- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ve ayrıca eşinle işi bidaha düşün derim
Nişanlıyken şirket kurduk evliliğin 6.ayında kapattık
Karı-koca aynı yerde çok zor
Kendi işinizi kurunca hemen kazanmaya başlıcak mısınız ? Bunun vergileri var , iş yerinin giderleri var, ve ödenmesi gereken borçlarım var demişsin. Bence kesinlikle sabret, çünkü günümüz şartlarına göre maaşın oldukça iyi. ne mezunu olursan ol 1000 tl ile işe başlatıyorlar işe bu yüzden üstüne çok iş yükleseler de sabret, iyi yönlerinden bakmaya çalış ,en azından alıştığın bir ortam.Ciddi anlamda sinirli ve kafamdan buharlar çıkartarak yazıyorum çünkü bu işyerinden bık-tım! Beş senem bitiyor burada, Halkla İlişkiler mezunuyum buraya Yönetici Asistanı olarak girdim sonra şirketimizi büyük bir Amerikan firması satın aldı ve beni Müşteri İlişkileri yaptılar. Ve bunu yaparken de akla hayale gelmeyecek vaatler, yok sen böyle ilerleyeceksin şöyle ilerleyeceksin, sen bizim demirbaşımızsın demeler... Sonuç : SIFIR!
Beş senedir yaptıklarımı sıralıyorum : müşteri temsilcisiyim inşaat sektöründeyiz tahmin edersiniz müşterilerin nasıl sıkıntılı olduğunu, tüm siparişler, teklifler, fiyatlandırmalar bende. Sekreterlik ve santrale bakma görevi de bende çünkü yıllardır söylememe rağmen almadılar bir sekreter! Kargosuydu, tahsilat takibiydi bende, ödeme yapmayanlarla muhattap olup şirkete milyarları geri getirmesi bende. Beş sene sonunda kavga dövüş maaşım 2500 TL çok şükür yetiyor. Ama artık beş farklı yere bölünmekten bunaldım kendimi enayi gibi de hissediyorum iyice yüzsüzlüğe vurdular işi sanki benim görevim gibi......
Size danışacağım ise şu. Ben üç aylık evliyim eşimle buraya da yazmıştım seneye bahara iş kurmayı düşünüyoruz ( gıda üstüne ) ve ben artık çok mutsuzum burada. Madem iş de kuracağız evlilik tazminatımı alıp çıkmak istiyorum. Bir tarafım az daha bekle yılbaşında çık diyor, ama diğer yanım bayramdan sonra çık bas istifanı...........
Maaşım brütten yattığı için fena olmayan bir para geçecek elime, kredi borçlarım var ama en azından beni bir sene götürecek bir ara ödeme yaparım diye düşündüm, seneye de Allah kerim.
Bu beni bitiren işi bırakayım mı ? Bekleyeyim mi yılbaşını ve eşimin de kendi işimizi kurmak için bir şeyler yapmasını sizce ?
Ciddi anlamda sinirli ve kafamdan buharlar çıkartarak yazıyorum çünkü bu işyerinden bık-tım! Beş senem bitiyor burada, Halkla İlişkiler mezunuyum buraya Yönetici Asistanı olarak girdim sonra şirketimizi büyük bir Amerikan firması satın aldı ve beni Müşteri İlişkileri yaptılar. Ve bunu yaparken de akla hayale gelmeyecek vaatler, yok sen böyle ilerleyeceksin şöyle ilerleyeceksin, sen bizim demirbaşımızsın demeler... Sonuç : SIFIR!
Beş senedir yaptıklarımı sıralıyorum : müşteri temsilcisiyim inşaat sektöründeyiz tahmin edersiniz müşterilerin nasıl sıkıntılı olduğunu, tüm siparişler, teklifler, fiyatlandırmalar bende. Sekreterlik ve santrale bakma görevi de bende çünkü yıllardır söylememe rağmen almadılar bir sekreter! Kargosuydu, tahsilat takibiydi bende, ödeme yapmayanlarla muhattap olup şirkete milyarları geri getirmesi bende. Beş sene sonunda kavga dövüş maaşım 2500 TL çok şükür yetiyor. Ama artık beş farklı yere bölünmekten bunaldım kendimi enayi gibi de hissediyorum iyice yüzsüzlüğe vurdular işi sanki benim görevim gibi......
Size danışacağım ise şu. Ben üç aylık evliyim eşimle buraya da yazmıştım seneye bahara iş kurmayı düşünüyoruz ( gıda üstüne ) ve ben artık çok mutsuzum burada. Madem iş de kuracağız evlilik tazminatımı alıp çıkmak istiyorum. Bir tarafım az daha bekle yılbaşında çık diyor, ama diğer yanım bayramdan sonra çık bas istifanı...........
Maaşım brütten yattığı için fena olmayan bir para geçecek elime, kredi borçlarım var ama en azından beni bir sene götürecek bir ara ödeme yaparım diye düşündüm, seneye de Allah kerim.
Bu beni bitiren işi bırakayım mı ? Bekleyeyim mi yılbaşını ve eşimin de kendi işimizi kurmak için bir şeyler yapmasını sizce ?
İŞLERİNİN ARASINDA Kİ ANGARYALAR OLMASA VE BİR SEKRETER ALINSA sanırım senin şikayetlerin son bulacak
yanlız şöyle bir durum var
o zaman da sana 2500 tl maaş vermek istemeyecekelr
iş değiştirmeyi kafana koyduğundan dolayı söylüyorum
halkala ilişkiler için iyi bir maaş alıyorsun
piyasada daha hafif işe bu maaşı vereni bulmadan işinden ayrılma
çünki zor bulacağını düşünüyorum
Tabii ki işi zor bulurum orası kesin. Zaten yaş da var ki ben 28 yaşımda iş ararken bana yaşlı diyorlardı sanki defileye çıkacağım
Bence son noktaya kadar dayan. Evlilik yılının dolmasına 1 ay kalaya kadar dayan. İş kurana kadar neler olacağını bilmiyorsun, uzayabilir süreç, beklenmedik sıkıntılar olabilir derken.. evdeki hesap çarşıya uymayabilir.Ciddi anlamda sinirli ve kafamdan buharlar çıkartarak yazıyorum çünkü bu işyerinden bık-tım! Beş senem bitiyor burada, Halkla İlişkiler mezunuyum buraya Yönetici Asistanı olarak girdim sonra şirketimizi büyük bir Amerikan firması satın aldı ve beni Müşteri İlişkileri yaptılar. Ve bunu yaparken de akla hayale gelmeyecek vaatler, yok sen böyle ilerleyeceksin şöyle ilerleyeceksin, sen bizim demirbaşımızsın demeler... Sonuç : SIFIR!
bir calisana yapabileceginden fazla is yuklemek de mobbinge giriyor...
cikacaksaniz ve tazminat diyorsaniz bunu da goz onunde bulundurun.
belki de cikmaniza gerek kalmadan kosullarinizi iyilestirmeye giderler...
Ben olsam beklerdim.
Hatta iş kuracaksam önce eşim kursun tutarsa işten çıkayım mantığı taşırdım.
Batacaksa bari bir kişi batsın:) Çıkarsa da yardımcı olursunuz.
Bir de dikkat ettim insan işi hakkında ne kadar laf söylerse o kadar soğuyor. Dillendirmemeyi deneyin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?