• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım?( Boşanma süreci)

rana77

Denemeden Bilemezsin!
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2009
256
345
303
Diyarbakır
Merhaba
Eşimle 23 senelik evliyiz 3 oğlum var 16,18,22 yaşlarindalar. Evliligimizi inişli cıkışlı bir grafikle bugünlere kadar getirdik bazen dibe vurduk, ama hep benim alttan alip susmalarim sonucu devam ettirdik.
Ben kisilik olarak çok naif denilebilecek bir insanım, evlilik hayatim boyunca aradaki sayginin kaybolmamasi icin elimden geleni yaptim 23 yil boyunca bir kez bile hakaret vs gibi saygisizca konusmadim. Ama maalesef ben sustukca o hakaret etti, yapıp yapıp sonradan özürler diledi, bir daha olmayacagina dair sözler verdi ama bu sözleri hic tutamadi.

Yıllar yıllar böyle gecti bu zaman zarfinda aileme hic hissettirmedim yasadiklarimi üzülmelerini istemedim, böyle olunca eşimin pervarsızlığı artti
psikolojik ve nadir de olsa fiziksel şiddet yasadigim zamanlar oldu. Kendisi dengesiz biri yıllardır antidepresan kullanir, bir günü bir gününe uymaz, beni sevdigini bensiz yapamadigindan bahsederken ertesi gün çok minik bir problemi yada hatamı büyüttükce büyütür
En son geçen hafta işe giderken uyanamadigim ve kahvaltisini hazirlayamadigim icin ki bu pek nadir olur, akşam bir tokatla sonuclanan bir tartışma yasadik. Sonrasında özürler dilesede sabah Anneme gelip herseyi anlattim. Cocuklari birkac parca kıyafetlerimizi alip Anneme geldik. Bütün ailem kuzenlerim, teyzelerim durumumu ogrenen kim varsa destekliyor beni

Anneme geldigimden beri mesajlarina aramalarina cevap vermedim önce önemsemedi ama simdi isin ciddiyetinin farkina vardi iki tane avukat ile görüstüm adli tatil öncesi dava açacam bu sürecte cocuklar etkilenmesin diye tatile gönderiyorum onları
geri dönmeyecegimi kesin olarak anlatmak icin görüsmem lazim

şimdi sorum şu; dava aciyorum da ne talep etmeliyim anlasmaya yanasmayacak, cocuklar bende kalacak bir evimiz var ve evin yarı degerinde eş kişisinin kredi borcu var bankalara ve bir yıl sonra emekli olacak tazminatini alacak
avukat evin yarisini ve nafakani alirsin dedi de kendisi ne yapacak, bir cok bankaya borcu var nafakayi bile zor öder hatta ödeyemez maasina icra gelmis.. ne yapacagimi bilmiyorum ben şu an calismiyorum ama calisirim Babam 3 yıl önce vefat etti annem butun kardeslerime ve bana ev alacak ama tabii buda bir sürec
anlasma yoluna gitsem evden talep etmesem verebilecegi nafakayi ve emekli oldugunda tazminatindan talep etsem diyorum siz ne diyorsunuz?

Türkiyedeki yasal haklarınızi arkadaşlar benden daha iyi bilir. Sadece Allah yardımcınız olsun demek istedim. Sizin gibi naif insanlara böyle davrananlar utansın.

bence hakkınız olan evin yarısını ve nafakanızı alın, zaten evi kendisi alamayacağı için satılacaktır, bi ihtimal borçlarını öder.

nafaka da öncelikli olduğu için maaşı icralık olsa bile öncelik nafakanıza verilecektir diye biliyorum.

Geçmiş olsun.Anlaşmalı dahi İyi bir avukat mutlaka tutun derım cunku hem zatı muhterem esınızle muhatap olmazsınız avukatınız sızın adınıza konusur hemde haklarınız korunsun aklınızdakılerı konusursunuz.

Birincisi kendınız için nafaka talep edeceksınız .(eger çekişmeli olursa davanız ılk gorulen davada tedbır nafakası koyduracaksınız) .

Her üç çocuk içinde nafaka talep edeceksınız.Ancak çocukların nafakaları 18 yaşına kadar oluyor.18 yaşını gectıkten sonra cocuk anne ve babasına ayrı dava acarak kendıne para baglatabılıyor.

Evın yarısı sızın hakkınız , bankada para ortak hesap ...felan varsa yarısı sızın . İşyerinden alınan tazmınat sonradan edılnılen mallara gırıyor ondanda hak talep edebılırsınız . Altınlarınız varsa hatta dugun vıdeonuzda takılan altınlar varsa hepsını ısteyın o tutarı sıze esek gıbı odesın .

Boşanma işleminiz tamamen bittikten sonra annenız sıze ev alacaksa alsın bu surecte almasın bekleyın

Sakın ha nasıl odeyecek nasıl edecek yazık gecınemez gıbı cumleler kurmayın lutfen herseydekı hakkınızı yerı zamanında alın.23 yıl kadınlık annelık yapmışssınız bu eve nasıl odeyecegınıde o dusunsun lutfen sız dusunmeyın ...

Bu adamların derdi ne rahatlık batıyor herhalde. Avukatınızın dediği şekilde evin yarısını ve nafakayı alın. Anlaşma yoluna giderseniz zamanla işi zora bindirebilir, hem dediği tarihte emekli olacağı ne malum.

Bir de merak ediyorum çocuklarınız büyük, bu dönemde size arka çıkmadılar mı ?

Mesajlar atiyor devamli bosanmayacam süründurecem vs. ölürüm öldürürüm diyor bunu yapacagimdan degil eve dönmeni istedigimden diyor :KK64:

Öncelikle bu süreci umarım psıkolojık olarak en az hasarla atlatırsınız. Ben olsam sadece bosardım madem o kadar borçlu herhangi bısey talep etmezdim. En azından alacagı tazmınatıyla borclarını ödesin. Cocuklarının zaten yası büyük onun parasına ihtiyacın Yok

Öncelikle bu süreci umarım psıkolojık olarak en az hasarla atlatırsınız. Ben olsam sadece bosardım madem o kadar borçlu herhangi bısey talep etmezdim. En azından alacagı tazmınatıyla borclarını ödesin. Cocuklarının zaten yası büyük onun parasına ihtiyacın Yok
Şuan gel anlasalim hicbirsey alma bosanalim derse inanin kabul ederim yeterki tatsizlik sıkıntı cikmadan bitsin

Merhaba
Eşimle 23 senelik evliyiz 3 oğlum var 16,18,22 yaşlarindalar. Evliligimizi inişli cıkışlı bir grafikle bugünlere kadar getirdik bazen dibe vurduk, ama hep benim alttan alip susmalarim sonucu devam ettirdik.
Ben kisilik olarak çok naif denilebilecek bir insanım, evlilik hayatim boyunca aradaki sayginin kaybolmamasi icin elimden geleni yaptim 23 yil boyunca bir kez bile hakaret vs gibi saygisizca konusmadim. Ama maalesef ben sustukca o hakaret etti, yapıp yapıp sonradan özürler diledi, bir daha olmayacagina dair sözler verdi ama bu sözleri hic tutamadi.

Yıllar yıllar böyle gecti bu zaman zarfinda aileme hic hissettirmedim yasadiklarimi üzülmelerini istemedim, böyle olunca eşimin pervarsızlığı artti
psikolojik ve nadir de olsa fiziksel şiddet yasadigim zamanlar oldu. Kendisi dengesiz biri yıllardır antidepresan kullanir, bir günü bir gününe uymaz, beni sevdigini bensiz yapamadigindan bahsederken ertesi gün çok minik bir problemi yada hatamı büyüttükce büyütür
En son geçen hafta işe giderken uyanamadigim ve kahvaltisini hazirlayamadigim icin ki bu pek nadir olur, akşam bir tokatla sonuclanan bir tartışma yasadik. Sonrasında özürler dilesede sabah Anneme gelip herseyi anlattim. Cocuklari birkac parca kıyafetlerimizi alip Anneme geldik. Bütün ailem kuzenlerim, teyzelerim durumumu ogrenen kim varsa destekliyor beni

Anneme geldigimden beri mesajlarina aramalarina cevap vermedim önce önemsemedi ama simdi isin ciddiyetinin farkina vardi iki tane avukat ile görüstüm adli tatil öncesi dava açacam bu sürecte cocuklar etkilenmesin diye tatile gönderiyorum onları
geri dönmeyecegimi kesin olarak anlatmak icin görüsmem lazim

şimdi sorum şu; dava aciyorum da ne talep etmeliyim anlasmaya yanasmayacak, cocuklar bende kalacak bir evimiz var ve evin yarı degerinde eş kişisinin kredi borcu var bankalara ve bir yıl sonra emekli olacak tazminatini alacak
avukat evin yarisini ve nafakani alirsin dedi de kendisi ne yapacak, bir cok bankaya borcu var nafakayi bile zor öder hatta ödeyemez maasina icra gelmis.. ne yapacagimi bilmiyorum ben şu an calismiyorum ama calisirim Babam 3 yıl önce vefat etti annem butun kardeslerime ve bana ev alacak ama tabii buda bir sürec
anlasma yoluna gitsem evden talep etmesem verebilecegi nafakayi ve emekli oldugunda tazminatindan talep etsem diyorum siz ne diyorsunuz?

İş yerinin tazminatını alabileceğinizin garantisi yok
Pislik yapıp vermeyebilir

Öyle olmasa bile ölümlü kalımlı dünya , emekli olmadan eceli gelebilir . Benim arkadaşımın babasının emeklilik öncesi son iş günü arkadaşlarıyla vedalaşıp helalleşirler vefat etti . Emekliliği bağlanmadı . Tanıdığım yaşlı bir teyze de yıllarca kocasını çekmiş , boşanırlarken özellikle uzattırmış süreci ki bu süreçte ölürse hiç olmazsa emeklisi bana kalır diye . Dava onca yıl sürmüş adam ölmemiş , dava sonuçlandıktan kısa bir süre sonra ölmüş . Yani nasip olmayınca olmuyor

Siz ilerisini düşünmeyip şuan ne alabiliyorsanız alın 3 evladınız varmış , onların haklarını alın en azından .. evin yarışın alın . Kredi borcunu bırakın o düşünsün . Naif insana kötülük yaparken aklı başında olsaydı

Back