Pes pese biraz zor olur gibi, onlarda sizin gibi seneye falan mı evlenmeyi düsünüyor yoksa daha erken mi?
Bide bisey daha soracagım, siz aileleri tanıstırdıgınız zaman babanızın da haberi var mıydı?
Bizde de simdi bu gibi durumlar var ama henüz evlilik düsünmedigimizden sadece teyzemlerle tanıstırmayı düsünüyorduk yani babamın haberi olmayacakta?
Daha netleşmiş değil ama, onların da bizim gibi seneye evlenme ihtimalleri yüksek..
Arayı en az ne kadar açmak lazım acaba? bari biri kışın biri yazın falan mı olsa?
İlk düğünü yapan mı yoksa ikinci sırada yapan mı daha avantajlı olur?
arkadaşım ve eşi sırf abisi daha önce evlendi diye olay çıkarttılar ve nişan attılar. hatta üstüne şuan kardeş abi ile konuşmuyor. çok sıkıntılılar.o yüzden sakin ve yapıcı davranın derim ilk başta.
bence erkek arkadaşını da sakinleştir. sonuçta siz plan yapıyor olsanız da onlar ilk adımlarını atmış bulunmaktalar. peşpeşe olsa hem onun ailesi için sıkıntı olur. sonuçta eşit davranmak istenecek ama maddi imkandan ötürü (ne kadar iyi olsa da ikisi bir arada sıkıntılı olur.) bu yüzden ya sizin yani eşinin üstüne kalacak masraflar ya da senin istedğin gibi olmayıp bazı şeylerden feragat etmen gerekecek.
bence bu bir fırsattır erkk arkadaşın bir miktar daha para biriktirsin. onların söz nişan düğün tarihlerini tam olarak netleştirip size bildirmesini isteyin sizde ona göre hareket edin.
onların nişan işleri kasıma kadar biter gibiyse sizde bayram sonrası isteme işine girişin.
abi de ben büyüğüm deme hakkına sahip.
siz de öncesinde bir ilişki yaşamışsınız ondan haklısınız.
inşallah tatlıya bağlayabilirsiniz
Ben bskn a katılıyorum. Abi olduğu için öncelik hakkı onların bence sıkıştırmayın derim kendinizi , olmadı bkaç ay sonra sizin istemeniz olur söz olur seneye yaza nişanınızı yaparsınız sorada düğün olur
Biri yazın, digeri de kısın olmalı bence ve dügünü ilk yapan daha avantajlı olur gibime geliyor eger aileler' den maddi beklentiniz olacaksa tabii.
eğer daha öncesinde konuşulduysa ve onay verdiyseler o zaman beklemeliler. hem bir aylık bir ilişkide nasıl oluyor da hemen evlilik kararı alınabiliyor ki :/
ben 4 sene sonunda ailemin artık evlenin baskısıyla evlenme kararına vardım. kiiii sevgimden şüphe ettiğimden deil. kesinlikle evlilik için doğru insanı bulduğuma emin olmama rağmen beklemeyi daha uygun görüorum kendime.
neyse bence olayın bu tarafından bakıp kaynına birisi acele etmemesi gerektiğini,biraz daha tanımaları gerektiğini birileri onalara anlatmalı.
sen eltini kk üyesi yap biz ona tavsiyelerde bulunalım
Anladım canım o halde sıkılcak bişey yok kendinizi akışına bırakın derimAbi derken aralarında bir yaş var ve annesi abisiyle konuşup rızasını almış, "kardeşin senden önce evlenirse senin için sıkıntı olur mu?" diye abisi de sorun değil demiş.
Onlar birden bire ortaya çıktı ve acele ediyorlar diye biz kendi planlarımızı değiştirip, erteleyemeyiz. Bu hem sıkıntı hem de hayal kırıklığı, kırgınlık yaratır.
bence öncelik sizin hakkınız onlar en azından sizden bir sene sonra fln evlenmeli k, bu süreç onlar için de iyi olacaktır belki birlikte olamayacaklarını anlayabilirler 1 2 ayda
evlilik kararı alınmaz alınsa da çok sağlıklı olmaz başımızdan geçti annemin kuzeni 4 ayda nişanlandı 1 senede evlendi 1 ayda ayrıldılar yani madem sizin öncelikli sırayı almanız problem değil planınızı yapın
bu işler nasip kısmet işi
kalbinizi bozmayın ne onların ne de sizin "bi sene sonra evlenin " deme lüksünüz yok
anca buna ailesi karar verebilir siz hiç karışmayın
belki kız tarafı baskı yaptı gezip tozmaları istemiyorlar bu konuda farklı düşünüyor olabilirler
siz kendi planlarınızı uygulayın onlar da kendi planlarını
hiç maddi anlamda eksik olur mu diye düşünmeyin
sizin nasıl hayalleriniz varsa onunda hayaller vardır
bi arkadaşım vardı düğün tarihi belliydi ablasının da kısmeti çıktı düğünden bi ay önce nikahtan evlenecekti
gelinleri ortalığı ayağa kaldırdı nasıl bizden önce evlenir diye kavga çıkardı
sonra ablasının başka sebepten işi bozuldu iptal oldu düğünü
gelinle ablası hala konuşmaz
çok ayıp bence kimse kimsenin kısmetine engel olmamalı
siz oluruna bırakın planlarınızı ertelemeyin ama onlara da karışmayın
Ek bilgi olarak sevgilim daha resmi evlilik teklifini yapmadı =)
ne planlıyor bilmiyorum, umarım güzel bir sürpriz hazırlıyordur =)) ama evlenme teklif etmeden istemeye gelmelerine müsaade etmemeliyim diye düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?