• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım bilmiyorum yardımcı olun

cakmares

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2023
28
12
3
31
3 yıllık evliyim henüz çocuğumuz yok. Durum şu ki eşimin babası yıllar önce vefat etmiş kayınvalidemin 2 oğlu daha var ve her gittiği evde kalmak zorundaymış gibi kalıyor kendi evi olmasına rağmen.. genç bi kadın kimseye ihtiyacı yok. Tabiki gelip kalacak ama ne geleceği zamanı net söyler ne gidecegi zamanı 25 gündür bende daha da kalmayı planlıyor. Bakıma muhtaç fln olsa amenna ama şuan benim bu düşmüş suratımla oturmaktan ne anlıyor anlamıyorum ve inadına yapıyor gibi dün tescillemiş oldum.ona bir planım olduğunu ve gidiceksin diye duydum şu tarihte doğru mu anne diye sordum ne bileyim kızım dedi bana. Uzak yer geldim kalırım daha dedi. Ne kadar daha kim bilecek 30 yaşında biriyim calışıyorum üstelik şu sıra cocuk düşünüyorduk.neden hayatımı başkasının keyfine göre yaşıyorum zoruma gidiyor. Eşimi sevdiğim için kendimi duruma alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor. Çünkü daha evliiğimin 4. Ayında da gelip 4 ay kalmıştı. Bu durum beni aşırı rahatsız etti yine okadar kalacak diye korkuyorum:(

3 yıllık evliyim henüz çocuğumuz yok. Durum şu ki eşimin babası yıllar önce vefat etmiş kayınvalidemin 2 oğlu daha var ve her gittiği evde kalmak zorundaymış gibi kalıyor kendi evi olmasına rağmen.. genç bi kadın kimseye ihtiyacı yok. Tabiki gelip kalacak ama ne geleceği zamanı net söyler ne gidecegi zamanı 25 gündür bende daha da kalmayı planlıyor. Bakıma muhtaç fln olsa amenna ama şuan benim bu düşmüş suratımla oturmaktan ne anlıyor anlamıyorum ve inadına yapıyor gibi dün tescillemiş oldum.ona bir planım olduğunu ve gidiceksin diye duydum şu tarihte doğru mu anne diye sordum ne bileyim kızım dedi bana. Uzak yer geldim kalırım daha dedi. Ne kadar daha kim bilecek 30 yaşında biriyim calışıyorum üstelik şu sıra cocuk düşünüyorduk.neden hayatımı başkasının keyfine göre yaşıyorum zoruma gidiyor. Eşimi sevdiğim için kendimi duruma alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor. Çünkü daha evliiğimin 4. Ayında da gelip 4 ay kalmıştı. Bu durum beni aşırı rahatsız etti yine okadar kalacak diye korkuyorum:KK43:

Bu konuyu çözse çözse eşiniz çözecek.

Siz değil de eşiniz mi konuşsa acaba ? Anne biz genç insanlarız senden bağımsız ayrı hayatlarımız var . Gel kal elbette misafirimiz ol ama daha kısa zaman dilimlerinde olsun hem birbirimizi daha çok ozleriz . Anlayışla karsilamani umuyoruz vs vs . Şu an bunlar geldi aklıma . İşe yarayabilir belki .

Eşinizle bu konuyu konuşmayı denediniz mi?
Evet birkaç gün önce sohbet ederken kendi ailemin yanına dahi gittiğimde anca 1 ay kalabildiğimi bunaldığımı söyledim annesini kastederek. Ben fazla tepki vereceğini göze almıştım ama vermedi anlayışlı karşıladı ama işte sadece anlıyorum seni dedi bi çözüm yok:)

evliliğin 4. ayında gelip 4 ay kalmak mı? :olamaz: korkunç gerçekten.
eşin ne diyor bu duruma peki?
Bütün cocukları aileye çok düşkün oldukları için tabiki hiçbirşey demedi ona göre annesi melek hiç bi zararı yok…. Ben mübalağa yapamam evet zararı yok ama kendi evimde rahat edemiyorum ki hele ozamanlar yeni evlisin eşine tam alışmamışken evde başka biri…. Travma gibi oldu gerçekten. Etrftan uyarıyorlar okadar kalma iyi olmaz diye ama dinlemiyor işine gelmeyene salağa yatan biri tabiri caizse

Evet birkaç gün önce sohbet ederken kendi ailemin yanına dahi gittiğimde anca 1 ay kalabildiğimi bunaldığımı söyledim annesini kastederek. Ben fazla tepki vereceğini göze almıştım ama vermedi anlayışlı karşıladı ama işte sadece anlıyorum seni dedi bi çözüm yok:)
Vallahi siz ne derseniz siz kötü olursunuz bırakın kocanız annesiyle konuşsun. Misafirlikte bir yere kadar 25 gün neymiş yani. Bu kocanıza da normal gelmemeli, açık açık konuşun çekinecek bir şey yok, gerekli tepkinizi kesinlikle koyun. Şimdi koymazsanız zamanla iyice uzar bu kalma süresi.

Bütün cocukları aileye çok düşkün oldukları için tabiki hiçbirşey demedi ona göre annesi melek hiç bi zararı yok…. Ben mübalağa yapamam evet zararı yok ama kendi evimde rahat edemiyorum ki hele ozamanlar yeni evlisin eşine tam alışmamışken evde başka biri…. Travma gibi oldu gerçekten. Etrftan uyarıyorlar okadar kalma iyi olmaz diye ama dinlemiyor işine gelmeyene salağa yatan biri tabiri caizse
yani aileye ne kadar düşkün olursan ol, kendi annem gelip evime o kadar uzun süre kalsa ben anneme bile bir şekilde git derim yani açıkçası. gelip 4-5 ay bizimle yaşayacaksa neden evlendim ki. bunu normal gibi gören eşinize anlam veremedim şahsen.

Esinle tekrar konusup bu sekilde istemedigini anlatman lazim annesiyle konussun bir sekilde anneside akilsiz heralde yeni evliyken gelip 4 ay kalmak nedir

Siz değil de eşiniz mi konuşsa acaba ? Anne biz genç insanlarız senden bağımsız ayrı hayatlarımız var . Gel kal elbette misafirimiz ol ama daha kısa zaman dilimlerinde olsun hem birbirimizi daha çok ozleriz . Anlayışla karsilamani umuyoruz vs vs . Şu an bunlar geldi aklıma . İşe yarayabilir belki .
Eşim annesine düşkün demez. Şöyleki diğerlerinde de kalıyor ben nasıl öyle yaparım der.kendini hayrsız ilan eder

Esinle tekrar konusup bu sekilde istemedigini anlatman lazim annesiyle konussun bir sekilde anneside akilsiz heralde yeni evliyken gelip 4 ay kalmak nedir
Demi ya buraya en cok ben mi kötü bi insanım acaba aynı fikirde olan var mı diye yazdım yada beni yargılayacak biri var mı diye… gercekten çünkü vicdanıml kendi huzurum arasında kalıyorum:(

Vallahi siz ne derseniz siz kötü olursunuz bırakın kocanız annesiyle konuşsun. Misafirlikte bir yere kadar 25 gün neymiş yani. Bu kocanıza da normal gelmemeli, açık açık konuşun çekinecek bir şey yok, gerekli tepkinizi kesinlikle koyun. Şimdi koymazsanız zamanla iyice uzar bu kalma süresi.
Şimdi şöyleki arkadaşım ben dün akşam biraz tutamadım işte kendimi yekten değilde bişi için soruyomuşum gibi ne vakit gideceğini sordum bana biraz agresif cevp verdi ve ben ardına dedim ki ne vakit gelip gideceğini bilsem daha iyi olur anne yanlış anlama planımı ona göre yaparım dedim. Bide beni azarladı ne bilim işte oğlumun yanına gelmesem oğlum küser fln diye söylendi bende gel tabi ona sözüm yok kal tabi 25 30 gün dedim. Eşime bişey söylemedi banada aldırmadı mutfağa gitti çayını koydu ve tv krşısında khka atmasını dinledim diğer odadan

yani aileye ne kadar düşkün olursan ol, kendi annem gelip evime o kadar uzun süre kalsa ben anneme bile bir şekilde git derim yani açıkçası. gelip 4-5 ay bizimle yaşayacaksa neden evlendim ki. bunu normal gibi gören eşinize anlam veremedim şahsen.
Olay duygusal bakıyorlar eşi yok diye

Şimdi şöyleki arkadaşım ben dün akşam biraz tutamadım işte kendimi yekten değilde bişi için soruyomuşum gibi ne vakit gideceğini sordum bana biraz agresif cevp verdi ve ben ardına dedim ki ne vakit gelip gideceğini bilsem daha iyi olur anne yanlış anlama planımı ona göre yaparım dedim. Bide beni azarladı ne bilim işte oğlumun yanına gelmesem oğlum küser fln diye söylendi bende gel tabi ona sözüm yok kal tabi 25 30 gün dedim. Eşime bişey söylemedi banada aldırmadı mutfağa gitti çayını koydu ve tv krşısında khka atmasını dinledim diğer odadan
İşin zor bu tipler sıkıntılı oluyor. Surat asıp gurur yapsaydı alınsaydı giderdi. Ama kadın keyif yapmaya devam etmiş. Belki eşle Bi uzlaşmaya varmak daha iyi olur.

Olay duygusal bakıyorlar eşi yok diye
ya tabiki kimse annesine kıyamaz gelsin zaten, uzaktan geliyorsa kalsın 10-15 gün problem olan o değil fakat çok uzun süre kalmak karşıdaki kanatlı melek bile olsa insanı rahatsız eder. hadi Allah korusun muhtaç durumda olsa, tek tek kardeşleri geziyor olsa yine bir şey denmez. keyfi kalınınca normal olmuyor. çünkü o evdekilerin de bir hayatı var, belki birlikte vakit geçirmek istiyorsun, belki arkadaşlarını davet etmek istiyorsun, belki sık sık dışarı çıkmak istiyorsun..

ya tabiki kimse annesine kıyamaz gelsin zaten, uzaktan geliyorsa kalsın 10-15 gün problem olan o değil fakat çok uzun süre kalmak karşıdaki kanatlı melek bile olsa insanı rahatsız eder. hadi Allah korusun muhtaç durumda olsa, tek tek kardeşleri geziyor olsa yine bir şey denmez. keyfi kalınınca normal olmuyor. çünkü o evdekilerin de bir hayatı var, belki birlikte vakit geçirmek istiyorsun, belki arkadaşlarını davet etmek istiyorsun, belki sık sık dışarı çıkmak istiyorsun..
Kesinlikle.eşim kasmıyor cıkmak istediğimde ama dediğin gibi belki birilerini çağırcam bi kez değilde haftada bikaçkez dışarı cıkıcam belki. Anlayışssızlık tavan ve ben boğuluyorum bayramı burdaa geçirmeye geçircek sanırım 30 güne kadar sabretmiş olucam sonrasını bilmiyorum

Back