- Konu Sahibi Fotosentez
-
ayy okurken başım döndü, fox Tv' deki günlük diziler gibi:)))
Ayşe Ali'den ayrılsın o zengin çocukla çıksın...
İlişkilerde bu "izin almak" kelimesi nedense hiç hoşuma gitmiyor.
Ali'nin gittiği yol da yol değil. Yolunu değiştirmiş gibi geldi bana.
Bana göre kesinlikle Ayşe diye nitelendirdiğin arkadaşın haklı. Ne tür bir saygısızlıktır bu,bu benim malım benim telefonum git kendi telefonunu kurcala demesi. Belli ki ortamdan,çevreden etkilenmiş sevgilisi. Ve belli ki bu durumdan çok hoşnut,ilgisini çekiyor. Arkadaşın daha önceden biraz fazla mı yüz verdi acaba bu çocuğa? Bence bu durumu son kez sakin bir kafayla sevgilisiyle konuşmalı. Hala konuyu kapatıyorsa,önem vermiyorsa ve bazı şeyleri degistirmiyorsa;arkadaşına değer vermiyordur. Bu durumda da en doğrusu arkadaşının sevgilisinden bir süre uzaklaşması. Sevgilisi de merak edip,acaba Ayşeye ne oldu eskisi gibi değil diye kendini sorgulayacak. Hatasını o zaman anlar umarım. Bu da olmazsa malesef ki ayrılmalı. Kim sevgilisinin etrafında bir sürü kız olmasından memnun olur ki? Kimse.. Ve arkadaşın ona muhtaç değil,ezdirmesin laf soyletmesin kendisine. Allah sabır versin,umarım bir an önce her şey yoluna girer de arkadaşın artik üzülmez:26:
Çok teşekkür ederiz yorumunuz için. Oda yanımda okuyor şu an. Bu olaydan sonra seninle konuşmak istemiyorum deyip uzaklaşmış yanından. Sabahtan beri açmıyor telefonlarını alinin. Ama açıkcası bu çocuğun önceki halini bilseniz çok şaşırırdınız bu duruma. Sevgilisinin sözünden çıkmayan, onu çok seven ilgilenen değer veren bir adamdı.
Ama son zamanlarda ergen gibi. hep birlikte geçen akşam sinemaya gittik hemen etiketlemeler face e bakmalar bende çok sinirlendim nasıl benden habersiz oldugum yeri etiketlersin falan diye. alttan aldı sildi özür diledi ama 24 25 yaşında bir erkeğe de yakışmayan ergen davranışlar bunlar gibi geliyor bana.
Ve alinin emeğiyle kazandığı bir arabası vardı, çok severdi şimdi o çocukla takıla takıla amaan benimkide arabamı insanlarda mercedes var diyip duruyormuş.
Şimdi olan belli de ne yapacağız onu bilemiyoruz. Konuşsun demişsiniz ama ayşenin konuşacak hali yok ağlamaktan içi çıktı. Yani ne demek telefonumu ver o benim demek nasıl bir laf ben ne konuşayım bu adamla diyor. Daha önce aralarında hiç böyle birşey geçmediği için ayşe çok üzgün. Annesi de öğrenmiş ayşe odasında ağlarken ayrıl o çocuktan diyor.
Kavga ederken ali buna sen mi karar vereceksin benim hayatıma demiş. (ki tekrar diyorum bunu söyleyecek en son insandır belkide) Bu laftan sonra ayşe alinin elinde o telefon varken hayatında o çocuk varken istemiyorum diyor ama sonra dönüyor bunları yaptıktan sonra, beni bu kadar üzdükten sonra bıraksa nolur diyor :/
Bu durumları ben de sevgilimle çok yaşadım, bilirim zorluğunu.
Ben kendim şöyle bir yol seçtim, onların planlarına dahil olmaya ya da taş koymaya çalışarak aralarına mesafe girdi ve o hayatın boş olduğunu gördü.
Hala başımda bir iki kuzen belası var, açık açık kendisine söyledim.
Eğer kuzenlerin olmasaydı da bunlar arkadaşın olsaydı emin ol 3 ayda temizlemiştim çevrenden ama kuzene bir şey denmiyor diye.
Bence arkadaşın sevgilisiyle açık açık konuşsun, bu işin böyle gitmeyeceğini, karakterinin değiştiğini ve onu tanıyamadığını anlatsın.
Ben kendi sevgilime, anladım özeniyor olabilirsin gezmeye tozmaya, genç adamsın ama o hayat farklı benim hayatım farklı.
Eğer sen bekar hayatına özeniyorsan, bu günlerim gelmeyecek nerde akşam orda sabah, gelsin kızlar gitsin içkiler mantığındaysan beni gerçekten unut, ben orada yokum boşa ne sen istediklerinden geri kal ne de ben sinir krizlerine gireyim, ikimiz de hayatımıza bakalım dedim.
Ayşe de böyle bir şeyle Ali'nin aklını başına getirebilir belki.
Gerçekten çok zor bir durum. İnsan istiyorki karşısındaki şunca çabaya girmeden anlasın. Ya hayat aslında çok basit. Düşünse, ya bu çocuk mu önemli ayşe mi? Yok ya ayşe geçici, e arkadaşım seç o zaman o çocuğu ama ayşe önemliyse içinde gitse yol yok yani. Kopacaksın o çocuktan. Şöyle bir durumda bile tercih yapamıyorsa pehhh diye düşünüyorum ben.
Şimdi aslında bir sorunda şu, sizin sevgiliniz en azından 2 yol ayrımında oldugunu kabul etmiş, siz seçenek sunmuşsunuz o da kabul etmiş. Ama ali böyle değil işte. Ayşe diyor ki, ali bunlara özendiğinin böyle olmak istediğinin farkında değil. Yahut farkında ama yediremiyor / Farkında ama ayşeye farkında değilim diyor bilemiyoruz.
Yani adam böyle davrandığını bilse, seçenek sun giderse gitsin dersin ama adama ne ben ne ayşenin konuşması geçmişte sökmedi. Bak ona özendin 3 bine telefon aldık dedik ne var herkes alıyor ne alakası var ona dedi.
Bak sen nargile sevmezsin onunla hep çıkıyorsun dedik ne alakası var her erkek çıkıyor dedi.
Yani bunu hem ben hem ayşe ayrı ayrı konuştuk. Ama kar etmiyor. Siz kafayı yediniz takdınız bu çocuğa gibisinden cümleler söylüyor kapatıyor konuyu.
Bu durum ne kadardır böyle devam ediyor?
Belki her insanda olabileceği gibi dönemsel duygu geçişleri olur ya hani yakınımızdaki insanlardan iyi-kötü etkilenebiliyoruz, öyle bi'şey olabilir. Arkadaşının rahatlığı hoşuna gitmiştir, kurulu düzeninden sıkılmıştır, monotonlaştığını düşünüyordur hayatının... Belki çevresinde kızların oluşu egosunu tatmin ediyordur. İlgisi kaymıştır demiyorum yanlış anlaşılmasın:) Erkekler sevgilisini çok sevse de çevresinde ilgili kızların olduğunu görünce egoları pohpohlanır. Nitekim çoğu kızda da böyle.
Bence Ayşe şu durumda yapma, etme, o çocuk böyle, şu çevre şöyle derse üzülen taraf olur. Eğer bu ilişkiyi kurtarmak istiyor ise "bitanem sen çok değiştin, sen kabul etmesen de durum bu... Sen artık beni kırıp, üzmekten korkmuyorsun." tarzında bi'şeyler söyleyip çok fazla yargılar gibi konuşmadan çekilsin biraz geriye.
Bu süreçte üzülecek, ağlayacak ama ne demişler dönerse senindir, dönmezse hiç senin olmamıştır. Kuş besliyoruz sanki:113:
He yok, ben güçlüyüm diyorsa da durum bu, senin ergen triplerini çekip, kendimi üzemem deyip, yolu göstersin. Üstteki cümle bu durum içinde geçerli. Çünkü Ayşe'lik bir durum kalmamış aslında daha. Ayşe sevgilisinden daha değersiz değil ki tavrı, huyu, suyu değişen sevgilisi için göz yaşı döksün. Lütfen kız kıza gelip ağlaşmayın:) Zor ama arkadaşına güçlü olduğunu hissettir. Çünkü o ilişkisi için çıkmaz yola gitmeye çalışan taraf değil. Hakkında hayırlısı olur umarım.
Of zor bu ilişki işleri ya hu sabırlar biz bayanlara
Keşke öyle zorluklar olmasa ama onlar erkek:)
Öyle düşünemiyorlar, bir kere çevresinde o çocuk varken yaptıkları meşrulaşıyor.
E ne var canım herkes nargile içiyor, herkes alıyor.
Çünkü o çevrede öyle, ona da normal geliyor.
Siz istediğiniz kadar bunu gösterin zaten kendisi kafaya sopayı yemeden göremeyecek.
Bir de erkekler arasında şöyle bir şey vardır; popularite!
Anladığım kadarıyla bu Ali'nin arkadaşı, gittiği mekanlarda tanınan, telefonu susmayan, ortamların aranan adamı tabiri caizse.
E bu Ali de yanında böyle bir arkadaşı olması sayesinde daha fazla ilgi görüyor, bir nevi sayılıp seviliyor, normalde arabasını parkedip valeye verecekken şimdi vale aman Ali Bey hoşgeldiniz deyip koşuşturuyor, 5 arkadaşı olacağına 15 oluyor, dolayısıyla bu durum onun çok ama çok hoşuna gidiyor.
Arkadaşınız düzgün bir insan belli, ve bu Ali de aslında özünde iyi bir insan olabilir ama kafası bulanıyor ister istemez.
Ben sevgilime hep şunu söyledim, ben de biliriz gezmesini, yemesini içmesini ki zaten senden önce evde durmazdım biliyorsun, ama ben seninle beraber çevremi de temizledim.Bana bir şey katmayan, sadece gezilecek ve eğlenilecek olan arkadaşları da attım hayatımdan ki ne seninle aramızda sorun çıksın ne benim aklım kalsın ya da ilişkimize zarar verecek şeyler yapayım.Bu yüzden senden de aynısı bekliyorum, sakın bana ama karıya kıza mı gidiyorum deme ben eşek gibi evimde oluyorsam akşam yemeği vaktinde sen de olacaksın, babamın hayrına dizimi kırıp oturmuyorum evimde dedim.
Tabi ki o an dank etmedi ama, bir azaldı , iki azaldı derken bitti gitti.
Bunlar çetrefilli süreçler gerçekten, arkadaşınız bunca zamandır verdiği emek ve sevgisi hatrına son kez eline alsın sopayı, daha da Ali akıllanmıyorsa zaten onu züppeler paklar ne diyeyim...
Acaba Ali tercih değiştirip bu çocuğa mı aşık oldu ?
beni dinlemeyen gitme dediğimde giden bir adama yol veririm ben. demekkı artık ne saygısı ne sevgisi kalmamıştır bana. uzatmaları oynamaya gerek yok bence. arkadaşınız boşuna kendını yıpratmasın bıraksın naparsa yapsın o Ali midir her neyse
Zaten ayşe de benden izin alacak mantığında bir insan değil. Zaten o yüzden kırgın çünkü sevgilisine zaten gereken imkanları verdiğini düşünüyor. Öyle izin alma gibi olayları zaten yoktu çocuk sadece bilgi verirdi ben şurdayım ararsan açamazsam merak etme diye. Bu kadar rahatlık nasıl bir insanı rahatsız eder orayı çözemiyoruz. Ayrıca sanırım haklısınız bana da ali o çocuğun yolundan gider gibi geliyor :/
Zaten ayşe de benden izin alacak mantığında bir insan değil. Zaten o yüzden kırgın çünkü sevgilisine zaten gereken imkanları verdiğini düşünüyor. Öyle izin alma gibi olayları zaten yoktu çocuk sadece bilgi verirdi ben şurdayım ararsan açamazsam merak etme diye. Bu kadar rahatlık nasıl bir insanı rahatsız eder orayı çözemiyoruz. Ayrıca sanırım haklısınız bana da ali o çocuğun yolundan gider gibi geliyor :/
ayşe aliyi özgür bıraksın dönerse onundur dönmezse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?