• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin :(

Arkadaslar ben ağlamıyorum zaten ama tek basıma yanlıs karar vermekten korkuyorum. Yani siz olsaydınız ne yapardınız. Ben sadece bunu ogrenmek icin anlattım derdimi beni yargılayın diye deil. Zaten kotu bir durumdayım biraz empati kurun lutfen :KK43:
Ben olsaydım ki Allah korusun bu duruma düşmek istemem. Ancak ilk kürtajında zaten bir vebal yüklenmişsin . Nikâhsız evli bir adamla birliktelikte vebal ikiye katlanmış . Allah'ın verdiği cana bir kez daha kıymakla yeni bir vebal yüklenmek istemezdim . Herseyi Göze alarak doğururdum .

Yorumlarin hemen hepsini okudum yine herkes beylik laflarini dökmüs. Burada tek suclu bu kadin yani öyle mi? Kimse kimsenin icinde bulundugu sartlari bilemez bu sartlari bilmeden de böyle kolay yargilama olmamali. Konu sahibi zaten en basta yanlislarla dolu bir hayat diye belirtmis kendi farkinda bunun! Hayatta her sey insanlar icin bu kadar acimasiz olunmamali. 2 gün sonra kimin ne yasayacagini ancak Tanrı bilir.. simdi konu sahibi 34 yasinda ve daha önce kürtaj olmus simdi de bu bebegi istiyorsun, anne olmak en dogal istegin fakat bebeginin babasiz kalma ve büyürken senin gecmisinle yargilanma ihtimallerini iyi düsünmelisin. Su saatten sonra adama bagli kararlar verme yani onu planlarina dahil etme. 2 secenek var ya bebegi aldirip birlikte devam edeceksiniz ya da bebeginle ikiniz devam edeceksiniz. Hangisinin yükünü omuzlayabilirsin onu düsün. Adam bosanmis bosanmamis, senle evlenmis evlenmemis mevzu bu degil ben seni anladigimi düsünüyorum. Sen anneligi yasamak istiyorsun ve bu maalesef normal sartlarda mümkün olmamis. Tanrı'm yardimcin olsun. Hakkinda en iyi ve dogru olan ne ise onu yaşarsin umarim.
Cok tesekkur ederim beni anladığınızı dusundugum nadir insanlardansınız. Psikolojim zaten yeterince bozuktu burda hemcinslerimden akıl almaya calıstım belki tek basıma yanlıs karar veriyorum diye ama inanın dun geceden beri gram uyumadım aglamaktan. Ben zaten ilk yazımdada belirttim derdim boşanma davası deil diye. Olmus olan birsey var suan ama kimse bunu dikkate almadan 5 sene bosanamayan adammı olurmus davasına takılı kaldı. Burda kimse tanımaz bilmez beni neden yalan soyleyim ki. Ben olanı yazdım. Ama bir de yalancılıkla suçlanıyorum suan. Gecmis verilen cevaplarda mahkeme ile ilgili avukat bir arkadas davanın açıklamasını yaptı. Artık kimse lutfen dava ile ilgili bisey yazmasın inanın bu suan en son derdim. Size cok tesekkur ederim. Butun gece uyumadım dusundum hem. Dogurursam basıma gelebilecekleri dusundum. Birde dogurmazsam icimdeki bu acıyla nassıl yaşarım diye dusundum. Bugun artık bi karar verip ya anneme anlatmak zorundayım yada cocugu aldırmak susup sesimi çıkartmamak zorundayım. Allah kimseyi caresiz birakmasın. İki arada bırakmasın kimseyi. :(

5 senedir devam eden dava, 3-4 ayda bir görülse, senede 3 veya 4 dava eder, 5 senede 15-20 dava demektir.

Hadi birinde gelir beyanı istendi
Diğerinde tapudan belge istendi
Diğerinde şahitler dinlendi
Diğerinde avukat hasta oldu
Diğerinde evraklar yetişmedi
Diğerinde gökten kırmızı yağdı

E kardeşim, geri kalan davalarda hala neden çözülmedi??? Dosyayı bir inceleseniz başka avukatla???
Bilmiyorum ne hakimim ne avukat. Hakime soramıyosunuz neden uzatıosun kardesim diye. Mahkeme erkek tarafından açılmışsa ve kadın boşanmak istemiyorsa cok fazla uzadığını internete biraz bakın anlarsınız. 10 sene suren davalar var. Ben cok araştırdım bunu. Konuyu oyle bir degistiriosunuz ki sanki davayla ilgili yalan soyluyorum durumuna düşürmeye çalışıyor herkes beni. Onceki verilen cevaplarda avukat bir arkadas davanın neden uzadığını bilirkişi olarak net açıklamış. Okursanız o yuzden uzadığını anlarsınız.

Açıkça soylemem gerekirse ben bağım olmasından cok ilerde bu cocugu dogurursam beni suçlamasından cok korkuyorum. Belki iyi bir hayat veremicem cunku ona.
Dogurmak istiyorsan dogur. Zaten 34 yasina gelmissin, anne de olmak istiyorsun. Bir ise girer bakarsin cocuguna. Dunyaya gelen herkes super bir hayata dogmuyor, elinden gelenin en iyisi ne ise onu yaparsin. Zaten babasi ona da nafaka vermek zorunda, o ne derse desin, kacisi yok. Nasil istiyorsan oyle yap, bu hayat her zaman herkesin agzina bakarak yasanacak kadar uzun degil.

Bence de istiyorsan dunyaya getir
Ailenle farklı sehirde yaşıyorsan daha bile iyi
Boşandı desinler artık
Ama baba çocuğa babalik yapar mi yapmazsa çocuğun bir eksikliği olur mu bunlari dusunmelisiniz enine boyuna

Yorumlarin hemen hepsini okudum yine herkes beylik laflarini dökmüs. Burada tek suclu bu kadin yani öyle mi? Kimse kimsenin icinde bulundugu sartlari bilemez bu sartlari bilmeden de böyle kolay yargilama olmamali. Konu sahibi zaten en basta yanlislarla dolu bir hayat diye belirtmis kendi farkinda bunun! Hayatta her sey insanlar icin bu kadar acimasiz olunmamali. 2 gün sonra kimin ne yasayacagini ancak Tanrı bilir.. simdi konu sahibi 34 yasinda ve daha önce kürtaj olmus simdi de bu bebegi istiyorsun, anne olmak en dogal istegin fakat bebeginin babasiz kalma ve büyürken senin gecmisinle yargilanma ihtimallerini iyi düsünmelisin. Su saatten sonra adama bagli kararlar verme yani onu planlarina dahil etme. 2 secenek var ya bebegi aldirip birlikte devam edeceksiniz ya da bebeginle ikiniz devam edeceksiniz. Hangisinin yükünü omuzlayabilirsin onu düsün. Adam bosanmis bosanmamis, senle evlenmis evlenmemis mevzu bu degil ben seni anladigimi düsünüyorum. Sen anneligi yasamak istiyorsun ve bu maalesef normal sartlarda mümkün olmamis. Tanrı'm yardimcin olsun. Hakkinda en iyi ve dogru olan ne ise onu yaşarsin umarim.
İnanın ailemde kabul etmezse gidebileceğim bir yer yok. Bu yuzden kadın sığınma evlerini bile araştırdım. İstanbulda olan butun kadın sığınma evleri mor çatıyı aradım. Ama devletin maddi imkansızları dolayı beni 6 aydan fazla tutamayacaklarını söylediler. Aslında 3 aymış ta ben hamile oldugum icin en fazla 6 ay olurmus. Bu yuzden bu secenegi eledim. Sonra yatılı hastabakıcı ilanlarını araştırdım. Hem kalacak yerim olur hemde hasta bakar paramı kazanırım dedim Ama kimse hamileyim diye kabul etmedi. Simdi son secenek ailem. O da olmazsa mecburum sanırım cocuktan vazgeçmeye :(

E ama kadın 5 yıldır benle yaşıyor diyor biraraya gelmemişler
ama halen devam eden bir dava söz konusu
eğer boşanma davası ret ile sonuçlansaydı ve üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen bir araya gelemeselerdi açılacak yeni dava ile boşanma sağlanabilirdi
konu bu değil ama açıklamak istedim
dava uzama konusuna gelince de eğer bir taraf bitmesini istemiyorsa çok da güzel uzatır
atıyorum en basitinden tanık dinlenme olayı boşanma davalarında çok önemli
iki taraf da 3 er tanık dinletmek istedi diyelim, ki daha fazla da dinletebilirler
en az 6 tanığın aynı celsede bir arada olması çok da kolay değil..
kimisine tebligat gitmemiş olur yeniden tebligat çıkarılır
kimisinin başka mazereti olur
kimisi başka şehirde olur talimatla dinlenir.. onun gelişi dönüşü derken uzar
tamam 5 sene uzun bir süre ama bir taraf istemiyorsa ve diğer taraf da (burda konu sahibinin sevgilisi olan davacıdan bahsediyorum) çok üstüne düşmezse (ben onun boşanmak için çok uğraştığını düşünmüyorum, avukat da arkadaşlarıymış sanırım o da bunu fark edip ağırdan alıyor olabilir) aslında kolayca çözülebilecek konuların uzamasına sebebiyet verebilirler
atıyorum bankadan evrak gerekli diyelim, elden takipli olarak hemen getirilebilecekken uğraşmazlarsa mahkeme müzekkere yazar onun gidişi dönüşü vs uzar
bu süreçte hakimlerin izinleri oluyor, o dosya hakimi dışında bir hakim girerse de uğraşmıyor erteliyor davayı
pratikte örnek çok.. kısacası uzatmak isteyen uzatabiliyor davayı

çok uzun açıkladım çok bilmişlik yapmak istemiyorum sadece pratikte bu işler nasıl yürüyo anlatmak istedim

ama halen devam eden bir dava söz konusu
eğer boşanma davası ret ile sonuçlansaydı ve üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen bir araya gelemeselerdi açılacak yeni dava ile boşanma sağlanabilirdi
konu bu değil ama açıklamak istedim
dava uzama konusuna gelince de eğer bir taraf bitmesini istemiyorsa çok da güzel uzatır
atıyorum en basitinden tanık dinlenme olayı boşanma davalarında çok önemli
iki taraf da 3 er tanık dinletmek istedi diyelim, ki daha fazla da dinletebilirler
en az 6 tanığın aynı celsede bir arada olması çok da kolay değil..
kimisine tebligat gitmemiş olur yeniden tebligat çıkarılır
kimisinin başka mazereti olur
kimisi başka şehirde olur talimatla dinlenir.. onun gelişi dönüşü derken uzar
tamam 5 sene uzun bir süre ama bir taraf istemiyorsa ve diğer taraf da (burda konu sahibinin sevgilisi olan davacıdan bahsediyorum) çok üstüne düşmezse (ben onun boşanmak için çok uğraştığını düşünmüyorum, avukat da arkadaşlarıymış sanırım o da bunu fark edip ağırdan alıyor olabilir) aslında kolayca çözülebilecek konuların uzamasına sebebiyet verebilirler
atıyorum bankadan evrak gerekli diyelim, elden takipli olarak hemen getirilebilecekken uğraşmazlarsa mahkeme müzekkere yazar onun gidişi dönüşü vs uzar
bu süreçte hakimlerin izinleri oluyor, o dosya hakimi dışında bir hakim girerse de uğraşmıyor erteliyor davayı
pratikte örnek çok.. kısacası uzatmak isteyen uzatabiliyor davayı

çok uzun açıkladım çok bilmişlik yapmak istemiyorum sadece pratikte bu işler nasıl yürüyo anlatmak istedim
Evet yazdığınız süreçlerin cogu yaşandı. Şahitler, tebligatlar vs. En son mahkeme 4 hazirandı. Avukat rapor almıs hakim yine erteledi. Dava görüşülmedi bile. Bir sonraki mahkeme ne zaman bilmiyorum celp gelmedi henuz.

Öncelikle adamimi çocuğu mu cok istiyordun bunu düşün,
Zira adam seni gıdım sevmiyor canım,

1. Seven adam sevdigi kadini korur
kollar,ondan bir parcasi olsun diye 40 takla atar ciks uzgunum asla sevmiyor

2.adam davayi one surmuste senle yasarken davayi gozu gormuyormuydu ?

3.sence bebegin boyle bir adama, baba demeyi bu kadarmi hak ediyor yavrum?

Ben su yaziyi 2 dakika surmedi okumam ,sen nasil 5 yildir guvenipte yasadin + yorumlarimizi okuyana kadar sevgisinden zerre suphem yoktu diyosun pes .

Basa donelim ,cocugu cok istiyorsan ailene donme imkanin var sanirim ,al pilini pırtı ni cek git ,adamla irtibatini kes ,cocugun bu adamla buyumesin zaten ,soylemede dogurucagini ,sonradan boyle manyaklarin ,babaya benzemeyen yaratiklarin ,babalik damari kabariyor

Ha ben bu insana benzemeyen zavalli bir yalanciyla mutluyum dersende kendin tek cek,o gunahsiz cocuga lutfen bunlari yaşatma

Dogurmak istiyorsan dogur. Zaten 34 yasina gelmissin, anne de olmak istiyorsun. Bir ise girer bakarsin cocuguna. Dunyaya gelen herkes super bir hayata dogmuyor, elinden gelenin en iyisi ne ise onu yaparsin. Zaten babasi ona da nafaka vermek zorunda, o ne derse desin, kacisi yok. Nasil istiyorsan oyle yap, bu hayat her zaman herkesin agzina bakarak yasanacak kadar uzun degil.

+1
Ben buna katılıyorum.

Konu sahibesi bu adamdan size bir yol olmaz boşanmaz da.
Siz çocuğu istiyorsanız bu adama güvenerek değil kendiniz istediğiniz için doğurun. Bu adamdan da bir şey beklemeyin. Dava olduğunu bile sanmıyorum, çocukla uğraşmamak için terk eder sizi bu adam şerefsiz aynı zamanda vicdansız.

Bilmiyorum ne hakimim ne avukat. Hakime soramıyosunuz neden uzatıosun kardesim diye. Mahkeme erkek tarafından açılmışsa ve kadın boşanmak istemiyorsa cok fazla uzadığını internete biraz bakın anlarsınız. 10 sene suren davalar var. Ben cok araştırdım bunu. Konuyu oyle bir degistiriosunuz ki sanki davayla ilgili yalan soyluyorum durumuna düşürmeye çalışıyor herkes beni. Onceki verilen cevaplarda avukat bir arkadas davanın neden uzadığını bilirkişi olarak net açıklamış. Okursanız o yuzden uzadığını anlarsınız.

Sizi yalancı durumuna düşürmek gibi bir niyetim yok. Aksine alıntıladığınız mesajımda "başka bir avukatla daha dosyayı inceleseniz" yazmışım. Yani sizlik bir durum yok, alınganlık yapmayın lütfen, sevgilinize veya avukata güvenmiyorum olabilir ancak.

Neden mi?

Çünkü ben de boşandım. Boşanma davasını ben açtım, eşim hiç bir zaman boşanmak istemedi, her şeyi yokuşa sürdü. Şahitler başka şehirde dinlendi (Mahkeme Şırnak'ya, şahitler İstanbul'da, arada 1500 m vardı). Tazminat söz konusu idi, maddi dökümler talep edildi. Velayeti istedi, eve psikolog geleceği günden önceki gün gidip velayeti artık istemiyorum dedi, zaten 3 ayda psikolog ile randevulaşabilmiştik, iptal oldu. Aradan 6 ay geçince tekrar velayeti istemeye karar verdi, tekrar psikolog eve gelip ortamı ve çocukları görsün diye randevu ayarlamaya zaman kaybettik.

Tüm bunlara rağmen 2 sene sonra boşandık. Çünkü sebeplerim haklı idi, hakim boşadı.

"En son mahkeme 4 hazirandı. Avukat rapor almıs hakim yine erteledi. Dava görüşülmedi bile. Bir sonraki mahkeme ne zaman bilmiyorum celp gelmedi henuz." yazmışsınız ya hani, e-devletten görebilirsiniz bir sonraki mahkeme gününü. Hatta ben 4060 cep telefon numarasından UYAP'a kayıtlıyım. Mahkeme binasından daha çıkmadan bir sonraki davanın günü, saati cebime mesaj olarak geliyor. Sevgilinize söyleyin, bu ikisine de kayıt olsun ve size göstersin.

Ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum? Eğer hızlandırmak istense hızlandırılırdı. Sevgilinizin peşine düşmediğini ya da daha büyük ihtimalle sizi kandırdığını düşünüyorum ben.

Tamam sizin sorduğunuz şey boşanma davası değil ama üzüldüm durumunuza, kandırıyor sizi birileri

Hadi sizin dediğiniz olsun adam karisinan sizin yüzünüze bosanmiyor.karısı bu durumdan rahatsız deGil. Adam mal tazminat falan vermek istemiyor.ve 5 yıldır sizinle yaşıyor. Ben bu durumdan şunu çıkarırım adam 3 kuruş için bana 5 yoldir metres hayatı yaşatıyor yani sizi paraşı mali mülkü kadar sevmiyor.eee birbirinizi çok seviyorsunuz bak çocukta olmuş versin kadın ne istiyosa mutlu mesut yaşayın ama olmaz adam bi kere evlendi şimdi parası gitcek derdinde bütün islerini bedavaya yaptırdığı biri varken tekrar evlenmez o dava uzarda uzar. Birde şu allah sizi düşürmesin bu duruma kinadiginiz için lafları pek bi klişe 16 yaşında değil 34 yasindadiniz allahin sizi düşürmesi falan değil metreslik sizin tercihiniz ha bekar bir adamla yasayip bu sorunları yasayasdiniz bakış açımız cok farkli olurdu vay .ben evli bir adamdan çocuk yapmam toplumun bakışı belli kendimde evli bir adamın metresi nden doğan çocuk olmak istemezdim

Ben meger evliymis diye birsey yazmadım. İliskiye başladığımda boşanma davası vardı dedim. Ben 5 yıl süreceğini tahmin etmediğimi belirttim. Bende senin gibi anlamadan yazan gereksiz eleştri yapan insanlardan nefret ediyorum. Biraz insan olsan zaten yargılamak yerine ilk basta anlamaya çalışırdın. Daha okudugunu anlayamamıssın sen. Senin gibi insanların fikrine ihtiyacım yok.
allahtan ınsanlıgı senden ogrenecek duruma düşmedık
pekı bayan en dogru karakter :olamaz:
sen ne dıyorsan odur :süslü:

keske kadıncagız
hem o ahlaksız otesı adama hem ahlak dersı vermeye calısan supersonık BU kadına maddı manevı tazmınat davası acsa
hukukcu degılım ama evlıyken sevgılı hayatı suruldugunde esın dava acma hakkı var dıye bılıyorum
hatta guzel maddı tazmınat da acılıyormus

gitmiş elin adamının bile bile metresi olmuş,bide çocuk peydahlamış ,beni yargılamayın diyo :KK70: hee canım heee
Ben meger evliymis diye birsey yazmadım. İliskiye başladığımda boşanma davası vardı dedim. Ben 5 yıl süreceğini tahmin etmediğimi belirttim. Bende senin gibi anlamadan yazan gereksiz eleştri yapan insanlardan nefret ediyorum. Biraz insan olsan zaten yargılamak yerine ilk basta anlamaya çalışırdın. Daha okudugunu anlayamamıssın sen. Senin gibi insanların fikrine ihtiyacım yok.
gitmiş elin adamının bile bile metresi olmuş,bide çocuk peydahlamış ,beni yargılamayın diyo :D hee canım heee .

Sizi yalancı durumuna düşürmek gibi bir niyetim yok. Aksine alıntıladığınız mesajımda "başka bir avukatla daha dosyayı inceleseniz" yazmışım. Yani sizlik bir durum yok, alınganlık yapmayın lütfen, sevgilinize veya avukata güvenmiyorum olabilir ancak.

Neden mi?

Çünkü ben de boşandım. Boşanma davasını ben açtım, eşim hiç bir zaman boşanmak istemedi, her şeyi yokuşa sürdü. Şahitler başka şehirde dinlendi (Mahkeme Şırnak'ya, şahitler İstanbul'da, arada 1500 m vardı). Tazminat söz konusu idi, maddi dökümler talep edildi. Velayeti istedi, eve psikolog geleceği günden önceki gün gidip velayeti artık istemiyorum dedi, zaten 3 ayda psikolog ile randevulaşabilmiştik, iptal oldu. Aradan 6 ay geçince tekrar velayeti istemeye karar verdi, tekrar psikolog eve gelip ortamı ve çocukları görsün diye randevu ayarlamaya zaman kaybettik.

Tüm bunlara rağmen 2 sene sonra boşandık. Çünkü sebeplerim haklı idi, hakim boşadı.

"En son mahkeme 4 hazirandı. Avukat rapor almıs hakim yine erteledi. Dava görüşülmedi bile. Bir sonraki mahkeme ne zaman bilmiyorum celp gelmedi henuz." yazmışsınız ya hani, e-devletten görebilirsiniz bir sonraki mahkeme gününü. Hatta ben 4060 cep telefon numarasından UYAP'a kayıtlıyım. Mahkeme binasından daha çıkmadan bir sonraki davanın günü, saati cebime mesaj olarak geliyor. Sevgilinize söyleyin, bu ikisine de kayıt olsun ve size göstersin.

Ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum? Eğer hızlandırmak istense hızlandırılırdı. Sevgilinizin peşine düşmediğini ya da daha büyük ihtimalle sizi kandırdığını düşünüyorum ben.

Tamam sizin sorduğunuz şey boşanma davası değil ama üzüldüm durumunuza, kandırıyor sizi birileri
Kusura bakmayın. Ben bu konuyu başlatırken yardım edin lutfen diye basladım ama o kadar acımasız eleştiriler aldım ki cocugu aldırsam mı dogursammı derdimi unutup insanların ustume yükledikleri bu suçlamalarla cok daha kotu oldum. Ben belki hemcinslerim beni anlar dedim ama bir erkekten cok daha acımasız bir sekilde yargılıyorlar. İsin enteresan tarafı burda kimseyi tanımam etmem olayı oldugu gibi anlatmama ragmen he canım hee kesin oyledir diye bir de yalancı konumuna düşürüyorlar. Ben yaptığımın doğru birsey olmadıgını zaten yazımın en b asında soyledim. Ama inanın hicbir kadın gururunu bu kadar ayaklar altına alıp boyle bir iliski kabul etmez. Yasadıgım şartları bilmeden yapılan bu yorumlara gercekten cok uzuldum ben. Sizi belki o üzüntüyle yanlıs anlamıs alınganlık yapmıs olabilirim. Kusuruma bakmayın lutfen :(

gitmiş elin adamının bile bile metresi olmuş,bide çocuk peydahlamış ,beni yargılamayın diyo :KK70: hee canım heee

gitmiş elin adamının bile bile metresi olmuş,bide çocuk peydahlamış ,beni yargılamayın diyo :KK70: hee canım heee .
Senin bu tarz yorumunun bana hicbir faydası yok. Kendi icinde tut pis düşüncelerini. Ben karnımdaki cacukla ilgili saglıklı karar veremedigimi bunun icin yardım istedigimi zaten yazımda belirtmiştim. Namus bekcimisin. Bana suanki durumumla alakalı bir faydan olmayacaksa sadece laf olsun diye yazacaksan hic yazma.

5 yılda boşanamamış mı adam?
adamın boşanmaya gönlü yok, gönül eğlendiriyor
çocuğunu tek başına büyütebileceğini düşünüyorsan doğur
2. bir kürtaj anneliğini tümden engelleyebilir

doğur derim, 5 yıldır ayrı yaşıyorlarsa zaten mahkemesini etkilemez tabi ayrı yaşıyorlarsa

keske kadıncagız
hem o ahlaksız otesı adama hem ahlak dersı vermeye calısan supersonık BU kadına maddı manevı tazmınat davası acsa
hukukcu degılım ama evlıyken sevgılı hayatı suruldugunde esın dava acma hakkı var dıye bılıyorum
hatta guzel maddı tazmınat da acılıyormus
Bir gun basına benzer olay gelirse sen açarsın davayı kocana olur mu.

Back