- 20 Ocak 2015
- 22
- 5
- 39
-
- Konu Sahibi depresifkadin
ben de bu noktada tıkandım işte. Hiç bir şey söylemiyor acaba ailesinden mi çekiniyor alevi olduğum için diye düşünüyorum ama bu cevapların hiç biri bende olmadığı için düşünmekten deliricem artık. Ve benim artık onu sevmediğimi söylüyor halbuki biliyor onu ne kadar sevdiğimi. Dün gece telefonda konuşurken bensiz bir hayatı düşünemediğini düşününce bile canının yandığını söyledi. Sen benim karımsın diyor. Ama imzayı atmaya yanaşmıyor, ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.Beraber yaşayıp çocuk yapmak zaten evlilikten farksız. Neden inatla resmiyete dökmek istemiyor, çok garip bir durum gerçekten. Başka şeyler var sanki işin içinde ama çözemedim.
ben de bu noktada tıkandım işte. Hiç bir şey söylemiyor acaba ailesinden mi çekiniyor alevi olduğum için diye düşünüyorum ama bu cevapların hiç biri bende olmadığı için düşünmekten deliricem artık. Ve benim artık onu sevmediğimi söylüyor halbuki biliyor onu ne kadar sevdiğimi. Dün gece telefonda konuşurken bensiz bir hayatı düşünemediğini düşününce bile canının yandığını söyledi. Sen benim karımsın diyor. Ama imzayı atmaya yanaşmıyor, ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.
arkadaşlar merhaba yaklaşık 9 aydır bir ilişkim var. ilişkinin başlarında her ikimizde evlenmek istemiyorduk ama ben geçen günlerde artık anne olmak istediğimi farkettim ve evlenmek istediğimi söyledim, ancak o evlenmekten korktuğunu söyledi ama ayrılmak istemediğini söylüyor. bu ilişki biterse kolu kanadı kırılırmış öyle diyor, aynı şehirde bile değiliz desem ki zaman geçiriyor bu da değil işin içinden bir türlü çıkamadım çok seviyorum ve aşığım ne yapmalıyım ?
evli değil bundan eminim. Hatta annesi evlenmesini istiyor hep, tanıyorum annesini ve annesini azarladığını biliyorum bir daha bana evlilikten bahsetme diye. Dün gece telefonda konuşurken onunla evlenmek istemediğimi söyledim ona zaten çünkü ona tekrar sırtımı dayayabilmem lazım bir daha öyle düşünebilmek için. Ona soğuk ya da kırgın olduğum zamanlarda yapma böyle sensizlik bana en ağır ceza diyor.Umarım kötü şeyler planlamıyordur. Ailesi size izin vermeyeceği için sizle birlikteyken, çocuk bile yapmışken ailesinin onayladığı biriyle evlenmek gibi. Ben olsam hiç güvenmezdim ve uzaklaşırdım şu an.
yaştan meslekten değil 9 aydır tanıdığı birinden ve aniden evlenmek istiyorum diyen bir partnerden korkar.şimdiye kadar gık çıkmamış şimdi aniden ben evlenmek istiyorum diyorsun.onun açısından da bak.ne bileyim ben olsam korkardım.Ben neden anlayamiyorum su evlilikten korkma mevzusunu bilemedm yahu, neyinden korkar bi insan evliligin bu yasta meslek var yas var, ne olacak bizim bu evliligin yas sinirini 35 lere cekip sonra tup bebek icin cirpanma hallerimiz anlayamadim
günaydııınn. Onun açısından bakmaya başladım ve artık onunla evlenmek istemediğimi söyledim ona, ve cesaretimi toplar toplamaz da bu ilişkiyi bitiricem benden sana hayır yok diyen bir adamı beklemek aptallıktır. Korkuyorsa eğer evlilikten yaşasın istediği gibi. Son yaşanan olaylardan sonra ben aramıyorum onu o aradığı zamanlar konuşuyoruz mutlu olmak için bencil olmak gerekiyormuş onu anladım.yaştan meslekten değil 9 aydır tanıdığı birinden ve aniden evlenmek istiyorum diyen bir partnerden korkar.şimdiye kadar gık çıkmamış şimdi aniden ben evlenmek istiyorum diyorsun.onun açısından da bak.ne bileyim ben olsam korkardım.
hiç düşünmek istemiyor beraber yaşayalım, çocuklarımız olsun ama o imzayı atmayalım diyor. Bağlanmaktan korkan insan çocuk yapmak, çocuğun sorumluluğunu almak ister mi? Aklım hep bu deli sorularla dolu. Ve ilişkimizin sonu yok gibi duruyor. Ben aleviyim acaba bunu mu sorun ediyor ama sordum da hayır diyor. Evlenmeyi düşünsem evleneceğim tek kadın sensin dedi. Çıkmaza düştüm iyice. Kardeşim psikiyatrist ve ona durumu anlattığımda "kültürleriniz uyuşsaydı senden bu kadar kolay vazgeçebilir miydi" diye sordu cevap veremedim. İkimizde uzun bir ilişkiden çıktık birbirimizi teselli ettik arkadaşlık sürecinde ve sonrasında bu aşka dönüştü. Eski kız arkadaşı onu evlilikten soğutmuş sebebin bu olduğunu söylüyor. Ve senin hayatını da mahvediyorum diyor. Psikiyatriste gidicem ona da söyledim bu durumu, ama doktora gitmeme gönlü razı değilmiş ben deli değilmişim. Çok güçlü bir kadınmışım aksine. Kendime öz güvenim ve saygım kalmadı nasıl toparlanırım hiç bilmiyorum.Sırtımı yasladığım adamın varlığını artık hissedemiyorum. Tatil planları yaparken üç gün önce şimdi neler konuşuyoruz. canım o kadar çok yanıyor aklım o kadar dağınık ki kendimi bile doğru düzgün ifade edemiyorum.
Şimdiii bu hataları yapmış ve sonradan düşünüp herbir yanlışını cözmüş bir insan olarak beni dinlemeni öneririm
Öncelikle hata etmişsin evlenmek istediğini söylemekle. Erkek evlilik sevmez istemez isteyen kızı tehtit olara algılar. Sen evlilikten ondan daha çok korkacaksın ya da daha doğru ifadeyle öyle görüneceksin.
evlilik istediğini söylemişsin bu etkiyi sağlamak için öncelikle; o lafı ettiğini kendine unuttur. Evlilik isteğini de biraz ötele. Çok eğlenceli bir insan olmalısın ki hep seninle yaşamak ve yaşlanmak istesin. Onun yanında of deme mesela. şikayet etme asla. hep sakinleştirici ol.
Bir diğer çok önemli husus ise; seni seviyorum diyen değil ben de diyen taraf ol hatta sana sen de ne ? diye seviyorum kısmını zorla söyletsin. Seviyorumu deme ama hseettir ona. Mesela ona limonlu cheesecake muamelesi yap
Yaşı kaç evliliğe uygun mu bilmiyorum ama taşları koy içinden geçsin ve herşeyi hallediğ artık evlenmesinin vaktinin geldiğini düşünsün. Ama bunu da açıkça sakııın söyleme
ve ben ce en önemli etken evlenmek istiyorsa onunla cinsellik yaşama. Ama bunun içine sonun akadar gitmek girmiyor sadece yani en açık ifadeyle ne kadar uzak olursan evliliğe o kadar yaknnsın demektir.
Bu zorlu süreçte :) Allah yanında olsun. Zafer senin olsun inş:) vee bir ömür eşinle umtluluklar senin osun :)))))
kendimi kitap okumaya verdim. Nasıl olduğunu bilsem belki daha rahat olurum. Mesela çok üzgün olduğunu duysam bencil diyebilirsiniz ama ne yapayım işte. İlişkimizi arkadaşlarımız da bilmiyordu ki onları arayıp sorayım dicem ama yok maleesef
inanın hepsini denedim ama yok nuh dedi peygamber demedi. Ben de yapmam gerekeni yaptım ve bitirdim ama dudullu otogarda 20 temmuzda zırıl zırıl ağladım gariptir ki o da ağladı.