ne yapacağımı şaşırdım ...

why_be

varken yok gibi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.330
73
318
Diğer
Merhabalar arkadaşlar,
kızım ağustosda 2 yaşına girecek. 4 aydır bakıcısı vardı.
ama bakıcımızın bazı davranışlarını beğenmediğim ve piyasaya göre daha fazla maaş talep ettiği için bakıcımızla yollarımızı ayırdık.
zaten hem kayınvalidemin içi rahat değildi hemde biz rahat değildik.
15 gündür de kayınvalidem bakıyor kızıma. Ancak ekim ayında kayın validem 1 aylığına yurt dışına gidecek.
kızıma kimin bakacağı konusunda belirsizlik yaşadığımız için bi yandan da gitmek istemiyor.
o giderse kızıma bakacak kimse kalmıyor çünkü...
kendi annem bana küs...o da bakmaz yani.
bu 1 aylık sürede kızıma bakıcı mıı tutayım yoksa kreşe mi vereyim ?
kreşe 1 aylığına alırlar mı bilmiyorum,üstelik kreş ortamı kızımı kötü yönde etkiler mi bilmiyorum. çünkü hiç kalabalık ortamda bulunmadı. çevremizde yaşıtı da pek olmadığı için alışık değil. psikolojisi etkilenir mi diye düşünmekteyim.
ne yapacağımı bilemedim, fikir verirmisiniz?

Son düzenleme:

bence kayınvaliden eğer çok zorunlu değilse gitmesin çünkü bu yaşlarda çocuklar düzenlerinin dğeişmesini hiç istemiyolar ya aileden biri varsa bakacak o baksın yada kayınvalden gitmesin

bence kayınvaliden eğer çok zorunlu değilse gitmesin çünkü bu yaşlarda çocuklar düzenlerinin dğeişmesini hiç istemiyolar ya aileden biri varsa bakacak o baksın yada kayınvalden gitmesin

kayınvalidem çok yıpranmış, hayattan çok çekmiş bir kadın.
bu yurtdışı seyehati ona iyi gelecek diye düşünüyorum.
gitme diyemiyorum, çünkü değişikliğe ihtiyacı var.
ama bir yandan da kızım var ortada. şaştım kaldım...

kreşe yazdırabilirsin canım.onlar daha profesyonel.çocuğunun kötü etkileniceğine ihtimal vermiyorum.

gitmedin dimi annene..
pazartesi sabah bana bırak cuma veya cumartesi akşam al. hiçbir ücret istemiyorum o meleğe bakmak için

Kreş olması daha iyi olur kendi yaşıtlarıyla olması çocuğu olumsuz etkilemez. Ama en başlarda yadırgayabilir bu durumu çünkü tanıdığı kimse yok dolayısıyla kendini güvende hissetmeyebilir. Şöyleki o dönemdeki çocuklar anne baba işte aileden birileri olduğunda kendilerini güvende hissederler. İlk gün izin alabilirseniz biraz onun yanında kalın derim sağlıklı bir ayrılma açısından. Ama çocuğun bakıcıya alışması kreşe alışmasından daha zor olacaktır. Kreşte ortama uyum sağladığında oyun parkı gibi gelecektir orası.

müsait olduğum zaman kreşe gidip konuşmayı düşünüyorum.
haklısınız en uygunu kreş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…