Ne Yapacağımızı Bilemedik!

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
Arkadaşlar merhaba. Çok yakın bir arkadaşım var, çok severim kendisini. Yaklaşık 1 saat önce ağlayarak aradı beni sana gelebilirmiyim diye, hemen geldi bir derdi var ancak ben yetersiz kaldım birde size danışalım dedik.

Bu arkadaşım ayşe olsun, ayşenin 3 yıldır süren bir ilişkisi var. Sevgilisine güveniyor evlenmeyi düşünüyorlar vs vs. Ama bunun sevgilisi ali olsun, alinin sınıftan bir arkadaşı var. Bu arkadaşı çok zengin yakışıklı hoş bir çocuk. ancak daha olgunlaşmamış. Yaşıda ayşe ve aliden küçük. Nasıl dersiniz, parasıyla hava atan, kız arkadaşı oldugu halde etrafında kızları eksik etmeyen bir çocuk. Ama öyle çıkma yatma anlamında değilde, kızlar sizi eve bırakayım arabamla bi yerde çay içelim tarzında. Çocuğu bende tanıyorum, bu özellikleri var ama kötü niyetle yapmaz yani asıl olarak iyi niyetli temiz bir çocuk.

Şimdi aliyle bu çocuk 5 6 aydır çok çok yakınlar. 2 güne bir dışarı çıkarlar ikisi birlikte vs vs ayşe de bunlara hiç birşey demez. Ama zamanla bu çocuğun etrafındaki kızlar aliyede musallat oldu gibi geldi ayşeye. Boş atıp dolu tutmak için aliye sorduğunda, ali yok mok dedi ama çıktı anlayacağınız. Ama Allah var ali kıza hiç yüz vermedi. Yani aliden yana bir sıkıntı yok. Ayşede üzerinde durmadı ama genede biraz tedirgin. Çünkü boş derslerde kantinde bu 2 erkek otursa bile etraflarını full kızlar sarıyor.

Neyse bunlar bu şekilde devam ederken, bu öğleden sonra okuldan çıkıp yemeğe gidiyorlar, ama alide biraz değişiklikler var. O çocuk gibi son mode telefonlar her gittiği yerde durum etiketlemesi vs vs ayşe önceleri uyarıyor bunu yemekte bahsediyor tekrar bak hoşlanmıyorum o ayrı sen ayrı falan diye. Ama ali hiç takmıyor bunu. Yemeğini yemeye devam ediyor. Sonra diyorki ben bazı hafta sonları o çocukta kalacağım ders çalışacağız diyor. Ayşe de sen olsan beni etrafında bu kadar erkek olan beni geceleri 1 de 2 de yemek için nargile için dışarı çıkartan biriyle bırakırmısın hafta sonu diyor. Oda ne var bunda altı üstü nargile içiyoruz kimse yokki yanımızda diyip kapatmaya çalışıyor konuyu. Sonra hiiiç açmıyor lafını.

Ordan kalkıp ayşenin sokağına kadar geliyorlar, ayşe artık bağırıyor neden takmıyorsun beni vs vs diye. Alide saçmalama uydurma kafandan öyle şey olur mu vs vs diyor. Ayşe de telefonu bir daha kullanmanı istemiyorum kaç kere uyardım seni en azından benle birlikteyken alma şunu eline diyor(çünkü birlikteyken nerdeyse yemek bile yiyemiyorlarmış) Ve ayrıca o çocuklada bu kadar görüşmeni istemiyorum diyor. Çocukta bağırarak bu benim malım benim telefonum sen karışamazsın git kendi telefonunu kurcala sen kimsin nefes alıp verirken sana mı sorucam diyor.

Ayşe arabadan iniyor çocuk 5 dk sonra geliyor özürler şunlar bunlar vs vs ama ayşe çok kırgın. Çünkü genelde bayanlar sevgilisini kıskanırken bi yere göndermezken ayşe üstelik böyle bir çocukla gece 1 e kadar dışarda nargile içmesine izin veriyor, bunu çocuğa söylediğinde amaaan 1 2 kere olan birşey sanki büyük birşey yapmışsın gibi konuşma diyor çocuk buna. Ayşe kırgın çünkü onlara her türlü izni verdiğini düşünüyor.

Ki kızlar gerçekten öyle, ali izin bile almadan ben gidiyorum deyip giderdi bu çocukla. Çocukta kötü bir çocuk değil ama gözleri durmuyor işte. Grup olarak çıktığımızda bile gözleri orda burda. hayırıdr dediğimizde yok canımm ben öyle şey yaparmıyım vs vs diyor.

Kızlar ayşe perişan. Bu gece bende kalacak ama ne yapması gerektiğini bilmiyor. Açıkcası ben 3 kişiyi de iyi tanıdığım için net birşey diyemiyorum. Sizce ne yapmak lazım kim haklıdır?

ayy okurken başım döndü, fox Tv' deki günlük diziler gibi:)))

Ayşe Ali'den ayrılsın o zengin çocukla çıksın...

İlişkilerde bu "izin almak" kelimesi nedense hiç hoşuma gitmiyor.
Ali'nin gittiği yol da yol değil. Yolunu değiştirmiş gibi geldi bana.

ayy okurken başım döndü, fox Tv' deki günlük diziler gibi:)))

Ayşe Ali'den ayrılsın o zengin çocukla çıksın...

Bana da aksine gayet normal gözüktü. Sevgilisinin diğer bir erkek arkadaşı yüzünden ilişkisinde sorun yaşayan birçok bayan var hepsi fox tvden mi çıktı?

Cevabınızda çok enteresan gerçekten. Size iyi akşamlar dilerim.

İlişkilerde bu "izin almak" kelimesi nedense hiç hoşuma gitmiyor.
Ali'nin gittiği yol da yol değil. Yolunu değiştirmiş gibi geldi bana.

Zaten ayşe de benden izin alacak mantığında bir insan değil. Zaten o yüzden kırgın çünkü sevgilisine zaten gereken imkanları verdiğini düşünüyor. Öyle izin alma gibi olayları zaten yoktu çocuk sadece bilgi verirdi ben şurdayım ararsan açamazsam merak etme diye. Bu kadar rahatlık nasıl bir insanı rahatsız eder orayı çözemiyoruz. Ayrıca sanırım haklısınız bana da ali o çocuğun yolundan gider gibi geliyor :/

Bana göre kesinlikle Ayşe diye nitelendirdiğin arkadaşın haklı. Ne tür bir saygısızlıktır bu,bu benim malım benim telefonum git kendi telefonunu kurcala demesi. Belli ki ortamdan,çevreden etkilenmiş sevgilisi. Ve belli ki bu durumdan çok hoşnut,ilgisini çekiyor. Arkadaşın daha önceden biraz fazla mı yüz verdi acaba bu çocuğa? Bence bu durumu son kez sakin bir kafayla sevgilisiyle konuşmalı. Hala konuyu kapatıyorsa,önem vermiyorsa ve bazı şeyleri degistirmiyorsa;arkadaşına değer vermiyordur. Bu durumda da en doğrusu arkadaşının sevgilisinden bir süre uzaklaşması. Sevgilisi de merak edip,acaba Ayşeye ne oldu eskisi gibi değil diye kendini sorgulayacak. Hatasını o zaman anlar umarım. Bu da olmazsa malesef ki ayrılmalı. Kim sevgilisinin etrafında bir sürü kız olmasından memnun olur ki? Kimse.. Ve arkadaşın ona muhtaç değil,ezdirmesin laf soyletmesin kendisine. Allah sabır versin,umarım bir an önce her şey yoluna girer de arkadaşın artik üzülmez:26:

Erkekler bazen arkadaş çevresi sayesinde çok değişebiliyor yani. Çevrenin etkilemesi bu olsa gerek.
Yanlış arkadaş seçimi ilişkileri bile etkiliyor. İnşallah düzelir yani şu durumda pek yapacak bişey yok gibi.

Bana göre kesinlikle Ayşe diye nitelendirdiğin arkadaşın haklı. Ne tür bir saygısızlıktır bu,bu benim malım benim telefonum git kendi telefonunu kurcala demesi. Belli ki ortamdan,çevreden etkilenmiş sevgilisi. Ve belli ki bu durumdan çok hoşnut,ilgisini çekiyor. Arkadaşın daha önceden biraz fazla mı yüz verdi acaba bu çocuğa? Bence bu durumu son kez sakin bir kafayla sevgilisiyle konuşmalı. Hala konuyu kapatıyorsa,önem vermiyorsa ve bazı şeyleri degistirmiyorsa;arkadaşına değer vermiyordur. Bu durumda da en doğrusu arkadaşının sevgilisinden bir süre uzaklaşması. Sevgilisi de merak edip,acaba Ayşeye ne oldu eskisi gibi değil diye kendini sorgulayacak. Hatasını o zaman anlar umarım. Bu da olmazsa malesef ki ayrılmalı. Kim sevgilisinin etrafında bir sürü kız olmasından memnun olur ki? Kimse.. Ve arkadaşın ona muhtaç değil,ezdirmesin laf soyletmesin kendisine. Allah sabır versin,umarım bir an önce her şey yoluna girer de arkadaşın artik üzülmez:26:

Çok teşekkür ederiz yorumunuz için. Oda yanımda okuyor şu an. Bu olaydan sonra seninle konuşmak istemiyorum deyip uzaklaşmış yanından. Sabahtan beri açmıyor telefonlarını alinin. Ama açıkcası bu çocuğun önceki halini bilseniz çok şaşırırdınız bu duruma. Sevgilisinin sözünden çıkmayan, onu çok seven ilgilenen değer veren bir adamdı.

Ama son zamanlarda ergen gibi. hep birlikte geçen akşam sinemaya gittik hemen etiketlemeler face e bakmalar bende çok sinirlendim nasıl benden habersiz oldugum yeri etiketlersin falan diye. alttan aldı sildi özür diledi ama 24 25 yaşında bir erkeğe de yakışmayan ergen davranışlar bunlar gibi geliyor bana.

Ve alinin emeğiyle kazandığı bir arabası vardı, çok severdi şimdi o çocukla takıla takıla amaan benimkide arabamı insanlarda mercedes var diyip duruyormuş.

Şimdi olan belli de ne yapacağız onu bilemiyoruz. Konuşsun demişsiniz ama ayşenin konuşacak hali yok ağlamaktan içi çıktı. Yani ne demek telefonumu ver o benim demek nasıl bir laf ben ne konuşayım bu adamla diyor. Daha önce aralarında hiç böyle birşey geçmediği için ayşe çok üzgün. Annesi de öğrenmiş ayşe odasında ağlarken ayrıl o çocuktan diyor.

Kavga ederken ali buna sen mi karar vereceksin benim hayatıma demiş. (ki tekrar diyorum bunu söyleyecek en son insandır belkide) Bu laftan sonra ayşe alinin elinde o telefon varken hayatında o çocuk varken istemiyorum diyor ama sonra dönüyor bunları yaptıktan sonra, beni bu kadar üzdükten sonra bıraksa nolur diyor :/

Çok teşekkür ederiz yorumunuz için. Oda yanımda okuyor şu an. Bu olaydan sonra seninle konuşmak istemiyorum deyip uzaklaşmış yanından. Sabahtan beri açmıyor telefonlarını alinin. Ama açıkcası bu çocuğun önceki halini bilseniz çok şaşırırdınız bu duruma. Sevgilisinin sözünden çıkmayan, onu çok seven ilgilenen değer veren bir adamdı.

Ama son zamanlarda ergen gibi. hep birlikte geçen akşam sinemaya gittik hemen etiketlemeler face e bakmalar bende çok sinirlendim nasıl benden habersiz oldugum yeri etiketlersin falan diye. alttan aldı sildi özür diledi ama 24 25 yaşında bir erkeğe de yakışmayan ergen davranışlar bunlar gibi geliyor bana.

Ve alinin emeğiyle kazandığı bir arabası vardı, çok severdi şimdi o çocukla takıla takıla amaan benimkide arabamı insanlarda mercedes var diyip duruyormuş.

Şimdi olan belli de ne yapacağız onu bilemiyoruz. Konuşsun demişsiniz ama ayşenin konuşacak hali yok ağlamaktan içi çıktı. Yani ne demek telefonumu ver o benim demek nasıl bir laf ben ne konuşayım bu adamla diyor. Daha önce aralarında hiç böyle birşey geçmediği için ayşe çok üzgün. Annesi de öğrenmiş ayşe odasında ağlarken ayrıl o çocuktan diyor.

Kavga ederken ali buna sen mi karar vereceksin benim hayatıma demiş. (ki tekrar diyorum bunu söyleyecek en son insandır belkide) Bu laftan sonra ayşe alinin elinde o telefon varken hayatında o çocuk varken istemiyorum diyor ama sonra dönüyor bunları yaptıktan sonra, beni bu kadar üzdükten sonra bıraksa nolur diyor :/

Bu durumları ben de sevgilimle çok yaşadım, bilirim zorluğunu.
Ben kendim şöyle bir yol seçtim, onların planlarına dahil olmaya ya da taş koymaya çalışarak aralarına mesafe girdi ve o hayatın boş olduğunu gördü.
Hala başımda bir iki kuzen belası var, açık açık kendisine söyledim.
Eğer kuzenlerin olmasaydı da bunlar arkadaşın olsaydı emin ol 3 ayda temizlemiştim çevrenden ama kuzene bir şey denmiyor diye.
Bence arkadaşın sevgilisiyle açık açık konuşsun, bu işin böyle gitmeyeceğini, karakterinin değiştiğini ve onu tanıyamadığını anlatsın.
Ben kendi sevgilime, anladım özeniyor olabilirsin gezmeye tozmaya, genç adamsın ama o hayat farklı benim hayatım farklı.
Eğer sen bekar hayatına özeniyorsan, bu günlerim gelmeyecek nerde akşam orda sabah, gelsin kızlar gitsin içkiler mantığındaysan beni gerçekten unut, ben orada yokum boşa ne sen istediklerinden geri kal ne de ben sinir krizlerine gireyim, ikimiz de hayatımıza bakalım dedim.
Ayşe de böyle bir şeyle Ali'nin aklını başına getirebilir belki.

Bu durumları ben de sevgilimle çok yaşadım, bilirim zorluğunu.
Ben kendim şöyle bir yol seçtim, onların planlarına dahil olmaya ya da taş koymaya çalışarak aralarına mesafe girdi ve o hayatın boş olduğunu gördü.
Hala başımda bir iki kuzen belası var, açık açık kendisine söyledim.
Eğer kuzenlerin olmasaydı da bunlar arkadaşın olsaydı emin ol 3 ayda temizlemiştim çevrenden ama kuzene bir şey denmiyor diye.
Bence arkadaşın sevgilisiyle açık açık konuşsun, bu işin böyle gitmeyeceğini, karakterinin değiştiğini ve onu tanıyamadığını anlatsın.
Ben kendi sevgilime, anladım özeniyor olabilirsin gezmeye tozmaya, genç adamsın ama o hayat farklı benim hayatım farklı.
Eğer sen bekar hayatına özeniyorsan, bu günlerim gelmeyecek nerde akşam orda sabah, gelsin kızlar gitsin içkiler mantığındaysan beni gerçekten unut, ben orada yokum boşa ne sen istediklerinden geri kal ne de ben sinir krizlerine gireyim, ikimiz de hayatımıza bakalım dedim.
Ayşe de böyle bir şeyle Ali'nin aklını başına getirebilir belki.

Gerçekten çok zor bir durum. İnsan istiyorki karşısındaki şunca çabaya girmeden anlasın. Ya hayat aslında çok basit. Düşünse, ya bu çocuk mu önemli ayşe mi? Yok ya ayşe geçici, e arkadaşım seç o zaman o çocuğu ama ayşe önemliyse içinde gitse yol yok yani. Kopacaksın o çocuktan. Şöyle bir durumda bile tercih yapamıyorsa pehhh diye düşünüyorum ben.

Şimdi aslında bir sorunda şu, sizin sevgiliniz en azından 2 yol ayrımında oldugunu kabul etmiş, siz seçenek sunmuşsunuz o da kabul etmiş. Ama ali böyle değil işte. Ayşe diyor ki, ali bunlara özendiğinin böyle olmak istediğinin farkında değil. Yahut farkında ama yediremiyor / Farkında ama ayşeye farkında değilim diyor bilemiyoruz.

Yani adam böyle davrandığını bilse, seçenek sun giderse gitsin dersin ama adama ne ben ne ayşenin konuşması geçmişte sökmedi. Bak ona özendin 3 bine telefon aldık dedik ne var herkes alıyor ne alakası var ona dedi.

Bak sen nargile sevmezsin onunla hep çıkıyorsun dedik ne alakası var her erkek çıkıyor dedi.

Yani bunu hem ben hem ayşe ayrı ayrı konuştuk. Ama kar etmiyor. Siz kafayı yediniz takdınız bu çocuğa gibisinden cümleler söylüyor kapatıyor konuyu.

Bu durum ne kadardır böyle devam ediyor?

Belki her insanda olabileceği gibi dönemsel duygu geçişleri olur ya hani yakınımızdaki insanlardan iyi-kötü etkilenebiliyoruz, öyle bi'şey olabilir. Arkadaşının rahatlığı hoşuna gitmiştir, kurulu düzeninden sıkılmıştır, monotonlaştığını düşünüyordur hayatının... Belki çevresinde kızların oluşu egosunu tatmin ediyordur. İlgisi kaymıştır demiyorum yanlış anlaşılmasın:) Erkekler sevgilisini çok sevse de çevresinde ilgili kızların olduğunu görünce egoları pohpohlanır. Nitekim çoğu kızda da böyle.

Bence Ayşe şu durumda yapma, etme, o çocuk böyle, şu çevre şöyle derse üzülen taraf olur. Eğer bu ilişkiyi kurtarmak istiyor ise "bitanem sen çok değiştin, sen kabul etmesen de durum bu... Sen artık beni kırıp, üzmekten korkmuyorsun." tarzında bi'şeyler söyleyip çok fazla yargılar gibi konuşmadan çekilsin biraz geriye.

Bu süreçte üzülecek, ağlayacak ama ne demişler dönerse senindir, dönmezse hiç senin olmamıştır. Kuş besliyoruz sanki:113:

He yok, ben güçlüyüm diyorsa da durum bu, senin ergen triplerini çekip, kendimi üzemem deyip, yolu göstersin. Üstteki cümle bu durum içinde geçerli. Çünkü Ayşe'lik bir durum kalmamış aslında daha. Ayşe sevgilisinden daha değersiz değil ki tavrı, huyu, suyu değişen sevgilisi için göz yaşı döksün. Lütfen kız kıza gelip ağlaşmayın:) Zor ama arkadaşına güçlü olduğunu hissettir. Çünkü o ilişkisi için çıkmaz yola gitmeye çalışan taraf değil. Hakkında hayırlısı olur umarım.

Of zor bu ilişki işleri ya hu sabırlar biz bayanlara:ssz:

Gerçekten çok zor bir durum. İnsan istiyorki karşısındaki şunca çabaya girmeden anlasın. Ya hayat aslında çok basit. Düşünse, ya bu çocuk mu önemli ayşe mi? Yok ya ayşe geçici, e arkadaşım seç o zaman o çocuğu ama ayşe önemliyse içinde gitse yol yok yani. Kopacaksın o çocuktan. Şöyle bir durumda bile tercih yapamıyorsa pehhh diye düşünüyorum ben.

Şimdi aslında bir sorunda şu, sizin sevgiliniz en azından 2 yol ayrımında oldugunu kabul etmiş, siz seçenek sunmuşsunuz o da kabul etmiş. Ama ali böyle değil işte. Ayşe diyor ki, ali bunlara özendiğinin böyle olmak istediğinin farkında değil. Yahut farkında ama yediremiyor / Farkında ama ayşeye farkında değilim diyor bilemiyoruz.

Yani adam böyle davrandığını bilse, seçenek sun giderse gitsin dersin ama adama ne ben ne ayşenin konuşması geçmişte sökmedi. Bak ona özendin 3 bine telefon aldık dedik ne var herkes alıyor ne alakası var ona dedi.

Bak sen nargile sevmezsin onunla hep çıkıyorsun dedik ne alakası var her erkek çıkıyor dedi.

Yani bunu hem ben hem ayşe ayrı ayrı konuştuk. Ama kar etmiyor. Siz kafayı yediniz takdınız bu çocuğa gibisinden cümleler söylüyor kapatıyor konuyu.

Keşke öyle zorluklar olmasa ama onlar erkek:)
Öyle düşünemiyorlar, bir kere çevresinde o çocuk varken yaptıkları meşrulaşıyor.
E ne var canım herkes nargile içiyor, herkes alıyor.
Çünkü o çevrede öyle, ona da normal geliyor.
Siz istediğiniz kadar bunu gösterin zaten kendisi kafaya sopayı yemeden göremeyecek.
Bir de erkekler arasında şöyle bir şey vardır; popularite!
Anladığım kadarıyla bu Ali'nin arkadaşı, gittiği mekanlarda tanınan, telefonu susmayan, ortamların aranan adamı tabiri caizse.
E bu Ali de yanında böyle bir arkadaşı olması sayesinde daha fazla ilgi görüyor, bir nevi sayılıp seviliyor, normalde arabasını parkedip valeye verecekken şimdi vale aman Ali Bey hoşgeldiniz deyip koşuşturuyor, 5 arkadaşı olacağına 15 oluyor, dolayısıyla bu durum onun çok ama çok hoşuna gidiyor.
Arkadaşınız düzgün bir insan belli, ve bu Ali de aslında özünde iyi bir insan olabilir ama kafası bulanıyor ister istemez.
Ben sevgilime hep şunu söyledim, ben de biliriz gezmesini, yemesini içmesini ki zaten senden önce evde durmazdım biliyorsun, ama ben seninle beraber çevremi de temizledim.Bana bir şey katmayan, sadece gezilecek ve eğlenilecek olan arkadaşları da attım hayatımdan ki ne seninle aramızda sorun çıksın ne benim aklım kalsın ya da ilişkimize zarar verecek şeyler yapayım.Bu yüzden senden de aynısı bekliyorum, sakın bana ama karıya kıza mı gidiyorum deme ben eşek gibi evimde oluyorsam akşam yemeği vaktinde sen de olacaksın, babamın hayrına dizimi kırıp oturmuyorum evimde dedim.
Tabi ki o an dank etmedi ama, bir azaldı , iki azaldı derken bitti gitti.
Bunlar çetrefilli süreçler gerçekten, arkadaşınız bunca zamandır verdiği emek ve sevgisi hatrına son kez eline alsın sopayı, daha da Ali akıllanmıyorsa zaten onu züppeler paklar ne diyeyim...

Bu durum ne kadardır böyle devam ediyor?

Belki her insanda olabileceği gibi dönemsel duygu geçişleri olur ya hani yakınımızdaki insanlardan iyi-kötü etkilenebiliyoruz, öyle bi'şey olabilir. Arkadaşının rahatlığı hoşuna gitmiştir, kurulu düzeninden sıkılmıştır, monotonlaştığını düşünüyordur hayatının... Belki çevresinde kızların oluşu egosunu tatmin ediyordur. İlgisi kaymıştır demiyorum yanlış anlaşılmasın:) Erkekler sevgilisini çok sevse de çevresinde ilgili kızların olduğunu görünce egoları pohpohlanır. Nitekim çoğu kızda da böyle.

Bence Ayşe şu durumda yapma, etme, o çocuk böyle, şu çevre şöyle derse üzülen taraf olur. Eğer bu ilişkiyi kurtarmak istiyor ise "bitanem sen çok değiştin, sen kabul etmesen de durum bu... Sen artık beni kırıp, üzmekten korkmuyorsun." tarzında bi'şeyler söyleyip çok fazla yargılar gibi konuşmadan çekilsin biraz geriye.

Bu süreçte üzülecek, ağlayacak ama ne demişler dönerse senindir, dönmezse hiç senin olmamıştır. Kuş besliyoruz sanki:113:

He yok, ben güçlüyüm diyorsa da durum bu, senin ergen triplerini çekip, kendimi üzemem deyip, yolu göstersin. Üstteki cümle bu durum içinde geçerli. Çünkü Ayşe'lik bir durum kalmamış aslında daha. Ayşe sevgilisinden daha değersiz değil ki tavrı, huyu, suyu değişen sevgilisi için göz yaşı döksün. Lütfen kız kıza gelip ağlaşmayın:) Zor ama arkadaşına güçlü olduğunu hissettir. Çünkü o ilişkisi için çıkmaz yola gitmeye çalışan taraf değil. Hakkında hayırlısı olur umarım.

Of zor bu ilişki işleri ya hu sabırlar biz bayanlara:ssz:

Yaklaşık bir 6 aydır birlikteler, ama bu okul açıldığı dönem çok arttı. Biz bu dönem biraz azalır diye düşündük dersleri ortak olmaz diye düşündük, ancak okul kredileri artırınca maalesef 2 dersi daha birlikte alıyorlar.

Birde ayşenin en büyük kırgınlığı, bu çocuğunun aliye birkeç kere hata yaptığı halde alinin ondan vazgeçmemesi oldu. Örnek derseniz, alinin kredi kartı borcu vardı, ne kadar dedi, ki bizde ortamdaydık, alide 500 600 dedi. Amaan olum oda para mı bende 15 20 bin zannettim dedi.

Bir başka gün gene alinin arabasındayken, buda arabamı olum gibisinden laf etti. Yani aslında ali ayşenin gözünden düştü böyle bir insanı hayatına kabul ederek. Ama ayşe ali çok yanlız olduğu için idare etti. Çünkü gerçekten ali içten iyi bir insan, ve öyle herkesi kendine yaklaştırmaz erkek yoktur çevresinde. Bu çocukla arkadaş olunca, ayşede çocuğun iyi niyetini bilince devam etti.

Bu arada ali bu akşam bende kaldığını öğrenmiş, sabah kapımın önünde bir dolu çiçek çikolata tarzında şeyler vardı ayşeye almış :) Ancak ayşenin öyle çiçek çikolatayla yumuşayacağını düşünmüyorum.

Çünkü bu 2. vakası alinin. Bundan 2 sene önce yazlıklarında çocukluk arkadaşıyla görüşmesine ayşe izin vermemişti. Alide ben bunu çekemem deyip ayrılmıştı ayşeden. (ama çocuk çok pislikti gerçekten o da okuldan arkadaşımız aynı zamanda) Ayşe de çok aşıktı o zamanlar yeni yeni birlikte oldukları için, dön falan dedi (en büyük hatası oldugunu söylüyor) Alide bi süre sonra onu hayatından çıkartıp ayşeye geri döndü.

Ayşe o yüzden bu 2. olayı sindiremiyor.

Keşke öyle zorluklar olmasa ama onlar erkek:)
Öyle düşünemiyorlar, bir kere çevresinde o çocuk varken yaptıkları meşrulaşıyor.
E ne var canım herkes nargile içiyor, herkes alıyor.
Çünkü o çevrede öyle, ona da normal geliyor.
Siz istediğiniz kadar bunu gösterin zaten kendisi kafaya sopayı yemeden göremeyecek.
Bir de erkekler arasında şöyle bir şey vardır; popularite!
Anladığım kadarıyla bu Ali'nin arkadaşı, gittiği mekanlarda tanınan, telefonu susmayan, ortamların aranan adamı tabiri caizse.
E bu Ali de yanında böyle bir arkadaşı olması sayesinde daha fazla ilgi görüyor, bir nevi sayılıp seviliyor, normalde arabasını parkedip valeye verecekken şimdi vale aman Ali Bey hoşgeldiniz deyip koşuşturuyor, 5 arkadaşı olacağına 15 oluyor, dolayısıyla bu durum onun çok ama çok hoşuna gidiyor.
Arkadaşınız düzgün bir insan belli, ve bu Ali de aslında özünde iyi bir insan olabilir ama kafası bulanıyor ister istemez.
Ben sevgilime hep şunu söyledim, ben de biliriz gezmesini, yemesini içmesini ki zaten senden önce evde durmazdım biliyorsun, ama ben seninle beraber çevremi de temizledim.Bana bir şey katmayan, sadece gezilecek ve eğlenilecek olan arkadaşları da attım hayatımdan ki ne seninle aramızda sorun çıksın ne benim aklım kalsın ya da ilişkimize zarar verecek şeyler yapayım.Bu yüzden senden de aynısı bekliyorum, sakın bana ama karıya kıza mı gidiyorum deme ben eşek gibi evimde oluyorsam akşam yemeği vaktinde sen de olacaksın, babamın hayrına dizimi kırıp oturmuyorum evimde dedim.
Tabi ki o an dank etmedi ama, bir azaldı , iki azaldı derken bitti gitti.
Bunlar çetrefilli süreçler gerçekten, arkadaşınız bunca zamandır verdiği emek ve sevgisi hatrına son kez eline alsın sopayı, daha da Ali akıllanmıyorsa zaten onu züppeler paklar ne diyeyim...

Nası bildiniz ya. Akşam arabası varken 7 8 de dışarı çıkmayalım diyen adam bugün 1 de nargileden dönmeyi ne var kii amannnn diye tanımlıyormuş.

Bu alinin arkadaşını çok doğru tarif ettiniz ama bir nokta varki, bu çocuk parasıyla çok hava attığı için bizde bir devlet okulunda okuduğumuz için burda pek hoş karşılanmıyor. Yani aslına bakarsanız sınıftaki herkesle arkadaş ama kimse yakın değil. Birtek her gittiği yere ali geldiği için, alinin çok arkasında konuşuyor. Ali hiç aramıyor onu gel bi yere gidelim diye, ama o kuyuya doğru zamanla çekiliyor gibi geliyor bize.

Arkadaşım akıllı kızdır benim gibi :) Yani öyle aşıkım aşıkım bana naparsa yapsın çekerim zihniyetinde bir kız değil. Aksine şu an görüşmeyi düşünmüyor onunla. Neden dediğimde, bugün ortak dersleri var. Kesin birlikte oturacaklar görüşecekler diyor. Yani ali mesajlarını silecek o arkadaşının, yada en fazla yanında oturmayacak ki onu bile zannetmiyoruz çocuk erken gelip yer ayırıyor buna.

Yani sanırım bu yüzden bu iş bitecek. Ya aslında ayşenin bu işi bitirmesinin kolay bir yolu var. Gider çocuğa sen ne biçim insansın der yaptıklarını anlatır, (hataları oldu hem bize hem aliye karşı) birdaha ali ile görüşmemesini sağlar ama o istiyorki öküz ali kendi anlasın.

Son düzenleme:
beni dinlemeyen gitme dediğimde giden bir adama yol veririm ben. demekkı artık ne saygısı ne sevgisi kalmamıştır bana. uzatmaları oynamaya gerek yok bence. arkadaşınız boşuna kendını yıpratmasın bıraksın naparsa yapsın o Ali midir her neyse

Acaba Ali tercih değiştirip bu çocuğa mı aşık oldu ?

İnanmazsınız ama benimde aklıma ilk bu geldi. Şaka yollu söyledim ayşeye, ayşede hayır sadece karakteri zayıf etraftan biri pohpohladığında, böyle geniş çevresi olabileceğini düşündüğünde burnunun dikine gidiyor diyor.

beni dinlemeyen gitme dediğimde giden bir adama yol veririm ben. demekkı artık ne saygısı ne sevgisi kalmamıştır bana. uzatmaları oynamaya gerek yok bence. arkadaşınız boşuna kendını yıpratmasın bıraksın naparsa yapsın o Ali midir her neyse

Bizde böyle konuştuk, ama dedim ya normal bir adam vardır, seçim yapar ya gider ya kalır. Aliyi biz çözemedik çünkü, adam öncelikle kabul etmiyor onunla vakit geçirdiğini ayşeyi kırdınığını herşeye ne var ne var diyor. İkinci olarak da başka bir adamı seçmişti dün yaptıklarıyla ama bugün görüşmem diye mesaj atmış ayşeye. Şu an yanımda değil ama dediği kadarıyla sen yanımda ol kimse önemli değil demiş. ama işte ayşenin güveni yok. Şimdi böyle dese bugün derste görüşecekler diyor. Birde arkadaşlarından uzaklaştığında ayşeye kinleniyor. Sorun bu.

Son düzenleme:
ayşe aliyi özgür bıraksın dönerse onundur dönmezse...

Son düzenleme:
Zaten ayşe de benden izin alacak mantığında bir insan değil. Zaten o yüzden kırgın çünkü sevgilisine zaten gereken imkanları verdiğini düşünüyor. Öyle izin alma gibi olayları zaten yoktu çocuk sadece bilgi verirdi ben şurdayım ararsan açamazsam merak etme diye. Bu kadar rahatlık nasıl bir insanı rahatsız eder orayı çözemiyoruz. Ayrıca sanırım haklısınız bana da ali o çocuğun yolundan gider gibi geliyor :/

Ikisi de belirli olgunluğa gelmemiş üniversite aşıklarından başka birşey değiller, benim nezdimde (Ayşe ve Ali).
İnsanlar bir birine gereken imkanları, izinleri vermezler, bir birlerine saygı duyarlar.

Bu saygı sayesinde de bir ilişkide sınırlar bellidir, herkesin kendine göre yapması gereken işleri, gitmesi gereken yerleri vardır. Ancak karşısındaki insana duydugu saygıdan ötürü sevgililer birbirlerine Ali'nin yaptığı vurdum duymazlıkları yapmaz. Ali'nin bulunmuş olduğu ortamı onaylamıyorum. Bence de Ali yolundan kaymış gibi geldi bana (her ne kadar bahsettiğiniz diğer çocuk iyi olsa dahi). Farklı bir hayat standardında bulunan bir insan ile birlikte dolaşıyor olması anormal bir durum değil, fakat ona ayak uydurmaya çalışması yanlış. Herkesin kendi kapasitesi vardır ve ona göre hayatını yaşar. Kimisi son model arabalarda gezer, kimisi kıt kanaat geçinir... Fakat kendinde var olmayan bir hayatı, bir başkasının hayatında yaşamak karakterin daha oturmadığını gösterir...

Daha gençler, Ayşe'nin yapacağı şey karşısındaki düşüncesiz insanı hayatından çıkartmak. Gereken olgunluğa erişmemiş olduğu için, Ali'nin birşeyleri kendisi yaşayarak öğrenmesi gerek. Ayşe ne kadar engel olmaya çalışırsa çalışsın, bu değişmeyecektir. Önemli olan bu noktada Ayşe'nin bunu idrak etmesi... :34: Aksi taktirde burada üzülecek olan yine Ayşe olacaktır..

Ikisi de belirli olgunluğa gelmemiş üniversite aşıklarından başka birşey değiller, benim nezdimde (Ayşe ve Ali).
İnsanlar bir birine gereken imkanları, izinleri vermezler, bir birlerine saygı duyarlar.

Bu saygı sayesinde de bir ilişkide sınırlar bellidir, herkesin kendine göre yapması gereken işleri, gitmesi gereken yerleri vardır. Ancak karşısındaki insana duydugu saygıdan ötürü sevgililer birbirlerine Ali'nin yaptığı vurdum duymazlıkları yapmaz. Ali'nin bulunmuş olduğu ortamı onaylamıyorum. Bence de Ali yolundan kaymış gibi geldi bana (her ne kadar bahsettiğiniz diğer çocuk iyi olsa dahi). Farklı bir hayat standardında bulunan bir insan ile birlikte dolaşıyor olması anormal bir durum değil, fakat ona ayak uydurmaya çalışması yanlış. Herkesin kendi kapasitesi vardır ve ona göre hayatını yaşar. Kimisi son model arabalarda gezer, kimisi kıt kanaat geçinir... Fakat kendinde var olmayan bir hayatı, bir başkasının hayatında yaşamak karakterin daha oturmadığını gösterir...

Daha gençler, Ayşe'nin yapacağı şey karşısındaki düşüncesiz insanı hayatından çıkartmak. Gereken olgunluğa erişmemiş olduğu için, Ali'nin birşeyleri kendisi yaşayarak öğrenmesi gerek. Ayşe ne kadar engel olmaya çalışırsa çalışsın, bu değişmeyecektir. Önemli olan bu noktada Ayşe'nin bunu idrak etmesi... :34: Aksi taktirde burada üzülecek olan yine Ayşe olacaktır..

ayşe aliyi özgür bıraksın dönerse onundur dönmezse...

Valla işin aslı dönmüş gibi duruyor ama ayşenin, alinin o hayattan kopacağına inancı yok sanırım. Bak adam ne güzel yazmış özür dilemiş dedim yok şimdi bugün derste gene yan yana otururlar ama arada ben görürüm diye köşe bucak kaçar dedi. Gerçi bana göre sinirden dedi sanırım çünkü ali kesti mi keser bence o çocukla ilişkisini gibi geliyo da bilemiyorum :26:

Back