E ama kadın 5 yıldır benle yaşıyor diyor biraraya gelmemişler
ama halen devam eden bir dava söz konusu
eğer boşanma davası ret ile sonuçlansaydı ve üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen bir araya gelemeselerdi açılacak yeni dava ile boşanma sağlanabilirdi
konu bu değil ama açıklamak istedim
dava uzama konusuna gelince de eğer bir taraf bitmesini istemiyorsa çok da güzel uzatır
atıyorum en basitinden tanık dinlenme olayı boşanma davalarında çok önemli
iki taraf da 3 er tanık dinletmek istedi diyelim, ki daha fazla da dinletebilirler
en az 6 tanığın aynı celsede bir arada olması çok da kolay değil..
kimisine tebligat gitmemiş olur yeniden tebligat çıkarılır
kimisinin başka mazereti olur
kimisi başka şehirde olur talimatla dinlenir.. onun gelişi dönüşü derken uzar
tamam 5 sene uzun bir süre ama bir taraf istemiyorsa ve diğer taraf da (burda konu sahibinin sevgilisi olan davacıdan bahsediyorum) çok üstüne düşmezse (ben onun boşanmak için çok uğraştığını düşünmüyorum, avukat da arkadaşlarıymış sanırım o da bunu fark edip ağırdan alıyor olabilir) aslında kolayca çözülebilecek konuların uzamasına sebebiyet verebilirler
atıyorum bankadan evrak gerekli diyelim, elden takipli olarak hemen getirilebilecekken uğraşmazlarsa mahkeme müzekkere yazar onun gidişi dönüşü vs uzar
bu süreçte hakimlerin izinleri oluyor, o dosya hakimi dışında bir hakim girerse de uğraşmıyor erteliyor davayı
pratikte örnek çok.. kısacası uzatmak isteyen uzatabiliyor davayı
çok uzun açıkladım çok bilmişlik yapmak istemiyorum sadece pratikte bu işler nasıl yürüyo anlatmak istedim