Ne Yapacağımızı Bilemedik!

Zaten ayşe de benden izin alacak mantığında bir insan değil. Zaten o yüzden kırgın çünkü sevgilisine zaten gereken imkanları verdiğini düşünüyor. Öyle izin alma gibi olayları zaten yoktu çocuk sadece bilgi verirdi ben şurdayım ararsan açamazsam merak etme diye. Bu kadar rahatlık nasıl bir insanı rahatsız eder orayı çözemiyoruz. Ayrıca sanırım haklısınız bana da ali o çocuğun yolundan gider gibi geliyor :/

Ikisi de belirli olgunluğa gelmemiş üniversite aşıklarından başka birşey değiller, benim nezdimde (Ayşe ve Ali).
İnsanlar bir birine gereken imkanları, izinleri vermezler, bir birlerine saygı duyarlar.

Bu saygı sayesinde de bir ilişkide sınırlar bellidir, herkesin kendine göre yapması gereken işleri, gitmesi gereken yerleri vardır. Ancak karşısındaki insana duydugu saygıdan ötürü sevgililer birbirlerine Ali'nin yaptığı vurdum duymazlıkları yapmaz. Ali'nin bulunmuş olduğu ortamı onaylamıyorum. Bence de Ali yolundan kaymış gibi geldi bana (her ne kadar bahsettiğiniz diğer çocuk iyi olsa dahi). Farklı bir hayat standardında bulunan bir insan ile birlikte dolaşıyor olması anormal bir durum değil, fakat ona ayak uydurmaya çalışması yanlış. Herkesin kendi kapasitesi vardır ve ona göre hayatını yaşar. Kimisi son model arabalarda gezer, kimisi kıt kanaat geçinir... Fakat kendinde var olmayan bir hayatı, bir başkasının hayatında yaşamak karakterin daha oturmadığını gösterir...

Daha gençler, Ayşe'nin yapacağı şey karşısındaki düşüncesiz insanı hayatından çıkartmak. Gereken olgunluğa erişmemiş olduğu için, Ali'nin birşeyleri kendisi yaşayarak öğrenmesi gerek. Ayşe ne kadar engel olmaya çalışırsa çalışsın, bu değişmeyecektir. Önemli olan bu noktada Ayşe'nin bunu idrak etmesi... :34: Aksi taktirde burada üzülecek olan yine Ayşe olacaktır..

ali şaşırmış işte arkadaşına uymaya başlamış....
bu durmda ayşe biraz kendi kendini çeksin aramasın sormasın...
erkek milleti işte dönüp dolaşım gelecek nasılsa...
o zamanda ayşe kabul ederse kendi kararı tabi...

ali şaşırmış işte arkadaşına uymaya başlamış....
bu durmda ayşe biraz kendi kendini çeksin aramasın sormasın...
erkek milleti işte dönüp dolaşım gelecek nasılsa...
o zamanda ayşe kabul ederse kendi kararı tabi...

Peki sizce ayşe aliyi o çocukla görüştürmezse ilerisi için daha kötü sonuçlar olabilir mi?

Bu zamanlarda uzun ilişkiler erkekleri sıkıyor.
Dışarıda da bir hayat var akıp giden.
Ciddi bir ilişki onları zamansız hayattan alıkoyuyormuş gibi hissettiriyor.
Arkadaşının yanında özgürce, hesap vermeden ve bir ilişkinin sorumluluğunu taşımadan takılmanın
keyfine varmış.
O yüzden bu yıllardaki ilişkiler hezimetle sonuçlanıyor genelde.
Erkek genelde okulu bitirip, askerliğini yapıp, en önemlisi hayata karşı doyunca ciddi ilişkide daha sadık ve
güvenilir bir profil çiziyor.
Ali dışardaki hayatın cazibesine kapılmış gitmiş.
Bundan sonra dikiş tutar mı bilinmez..

Ikisi de belirli olgunluğa gelmemiş üniversite aşıklarından başka birşey değiller, benim nezdimde (Ayşe ve Ali).
İnsanlar bir birine gereken imkanları, izinleri vermezler, bir birlerine saygı duyarlar.

Bu saygı sayesinde de bir ilişkide sınırlar bellidir, herkesin kendine göre yapması gereken işleri, gitmesi gereken yerleri vardır. Ancak karşısındaki insana duydugu saygıdan ötürü sevgililer birbirlerine Ali'nin yaptığı vurdum duymazlıkları yapmaz. Ali'nin bulunmuş olduğu ortamı onaylamıyorum. Bence de Ali yolundan kaymış gibi geldi bana (her ne kadar bahsettiğiniz diğer çocuk iyi olsa dahi). Farklı bir hayat standardında bulunan bir insan ile birlikte dolaşıyor olması anormal bir durum değil, fakat ona ayak uydurmaya çalışması yanlış. Herkesin kendi kapasitesi vardır ve ona göre hayatını yaşar. Kimisi son model arabalarda gezer, kimisi kıt kanaat geçinir... Fakat kendinde var olmayan bir hayatı, bir başkasının hayatında yaşamak karakterin daha oturmadığını gösterir...

Daha gençler, Ayşe'nin yapacağı şey karşısındaki düşüncesiz insanı hayatından çıkartmak. Gereken olgunluğa erişmemiş olduğu için, Ali'nin birşeyleri kendisi yaşayarak öğrenmesi gerek. Ayşe ne kadar engel olmaya çalışırsa çalışsın, bu değişmeyecektir. Önemli olan bu noktada Ayşe'nin bunu idrak etmesi... :34: Aksi taktirde burada üzülecek olan yine Ayşe olacaktır..

Evli olupta eşini dışarı çıkartmayan insanlar olunca daha olgun, ancak aralarında resmi birşey olmayan insanlar böyle sorun yaşayınca olgunluğa gelmemiş üniversite aşkları mı oluyor?

İnsan her yaşta, 15 25 35 45, yanındaki insana uyum sağlamaya çalışabilir, çünkü insan monotonluğun dışında herşeyi iyi gibi algılayabilir. Sadece bayda değil, bayanlarda yapabilir. Ben zaten üzerine basa basa söyledim. ellerinde telefonları cık cık cık mesajlaşan aşkım balböcüğüm tarzında ilişkisi olmayan insanlar bunlar.

Daha öncede söylediğim gibi, bilinenin aksine aşkım çiçeiğim şuraya gidebilir miyim izin ver nolur tarzında bir konuşmaları olmayacak kafa yapısına sahip insanlar bunlar. Gidecekleri yerler zaten bilinir, sınırlarının dışına çıkmazlar. O çocukla alinin gece nargileye gitmesi bile, bu sınırların dahlinideydi zaten. Çünkü karşılıklı güvenleri olduğu için gecenin 2 3 yada sabah 7 8 olması birşey farketmiyordu.

Zaten burdaki esas sorun ali gece dışarı çıkıyor karıya kıza bakar mevzuu değil. Yakın arkadaştan bu denli etkilenen bir adam, nasıl düzelir, düzelir mi? Ayşe nasıl bir yaklaşımda bulunmalı idi.

Bu zamanlarda uzun ilişkiler erkekleri sıkıyor.
Dışarıda da bir hayat var akıp giden.
Ciddi bir ilişki onları zamansız hayattan alıkoyuyormuş gibi hissettiriyor.
Arkadaşının yanında özgürce, hesap vermeden ve bir ilişkinin sorumluluğunu taşımadan takılmanın
keyfine varmış.
O yüzden bu yıllardaki ilişkiler hezimetle sonuçlanıyor genelde.
Erkek genelde okulu bitirip, askerliğini yapıp, en önemlisi hayata karşı doyunca ciddi ilişkide daha sadık ve
güvenilir bir profil çiziyor.
Ali dışardaki hayatın cazibesine kapılmış gitmiş.
Bundan sonra dikiş tutar mı bilinmez..

Bende dediklerinize katılıyorum. Ancak bu adam diğer erkeklerden o kadar farklıydı. Üzerinde birgün kot gördüğümü bilmem. Ağır yerinde konuşan, barlardan içkiden hoşlanmayan, sigara içmeyen, hayattaki en büyük isteğinin ayşeyle evlenmek olduğunu söyleyen bir adamdı.

Dediğiniz gibi farkına vardı ama, şu an asla bunun böyle olmadığını o çocuğu silebileceğini görüşmeyebileceğini söylüyor. Ona göre buradaki esas sorun o çocukla yaptıkları değilde, ayşenin onu baskılaması gibi görüyor.

Ama aslında sorun olan şey, etraftaki diğer erkeklere göre bu derece rahat ilişki yaşayan bir adam (benim eski erkek arkadaşımla birlikte erkek grup şeklinde meyhaneye gittikleri bile olurdu ve biz kötü hiçbirşey duymazdık) Neden kalkar da böyle birşey söyler, sonrada ertesi gün olmamış gibi ben onu silerim vs vs der?

Hem silse bile acaba ne derece güvenilir olur? İnsan bu kadar çabuk bırakabilir mi alışkanlıkalrını?

Evli olupta eşini dışarı çıkartmayan insanlar olunca daha olgun, ancak aralarında resmi birşey olmayan insanlar böyle sorun yaşayınca olgunluğa gelmemiş üniversite aşkları mı oluyor?

İnsan her yaşta, 15 25 35 45, yanındaki insana uyum sağlamaya çalışabilir, çünkü insan monotonluğun dışında herşeyi iyi gibi algılayabilir. Sadece bayda değil, bayanlarda yapabilir. Ben zaten üzerine basa basa söyledim. ellerinde telefonları cık cık cık mesajlaşan aşkım balböcüğüm tarzında ilişkisi olmayan insanlar bunlar.

Daha öncede söylediğim gibi, bilinenin aksine aşkım çiçeiğim şuraya gidebilir miyim izin ver nolur tarzında bir konuşmaları olmayacak kafa yapısına sahip insanlar bunlar. Gidecekleri yerler zaten bilinir, sınırlarının dışına çıkmazlar. O çocukla alinin gece nargileye gitmesi bile, bu sınırların dahlinideydi zaten. Çünkü karşılıklı güvenleri olduğu için gecenin 2 3 yada sabah 7 8 olması birşey farketmiyordu.

Zaten burdaki esas sorun ali gece dışarı çıkıyor karıya kıza bakar mevzuu değil. Yakın arkadaştan bu denli etkilenen bir adam, nasıl düzelir, düzelir mi? Ayşe nasıl bir yaklaşımda bulunmalı idi.

Yorumunu saldırgan buldum, niçin bu kadar koruma güdüsü hissettin anlamadım.
Ben seni veya Ayşe diye tanımladığın arkadaşını rencide edecek bir yorumda bulunmadım.
Nacizane fikirlerimi paylaştım, anladıklarıma göre.
O zaman son cümlene bakarak, ben senin yazdıklarını anlamamışım, gereksiz yorum yapmışım.
Kusura bakma... :31:

Fikirlerimiz ve bakış açımız uymak zorunda değil. Vakit ayırıp yorum yazan birine bu kadar saldırgan davranmaman daha iyi olurdu.
Belki söyleyecek ciddi bir fikri olur, mahrum kalırsın bundan... (Kendim için değil, herkes için geçerli..)
Saygılar... :42:

ali ile ayşe'nin ilişkini bana pek saglıklı gelmedi.

bilmiyorum ya benim yapıma ters ama ben suan nişanlıyım. izin almam o da benden almaz. önceden de böyleydi.

ali diger arkadasından epeyce etkilenmiş ve popüler olma ,havalar bin bes yüz misali hosuna gitmiş belli ki.

ben ayse olsam birsey yokmus gibi sineye cekmezdim ama sürekli de dile getirmezdim. mesafeli davranırdım aliye. alinin davranısları nasıl olcak gözlemlerdim

Problem Ayşenin izin veriyor olması zaten burada. Ayşeden izin istemek durumunda kalması çocuğun bir problem. Niye izin alıyorlar ki birbirlerinden?
Bir de belli ki Alinin hayat tarzından etkilendiği, olmak istediği kişi öbür çocuk. Üniversite yılları da insanın olmaya çalıştığı kişiyi keşfetme yılları. Belki ileri de o da saçma bulacak şimdi üzerine giymeye çalıştığı tavırları. Ama Ayşe onu değiştirmeye çalışırsa, kendi istediği kalıplara uydurmaya çalışırsa olmaz bunaltır karşısındakini. Aldığı tepki de bu bunaltmanın sonucu işte.

O değil de kot giymenin ne alakası var yahu karakterle?

Son düzenleme:
ali arkadaşından etkilenmiş biraz özgür takılmak istiyor galiba:44:
ayşe biraz kendini çeksin rahatsızlığını belli etsin ama hırçınlıkla değil güzel bir dille bunu yapsın:31:
ali hatasını anlayıp kendine çeki düzen verir umarım

özel bir üniversiteyi bitirdim..durumu cok cok iyi bir çok arkadaşım oldu..neler gördüm ama bu kadar kız potansiyeli olan, bu kadar kızları mıknatıs gibi çeken erkeklere rastlamadım.. sanırım okulumdaki kızlar çocuklardan daha cooldu :52::52:

Arkadaşlar sonucu yazmak isterim :) Meğersem ali, o arkadaşıyla birlikte, ayşeye evlilik teklifi için süpriz hazırlıyorlarmış. Günahlarını almışız 2sininde. Ayşe şu an çok mutlu :16:

Back