• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Ne yapmalı ne etmeli..? (fikir paylaşımı--ilk aşama)

PiaaMiaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
26
8
86
Hepinize merhaba,

Kiminizin hazırlık yaptığı, kiminizin hayalini kurduğu, kiminizin de çoktan yol aldığı o zorlu sürece ben de adım adım yaklaşıyorum...
Bu süreçte tecrübe paylaşımlarınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım olacağını düşünüyorum, zira çok az bilgi sahibiyim ve bu güne kadar bu konularla pek ilgilenmişliğim yok, öğrenmeye çalışıyorum =)

Şöyle bir başlangıç portresi çizeyim size:
3 yıldır birlikteyiz ve sevgilim işe başlamasıyla birlikte yaklaşık bir yıldır para biriktirmeye çalışıyor, yani yavaş yavaş hazırlık yapıyoruz. Bu yaz süreci başlatmayı, seneye de kısmetse evlenmeyi düşünüyorduk, ancak bir sürpriz oldu..
Aralarında bir yaş olan abisi birkaç aydır birlikte olduğu sevgilisiyle birden evlilik kararı aldıklarını, ve süreci başlatacaklarını bildirdi.. İki ailenin kadınları arasında hızlı bir şekilde gitme-gelme tanışma faslı yaşandı ve sevgilimin abisi ramazandan önce yani temmuz ayında kızı istemeye gidelim diyor.
Benim annem ve sevgilimin ailesi de 3 yıldır tanışıyorlar, bu yaz da istemeye gelinmesi ve söz kesimi düşünülüyordu, sevgilim de hazırlık yapıyordu zaten.. Ancak abisi ani bir manevra yaptı ve şimdi işler bana biraz karışacak gibi geliyor. Çünkü sevgilim, bayramdan önce yani temmuz ayında isteme işini ve sözü yapalım diyor, biz 3 yıldır birlikteyiz öncelik bizim hakkımız diyor. Anneleri de zaten abisiyle konuşmuş ve "onlar 3 yıldır birlikteler ve hazırlanıyorlar, önce kardeşin evlense senin için sıkıntı olur mu" diye sormuş, abisi de sorun olmaz demiş. Şimdi, önceliği bana verip 2-3 hafta sonra beni istemeye gelmeyi ve söz kesmeyi düşünüyorlar, ardından da diğer kızı... Ancak bizim de ev değiştirme, taşınma gibi bir durumumuz vardı ve sanki böyle her şey aceleye gelecekmiş gibi de geliyor.. Ama bir taraftan da eğer diğer çifte yol verirsek biz geri plana mı atılırız diye düşünüyorum.. Kafam karıştı açıkçası.. Sizin bu konuda yorumlarınız ne olur? Görünen o ki 2 çiftin isteme-söz-nişan ve düğün süreci peş peşe ve 1 sene içinde olacak gibi.. Bu durumda ben çok mu mağdur olurum? Bana tavsiyeleriniz nedir güzel hanımlar? =)

Son düzenleme:
Ek bilgi olarak sevgilim daha resmi evlilik teklifini yapmadı =)
ne planlıyor bilmiyorum, umarım güzel bir sürpriz hazırlıyordur =)) ama evlenme teklif etmeden istemeye gelmelerine müsaade etmemeliyim diye düşünüyorum..

Pes pese biraz zor olur gibi, onlarda sizin gibi seneye falan mı evlenmeyi düsünüyor yoksa daha erken mi?
Bide bisey daha soracagım, siz aileleri tanıstırdıgınız zaman babanızın da haberi var mıydı?
Bizde de simdi bu gibi durumlar var ama henüz evlilik düsünmedigimizden sadece teyzemlerle tanıstırmayı düsünüyorduk yani babamın haberi olmayacakta?

Son düzenleme:
Pes pese biraz zor olur gibi, onlarda sizin gibi seneye falan mı evlenmeyi düsünüyor yoksa daha erken mi?
Bide bisey daha soracagım, siz aileleri tanıstırdıgınız zaman babanızın da haberi var mıydı?
Bizde de simdi bu gibi durumlar var ama henüz evlilik düsünmedigimizden sadece teyzemlerle tanıstırmayı düsünüyorduk yani babamın haberi olmayacakta?

Daha netleşmiş değil ama, onların da bizim gibi seneye evlenme ihtimalleri yüksek..
Arayı en az ne kadar açmak lazım acaba? bari biri kışın biri yazın falan mı olsa?
İlk düğünü yapan mı yoksa ikinci sırada yapan mı daha avantajlı olur?

Daha netleşmiş değil ama, onların da bizim gibi seneye evlenme ihtimalleri yüksek..
Arayı en az ne kadar açmak lazım acaba? bari biri kışın biri yazın falan mı olsa?
İlk düğünü yapan mı yoksa ikinci sırada yapan mı daha avantajlı olur?

Biri yazın, digeri de kısın olmalı bence ve dügünü ilk yapan daha avantajlı olur gibime geliyor eger aileler' den maddi beklentiniz olacaksa tabii.
:ssz:

arkadaşım ve eşi sırf abisi daha önce evlendi diye olay çıkarttılar ve nişan attılar. hatta üstüne şuan kardeş abi ile konuşmuyor. çok sıkıntılılar.o yüzden sakin ve yapıcı davranın derim ilk başta.

bence erkek arkadaşını da sakinleştir. sonuçta siz plan yapıyor olsanız da onlar ilk adımlarını atmış bulunmaktalar. peşpeşe olsa hem onun ailesi için sıkıntı olur. sonuçta eşit davranmak istenecek ama maddi imkandan ötürü (ne kadar iyi olsa da ikisi bir arada sıkıntılı olur.) bu yüzden ya sizin yani eşinin üstüne kalacak masraflar ya da senin istedğin gibi olmayıp bazı şeylerden feragat etmen gerekecek.
bence bu bir fırsattır erkk arkadaşın bir miktar daha para biriktirsin. onların söz nişan düğün tarihlerini tam olarak netleştirip size bildirmesini isteyin sizde ona göre hareket edin.
onların nişan işleri kasıma kadar biter gibiyse sizde bayram sonrası isteme işine girişin.
abi de ben büyüğüm deme hakkına sahip.
siz de öncesinde bir ilişki yaşamışsınız ondan haklısınız.
inşallah tatlıya bağlayabilirsiniz :34::34:

Ben bskn a katılıyorum. Abi olduğu için öncelik hakkı onların bence sıkıştırmayın derim kendinizi , olmadı bkaç ay sonra sizin istemeniz olur söz olur seneye yaza nişanınızı yaparsınız sorada düğün olur

arkadaşım ve eşi sırf abisi daha önce evlendi diye olay çıkarttılar ve nişan attılar. hatta üstüne şuan kardeş abi ile konuşmuyor. çok sıkıntılılar.o yüzden sakin ve yapıcı davranın derim ilk başta.

bence erkek arkadaşını da sakinleştir. sonuçta siz plan yapıyor olsanız da onlar ilk adımlarını atmış bulunmaktalar. peşpeşe olsa hem onun ailesi için sıkıntı olur. sonuçta eşit davranmak istenecek ama maddi imkandan ötürü (ne kadar iyi olsa da ikisi bir arada sıkıntılı olur.) bu yüzden ya sizin yani eşinin üstüne kalacak masraflar ya da senin istedğin gibi olmayıp bazı şeylerden feragat etmen gerekecek.
bence bu bir fırsattır erkk arkadaşın bir miktar daha para biriktirsin. onların söz nişan düğün tarihlerini tam olarak netleştirip size bildirmesini isteyin sizde ona göre hareket edin.
onların nişan işleri kasıma kadar biter gibiyse sizde bayram sonrası isteme işine girişin.
abi de ben büyüğüm deme hakkına sahip.
siz de öncesinde bir ilişki yaşamışsınız ondan haklısınız.
inşallah tatlıya bağlayabilirsiniz :34::34:

Kesinlikle haklısın, yapıcı, sakin ve akil olmamız gerekiyor ve bunların yanında da haksızlığa uğramamamız..

Bazı durumları daha fazla netleştireyim ben, yanlış anlama olmasın. Abisi ile arasında 1 yaş var, öyle çok büyük bir abi değil.. Öncelik benim, ben büyüğüm deme hakkına pek sahip değil çünkü anneleri ikisiyle de konuşmuş ve abisinin rızasını almış "kardeşinin senden önce evlenmesi sıkıntı olur mu, onlar daha önce başladılar onların hakkı" diye, abisi de tamam demiş.
Şu anda iki tarafında süreci aynı durumda, sadece ailenin kadınları tanıştı ve sıra isteme kısmına geldi.. Ama bizim annelerimiz 3 yıldır tanışıyor onların anneleri 1 aydır tanışıyor..
Şimdi isteme faslına geçilecek ve isteme konusunda bana öncelik verilmesi düşünülüyor, ama ben de aceleye gelmesinden endişe ediyorum çünkü benden hemen sonra da diğer kız istenecek..

Onlara siz netleştirin, bize haber verin deme taraftarı değilim. Biz karar vermeliyiz ve onlar bize uymalılar veya eğer uyumlu insanlarsa da anlaşa anlaşa birlikte karar vermeliyiz diye düşünüyorum. Ama eğer bu şekilde hep peş peşe giderse, sıkıntı olacak gibi..

Ben bskn a katılıyorum. Abi olduğu için öncelik hakkı onların bence sıkıştırmayın derim kendinizi , olmadı bkaç ay sonra sizin istemeniz olur söz olur seneye yaza nişanınızı yaparsınız sorada düğün olur

Abi derken aralarında bir yaş var ve annesi abisiyle konuşup rızasını almış, "kardeşin senden önce evlenirse senin için sıkıntı olur mu?" diye abisi de sorun değil demiş.
Onlar birden bire ortaya çıktı ve acele ediyorlar diye biz kendi planlarımızı değiştirip, erteleyemeyiz. Bu hem sıkıntı hem de hayal kırıklığı, kırgınlık yaratır.

Biri yazın, digeri de kısın olmalı bence ve dügünü ilk yapan daha avantajlı olur gibime geliyor eger aileler' den maddi beklentiniz olacaksa tabii.
:ssz:

ailelerden mutlaka beklentimiz olacak, masrafları onlar karşılayacaklar biz sadece daha rahat olabilmek adına para biriktiriyoruz ama öyle büyük miktarlar değil.
Bana da düğünü ilk yapan avantajlı olur gibi geliyor ve zaten önceliği bize verdiler bu konuda. Ama diğer çift acele ettiği için ben endişeleniyorum. Ya bizim önümüze geçmeye kalkıp, bizi ileriye ittirebilirler ya da hemen 1-2 ay sonraya düğün yapmaya kalkabilirler. Bu da hem madden hem de manen bize olumsuz yansır. Süreci nasıl yönetmeliyim acaba =(

eğer daha öncesinde konuşulduysa ve onay verdiyseler o zaman beklemeliler. hem bir aylık bir ilişkide nasıl oluyor da hemen evlilik kararı alınabiliyor ki :/
ben 4 sene sonunda ailemin artık evlenin baskısıyla evlenme kararına vardım. kiiii sevgimden şüphe ettiğimden deil. kesinlikle evlilik için doğru insanı bulduğuma emin olmama rağmen beklemeyi daha uygun görüorum kendime.

neyse bence olayın bu tarafından bakıp kaynına birisi acele etmemesi gerektiğini,biraz daha tanımaları gerektiğini birileri onalara anlatmalı.
sen eltini kk üyesi yap biz ona tavsiyelerde bulunalım :52::52::52::52:

eğer daha öncesinde konuşulduysa ve onay verdiyseler o zaman beklemeliler. hem bir aylık bir ilişkide nasıl oluyor da hemen evlilik kararı alınabiliyor ki :/
ben 4 sene sonunda ailemin artık evlenin baskısıyla evlenme kararına vardım. kiiii sevgimden şüphe ettiğimden deil. kesinlikle evlilik için doğru insanı bulduğuma emin olmama rağmen beklemeyi daha uygun görüorum kendime.

neyse bence olayın bu tarafından bakıp kaynına birisi acele etmemesi gerektiğini,biraz daha tanımaları gerektiğini birileri onalara anlatmalı.
sen eltini kk üyesi yap biz ona tavsiyelerde bulunalım :52::52::52::52:

Ben de anlamıyorum ya, bu kadar kısa sürede nasıl evlenmeye karar verip, bir de işi aceleye getiriyorlar.. Biz de sizin gibi 3 senedir birlikteyiz bekliyoruz, hazırlanıyoruz, düşünerek, planlayarak hareket ediyoruz. Ama onlar acele ediyor diye biz de sıkışıyoruz =(
Kızla daha tanışmadım, hiç görmedim. Keşke dediğin gibi birileri bunlara "biraz yavaş" dese =))

Abi derken aralarında bir yaş var ve annesi abisiyle konuşup rızasını almış, "kardeşin senden önce evlenirse senin için sıkıntı olur mu?" diye abisi de sorun değil demiş.
Onlar birden bire ortaya çıktı ve acele ediyorlar diye biz kendi planlarımızı değiştirip, erteleyemeyiz. Bu hem sıkıntı hem de hayal kırıklığı, kırgınlık yaratır.
Anladım canım o halde sıkılcak bişey yok kendinizi akışına bırakın derim

bence öncelik sizin hakkınız onlar en azından sizden bir sene sonra fln evlenmeli k, bu süreç onlar için de iyi olacaktır belki birlikte olamayacaklarını anlayabilirler 1 2 ayda
evlilik kararı alınmaz alınsa da çok sağlıklı olmaz başımızdan geçti annemin kuzeni 4 ayda nişanlandı 1 senede evlendi 1 ayda ayrıldılar yani madem sizin öncelikli sırayı almanız problem değil planınızı yapın :10::4:

bu işler nasip kısmet işi

kalbinizi bozmayın ne onların ne de sizin "bi sene sonra evlenin " deme lüksünüz yok

anca buna ailesi karar verebilir siz hiç karışmayın

belki kız tarafı baskı yaptı gezip tozmaları istemiyorlar bu konuda farklı düşünüyor olabilirler

siz kendi planlarınızı uygulayın onlar da kendi planlarını

hiç maddi anlamda eksik olur mu diye düşünmeyin

sizin nasıl hayalleriniz varsa onunda hayaller vardır :34:

bi arkadaşım vardı düğün tarihi belliydi ablasının da kısmeti çıktı düğünden bi ay önce nikahtan evlenecekti

gelinleri ortalığı ayağa kaldırdı nasıl bizden önce evlenir diye kavga çıkardı

sonra ablasının başka sebepten işi bozuldu iptal oldu düğünü

gelinle ablası hala konuşmaz

çok ayıp bence kimse kimsenin kısmetine engel olmamalı

siz oluruna bırakın planlarınızı ertelemeyin ama onlara da karışmayın :34:

bence öncelik sizin hakkınız onlar en azından sizden bir sene sonra fln evlenmeli k, bu süreç onlar için de iyi olacaktır belki birlikte olamayacaklarını anlayabilirler 1 2 ayda
evlilik kararı alınmaz alınsa da çok sağlıklı olmaz başımızdan geçti annemin kuzeni 4 ayda nişanlandı 1 senede evlendi 1 ayda ayrıldılar yani madem sizin öncelikli sırayı almanız problem değil planınızı yapın :10::4:

Benim de gönlümden geçen o ama, diğer taraf ısrarcı davranırsa diye endişe ediyorum. Biz bugüne kadar planlarımızı rahat rahat mantıklı düşünerek yaparken birden onlar çıktı ortaya ve şimdi biz sıkışıyoruz. Kalkıp da biz seneye yazın şu tarihte evleneceğiz derlerse, biz kendimizi onlara göre ayarlamak zorunda kalırız bu da hiç iyi olmaz =(

bu işler nasip kısmet işi

kalbinizi bozmayın ne onların ne de sizin "bi sene sonra evlenin " deme lüksünüz yok

anca buna ailesi karar verebilir siz hiç karışmayın

belki kız tarafı baskı yaptı gezip tozmaları istemiyorlar bu konuda farklı düşünüyor olabilirler

siz kendi planlarınızı uygulayın onlar da kendi planlarını

hiç maddi anlamda eksik olur mu diye düşünmeyin

sizin nasıl hayalleriniz varsa onunda hayaller vardır :34:

bi arkadaşım vardı düğün tarihi belliydi ablasının da kısmeti çıktı düğünden bi ay önce nikahtan evlenecekti

gelinleri ortalığı ayağa kaldırdı nasıl bizden önce evlenir diye kavga çıkardı

sonra ablasının başka sebepten işi bozuldu iptal oldu düğünü

gelinle ablası hala konuşmaz

çok ayıp bence kimse kimsenin kısmetine engel olmamalı

siz oluruna bırakın planlarınızı ertelemeyin ama onlara da karışmayın :34:

Çok haklısınız. Benim de en büyük korkum huzurun kaçması. İnşallah her şey yolunda ve anlayış çerçevesinde gider. İşte diğer insanları tanımadığım için endişe ediyorum, bu acele kızın ailesinden mi kaynaklanıyor yoksa sevgilimin abisinden mi bilemiyorum. Sonuçta mağdur olmaya, hakkımızın yenmesine de tahammül etmek çok zor..

Ek bilgi olarak sevgilim daha resmi evlilik teklifini yapmadı =)
ne planlıyor bilmiyorum, umarım güzel bir sürpriz hazırlıyordur =)) ama evlenme teklif etmeden istemeye gelmelerine müsaade etmemeliyim diye düşünüyorum..

aynennn bizim de ailelerimiz haftaya tanışacaklar organizasyonunu yapıyoruz. yaz sonu da söz kesmeyi düşünüyoruz ama resmi olarak bir teklif almadığım için istemeden sonra evlilik teklifi istemiyorummm :(

Ayrıca okurken şaşırıyorum çünkü hangimiz önce evlenirsek daha avantajlı oluruz diyorsunuz? Siz o insanlarla aile olacaksanız maddiyat açısından değerlendirmeyin bence. Kimsenin planlarınızı erteleyecek şekilde hareket etmesine izin vermeyin yeter. Eğer sırf maddi açıdan avantajlı olmak için taşınma halinde her şey daha telaşlı olacaktır.Bu her genç kızın en özel anı hazırlıkları telaşlı yapmayın derim daha tanışmadan gerilirseniz ipler kopabilir. ayrıca ailesi de bu durumu göz önünde bulundurarak her iki çifte de bence en eşit şekilde davranırlar. çünkü birbirini takip eden zamanlarda olacak göze batmak istemezler. Hem ne kadar 1 yaş da olsa abi abidir ki o da saygı duymuş sorun olmaz demiş.bu durumda ya siz taşınma işini en azından biraz erteleyeceksiniz ya da onlara engel olmayacaksınız? sonuçta en yakın seneye evlenmek istiyorsunuz. onlar daha erken evlenecek gibiler...biraz akışına bırakmak ama kendini de ezdirmemek lazım

Sevgili Angera,
Şaşılacak bir şey yok aslında, avantajı sadece maddi anlamda anlamış olmanız benim hatam değil. Zira, benim endişem kısa süre sonra ikinci evlenen çift biz olursak ilkinin yorgunluğundan muzdarip olmak. Yani ilgi, alaka, enerji azalır ve işler hayalini kurduğum gibi gitmez diye endişeleniyorum. Yoksa maddi açıdan aile zaten iki evladı arasında ayrım yapar mı hiç!

Taşınma mevzusu ise artık ikinci plana atıldı. İki hafta sonra isteme+söz merasimleri gerçekleşecek şu an oturduğumuz evde.. İnşallah daha sonra yeni evimize geçtiğimizde de nişanı yaparız rahat rahat =)

Şimdi sizlerden, evde gerçekleşecek olan kız isteme+söz merasiminde neler yapılır, neler konuşulur, nelere hazırlıklı olmalı, neler ikram edilir, organizasyon nasıl olmalı gibi konularda fikirler bekliyorum =)

Back