Merhaba ilkokul ikinci sınıfa giden bir kızım var.Bugün okul çıkışın da almaya gittiğimde çok üzgünüm dedi. Nedenini sorduğumda ise arkadaşı'nın kimseye söylememesini tembihleyerek annesinin sürekli kendisini dövdüğünü,bu nedenle evden kaçacağını söylediğini söyledi.Doğru söylediğinden emin misin diye sorduğumda ise emin olduğunu,hatta arkadaşının annesinin watsaptan arkadaşına seni sevmiyorum diye yazdığını söylediğini söyledi.Arkadaşın öğretmeninize söylemedi mi diye sorduğumda ise bir kere annesinin bazı şeylere (defterine simli kalemle resim çizmesine, bazı oyunları oynamasına vb.) çok kızdığım söylediğini, öğretmenin de arkadaşını rehberlik öğretmenine yönlendirdiğini ama annesinin öğrenmesinden korktuğu için dövdüğünü söyleyemediğini söyledi.Arkadaşının yalan söylüyor olmasını çok isterdim ancak okula kızımı bırakıp alırken ki anneyle karşılaşmalarımız da hissetmiş olduğum kızına karşı mesafeli duruşu, (aslında veli toplantısında okulun tavsiye ettiği boyaların kızının parmaklarını soyduğunu, bu nedenle başka marka boya göndereceğini,kızının parmaklarının zarar görmesini istemediğini söylemişliğide var.Yani kızının üstüne titriyor da ) okul bahçesinde oynarlarken arkadaşının bir taşı beğenerek,kızıma annem taşlarla oynamama izin vermiyor sen evine götür demesi, kızımın evde boya yaparken biliyor musun anne arkadaşımın annesi onun evde boya yapmasına izin vermiyormuş demesi,arkadaşının kızımdan bir oyun hakkında bilgi almak istemesi üzerine annenin o oyun karın doyurmuyor demesi gibi şuan aklıma gelmeyen ancak buna benzer şeylerden dolayı bende çok kuralcı bir anne izlenimi uyandıran birçok şey emin olamamakla birlikte bana arkadaşının söylediklerinin doğru olabileceğini düşündürdü. Kafam öyle karışık ki. Arkadaşının doğru söyleyip söylemediğinden nasıl emin olabilirim,bu yavrucuk için ne yapabilirim hiç bilmiyorum.Bana bir yol gösterin