ne yapacağımı şaşırdım

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
358
Herkese merhaba,6 ay önce boyun düzleşmesi teşhisi konmuştu bana çok az olsun iş yapınca yada 5-10 dk bile ders çalışınca direk boyun, özellikle baş ağrılarım başlıyordu neyse bu ağrı hareket ettikçe artan bir hal aldı bende doktorumdan fizik tedavi istedim 2 hafta aldım yeni bitti ama baş ağrılarıma hiçbir faydası olmadı.

Asıl benim anlamadığım bir nokta var işin içinden çıkamıyorum; son 1 aydır baş ağrım hiç geçmiyor her gün var ama özellikle hareket halinde oluyor hele hele yürüyünce mahvoluyorum, diyelim ki sabah kalktım ağrım çok az(hep başımın tam üstü ağrıyor) dışarı 5-10 dklık bir mesafeye gitsem bile ağrı öyle bir şiddetleniyor ki bütün başıma yayılıyor, kulaklarımda bir basınç oluyor, yüzüm uyuşuyor eve gelip oturup yarım saat falan dinlenince hafifliyor yine sadece başımın üst kısmında az bir ağırlık hissi kalıyor. Hep fizik tedavi iyi gelir dedim ama etki bile etmedi. Sadece hareketle olmasına anlam veremiyorum 1 aydır dışarı çıkmaya ya da biraz hareketli bir şey yapmaya korkar oldum. Boyunla bir alakası yok mu acaba diye düşünmeye başladım. Hani artık ne doktoruna gitmem gerektiğini neyle alakalı olabileceğini kestiremez oldum çünkü 6 ay önce beyin cerrahına gitmiştim o fiziğe yönlendirdi, fizik tedavi doktoru pek ciddiye almadı mesela fiziği bile benim isteğimle verdi düzleşme olunca basit bir şey deyip geçti.

Ben bu ağrının 5 dk bile yürüyünce çok şiddetlenmesine dinlenince hafiflemesine anlam vermiyorum az çok sağlık konularında bilinçliyimdir ama işin içinden çıkmıyorum boyun düzleşmesinin bununla alakası olabilir mi ? Belki az çok tecrübesi ,bilgisi ya da tavsiyesi olan vardır diye sizlere sormak istedim

evde tansiyon aleti var ölçtük bizde ama normal çıkıyor zaten ölçmek için nabız normale dönsün diye biraz dinlenmek gerekiyor ölçüyoruz öyle bir yükseklik çıkmıyor

Boyun duzlesmesi cok fena.cekmeyen bilemez.bende var hTta fitik baslangici var.benim taktiklerim sunlar.benim de.her gun basim agrirdi.ortopedik yastik hikaye cikar hayatindan yastigi duz zeminde yat.muthis degisim olacak hayatinda.bir de sabah hafif baslayacak agrilari hissetttigin an oklava var ya bildigin oklava:)ver birine hafifce hamur aciyor gibi sursun boynuna .oklavadan once kas gevsetici surersen dHa guzel olur. Bunlari yap mutlaka

Boyun düzleşmesi sorununu yaşayanlardan biriyim. Yukarida arkadaşın yazdıklarının aksine ortopedik yastığı tavsiye ederim.
O yastığı kullanmaya başladıktan sonra şikayetlerim sona erdi. Artık başka yastık kullanamıyorum aksi taktirde hemen boyun ağrilarim basliyor.
Ama sevgili arkadaşim senin sorunun boyun düzleşmesi değil gibi. Tekrar kontrole gitmeni tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

Boyun duzlesmesi cok fena.cekmeyen bilemez.bende var hTta fitik baslangici var.benim taktiklerim sunlar.benim de.her gun basim agrirdi.ortopedik yastik hikaye cikar hayatindan yastigi duz zeminde yat.muthis degisim olacak hayatinda.bir de sabah hafif baslayacak agrilari hissetttigin an oklava var ya bildigin oklava:)ver birine hafifce hamur aciyor gibi sursun boynuna .oklavadan once kas gevsetici surersen dHa guzel olur. Bunlari yap mutlaka

aa oklava işine şaşırdım:) yastıktada evet ortopedik yastık aldım ama fayda görmedim yalnız yastıksız yatmak daha fena yapmaz mı ?

peki sizde hareketle yada daha önemlisi yürüyünce artan baş ağrısı oluyor mu bu beni korkutuor çünkü 1 aydır hep böyle yürümeye dışarı çıkmaya korkar oldum

Boyun düzleşmesi sorununu yaşayanlardan biriyim. Yukarida arkadaşın yazdıklarının aksine ortopedik yastığı tavsiye ederim.
O yastığı kullanmaya başladıktan sonra şikayetlerim sona erdi. Artık başka yastık kullanamıyorum aksi taktirde hemen boyun ağrilarim basliyor.
Ama sevgili arkadaşim senin sorunun boyun düzleşmesi değil gibi. Tekrar kontrole gitmeni tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

ortopedik yastığı 2 aydır kullanıyorum pek bir gelişme olmadı ama zararıda olmadı. mr da düzleşme çıkmıştı ama bu yürüyünce olan baş ağrısı ondan mı onu bilmiyorum işte o yüzden yine doktora gitmek lazımda, kime bilmiyorum artık

bende de var...ilk zamanlar yüzüm uyuşurdu...beynim karıncalanırdı....çok doktor gezdim... ben sadece boyun egzersizlerinden fayda gördüm...gerisi hikaye...boyun kaslarını güçlendiren egzersiz şart...hergün düzenli larak yapıyorum...10 yıldır çok şükür iyiyim...

bende de var...ilk zamanlar yüzüm uyuşurdu...beynim karıncalanırdı....çok doktor gezdim... ben sadece boyun egzersizlerinden fayda gördüm...gerisi hikaye...boyun kaslarını güçlendiren egzersiz şart...hergün düzenli larak yapıyorum...10 yıldır çok şükür iyiyim...

evet boyun düzleşmesi bunları yapıyor biliyorum, benim korkum yürüyünce çok aşırı şiddetlenmesi, acaba buda mı ondandır çünkü 1 aydır aralıksız böyle.. sizin o dönemde hareketle yada yürüyüşle benim gibi çok aşırı artan bi ağrı probleminiz oldu mu?

evet boyun düzleşmesi bunları yapıyor biliyorum, benim korkum yürüyünce çok aşırı şiddetlenmesi, acaba buda mı ondandır çünkü 1 aydır aralıksız böyle.. sizin o dönemde hareketle yada yürüyüşle benim gibi çok aşırı artan bi ağrı probleminiz oldu mu?

benim başım döner ve enseden yayılan bir ağrı olurdu...denge sorunu yaşardım...başımın tam tepe noktasında bıcak saplanıyormuş gibi ağrı oluşurdu....

benim başım döner ve enseden yayılan bir ağrı olurdu...denge sorunu yaşardım...başımın tam tepe noktasında bıcak saplanıyormuş gibi ağrı oluşurdu....

ben normal otururken aynen başımın tam tepesinde bi uyuşukluk oluyor ama yürümeye başladım mı o ağrı bütün beynime yayılıyor, ensemden gözüme kadar her yer ağrıyor, tabi çok şiddetlenincede baş dönemsi kulakta basınç ve bulantıda oluyor

Fizik tedavi cihazlarına bakın isterseniz. Çok pahalı değiller. Baş, boyun, bel, eklemlerden tutunda selülit eritmeye kadar kullanılıyor. Benimde boynumda fıtık var, aldığım üründen memnun kaldım.

Fizik tedavi cihazlarına bakın isterseniz. Çok pahalı değiller. Baş, boyun, bel, eklemlerden tutunda selülit eritmeye kadar kullanılıyor. Benimde boynumda fıtık var, aldığım üründen memnun kaldım.

fizik tedavi gördüm yeni bitti ve hiç fayda etmedi baş ağrıma, eğer bi nebze bile olsa rahatlasaydım faydasını görseydim hemen alırdım ama şimdi bilemiyorum ki asıl şunu bilmiyorum, bu ağrı boyundan mı yani boyun düzleşmesi bunu yapar mı

arkadasim insallah kotu birsey yoktur da mutlaka ama mutlaka boyun duzlesmesinden hic bahsetmeden bas agrisi sikayetinle bir doktora gorun. sakin ihmal etme. 32 yasinda bir arkadasimizi kaybettik basagrlarini onemsememis. son raddede buldular ameliyata gireceginin bir gun oncesi vefat etti. illa kotu birsey oldugundn degil.
tedbirli olmakta fayda var.

arkadasim insallah kotu birsey yoktur da mutlaka ama mutlaka boyun duzlesmesinden hic bahsetmeden bas agrisi sikayetinle bir doktora gorun. sakin ihmal etme. 32 yasinda bir arkadasimizi kaybettik basagrlarini onemsememis. son raddede buldular ameliyata gireceginin bir gun oncesi vefat etti. illa kotu birsey oldugundn degil.
tedbirli olmakta fayda var.

Başınız sağolsun ben zaten çok evhamlıyımdır mutlaka giderim zaten başka doktorada işte fizik tedavinin bitmesini beklemiştim. zaten sıraladım yani, beyin mr ı çekilmek istiycem, sonra aklıma sinüzit geliyor onun için kbbye giderim bakalım ama acaba boyun bunuda yapar mı diye bir sorayım dedim

canım bnmde başım çok ağrıyodu bir aydır okdr korktum dedimbeynimde bişi var nörolojiye gittim.boynumda düzleşme çıktı ve migrençıktı sinirsel dedi doktor öğretmenim dediişin gereği gerginsin.antidepresan verdiama kullanmadım napim. bide bnm kafamdam çıtçıt ses gelio bnde onu napcam bilemiyorum bnmde ona moralim bozuldu :( evlendiğimden beri hastalıktan kurtulamadım :(

Merhaba cok olmus siz yazalı ama lütfen gorun şikayetleriniz gectimi nr oldu bende aynı birebir yasiyorum

Back
X