NE YAPMALI

Herkesten

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
1
2
44
Merhaba ilkokul ikinci sınıfa giden bir kızım var.Bugün okul çıkışın da almaya gittiğimde çok üzgünüm dedi. Nedenini sorduğumda ise arkadaşı'nın kimseye söylememesini tembihleyerek annesinin sürekli kendisini dövdüğünü,bu nedenle evden kaçacağını söylediğini söyledi.Doğru söylediğinden emin misin diye sorduğumda ise emin olduğunu,hatta arkadaşının annesinin watsaptan arkadaşına seni sevmiyorum diye yazdığını söylediğini söyledi.Arkadaşın öğretmeninize söylemedi mi diye sorduğumda ise bir kere annesinin bazı şeylere (defterine simli kalemle resim çizmesine, bazı oyunları oynamasına vb.) çok kızdığım söylediğini, öğretmenin de arkadaşını rehberlik öğretmenine yönlendirdiğini ama annesinin öğrenmesinden korktuğu için dövdüğünü söyleyemediğini söyledi.Arkadaşının yalan söylüyor olmasını çok isterdim ancak okula kızımı bırakıp alırken ki anneyle karşılaşmalarımız da hissetmiş olduğum kızına karşı mesafeli duruşu, (aslında veli toplantısında okulun tavsiye ettiği boyaların kızının parmaklarını soyduğunu, bu nedenle başka marka boya göndereceğini,kızının parmaklarının zarar görmesini istemediğini söylemişliğide var.Yani kızının üstüne titriyor da 🤔) okul bahçesinde oynarlarken arkadaşının bir taşı beğenerek,kızıma annem taşlarla oynamama izin vermiyor sen evine götür demesi, kızımın evde boya yaparken biliyor musun anne arkadaşımın annesi onun evde boya yapmasına izin vermiyormuş demesi,arkadaşının kızımdan bir oyun hakkında bilgi almak istemesi üzerine annenin o oyun karın doyurmuyor demesi gibi şuan aklıma gelmeyen ancak buna benzer şeylerden dolayı bende çok kuralcı bir anne izlenimi uyandıran birçok şey emin olamamakla birlikte bana arkadaşının söylediklerinin doğru olabileceğini düşündürdü. Kafam öyle karışık ki. Arkadaşının doğru söyleyip söylemediğinden nasıl emin olabilirim,bu yavrucuk için ne yapabilirim hiç bilmiyorum.Bana bir yol gösterin

Aile icine girmeye calisarak. Gerekirse yuzsuz gorunmeyi goze alarak. Kadinla israrla, zorla arkadas olmaya calisin, tavirlarindan anlarsiniz.

Öğretmenine açık açık durumdan bahsedin. Rehberlik servisine yönlendirecektir sizi. Emin olmadığınızın altını çizerek anlatın. Öğretmen veliyi bir şekilde çağırıp iletişim kurar. Siz veliye belli etmeyin.

Okul rehber ogretmeniyle gorusmelisiniz.Onlar gerekli gorurlerse ailenin evine ziyarete gidip detaylı raporlarını tutarlar, cocuk için guvenli olmadıgı anlasılırsa Aile ve Sosyal politikalar Bakanlıgı devreye girecektir. Evden kacmasından cok daha iyi olur acıkcası.. Aileyle irtibata gecmeyin hiçbir sekilde tehlikeli olabilir..

“Çocuk istismarı veya ihmalinde şüpheleniyorsanız, bir çocuğun istismara maruz kaldığına tanık olmuş veya bunu duymuşsanız ya da mesleğiniz nedeniyle size başvurulmuşsa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlükleri, Baroların Çocuk Hakları Merkezleri, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Polisi Şubeleri/ Karakollar, Cumhuriyet Savcıları, Çocuk İzlem Merkezi olan hastane ve kurumlarla, hastaneler bünyesindeki Çocuk Koruma Merkezi/Birimleri ile iletişime geçmelisiniz.”

Öğretmeniyle görüşün böyle Bi şüphe var diye. Çocuk başka şeylerden etkilenip abartıyor olabilir, çok hassas Bi çocuk olabilir. Benim oğlan sürekli bi şeylerini unuttuğu için kızıyorum. Kızmak derken bağırıp çağırmıyorum suluğunu da unutmuşsun ne koyacam yarın okula gibi söyleniyorum. Servis ablasına annem kızıyor alalım geri dönüp demiş Bi kaç kere. Kadın bana Bi kaç kere kızmayın olur mu diye telefon açtı. 😂😂 Ciddi ciddi kötü davrandığımı düşündürmüş. Zamane çocuklarına da hiç birşey denmiyor. Yani bazen abartabiliyorlar. Döven Bi annenin boyaya karşı hassasiyetini düşünmesi de pek mantıklı gelmedi. Ama hepsi doğru hatta eksik bile olabilir. O yüzden en iyisi öğretmene durumu bildirip ona paslamak.

Öğretmeniyle görüşün evet ama okulların kapanması 5 iş günü kaldı
Bu süre zarfında çok verimli olacağını düşünmüyorum.
Çocuğu ve annesini dışarıda yada evinizde misafir ederek gözlemleme şansınız var mı ?
En azından emin olabilirsiniz 1-2 saat içinde.
Aklıma ilk bu geldi.

Öğretmeninizle görüşün o da rehberlik servisine yönlendirsin. Rehberlik öğretmeni çocuğu konuşturmadınız bilir. Zaten istismar varsa gerekli bildirimleri yapmak zorunda rehberlik servisi.

X