama devami gelmez.Eski okullarimda ki digerleri sizinki gibi az oğretmenliydi sanki ev ortamim vardi.Bazen o kimya tutmuyor.Sizi gormezden geliyorsa siz de aynı tavri sergileyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…